Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Afrika

En safari i Afrika er en oplevelse ud over det sædvanlige, der vil tage dig med på en uforglemmelig rejse gennem kontinentets storslåede natur og imponerende dyreliv. Forestil dig at stå ansigt til ansigt med "The Big Five" på en klassisk safari, eller se de sjældne bjerggorillaer på en gorilla-trekking.

En Afrika-safari byder på varieret natur fra den smukke savanne og frodige nationalparker til sneklædte bjerglandskaber og golde ørkener. Den afrikanske savanne er hjemsted for et væld af Afrikas vilde dyr, som du kan opleve på helt nært hold i alt fra åbne jeeps, safaribiler, og kano eller flodcruise til et unikt overblik over dyrene i luftballon og helt enkelt vandresafari. Her får du store oplevelser, du aldrig vil glemme.

Det østlige Afrika tilbyder en rigdom af safarioplevelser i verdensklasse, mens det sydlige Afrika fascinerer med sine ikoniske naturvidundere som Victoria Falls og kulturelle perler. Kombiner desuden din safari med en badeferie på de kridhvide strande ved Det Indiske Ocean for den ultimative kombination af oplevelser. Rejser til Afrika byder også på meget andet end blot safari; udforsk en verden fuld af natur, kultur og uforglemmelige øjeblikke.

Kom på fantastisk safari på den afrikanske savanne og se gazellerne græsse.
Kom på fantastisk safari på den afrikanske savanne og se gazellerne græsse.
Få en enestående oplevelse med ballonsafari over savannen på din Afrika-safari.
Få en enestående oplevelse med ballonsafari over savannen på din Afrika-safari.

Derfor skal du på safari i Afrika

 • Se den fantastiske vildtvandring mellem Masai Mara i Kenya og Serengeti i Tanzania

 • Stå ansigt til ansigt med udrydningstruede bjerggorillaer i Uganda

 • Klassisk eventyrlig safari i Kruger National Park, Sydafrika

 • Spot de berømte "The Big Five" afrikanske dyr

 • Oplev safari i verdensklasse til lands, til vands og i luften

 • Kombiner safarien med storslåede natur-, kultur- og storbyoplevelser

Sådan kan BENNS hjælpe med safari i Afrika

 • Vi kan rådgive dig om de bedste parker og udflugter, du bare må opleve

 • Vi kan fortælle dig, hvorfor du skal på safari i det østlige kontra det sydlige Afrika

 • Vi kan kombinere din safarirejse med badeferie eller storbyoplevelser

 • Høj tryghed med adgang til nødtelefon før og under rejsen

 • Vi kan arrangere kør-selv-safari, så du kan opleve Afrika i eget tempo

 • Vi kan rådgive dig om de bedste tidspunkter for lige netop din safari

 • Med BENNS kan du få skræddersyet din drømmesafari til Afrika

På en BENNS safari i Afrika er du sikker på at få de bedste lokale guides.
På en BENNS safari i Afrika er du sikker på at få de bedste lokale guides.
Se leoparden; en del af "The Big Five" på din safari i Afrika.
Se leoparden; en del af "The Big Five" på din safari i Afrika.

Essensen af safarirejser i Afrika

En safari i Afrika er en sansemættende oplevelse, hvor du kan komme helt tæt på dyrene på savannen og i de enestående landskaber.

Der er ikke noget, som kan få adrenalinen til at køre, som når du oplever en løvejagt fra første parket, eller ser de glubske krokodiller ligge på lur for deres næste måltid ved flodbredden. Mærk til gengæld roen bredde sig, når du ser den graciøse giraf nippe frokost fra træernes top, eller flodhesteungernes legen i vandhullet, omgivet af de lyserøde flamingoer. Du bliver som ét med naturen.

Game drives og besøg til nationalparker er naturligvis hovedaktiviteten på en safari, men også naturen og kulturen er helt betagende og mindeværdig. Velkommen til safarirejser i verdensklasse.

Safari i det østlige Afrika

Det østlige Afrika byder på fantastiske safarioplevelser i Kenya og Tanzania, hvor du kan opleve nogle af verdens mest ikoniske nationalparker. Her står den på klassisk safari, rig mulighed for at se store flokke af vilde dyr og "The Big Five".

I Kenya kan du besøge landets ældste nationalpark Tsavo National Park, eller komme på malerisk game drive i elefanternes legeplads Amboseli National Park med storslåede Kilimanjaro i baggrunden. Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg og er beliggende i Tanzania. Derudover er Tanzania hjemsted for det unikke Ngorongoro-krater, kendt som verdens største intakte vulkankrater. Kom helt tæt på dyrelivet, hvor du kan spotte alt fra sorte næsehorn til flamingoer.

En safari i det østlige Afrika er en perfekt kombination af adrenalinfyldte dyreoplevelser og naturskønne landskaber, som garanterer store oplevelser og mindeværdige øjeblikke. Uanset om du vælger Kenya, Tanzania eller en rundrejse, garanterer vi for en fantastisk rejse.

Oplev Kilimanjaro som scenetæppe for din safari i både Kenya og Tanzania.
Oplev Kilimanjaro som scenetæppe for din safari i både Kenya og Tanzania.
Se den store vildtvandring på din Afrika-rejse, når dyrene krydser Mara-floden.
Se den store vildtvandring på din Afrika-rejse, når dyrene krydser Mara-floden.

Vildtvandringen – Den store attraktion i det østlige Afrika

Serengeti National Park i Tanzania og Masai Mara National Park i Kenya er de to mest kendte safariområder i Afrika. Parkerne grænser op til hinanden adskilt af Mara-floden. Udover det normale dyreliv og den umådeligt smukke natur, er disse to parker hjemsted for en årligt tilbagevendende begivenhed, der slår alt andet inden for safarirejser: vildtvandringen.

Vildtvandringen er det årlige skue, hvor millioner af gnuer og zebraer i en instinktiv cyklus vandrer efter livgivende græs og vand. Et spektakulært syn, der tiltrækker naturelskere fra hele verden.

De enorme dyreflokke vandrer fra Serengeti-sletten nordpå mod Masai Mara i juli, inden de atter vandrer retur mod Serengeti i oktober. For dyrene er der tale om en særdeles farefuld rejse, idet sultne rovdyr venter alle vegne – til lands såvel som til vands. Mange lader livet, når Mara-floden skal krydses; her venter de glubske krokodiller!

Du har mulighed for at opleve vandringen på flere af vores safarirejser. Så drømmer du om at se den store vildtvandring på din safarirejse, så kan BENNS opfylde dette og mere til.

Safari i Uganda 

Uganda er ligeledes en del af de store safarilande i det østlige Afrika. Men dette land byder på lidt mere end blot klassisk safari, med helt unikke safarioplevelser ulig andre steder i verden. Det er nemlig et af de få lande, hvor du kan stå ansigt til ansigt med de udrydningstruede bjerggorillaer. Et yderst sjældent syn, og kun noget få mennesker hvert eneste år får lov til at opleve – en ganske særlig oplevelse for livet.

I Uganda har du ligeledes mulighed for at opleve vores nærmeste slægtninge, chimpanserne, i deres naturlige habitat. De unikke dyreoplevelser taler for sig selv, men en anden fordel ved en safari i Uganda er, at landet er mindre turistet end eksempelvis Kenya og Tanzania.

Oplev at vandre gennem den frodige regnskov, og pludselig stå få meter fra de sjældne bjerggorillaer. Dyrelivet består også af de særligt træklatrende løver, chimpanser, nilkrokodiller samt et imponerende fugleliv ved Lake Victoria, Afrikas største sø.

Mød de fascinerende bjerggorillaer i Uganda.
Mød de fascinerende bjerggorillaer i Uganda.
Se store elefantflokke på din safari, blandt andet i Zimbabwe.
Se store elefantflokke på din safari, blandt andet i Zimbabwe.

Safari i det sydlige Afrika

Den sydlige del af Afrika byder på mindst lige så betagende safari- og naturoplevelser som i det østlige Afrika. Botswana er kendt for Okavango-deltaet, et unikt vådområde hvor du kan opleve safari med båd og se elefanter, flodheste og krokodiller i deres naturlige omgivelser. Chobe National Park er også berømt for sin store elefantpopulation og imponerende dyreliv.

Sydafrika er Afrikas nok mest mangfoldige land, og byder på både safari, storby, spændende kulturer og enestående naturlandskaber. Kruger National Park er højdepunktet for din safari, hvor du kan spotte "The Big Five" samt nyde luksuriøse lodges og smuk natur. På safari i Namibia kan du besøge Etosha National Park, hvor store saltsletter tiltrækker en mangfoldighed af vilde dyr, herunder sjældne sorte næsehorn og store flokke af zebraer og springbukke.

Zimbabwe er hjemsted for det majestætiske Victoria Falls, et spektakulært naturvidunder og verdens største vandfald. Hwange National Park er landets største og tilbyder fremragende safarioplevelser med mulighed for at se store elefantflokke, løver og afrikanske vilde hunde.

Kombinér safarirejser med badeferie

Efter en oplevelsesrig safari og store oplevelser, er det helt oplagt at forlænge dit ophold med en afslappende badeferie. Alle safarirejser – uanset hvilken safarirejse du vælger – kan kombineres med skøn strandferie ved Det Indiske Ocean. Vi har flere skønne destinationer, der er helt oplagte til strandliv og eksotisk getaway efter din eventyrlige safarirejse i Afrika:

I BENNS kan vi skræddersy din Afrika-rejse efter lige præcis dine ønsker og behov. Så hvis du har lyst til at komme helt ned i gear efter de fantastiske safarioplevelser, eller blot vil på idyllisk strandferie, så kan vi hjælpe. Vælger du en afslappende badeferie får du muligheden for at stikke tæerne i det kridhvide sand, snorkle i farverigt koralrev og være omringet af azurblåt hav.

En afslappende badeferie er oplagt efter din safari i Afrika.
En afslappende badeferie er oplagt efter din safari i Afrika.
Se utrolige næsehorn i solnedgangen over det afrikanske landskab.
Se utrolige næsehorn i solnedgangen over det afrikanske landskab.

Fakta om Afrika:

 • Folkeslag: Over 3000 etniske grupper eller folkeslag

 • Sprog: Over 2000 sprog tales i Afrika

 • Klima: Tropisk og subtropisk

 • Indbyggertal: Tæt på 1,5 milliarder per 2024

 • Areal: Omkring 30 millioner km²

 • Særligt kendt for: Nogen af de tidligste menneskefund og storslået safari

Praktiske informationer ved safari i Afrika

Hvornår er det bedst at tage på safari i Afrika?

Hvornår det er bedst at tage på safari i Afrika afhænger af, hvilke oplevelser og nationalparker du ønsker at besøge. Overordnet set kan du komme på fantastiske safarirejser hele året rundt.

Generelt er den tørre sæson, som strækker sig fra juni til oktober, den bedste tid for safarioplevelser. I denne periode er dyrelivet mest synligt, da dyrene samles omkring vandhuller og floder, og vegetation er mindre tæt, hvilket gør det lettere at spotte de vilde dyr.

I Østafrika, som Kenya og Tanzania, er det også den bedste tid til at opleve den store migration i Serengeti og Masai Mara, hvor millioner af gnuer og zebraer krydser savannen. For de sydlige dele af Afrika, såsom Botswana, Sydafrika, Namibia og Zimbabwe, er de tørre vintermåneder ideelle til safariture. I Kruger National Park og Chobe National Park er chancerne for at se "The Big Five" og andre vilde dyr på deres højeste.

Hvis du ønsker at undgå de større turistmængder, kan skuldersæsonerne, som april-maj og november, også være gode tidspunkter. Disse måneder tilbyder stadig fremragende dyrelivssynlighed og ofte bedre priser og færre besøgende. I BENNS kan vores rejseeksperter hjælpe dig med at skræddersy og planlægge din safarirejse, helt som du vil have den.

 

Hvor er det bedst at tage på safari i Afrika?

Drømmer du om enorme flokke af dyreliv og nemmere chancer for at se dyrene, er landene i det østlige Afrika populære destinationer, særligt Kenya og Tanzania. Safarien er i højsædet, hvor både familie, venner, par eller en solorejsende kan få en uforglemmelig oplevelse. Vil du have en helt særlig oplevelse, står den på gorilla og chimpanse trekking i Uganda, hvor du kan opleve dyrene helt tæt på.

Tager du på safari i det sydlige Afrika, vil du typisk ikke se enorme flokke af dyr, men ikke desto mindre anses safarioplevelserne generelt set for at være af højere kvalitet og af mere varieret natur. Lande som Botswana, Namibia og Zimbabwe byder på helt særegne dyre- og naturoplevelser. Sydafrika byder med sin store mangfoldighed på både safari, storby, spændende kulturer og enestående naturlandskaber.

Uanset hvilken destination du vælger, venter der spændende oplevelser og unikke møder med natur- og dyrelivet. Vælg en rundrejse og kombiner flere oplevelser i én rejse, eller kombiner med en afslappende badeferie i Det Indiske Ocean. Lad BENNS skræddersy din drømmesafari.

Rejseekspert René kan skræddersy din safari i Afrika

Skræddersyede safarirejser med BENNS

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din safari i Afrika.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: