Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Kenya

Velkommen til safariens moderland, hvor eventyret begynder fra det øjeblik, du træder ud af flyet. Det er ikke uden grund, at Kenya er en af de mest populære safaridestinationer. En rejse til Kenya er indbegrebet af fantastisk dyreliv, suveræn safari og storslået natur. Du er garanteret game drives og safariekspeditioner i verdensklasse.

Tag med BENNS gennem det pulserende hjerte i det østlige Afrika, hvor savannens rige dyreliv og den storslåede natur venter på at blive udforsket. Hør løvernes brøl på savannen, mærk suset når du spotter den sjældne gepard og bliv fortryllet af giraffernes store brune øjne.

Kenya er et oplagt valg for alle, der gerne vil opleve, hvad safari kan byde på. Det er både til dig, der vil booke din første safarirejse, og til dig, der er erfaren safarigænger med mod på mere. Skræddersy din safari i Kenya med BENNS' rejseeksperter og få uforglemmelige oplevelser.

Game drive i Kenya med de store elefanter.
Game drive i Kenya med de store elefanter.
Spot en af de majestætiske løver, som er en del af "The Big Five".
Spot en af de majestætiske løver, som er en del af "The Big Five".

Derfor skal du på safari i Kenya

 • Se den verdensberømte Masai Mara vildtvandring med store flokke dyrevildt

 • Tjek bingopladen og kryds "The Big Five" af din liste

 • Se dyrene fra toppen med en bjergtagende safari i luftballon

 • Oplev lyserøde søer i Great Rift Valley for bare flamingoer

 • Vær heldig at se det udrydningstruede sorte næsehorn ved Lake Nakuru

 • Som noget helt særligt kan du også krydse "Samburus Special Five" af listen

 • Kom på unik safari i tree top-hoteller og lad dyrene komme til dig i Aberdere

 • Få et minde for livet med billeder af dyrevildt og Kilimanjaro i baggrunden i Amboseli

Sådan kan BENNS hjælpe med din safari i Kenya

 • Vi skræddersyr din Kenya-safari, som du ønsker den

 • Vi tilbyder altid pakkeløsninger med hjælp til både fly, indlogering og aktiviteter

 • Hos BENNS kender vi de bedste parker og reservater – vi har selv været der

 • Vi tilbyder både game drives, ballonsafari og togture gennem landskabet

 • Vi samarbejder med de bedste resorts, hvis du vil kombinere safari og strand

 • Lad BENNS hjælpe med at få din drømmesafari til at gå i opfyldelse

På din safari i Kenya kan du være heldig at se geparden.
På din safari i Kenya kan du være heldig at se geparden.
Gazeller på savannen spottet på et game drive i Amboseli National Park.
Gazeller på savannen spottet på et game drive i Amboseli National Park.

Kenyas bedste nationalparker til safari

Få de mest uforglemmelige oplevelser, som Kenyas bedste nationalparker har at byde på. Vi har udvalgt de vigtigste nationalparker i Kenya, som du bør besøge.

Oplev den enestående variation mellem de gule sandede ørkener, vidstrakte røde savanner og tropiske grønne regnskove. Den store variation giver et helt unikt og særligt diverst dyre- og fugleliv, som er med til at differentiere Kenya fra andre safarilande.

En safari i Kenya byder derfor på et væld af sansemættende dyre- og naturoplevelser. Her er et utal af skønne safariparker med hver deres karakteristika. Alle parkerne kan noget forskelligt, men én ting er sikkert: De byder alle på helt utrolige naturoplevelser og giver mulighed for at opleve det fantastiske dyreliv fra første parket.

Masai Mara – "The Big Five" og den store vildtvandring

Nationalparken Masai Mara er måske en af de mest velkendte i hele Afrika. Navnet stammer fra den ikoniske lokalbefolkning, masai-folket, der er kendt for deres karakteristiske røde klæder, hoppende ritualer og dekorative smykker. Den anden halvdel af navnet kommer fra den livgivende Mara-flod, der løber gennem området.

Parken adskiller sig særligt ved at have den største koncentration af vilde dyr i verden. Der er derfor også helt ideelle rammer for at krydse "The Big Five" af listen (løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn).

Oplev et af naturens største spektakler, når den årlige vildtvandring kommer igennem reservatet. Over en million gnuer, zebraer og gazeller vandrer mere end 2800 km på den lange rute mellem Serengeti og Masai Mara. Hold vejret i spænding, når de store flokke skal krydse Mara-floden, hvor sultne krokodiller ligger på lur. Se hvordan de græssøgende vandrende flokke er stærkt forfulgt af nogle af Afrikas store rovdyr.

Vildtvandringen hvor gnuerne krydser Mara-floden.
Vildtvandringen hvor gnuerne krydser Mara-floden.
I Amboseli National Park har du Kilimanjaro som scenetæppe.
I Amboseli National Park har du Kilimanjaro som scenetæppe.

Amboseli – elefanter og maleriske game drives

Amboseli National Park ligger helt spektakulært for foden af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Du får derfor et nærmest malerisk scenelandskab med Afrikas vilde dyr i forgrunden og det majestætiske bjerg i baggrunden.

Parken er specielt kendt for de mange elefanter med deres imponerende stødtænder, men byder generelt på et rigt og fantastisk dyreliv. Amboseli rummer intet mindre end fem forskellige slags levesteder, hvilket giver et vældigt spænd i, hvilket dyreliv du kan opleve her. Oplev alt fra åbne savanner, tætbevoksede akacieskove, klippefyldte sletter med tornbuske samt flotte sump- og vådområder.

Amboseli byder på et unikt indblik i Afrikas vilde dyreliv og betagende landskaber. Udover de mange elefanter kan du se bøfler, giraffer, geparder, zebraer, gnuer og gazeller. Der findes også et storslået fugleliv med mere end 370 forskellige fuglearter registreret.

Aberdare og Mount Kenya – tree top-hoteller og bjergtinder

I Aberdare National Park står den på vidunderlige vandreture med enestående udsigter og unikke indkvarteringer. Grundet den tætte skovvækst er det ikke traditionelle game drives, der er på programmet her. Kom i stedet helt tæt på dyrelivet med en overnatning i et tree top-hotel. Hotellerne er karakteriseret ved at være dybt inde i skoven, velplaceret tæt på diverse vandhuller og bygget på pæle, så udsigten er maksimal.

Nært beslægtet finder du Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg, Mount Kenya. Fra 2200 meter og opefter er området blevet til nationalpark. Sneklædte bjergtinder og en unik oplevelse venter dig her. Det er et favoritsted for klatring og bjergbestigning – hvad end du selv skal prøve kræfter eller blot kigge forundret på.

Den samlede bjergkæde mellem Aberdare og Mount Kenya er hjemsted i de lavere dele for et rigt dyreliv. Se kæmpe skovsvin, elefanter, bøfler, løver, leoparder, vandbukke, aber og naturligvis et rigt fugleliv. Hvis du er heldig, ser du måske også det udrydningstruede sorte næsehorn og den meget sjældne bongo-antilope.

Aberdare- og Mount Kenya-bjergkæden med skovvegetation og sneklædte tinder.
Aberdare- og Mount Kenya-bjergkæden med skovvegetation og sneklædte tinder.
Se de "røde elefanter" der tager støvbade i Tsavo National Park.
Se de "røde elefanter" der tager støvbade i Tsavo National Park.

Tsavo Øst og Vest – røde elefanter og krystalklare kilder

Velkommen til Tsavo National Park, Kenyas ældste og største nationalpark i det sydøstlige Kenya. Her finder du alt fra vilde bavianer, skællede krokodiller og ikke mindst Kenyas største bestand af elefanter.

Parken er delt op i to delt af en hovedvej med jernbane i midten, der forbinder Nairobi og Mombasa. Tsavo Øst er især kendt for det karakteristiske røde sand og jord, som skyldes det særligt høje indhold af jern og okker. Et af de helt store syn her er derfor de særprægede "røde elefanter", der bliver helt rødmalede efter de har taget støvbad fra jorden.

Landskabet er generelt tørt og fladt med ørken-lignende tornbuske, mens andre steder har små sumpe og vandfald. I Tsavo Øst kan du se en variation af giraffer, impalaer, zebraer, bøfler, elefanter samt løver og geparder.

Tsavo Vest er mere frodigt og er kendt for de store baobabtræer og det magiske Mzima Springs, som består af fire naturlige kilder. I det krystalklare vand kan du se både flodheste, krokodiller og farverige fisk. Der er dejligt skyggefuldt med papyrus-, raphia- og daddelpalmer. I området kan du se alt fra løver, leoparder, bøfler, gazeller og antiloper til aber og idyllisk fugleliv.

Lake Nakuru og Lake Naivasha – flamingoer og sjældne næsehorn

Lake Nakuru og Lake Naivasha er begge en del af søsystemet i The Great Rift Valley-området, som er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Flodheste og et storslået fugleliv er hovedattraktionerne for disse søområder. Især flokkes der massevis af lyserøde flamingoer og dunede pelikaner.

I Lake Nakuru National Park finder du også en af Kenyas største bestande af både hvide og sorte næsehorn. I træerne kan du både skimte bavianer, men også de særlige træklatrende løver.

Lake Naivasha er ikke en nationalpark, men byder alligevel på et væld af oplevelser. Tag på naturskønne vandreture, kom på "bird walking" med den lokale guide eller tag på sejltur til Crescent Island. Øen er et besøg værd, og du kan se alt fra hyæner, bøfler og giraffer til aber, sjakaler og pytonslanger.

Lyserøde flamingoer flokkes i massevis om søerne i Lake Nakuru og Lake Naivasha.
Lyserøde flamingoer flokkes i massevis om søerne i Lake Nakuru og Lake Naivasha.
Oryx-antilopen der er en del af "Samburus Special Five".
Oryx-antilopen der er en del af "Samburus Special Five".

"Samburus Special Five" og lokalstammer

Samburu-, Buffalo Springs- og Shaba-reservaterne udgør tilsammen det stemningsfulde Samburu-reservat. Det store bushområde giver fornemmelse af at være tilbage til en anden tid.

Samburu-reservatet er hjemsted for flere dyrearter, der sjældent ses andre steder end her i det nordlige Kenya. Området er derfor blevet kendt for dets helt egen version af "The Big Five", som ofte kaldes "Samburus Special Five". Det inkluderer den smalstribede Grevy-zebra, netgiraffen, somalistrudsen med blå ben, girafgazellen og Oryx-antilopen.

Der lever flere stammefolk i området, blandt andet samburu-folket, der er nært beslægtet med masaierne. I BENNS kan vi arrangere et møde med de fascinerende lokale stammer for et autentisk og enestående indblik i Kenyas kulturarv.

Kombinér safarien med badeferie

Udover at Kenya tilbyder uovertrufne safarimuligheder, er det også et populært valg at kombinere med en tur til Kenyas kyst. Få tid til at fordøje de mange unikke oplevelser med ren afslapning ved Det Indiske Ocean. Her bliver du mødt af palmeklædte sandstrande, turkisblåt hav og lune briser.

Udvid din Kenya-safari med en strandferie og kom helt ned i gear. I BENNS samarbejder vi med de bedste resorts langs kysten. Især er det fortryllende strandområde Diani Beach et topvalg for mange at opholde sig. Her kan du med fordel inkludere et visit på den private ø Chale Island, der er omkranset af det smukkeste koralrev og mangroveskove.

Alternativt kan du også kombinere med strandophold uden for landets grænser. Der er rig mulighed for at få strandliv og eksklusive øer på for eksempel eksotiske Zanzibar eller gudesmukke Seychellerne.

Kysten ved det Indiske Ocean med krytalblåt vand.
Kysten ved det Indiske Ocean med krytalblåt vand.
Zebraer på stribe ved flodbredden i Kenya.
Zebraer på stribe ved flodbredden i Kenya.

Fakta om Kenya

 • Kenyas hovedstad: Nairobi

 • Sprog: Swahili og engelsk

 • Valuta: Kenyanske Shilling (KES)

 • Indbyggertal: Lidt over 56 millioner per 2024

 • Areal: Mere end 13 gange så stort som Danmark med over 580.000 km2

 

Rejseekspert René kan hjælpe dig med at skræddersy din safari i Kenya

Skræddersyede safarirejser i Kenya

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din safari i Kenya.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: