65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Uganda 

Winston Churchill kaldte landet for "The Pearl of Africa", og en rejser til Uganda er rejser til en sand perle af et land. Uendeligt smukt, grønt og frodigt og velsignet med en natur, som I kun kan drømme om.

Uganda rejser er for jer, der ønsker en rejse off-the-beaten track og ind i ukendt territorium. Rejser til Uganda har aldrig været i top på danskernes ønskeliste over rejsemål i Afrika, og det er på sin vis ærgerligt, for en rejse til Uganda er et eventyr af en anden verden og ulig meget andet på vores klode.

Der er ingen tvivl om, at det er nogle helt særegne natur- og dyreoplevelser der især tiltrækker den rejsende. Den altoverskyggende attraktion i landet er, at man stadig kan opleve de store menneskeaber, gorillaerne, og de mindre, ligeså menneskelige, chimpanser. Dette er i sig selv en rejse i rejsen. Oplev gorillaerne på en safarirejse i Uganda.

Bjerggorillaerne i Bwindi National Park, er stadig Ugandas helt store turistmagnet. Her kan I med energi, udholdenhed og vilje komme på få meters afstand af de stærkt udrydningstruede bjerggorillaer.

Landet har dog uendeligt meget andet at byde på. I Budongi Forest Reserve finder I vores nærmeste slægtning, chimpanserne, og ved mægtige Murchison Falls og i smukke Queen Elizabeth National park ses de mere kendte dyr fra savannen bl.a. bøfler, elefanter, zebraer, løver, leopard og flodheste.

Af natur imponerer især frodig regnskov, savanne og Mount Stanleys i Rwenzori bjergkæden der med sine 5.109 meter over havet tilmed er Afrikas tredje højeste bjerg. 

Læg hertil aktive udfordringer nær byen Jinja som white water rafting og bungee jump på Nilen.

En rejse til Uganda byder på noget for enhver, uanset tidligere rejseerfaring fra Afrika.

 

Rejser til Uganda: Naturen 

Naturmæssigt er Uganda enestående med mødet mellem den østafrikanske Savanne og den vestafrikanske jungle. Hvor ellers end i dette forunderlige frodige land, kan man observere løver strejfe rundt på de åbne sletter om morgenen og spore chimpanser igennem regnskovens åbne skov den samme eftermiddag - for så den næste dag, at navigere sig dumdristig igennem de tropiske kanaler med flodheste og krokodiller, før man tager afsted til de tågede bjerge, for at stirre dybt ind i øjnene på en bjerggorilla?

 

Rejser til Uganda: Værdifuld kultur og historie

Uganda kan byde på hele 8 steder, som er enten optaget eller på vej til blive optaget på UNESCOs verdensarvslister.

Af allerede optagne steder er der tre:

Buganda kongernes gravsteder ved Kasubi

Buganda-kongernes gravsteder ligger i Kasubi Hills udenfor hovedstaden Kampala. Stedet er et særdeles betydende spirituelt center, hvor traditionelle og kulturelle skikke er blevet bevaret. Gravstederne i Kasubi er det mest religiøst aktive sted i kongeriget.

Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park er en af de største parker i Østafrika, hvor den afrikanske lavlandsskov uhindret fortsætter op i bjergskovområdet. Parken byder på en biodiversitet, som er helt unik, bl.a. de utrolige bjerggorillaer.

Rwenzori Mountains National Park

Rwenzori’s snedækkede bjergtoppe er en uimodståelig udfordring for dedikerede bjergbestigere. I tillæg er der Virunga vulkanerne, som begge tilbyder super hikingmuligheder gennem det tindrende bjerglandskab. Rwenzori parken rummer Afrikas 3. højeste bjerg, Mt. Margherita med 5.109 moh. Områdets gletchere, vandfald og søer danner tilsammen et af Afrikas smukkeste alpine områder. 

Andre kulturperler:

  • Bigo bya Mugyenyi (arkæologisk jordvolde)
  • Kibiro (salptproducerende landsby)
  • Ntusi (menneskeskabte gravhøje)
  • Nyero og andre steder med klippemalerier
  • Mgahinga Gorilla National Park
  • Namugongo Martyr's Shrine

 

Mere end gorillaer

Dog er der stadig mere til landet end bare dyrelivet – meget mere! Der er for eksempel den mægtige og spektakulære Nil, som er baggrund for en af verdens mest gribende kommercielle white-water rafting.

Mere rolige omgivelser finder man i de utallige små øer i Victoria søen og Bunyonyi, som er idylliske hjemsteder, ligesom de utallige kratre søer i skovkanterne, som rammer sprækkedalens bund og skråningerne omkring. Så hvad enten du er på din første safaritur eller erfaren rejsende i Afrika, er Uganda, med den unikke sammensætning af savanne- og skov liv, dens sjældne rigdom af bjerg – og søområder, et absolut forblindende sted.

 

Bedste tidspunkt for Uganda rejser

Uganda ligger lige midt på Ækvator og ligger gennemsnitligt 1.000 moh., hvilket gør temperaturerne tålelige og betyder at rejser til Uganda kan foretages hele året. Som altid er visse perioder bedre end andre og det er især  fra marts - maj og fra oktober til november at det meste regn kommer. Det bedste tidspunkt at besøge landet er i sommermånederne fra juni - september. Uganda rejser har derudover den umiddelbare fordel - endnu, - at her møder I ikke store horder af turister.

Ingen kan spå om vejret, heller ikke BENNS. Vejret i disse år er meget foranderligt over hele kloden, også i Uganda. Så ovenstående er kun vejledende, baseret på historiske observationer.

 

BENNS anbefaler

Oplevelserne på en rejse til Uganda er helt ekstraordinære og kan næppe sammenlignes med noget andet i verden. Vi anbefaler, at I bestiller jeres Uganda rejse i god tid, ikke mindst for at få en af de meget få og stærkt eftertragtede adgangsbilletter til Gorilla trek.

Vi anbefaler også, at I oplever mere end "blot" gorillaer. Landet er så vidunderligt, at I snyder jer selv for meget store oplevelser ved at "nøjes" med kæmperne i regnskoven. 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Uganda. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om safari i Uganda

Læs mere om alle vores rejser til Afrika

Rejser til Uganda | Bjerggorillaer
Rejser til Uganda | Bjerggorillaer
Rejser til Uganda | Fantastisk fugleliv
Rejser til Uganda | Fantastisk fugleliv
Rejser til Uganda | Chimpanser i Kibali
Rejser til Uganda | Chimpanser i Kibali
Rejser til Uganda | Lake Bunyonyi
Rejser til Uganda | Lake Bunyonyi
Rejser til Uganda | Ugandas nationalfugl, Krontranen
Rejser til Uganda | Ugandas nationalfugl, Krontranen
Rejser til Uganda
Rejser til Uganda
Rejser til Uganda | Flodhest i vandet
Rejser til Uganda | Flodhest i vandet
Rejser til Uganda | Nilkrokodiller
Rejser til Uganda | Nilkrokodiller
Rejser til Uganda | Marked i Kampala
Rejser til Uganda | Marked i Kampala
Rejser til Uganda | Langhornet kvæg
Rejser til Uganda | Langhornet kvæg
Rejseekspert René kan skræddersy din rejse til Uganda

Interesseret i en rejse til Uganda?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Uganda!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: