65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Tanzania

Vilde dyr, venlige folk, fascinerende kultur, spektakulær natur, Serengeti, Ngorongoro og Mt. Kilimanjaro; Tanzania rummer alt dette og mere til, pakket ind i én stor eventyrlig oplevelsespakke. Så er du til dyreoplevelser, trekking til toppen af Kilimanjaro, arkæologistudie i Olduvai eller noget helt andet, så kan Tanzania honorere det.

Tanzania er et land, der passer godt på deres naturarv. Således er næsten 40% af Tanzanias areal underlagt en eller anden form for naturbeskyttelse. Det er unikt i verden, måske enestående, og fortæller at I kan forvente uforlignelig natur, som ikke overgås mange steder på kloden.

Rejser til Tanzania har det hele – og lidt til....

 

Tanzanias unikke safariparker 

Safarioplevelser i Tanzania er i manges øjne helt på højde med safarioplevelserne i nabolandet Kenya. Sammen udgør disse to lande epicentret for safari i Afrika, og det er almindeligt, at rejsende i Østafrika kombinerer oplevelserne i de to lande.

I Tanzania er alting større end i nabolandet Kenya. Tanzania er Østafrikas største land, vidderne er bare større og mere imponerende, safariparkerne er større og mere forskelligartede og landets helt store unikke safari- og naturoplevelse fås i det udslukte Ngorongoro krater. Rejsen i Tanzania er ikke fuldendt, hvis man ikke har været i Ngorongoro.

Det enorme krater byder, udover det magnetiske syn af og fra kraterkanten, på uforlignelige dyreoplevelser i bunden af krateret med store flokke af gnuer, zebraer og antiloper og ikke at forglemme The Big 5. Kulturen fornægter sig heller ikke med tilstedeværelsen af Maasai-nomadefolket, der vogter deres kvæg.

Safarioplevelserne i Tanzania er fantastiske lige fra de enorme gnuflokke ifm. Vildtvandringen, de legesyge flodheste i mudrede vandhuller, løver der gnubber sig op ad safaribilen i Ngorongoro-krateret til chimpanser, der svinger sig i trætoppene.

Der er mange safariparker i Tanzania. Her skal nævnes de ypperste:

 

Mange rejser til Tanzania for at trekke

Afrikas højeste Bjerg er Mt. Kilimanjaro med sine 5895 m. og - endnu - evig sne på toppen. Bjerget er vist på utallige billeder og er som sådant meget fotogent. Det klassiske kig til bjerget kommer dog fra Kenyasiden, typisk fra Amboseli National Park.

Mt. Kilimanjaro er nærmest et mytisk bjerg, og mange har gennem tiden taget vandringen til toppen af bjerget, og gør det stadig. En for mange grænseoverskridende oplevelse, især når man står på toppen og ser ud i horisonten, og i mange tilfælde ser solen stå op over horisonten.

En tur til toppen er ikke noget man bare gør; det tager nogle dage, og man skal være i rimelig god form, især fordi anstrengelserne sker i tyndere og tyndere luft.

 

Tanzania er også urgammel historie

Olduvai Gorge, som egentlig burde hedde Oldupai Gorge efter det gamle Maasai ord for sisal- planten, der gror her, ligger i The Great Rift Valley mellem Ngorongoro krateret og Serengeti National Park. Kløften blev dannet for 30.000 år siden som et resultat af geologisk aktivitet i området.

Olduvai Gorge er blevet kendt og berømt for fundet af nogle af de tidligste beviser på menneskelig eksistens på vores klode. Man har her fundet fossiler af ben rester og stenværktøj; fossiler, der kan dateres millioner af år tilbage. Fund, der har skabt antagelsen af, at det moderne menneskes vugge lå her.

Kløften er ca. 50 km lang og 90 meter dyb og i bunden løber en flod, der skærer igennem flere jordlag, hvor det ældste vurderes til at være ca. 2 mio. år gammel.

Ikke langt fra Olduvai Gorge ligger Laetoli, ligeledes et arkæologisk område med masser af fossiler.

 

Tanzanias mange UNESCO-beskyttede steder

Tanzania er også tung kultur og har intet mindre end 7 steder, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, heraf to på listen over steder, der er i fare for at forsvinde (Selous og Kilwa Kisiwani og Songo Mnara ruinerne).

Listen over Tanzanias bevaringsværdige arv omfatter:

  • Ngorongoro-krateret
  • Selous Game Reserve
  • Serengeti National Park
  • Kilwa Kisiwani og Songo Mnara ruinerne
  • Kilimanjaro National Park
  • Klippemalerier ved Kondoa

 

En rejse til Tanzania er fuld af unik kultur

Uanset hvor I tager hen i Tanzania, er der fine muligheder for at lære landets folk og kultur bedre at kende, lige fra de rødklædte Maasai krigere til det semi-nomadiske Barabaig folk nær mt. Hanang. Und jer selv oplevelsen af at prøve et lokalt måltid, gerne til rytmerne af traditionel dans og musik, eller prut om priserne på de lokale markeder ved Usambara bjergene.

Mere end noget er det det tanzanianske folks varme og høflighed og deres kulturs værdighed og skønhed, der gør et besøg i Tanzania særdeles mindeværdigt.

 

Kombiner en ferie i Tanzania med badeferie

Tanzania ligger direkte ud til Det Indiske Ocean og byder således på charmerende, søvnige landsbyer, fantastiske strande og tropeøer. Overalt emmer det at fascinerende swahili-kultur, og mange steder er det som om, tiden har stået stille siden den østafrikanske kyst var sæde for sultaner og omdrejningspunktet for et omfattende handelsnetværk til det daværende Persien (nu Iran), Indien og videre ud.

Slap af under palmernes skygge, med puddersand under fødderne og med udsigt til turkisblåt vand, hvor Dhow-bådene sejler dovent afsted.

De fleste vælger at kombinere de store oplevelser på land med en afslappende badeferie. På en rejse til Tanzania får man de mest fantastiske strande, skønt vand, lækre resorts og i tillæg en fascinerende kultur.

 

Hvornår er det bedst at rejse til Tanzania?

Det bedste tidspunkt for at rejse til Tanzania er i perioden fra juni - oktober. Regntiden falder typisk fra midten af marts til maj. I perioden november - december falder der også regn om end i noget mindre omfang; dette betyder normalt ikke på store besværligheder udover ringe sigtbarhed.

Ønsker I at bestige Kilimanjaro, er det bedste tidspunkt mellem de to regntider, hvor luften er klar. Generelt kan Østafrika besøges hele året.

Ingen kan spå om vejret, heller ikke BENNS. Vejret i disse år er meget foranderligt over hele kloden, også i Tanzania. Så ovenstående er kun vejledende, baseret på historiske observationer.

En rejse til Tanzania kan være stærkt vanedannende, hvilket de mange, der besøger landet, igen og igen, vidner om.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Tanzania. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Afrika her.

Zebraer i Serengeti - Rejser til Tanzania
Zebraer i Serengeti - Rejser til Tanzania
Tanzania
Tanzania
Bestig Kilimanjaro - Rejser til Tanzania
Bestig Kilimanjaro - Rejser til Tanzania
Gnuer, Vildtvandringen - Rejser til Tanzania
Gnuer, Vildtvandringen - Rejser til Tanzania
Masser af elefanter i Tarangire - Rejser til Tanzania
Masser af elefanter i Tarangire - Rejser til Tanzania
Varieret dyreliv - Rejser til Tanzania
Varieret dyreliv - Rejser til Tanzania
Fantastisk dyreliv i krateret - Rejser til Tanzania
Fantastisk dyreliv i krateret - Rejser til Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Rejseekspert Patrick kan skræddersy din rejse til Tanzania

Interesseret i en rejse til Tanzania?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Tanzania!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: