65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Krydstogt til Alaska og Canada

Vælger I et krydstogt til Alaska langs Canada vestkyst, så får I masser af natur i et skærgårdslignende miljø med dybe fjorde, høje træer, et levende dyreliv med hvaler, spækhuggere i havet, bjørne langs kysten og hvidhovedede havørne i luften over jer. Læg dertil en spændende kultur med Tlinget-folkets langhuse og smukt udskårne totempæle, og en historie i området der er fyldt med guldgravere, eventyrere og drømmere.

Og det hele præsenteret i nogle rolige, sikre rammer ombord på et krydstogtsskib med masser af god mad og vine, og hver aften kan I lægge jer til køjs i en god seng, og næste morgen vågner I op til endnu flere utrolige udsigter.

 

Krydstogt fra Vancouver til Alaska eller omvendt

Det er meget almindeligt, at man kombinerer Alaska og det vestlige Canada på et krydstogt. Spørgsmålet er bare, om man vil sejle den ene eller den anden vej - begge dele er muligt.

I kan vælge at begynde i Vancouver, British Columbia i det vestlige Canada og slutte i Seward på Kenai-halvøen i Alaska, lidt syd for Anchorage, hvorfra I kan vælge at flyve videre. Eller I kan begynde krydstogtet i Seward og sejle til Vancouver. 

Det er også muligt at bsøge Alaska og Canada på et krydstogt i kombination med eksempelvis Hawaii eller et af de helt store søeventyr jorden rundt. Hvis vi ikke har en rejse efter dine drømme her på hjemmesiden, kan du altid bestille et tilbud og høre, om vi kan arrangere din drømmetur - vi kan nemlig meget mere end det, du ser her.

 

Kombiner med rundrejse på fastlandet

Afhængig af jeres øvrige rejseplaner, kan I vælge det krydstogt, der passer jer bedst. Vil I gerne opleve lidt Alaska før eller efter krydstogtet, så er det bestemt også muligt. Ønsker I at opleve det vestlige Canada inkl. Rocky Mountains på en kør selv tur eller togrejse, så er der mange gode kombinationsmuligheder med VIA RAIL-toget og Rocky Mountaineer-toget.

Nedenfor kan I læse om nogle af de oplevelser, som jeres krydstogt til Alaska og Canada kan bestå af.

 

Alaska-krydstogt ad Inside Passage

På et krydstogt langs Canadas kyst og til Alaska kommer I forbi, og helt tæt på, nogle af områdets smukkeste og mest imponerende naturfænomener. Vi taler om dybe fjorde, der skærer sig ind på vestkysten af Canada, og gletsjere, der kælver ud i havet, hvor I med skibet kommer helt tæt på.

Inside Passage er et netværk af passager og stræder, der snor sig mellem øerne på Stillehavets nordvestlige kyst af det nordamerikanske fastland. Ruten strækker sig fra Lynn Canal i det sydøstlige Alaska i USA, gennem hele det vestlige British Columbia i Canada, til den nordvestlige delstat Washington i USA. Krydstogtsskibe, der bruger ruten, sejler i roligt vand og kan besøge nogle af de mange ellers ”isolerede” små samfund langs kysten.

 

Kom tæt på Hubbard-gletsjeren

Hubbard Glacier er opkaldt efter Gardiner Hubbard, grundlæggeren af National Geographic, og er den længste tidevandsgletsjer i verden. Gletsjeren er 120 km lang og lige så høj som en 30-etagers bygning. Kælvning fra gletsjeren sker dagligt, så I kommer til at se og høre, når kolossale ”isklumper” falder af gletsjeren.

 

Juneau - hovedstaden i Alaska

Juneau er Alaskas hovedstad og delstatens næststørste by. Juneau ligger ved Gastineau-strædet i den del af Alaska, der løber ned langs den vestlige del af Canada, men ligger afskåret fra British Columbia-provinsen af høje bjerge. Juneau er derfor uden nogen forbindelsesvej til andre byer i Alaska eller Canada, hvilket gør, at byen kun er tilgængelig via fly eller skib.

 

Se First Nations totempæle i Ketchikan

Ketchikan var stedet, hvor de oprindelige folk (First Nations) kom og fik saltet deres fisk, men Ketchikan voksede betydeligt i slut 1800-tallet i forbindelse med guldeventyret længere mod nord. Byen er meget charmerende, og mange af de gamle huse er bygget på pæle i vandet.

Der er First Nations-landsbyer i nærheden, og her kan I se mange smukt udskårne, farverige totempæle og samtidig høre om de spændende historier, som totempælene visuelt gengiver. I kan også lære mere om totempælenes historie på Totem Heritage Center, der ligger i Ketchikan.

 

Skagway - porten til guldet ved Klondike

I bunden af Lynn Canal ligger byen Skagway. Byen, der blev knudepunktet for mange eventyrere i 1897-98 på deres vej til Klondike i Yukon. Fra Skagway gik de over Chilkoot-passet til et søsystem, hvorfra de kunne sejle 800 km ad Yukon-floden til Dawson City og Klondike-området.

 

Kort krydstogtsæson i Alaska og Canada

Krydstogterne til Alaska og Canada sejler typisk fra Vancouver og Seward fra slut maj til primo september. Det kan skifte lidt fra år til år. På grund af de ekstreme vejrforhold på disse kanter kan man altså ikke tage på krydstogt her hele året. Men i sommermånederne er det til gengæld også helt fantastisk.

 

Hvorfor et krydstogt til Alaska og Canada?

Kystlinjen langs det vestlige Canada og Alaska er ikke bare utroligt lang, men også utroligt scenisk og varieret. Det, som gør krydstogter her ekstra spændende, er de muligheder, der er for at sejle mellem fastlandet, store øer og mindre klippeskær, hvor I det meste af tiden kan følge med i, hvad der sker inde på land. Er der en sortbjørn, som kommer ud af skoven for at se, hvad havet serverer i dag? Eller er der en hvidhovedet havørn, som sidder i en trækrone i det fjerne? Hvis I husker kikkerten, så kan I få store dyreoplevelser, mens skibet glider stille videre.

Læg dertil de mange små hyggelige fiskelandsbyer og samfund med First Nations (oprindelige folk), så giver det mange oplevelser, som I vil huske i mange år fremover.

Et krydstogt langs Canada og Alaska kyst giver den perfekte kombination af at opleve naturen fra havet, og samtidig kan I tage på herlige sightseeingture, når skibet lægger til kaj i udvalgte byer langs Alaskas kyst.

Juneau set fra krydstogtskib på vej fra Vancouver til Seward i Alaska
Juneau set fra krydstogtskib på vej fra Vancouver til Seward i Alaska
Udsigt til Glacier Bay på et krydstogt til Alaska
Udsigt til Glacier Bay på et krydstogt til Alaska
Skagway i Alaska. Kan være et stop på jeres krydstogt til Alaska
Skagway i Alaska. Kan være et stop på jeres krydstogt til Alaska
Totempæle i Ketchikan, Alaska
Totempæle i Ketchikan, Alaska
Nyd rejsen i luksuriøse omgivelser, hvor I selv fra sengen kan se den storslåede natur
Nyd rejsen i luksuriøse omgivelser, hvor I selv fra sengen kan se den storslåede natur
Juneau i Alaska
Juneau i Alaska
Ketchikan, Alaska
Ketchikan, Alaska
Vancouver, British Columbia, Canada
Vancouver, British Columbia, Canada
Rejseekspert Malene kan skræddersy din krydstogtsrejse til Alaska og Canada

Interesseret i Alaska og Canada?

Jeg kan hjælpe med at arrangere dit krydstogt til Alaska og Canada!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: