65 65 65 65
Mandag - fredag kl. 08.30 - 17.00
Kontakt os
65 65 65 65
Få et tilbud

Bjerggorillaer, chimpanser og meget mere... 

Winston Churchill kaldte landet for "The Pearl of Africa", og Uganda er en sand perle af et land. Uendeligt smukt, grønt og frodigt og velsignet med en natur, som I kun kan drømme om.

Frodig regnskov, savanne og Mount Stanleys i Rwenzori bjergkæden der med sine 5.109 meter over havet tilmed er Afrikas tredje højeste bjerg. Alt dette og meget mere kan I opleve på jeres safarirejse til Uganda.

Bjerggorillaerne i Bwindi National Park, er stadig Ugandas helt store turistmagnet. Her kan I med energi, udholdenhed og vilje komme på få meters afstand af de stærkt udrydningstruede bjerggorillaer.

Landet har dog uendeligt meget andet at byde på. I Budongi Forest Reserve finder I vores nærmeste slægtning, chimpanserne, og ved mægtige Murchison Falls og i smukke Queen Elizabeth National park ses de mere kendte dyr fra savannen bl.a. bøfler, elefanter, zebraer, løver, leopard og flodheste.

Læg hertil aktive udfordringer nær byen Jinja som white water rafting og bungee jump på Nilen.

En safari rejse i Uganda byder på noget for enhver, uanset tidligere rejseerfaring fra Afrika.

Naturen i Uganda

Naturmæssigt er Uganda enestående med mødet mellem den østafrikanske Savanne og den vestafrikanske jungle. Hvor ellers end i dette forunderlige frodige land, kan man observere løver strejfe rundt på de åbne sletter om morgenen og spore chimpanser igennem regnskovens åbne skov den samme eftermiddag - for så den næste dag, at navigere sig dumdristig igennem de tropiske kanaler med flodheste og krokodiller, før man tager afsted til de tågede bjerge, for at stirre dybt ind i øjnene på en bjerggorilla?

Masser af Skovprimater

Uganda må bestemt være den eneste safaridestination, hvis mængde af skovprimater er lige så imponerende som dets antal af sletteantiloper. Denne biologiske forskellighed er videre attesteret af Ugandas status som den mindste af de 4 afrikanske lande, hvis fugle checkliste topper 1.000 mærket.

Dog er der stadig mere til landet end bare dyrelivet – meget mere! Der er for eksempel den mægtige og spektakulære Nil, som er baggrund for en af verdens mest gribende kommercielle white-water rafting.

...og meget andet

Der er Rwenzori’s snedækkede bjergtoppe, som er en uimodståelig udfordring for dedikerede bjergbestigere, ligesom der er Virunga vulkanerne, som begge tilbyder super hiking muligheder gennem det tindrende bjerglandskab.

Mere rolige omgivelser finder man i de utallige små øer i Victoria søen og Bunyonyi, som er idylliske hjemsteder, ligesom de utallige kratre søer i skovkanterne, som rammer sprækkedalens bund og skråningerne omkring. Så hvad enten du er på din første safaritur eller erfaren rejsende i Afrika, er Uganda, med den unikke sammensætning af savanne- og skov liv, dens sjældne rigdom af bjerg – og søområder, et absolut forblindende sted.

BENNS anbefaler

Oplevelserne på en safarirejse til Uganda er helt ekstraordinære og kan næppe sammenlignes med noget andet i verden. Vi anbefaler, at I bestiller jeres Uganda rejse i god tid, ikke mindst for at få en af de meget få og stærkt eftertragtede adgangsbilletter til Gorilla trek.

Vi anbefaler også, at I oplever mere end "blot" gorillaer. Landet er så vidunderligt, at I snyder jer selv for meget store oplevelser ved at "nøjes" med kæmperne i regnskoven.

 

Vi, i BENNS, er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Uganda. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Afrika her.

Murchison Falls
Murchison Falls
Chimpanser i Uganda
Chimpanser i Uganda
Lake Bunyonyi i Uganda
Lake Bunyonyi i Uganda
Ugandas nationalfugl - Krontranen
Ugandas nationalfugl - Krontranen