65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Canada 

Turkise gletsjersøer, grizzlybjørne og takkede bjergtoppe med sne på toppen. Canada er især kendt for sin enestående natur i Rocky Mountains – og med rette – men det er blot et udsnit af, hvad du kan opleve på en rejse til det enorme land nord for USA. 

Landet byder nemlig også på spændende storbyer, endeløs prærie, idylliske vinområder, vildt dyreliv, oprindelige kulturer, franske byer, bjergtagende kyststrækninger og en venlig befolkning, der er mere europæisk end amerikansk i mentalitet. 

Det er oplagt at rejse rundt i Canada i bil eller autocamper, og hos BENNS er vi specialister i at skræddersy sådanne rejser. Skal vi hjælpe dig med din? 

Grizzlybjørnen er et af mange dyr, man kan møde på sin rejse til Canada
Grizzlybjørnen er et af mange dyr, man kan møde på sin rejse til Canada
At ro i kano på Canadas søer er en fantastisk måde at opleve naturen. Foto: Parks Canada
At ro i kano på Canadas søer er en fantastisk måde at opleve naturen. Foto: Parks Canada

Derfor skal du rejse til Canada 

 • Oplev noget af verdens smukkeste natur – fra Rocky Mountains til Niagara Falls 
 • Spis og shop dig igennem multikulturelle storbyer som Toronto, Vancouver og Montreal 
 • Vær aktiv på ferien: vandring, cykling, ridning, ski, SUP board, kano og kajak 
 • Kom tæt på naturen med overnatning i de mange naturparker 
 • Dyk ned i landets historie – fra de oprindelige folk til fransk kolonisering 
 • Mød Canadas dyr: elge, bjørne, spækhuggere, bævere og mange flere

Sådan kan vi hjælpe med din Canada-rejse 

 • Vi skræddersyr din Canada-rejse efter dine drømme 
 • Du får en pakke med f.eks. fly, overnatning, leje af bil/autocamper og oplevelser 
 • Vores Canada-eksperter rådgiver om den ideelle rejserute til jeres behov 
 • Vi kender de bedste hoteller, lodges og ranches, som tilbyder mere end bare en seng 
 • BENNS står for alt det besværlige omkring booking, forsikring osv. 
 • Vi har booket rejser til Canada siden 1963, så vi er ret gode til det 
BENNS kan bl.a. hjælpe med at finde de særlige hoteller til rejsen. Foto: Travel Alberta
BENNS kan bl.a. hjælpe med at finde de særlige hoteller til rejsen. Foto: Travel Alberta
Køreturen på Icefield Parkway mellem nationalparkerne Banff og Jasper er en oplevelse i sig selv
Køreturen på Icefield Parkway mellem nationalparkerne Banff og Jasper er en oplevelse i sig selv

Rejser til det vestlige Canada 

Det vestlige Canada er den mest populære del at besøge på sin (første) Canada-rejse. 

I de canadiske Rocky Mountains i provinserne Alberta og British Columbia finder man Banff National Park. Den er verdens tredjeældste nationalpark, og med postkort-værdige motiver som Lake Louise og Moraine Lake forstår man godt, hvorfor den nærmest er symbolet på en Canada-rejse. 

I samme region finder man naboparken Jasper National Park, samt de mindre kendte Yoho og Kootenay, som alle byder på natur i verdensklasse. 

Men der er meget mere at opleve på en rejse til det vestlige Canada: storbyen Vancouver, den smukke Vancouver Island, skiområdet Whistler, ”Cowtown” Calgary og vinområdet Okanagan Valley – for blot at nævne nogle.  

Rejser til det østlige Canada 

Vil du have mere storby, er det oplagt at rejse til det østlige Canada. Her finder du en række metropoler, som giver de amerikanske naboer kamp til stregen.  

Toronto i provinsen Ontario er som et mini-New York med skyskrabere og det ikoniske CN Tower i byens skyline. Her kan du se ishockey og basketball i de bedste ligaer, shoppe amok og spise dig gennem utallige køkkener i verdens mest multikulturelle by.  

Er du mere til historie og charmerende kultur, skal rejsen gå til Montreal og Quebec City, der begge ligger i den franske provins Quebec. Her er der jazz, kunst, fransk cuisine og UNESCO-bevaret arkitektur på programmet. 

Endelig er det østlige Canada også fuld af store naturoplevelser. Du kan mærke bruset fra vandfaldet Niagara Falls i Ontario eller køre langs de dramatiske kystlinjer i Nova Scotia. 

Toronto i Ontario er Canadas svar på New York
Toronto i Ontario er Canadas svar på New York
Autocamperferie er en god måde at komme tæt på den canadiske natur
Autocamperferie er en god måde at komme tæt på den canadiske natur

Canada i bil eller autocamper 

Det er populært at tage på kør selv ferie i Canada, da landet er godt indrettet til det: Vejnettet, skiltningen og parkeringsforholdene er gode. Og vigtigst af alt har du friheden til at køre, hvorhen du vil, når du vil. Spørgsmålet er bare, om det skal være i bil eller autocamper. 

Autocamper i Canada er den perfekte ferieform, hvis man ønsker at være helt tæt på naturen. Med det rullende sommerhus kan du køre fra den ene naturpark til den anden og spise, sove og hygge i naturen. 

Kør selv med bil er mere oplagt, hvis du vil have mere komfort på de steder, du overnatter, og her kan vi finde nogle særligt gode til dig. Til gengæld er ruten ikke til at lave om undervejs. 

Dette valg kan din rejseekspert hos BENNS hjælpe med. 

Kombiner med tog eller krydstogt 

Selvom kør selv ferie er det mest populære valg, er der flere gode måder at opleve Canada på.  

Togrejser er en af dem, som vi virkelig kan anbefale. På østkysten er det nemt at rejse mellem de store byer i tog, hvilket sparer dig for både penge og tid. I det vestlige Canada kan du komme på nogle af verdens smukkeste togture med VIA Rail eller Rocky Mountaineer, der samtidig tilbyder en 1. klasses oplevelse med god mad, komfortable sæder og enorme vinduespartier med uforstyrret udsigt. 

Det er også oplagt at kombinere en rejse i det vestlige Canada med et krydstogt til Alaska for at opleve de smukke fjorde, gletsjere og dyrelivet langs vestkysten. 

Rocky Mountaineer er en 1. klasses oplevelse med kæmpe panoramavinduer
Rocky Mountaineer er en 1. klasses oplevelse med kæmpe panoramavinduer
Bo i ét med naturen på en isoleret lodge i bjergene. Foto: Banff Lake Louise Tourism
Bo i ét med naturen på en isoleret lodge i bjergene. Foto: Banff Lake Louise Tourism

Bo på vandet, en ranch eller i en tipi 

Vælger du en Canada-rejse i bil, sørger vi for at finde de bedste overnatningssteder til dig på ruten. Det kan være de centralt beliggende hoteller i storbyerne eller idylliske lodges i alpestil i bjergene. Mange steder tilbyder mere end bare en seng at sove i. Det er steder, der er en oplevelse i sig selv. 

F.eks. kan du bo på en lodge bygget på pontoner ude på fjorden, som du kun kan komme til med vandfly fra Vancouver Island. Eller du kan bo i en opgraderet tipi og lære om det indfødte folks traditioner nær nationalparken Kootenay i ”the Rockies”. Er du mere til at ride og svinge med lasso, kan du leve som en cowboy, når du bor på en ægte ranch på den canadiske prærie.  

Drik og spis godt på rejsen til Canada 

Der er ingen fare for at komme til at kede sig inde i munden, når man er på ferie i Canada. Landet er især kendt for sin ahornsirup, som serveres til pandekager på de mange ”all day breakfast”-dinere. Og så er den uofficielle nationalret, poutine, som er pommes frites med brun sovs, smeltet ost og diverse toppings.  

Men også i den mere finkulturelle ende har det canadiske køkken meget at byde på. I øst fanger de krabber og hummere til de lokale fiskerestauranter, og i vest kan du få lækre bøffer fra kvæg på Albertas prærie eller frisk laks fra vestkysten. 

Og så må du ikke glemme de obligatoriske stop på køreturene på Tim Hortons – Canadas svar på Starbucks, som findes i hele landet, og hvor canadiere fra alle socialklasser mødes om to go-kaffe og doughnuts. 

Pandekager med den ahornsirup er et populært valg til morgenmad. Foto: Orange Girl Photographs
Pandekager med den ahornsirup er et populært valg til morgenmad. Foto: Orange Girl Photographs
Rejser du i det østlige Canada, kan du være heldig at møde en elg
Rejser du i det østlige Canada, kan du være heldig at møde en elg

Canadas rige dyreliv 

Er du interesseret i dyr, kan du godt glæde dig til at rejse til Canada. Landet har et enestående dyreliv med mange forskellige arter spredt ud over alle landets ti provinser. 

I øst finder du tusindvis af elge i Newfoundland ved atlanterhavskysten, nuttede sortbjørne i skovene og vaskebjørne, der kan finde på at komme ind i byerne. I vest kan du se brunbjørne på jagt efter laks i floderne, havørne der våger over Vancouver Island og i havet og fjordene langs vestkysten svømmer hvaler, spækhuggere, sæler og delfiner. Og helt mod nord huserer rener sammen med polarræve, den arktiske hare og hvide isbjørne.  

Og så har vi slet ikke nævnt Canadas nationaldyr, bæveren, der arbejder i floderne med at bygge dæmninger, eller de mange søde jordegern, man møder på campingpladserne. 

Hvad er det bedste tidspunkt at rejse til Canada? 

I de fleste tilfælde er det bedst at rejse til Canada fra starten af maj til midten af oktober. Her kan du komme op i bjergene og køre på vejene og gå på stierne uden sne. Samme periode gælder østkysten, hvis du vil rejse rundt i behageligt, lunt vejr.  

Juli er højsæson, og der er derfor mange mennesker i denne måned. Til gengæld er det en måned, hvor du kan opleve flere sjove kulturelle begivenheder: Canada Day (1. juli), Montreal Jazz Festival og verdens største rodeo, Calgary Stampede, i starten af måneden. 

Du kan dog også rejse til Canada i de kolde måneder, hvis du primært vil besøge storbyer, og Canada er et sandt slaraffenland for vinteraktiviteter såsom ski, langrend, skøjteløb, snesko osv.

De fleste foretrækker at rejse til Canada om sommeren. Foto: Travel Alberta
De fleste foretrækker at rejse til Canada om sommeren. Foto: Travel Alberta
Rejseekspert Anders kan skræddersy din rejse til Canada

Interesseret i en rejse til Canada?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Canada!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: