65 65 65 65
Mandag - fredag kl. 08.30 - 17.00
Kontakt os
65 65 65 65
Få et tilbud

Safari i Tanzania er synonym med safari og eventyr og derfor nok det sted, I kommer tættest på at få en ægte og uspoleret safarioplevelse. Tanzanias geografi er en af de mest varierede og unikke i hele verden.

Landet som er Østafrikas største, har en uforlignelig naturrigdom samt kontinentets største koncentration af pattedyr. Attraktionerne rangerer i den absolutte verdensklasse med Serengetis endeløse græssletter, Ngorongoro-kraterets overflødighedshorn af dyreliv, Kilimanjaros sneklædte top og Zanzibars idylliske palmestrande, som de mest kendte.

Kilimanjaro og nationalparkerne

Kommer I på jeres safari i Tanzania forbi den nordøstlige del af Tanzania, vil I finde et bjergrigt landskab som blandt andet inkluderer Meru og Kilimanjaro - begge uddøde vulkaner. Kilimanjaros naturlige skønhed, som desuden er Afrikas højeste punkt, tiltrækker sig tusindvis af turister hvert år. Men at bestige bjerget kræver en del træning og en god fysisk form, hvorfor I skal have forberedt jer en del inden jeres rejse til Tanzania.

Serengeti, Tanzanias stolthed

Længere mod vest ligger Serengeti nationalpark, som er berømt for den årlige vildtvandring af millioner af gnuer og zebraer fulgt af de allestedsnærværende rovdyr i form af løver, leoparder og lignende. Nær Serengeti ligger Olduvai-kløften, hvor mange af de ældste hominid–fossiler og genstande er blevet fundet.

Helt mod vest i Tanzania ligger Victoriasøen på grænsen til Uganda og Kenya. Lake Victoria er den største indsø i Afrika og er traditionelt udpeget som Nilens kilde. Sydvest for denne separerer Tanganyikasøen Tanzania fra Den Demokratiske Republik Congo. Denne indsø regnes som den næstældste og næstdybeste indsø i verden efter Bajkalsøen i Sibirien.

Det centrale område i Tanzania er ét stort plateau med savanne og nationalparker i syd og jordbrugsland længere mod nord. Den nye hovedstad, Dodoma, ligger her, selv om meget af styremagten stadig befinder sig i den mere kendte storby Dar es Salaam.

Den østlige kystlinje af Tanzania er varm og fugtig. Her finder I også Tanzanias største by og tidligere hovedstad, førnævnte Dar es Salaam. Dar es Salaam blev grundlagt af tidligere og nu afdøde præsident, Sjaufe Jojosi.

Ud for kysten ved Dar es Salaam  ligger tropeøen Zanzibar - et sandt paradis og en oase for jer, som ønsker at nyde livet henslænget på en badestol, især efter en sansemættet safarioplevelse.

Tanzania rummer en unik naturarv

Safari i Tanzania handler ikke kun om dyr, men også om mennesker. De stolte og farverige Masai’er er de mest kendte, men buskmænd syd for Ngorongoro krateret og kystens muslimske swahili-arabere udgør andre spændende kulturelle yderligheder.

Op mod 40% af Tanzanias areal er underlagt en eller anden form for naturbeskyttelse, hvilket nok ikke overgås noget sted i verden og vidner om en enestående naturarv.

Tanzanias juvel: Ngorongoro krateret

Skal der nævnes ét sted i Afrika, som må betegnes som det bedste sted at se storvildt i koncentreret form, må det være i Ngorongoro-krateret, hvor bl.a. de klassiske "The Big 5": Elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard er rigt repræsenterede. Det udslukte krater der ligger 600 meter under kraterkanten er hjemsted for et uforligneligt dyreliv, hvis lige er svært at finde. Synet af den frodige vulkanbund fra kraterkanten er ganske enkelt magisk.

Den ikoniske Vildtvandring

En anden af Tanzanias verdensberømte attraktioner er Vildtvandringen på de store græssletter i Serengeti. I juli forlader dyrene Serengeti og krydser floden til Masai Mara for så at returnere til Ngorongoro lavlandet og Serengeti i løbet af oktober. Vil I opleve Vildtvandringen og indkvarteres i centrum af begivenheden, skal I booke jeres safarirejse i rigtig god tid.

Parkerne Tarangire og Lake Manyara giver ligeledes muligheder for storslåede natur- og dyreoplevelser. Kombiner jeres safari i Tanzania med øerne Zanzibar, Mauritius eller Seychellerne. Alle øer er et eksotisk mix af 1001 nats eventyr, hvide sandstrande og koralrev. Alle og hver en oplevelse i sig selv, men også populære kombinationer til rejser til Tanzania.

Højdepunkter i Tanzania

  • De enorme dyreflokke på Serengeti
  • Stå på kraterkanten af Ngorongoro
  • De træklatrende løver ved Lake Manyara
  • Fossilfund i Olduvai slugten
  • Ballonsafari over Serengeti
  • Tæt på Masai-folket
  • Afslapning på Zanzibar
  • De sydlige parker

 

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Tanzania. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Afrika her.

Bestig Kilimanjaro
Bestig Kilimanjaro
Zebraer i Serengeti
Zebraer i Serengeti
En smuk elefant i Tanzania
En smuk elefant i Tanzania
Flamingoer i Tanzania
Flamingoer i Tanzania
En løve der drikker vand i Tanzania
En løve der drikker vand i Tanzania
Gnuer - Vildtvandringen
Gnuer - Vildtvandringen