65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Mexico

Mexico er et land, der tilbyder oplevelser for livet. Uanset om I er til den totale afslapningsferie ved de perfekte sandstrande, liggende på en strandstol med skue ud over den strålende solnedgang, mens solen går til ro i det smukke azurblå hav. Eller i stedet for foretrækker den mere aktive oplevelsesferie, der byder på berusende kulturoplevelser og betagende ture op til de gamle stolte Azteker og Maya samfund.

Udover den imponerende kulturarv, som også rummer betagende arkitektur fra den spanske kolonitid, så er Mexico også et sandt paradis for naturelskeren. For verdens femtende største land kan tilbyde et sandt overflødighedshorn af naturoplevelser. Landet er nemlig rigt varieret og har udover de utopiske sandstrande også grønne frodige regnskove, barske vulkaner, dybe kløfter og himmelindtagende bjerge og selvfølgelig de store ørkenområder fyldt med kaktusser, som westerngenren har udødeliggjort. Endelig råder landet også over et pulserende storbyliv, hvor ikke mindst Mexico City byder sig til med alt hvad hjertet kan begære.

 

Yucutanhalvøen

Når man rejser til Mexico, tager mange til den helt fantastiske halvø - Yucutan. Her har man mulighed for at at opleve spændende kultur samtidig med man kan nyde de fantastiske strande. På Yucutanhalvøen finder man både Cancun og Playa del Carmen og samtidig levnerne fra Maya'erne i form af Uxmal, Chitchen Itza og Tulum.

 

Rejser til Cancun

I modsætning til mange byer i verden, er Cancún skamløs og kompromisløs, og heri ligger dens højglans charme. Så send Maya dansere, pirater og amerikanske Spring Breakers hertil - Cancún kan tage det. Ligesom Las Vegas, er Cancún en festby, der bare ikke vil give op. Top dette med en populær strand, og du har den vestlige halvkugles største turist trækker, hvilket bringer ca. 4 millioner besøgende (mest fra USA) til hvert år.

Det var tidligere svært at tro, at denne lille fiskerby skulle blive et verdensomspændende fænomen. Tilbage i 1970'erne, besluttede Mexicos ambitiøse planlæggere, at overgå Acapulco med et helt nyt, verdensklasse resort beliggende på Yucatán-halvøen - og Cancún blev født.

Cancún blev officielt indviet i 1974 efter syv års anlægsarbejde. Byen er skabt som et stort feriested på den caribiske kyst. Det var kalkuleret at der i 2003 skulle bo omkring 150.000 i Cancún, men det endte på det dobbelte. Arbejde og penge har lokket mange mexicanere til Cancún langvejsfra. Byen ligger 2.000 km fra Mexico City og er den mest blandede by i Mexico hvad befolkning angår.

De fleste hoteller i Cancún ligger på en 22 km lang kysttange, der har facon som et 7-tal og omkranser Nichupté-lagunen. Her bor næsten ingen lokale, og det er nemt at finde rundt. Der er kun en stor boulevard, og husnumrene er angivet med kilometertal, der angiver hvor langt man er fra fastlandet.

Selv om Cancun ikke er for alle - og denne form for masse-turisme ikke vil fange eller interessere alle rejsende, så bør I alligevel opleve byen, hvis I er i nærheden. Så kan I selv vælge om I vil dykke ned i dens kitsch, som gør byen så unik, for blot en eller flere dage.

 

Rejser til Playa del Carmen

Playa del Carmen er den tredjestørste by i Quintana Roo - dets befolkning er mere end fordoblet i løbet af de sidste fem år – og det er en af de mest populære og hippe byer på hele Yucatán-halvøen. Playa del Carmen er et charmerende lille fiskersamfund, som med årene er blevet en turistmagnet, og i dag er de smukke strande bebygget med store hoteller. Men det gør det ikke mindre attraktivt at tage til Playa del Carmen, der ligger 65 km syd for Cancun. Stedet er mere roligt og knap så voldsomt som Cancun.

Playa del Carmen er beliggende på læsiden af ​​Cozumel, og især strandene er eftertragtede og spækket med masser af turister og lokale. Farvandet er ikke helt så klart som ved Cancún eller Cozumel og sandet ikke helt så champagne-powder-perfekt, som dem man finder længere mod nord. Fra Playa del Carmen er det muligt at sejle ud til øen Cozumel, der også er et yndet feriemål, bare mindre turistet. Her finder I gode muligheder for at dykke og snorkle. Blot 65 km syd for Playa del Carmen ligger Tulum, der er den største befæstede by, som mayaerne anlagde. Her kan I gå rundt og udforske de gamle ruiner.

Rejser til Mexico Playa del Carmen byder på afslapning i det hyggelige og charmerende fiskersamfund. Er I på udkig efter det lidt mere autentiske og ægte Mexico, skal I ikke rejse langt.

 

Uxmal, Chichen Itza og Tulum - fantastiske ruiner

Når man rejser til Yucutanhalvøen i Mexico bør man bestemt også give sig den mulighed for at komme tæt på den spændende kultur, som landet byder på. Uxmal, Chichen Itza og ruinerne ved Tulum er alle helt fantastiske og dog meget forskellige. Tulum er let et komme til, hvis man allerede er på Cozumel eller i Playa del Carmen, og her vil man kunne se ruinerne tæt på det azurblå hav. 

Chitchen Itza og Uxmal ligger derimod længere inde i landet, men stadig er det let at komme til. Chichen Itza er kantet og symetrisk, hvorimod hovedtemplet ved Uxmal er meget mindre kantet og pompøst.

Har I tiden til det, anbefaler vi jer bestemt at opleve alle tre.

 

Rejser til Cozumel

Cozumel byder på skønne strande, billige shoppingmuligheder og kulturelle attraktioner. Maya-kulturen er en integreret del af historien i dette område af Mexico, og selv om de fleste af de helt store Mayaattraktioner
ligger inde på selve Yucatan halvøen, har Cozumel selv et par fine eksempler på denne tidsperiode. Midt på øen finder I bl.a. San Gervasio ruinerne, tidligere et sted for tilbedelsen af gudinden Ix Chel.

Besøg Palancar Beach på den sydlige del af øen, lige ud til at flot koralrev. Her er det ideelt til snorkeling, kajaksejlads og badning iøvrigt. Her finder I ligeledes en anden dejlig strand, Punta Sur. Shopping foregår hovedsageligt i hovedbyen San Miguel ved havnefronten langs Avenida Rafael E. Melgar og i de små sidegader omkring byens store plads. Her kan købes alt lige fra de dyreste guldsmykker i designerbutikker til mere lokalt produceret håndværk og streetware.

 

Rejser til Mexico City

Mexicos hovedstad er verdens næst største by, kun overgået af Tokyo. Mexico City strækker sig over 60 kilometer fra nord til syd, og der bor omkring 22 millioner i byen, hvilket svarer til cirka en femtedel af Mexicos befolkning. Mexico City er et levende indbydende inferno af sanseoplevelser, og med de omkring 160 museer, 100 kunstgallerier og 30 koncertsale er der rig mulighed for at gå på en kulturel opdagelsestur i byen, som også kan bryste sig med seværdigheder som Zocáloen, der er en af latinamerikas største.

Det er også her den spanske domkirke befinder sig, og der er også gravet nogle aztekiske ruiner fri på pladsen. For Mexico City er bygget ovenpå den gamle Aztekiske hovedstad Tenochtitlán. Når I er i Mexico City, bør I heller ikke snyde sig selv for boulevarderne Paseo de la Reforma eller Insurgentes. Universitet ’Universidad Nacional Autónoma de México’ der er grundlagt i 1551 og endelig paladsmuseet Chapultepec er også kulturelle højdepunkter, som fortjener et besøg.

 

Teotihuacan

Ifølge de gamle savn, så er dette byen hvor guderne skabte verden. Denne gamle historiske by er ved at blive udgravet og er i kraft af Sol og måne templerne en oplevelse og en kulturarv, der fylder en med ærefrygt og et besøg her, vil man altid huske. Samtidig fortæller de gamle legender, at hvis man står på toppen af Sol templet, der er verdens tredjestørste pyramide og modtager solens stråler, så vil man blive ti år yngre. Byen Teotihuacan og dets to templer sender en tilbage til det gamle indianerrige, hvor byens præster forestod menneskeofringer for at glæde og hylde solen og man kan tydelige mærke historiens vinger folde sig ud, når man skuer ud over den gamle by.

 

Det landlige Mexico – Det ægte Mexico

Selvom Mexico City og flere af de andre storbyer i landet er moderne, så findes der også stadig et Mexico med cowboys, der rider ind i de små byer på deres trofaste ganger, mens solen går ned bag deres ryg. Muligheden for at blive flyttet omtrent hundrede år tilbage i tiden og se de små western landsbyer med cowboys, rifler og heste som transportmiddel, får I for eksempel i byen Papantla. Det er også her I kan opleve et utal af store plantager, hvor der for eksempel dyrkes vanilje. Et krydderi der stammer fra Mexico og som man ved, de gamle Azteker indianer brugte i deres kakao. Denne fantastiske del af Mexico, som er vist i mange af de store westernklassikere er en oplevelse og et sanseinferno for livet.

 

Den Caribiske kyst

Mexicos caribiske kyst er et paradis for enhver sandstrandselsker, for byer som Playa del Carmen og Cancún og ikke mindst øen Cozumel, der rent faktisk er Mexicos eneste caribiske ø, byder på alt, man kan ønske sig af en drømmeferie. Verdens næststørste koralrev strækker sig fra Cozumel til Honduras og gør området til et af de mest eftertragtede feriesteder for dykkere fra hele verden. Men selvom I ikke dykker, så er Mexicos caribiske kyst et sandt feriemekka. For med sine laguner, lange hvide strande og klare azurblå vand, så tilbyder denne del af Mexico alt, hvad en god badeferie skal indeholde.

 

Højsletten

Den mexicanske højslette dækker størstedelen af Mexico. Den er omgivet af de to bjergkæder Sierra Madre Occidental mod vest og Sierra Madre Oriental mod øst. Højsletten byder på en helt fantastisk natur og en køretur her med masser af fotostops vil betyde at minderne fra ferien varer evigt. Specielt den sydlige del af højsletten er et imponerende syn. Her er landskabet nemlig præget af den karrige vulkanske natur. Og der er for eksempel mulighed for at se det majestætiske Citlaltépetl, der med sine 5700 meter er Mexicos højeste bjerg. Men også en aktiv vulkan som Popocatépetl knejser mod skyerne på den sydlige del af højsletten og gør en helt ydmyg, som man nærmer sig. I den modsatte ende af naturskalaen på den mexicanske højslette toner Cuernavaca dalen frem. Med sit flotte mættede farvespil, den skønne stemning og det fantastiske klima, så har dalen og byen frydet turister og den mexicanske elite helt tilbage til Hernan Cortes, der var grundlægger af det spanske herredømme over Mexico.

 

Stillehavskysten

Man kan ikke tale om den mexicanske stillehavskyst uden at tale om Acapulco. Dette eksotiske ferieparadis blev ikke bare udødeliggjort af Elvis Presley i filmen ’Fun in Acapulco’, men var allerede dengang Hollywood stjernernes foretrukne ferieby. Stjerner som Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Eddie Fisher og Brigitte Bardot valfartede til den smukke by igennem 50’erne, idet byen lokkede med nogle af verdens smukkeste badestrande og et livligt natteliv. De to ting er Acapulco stadig kendt for og selvom den caribiske kyst vinder frem, så er Acapulco stadig et af de smukkeste og mest magiske badeferieområder, som man kan finde.

 

Troperne

Det er svært at finde et land, der har så mange forskellige klimaområder og så meget kultur og historie som Mexico. For udover de to sandstrandsbelagte kyster, højsletten, vulkanområdet, de smukke evigt blomstrende dale og selvfølgelig verdens næst største by, så råder Mexico også over et imponerende tropelandskab, hvor den frodige mættede regnskov kæmper med de fantastiske maya ruiner om pladsen. Et af de mest betagende ruin områder der findes i verden er Chichen Itza, hvor ikke mindst El Castillo er et arkitektonisk mesterværk og Chichen Itza er også udnævnt til et af verdens syv nye vidundere, blandt andet fordi disse ruiner rummer både Maya og Itzá epokerne og man dermed kan se to indianerkulturer samlet i et område.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Mexico. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om Nordamerika her.

Palenque-ruinerne, der ligger i Mexicos regnskov
Palenque-ruinerne, der ligger i Mexicos regnskov
Der er utrolige dykkermuligheden i Mexico
Der er utrolige dykkermuligheden i Mexico
Besøg de lækre strande på Cozumel, Mexico
Besøg de lækre strande på Cozumel, Mexico
Besøg de smukke cenoter på en rejse i Mexico
Besøg de smukke cenoter på en rejse i Mexico
Udforsk Mexicos utrolige historie
Udforsk Mexicos utrolige historie
Sierra Madre Occidental byder på nogle af Mexicos smukkeste udsigter
Sierra Madre Occidental byder på nogle af Mexicos smukkeste udsigter
Besøg Cozumel på en rejse til Mexico
Besøg Cozumel på en rejse til Mexico
Uxmal er bestemt et besøg værd på en rejse til Mexico
Uxmal er bestemt et besøg værd på en rejse til Mexico
La Quebrada i Acapulco, Mexico
La Quebrada i Acapulco, Mexico
Kohunlich-ruinerne er endnu et vidne om mayaernes historie i Mexico
Kohunlich-ruinerne er endnu et vidne om mayaernes historie i Mexico
Tulum er et yndet turistmål
Tulum er et yndet turistmål
Mød de lokale og oplev traditionel mexicansk stemning
Mød de lokale og oplev traditionel mexicansk stemning
Mexico City er også et besøg værd
Mexico City er også et besøg værd
Rejseekspert Heine kan skræddersy din rejse til Mexico

Interesseret i en rejse til Mexico?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Mexico!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: