65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Laos

Det er svært at sige hvad der er det mest fascinerende ved en rejse til Laos. Dette lille land, klemt inde mellem store naboer på alle sider: Thailand, Cambodia, Vietnam, Myanmar og selveste Kina.

Er det de fascinerende munkeprocessioner og de fantastiske templer  i idylliske Luang Prabang, er det den betagende solnedgang over Mekong floden med en iskold BeerLao i hånden, er det den spændendes fransk-asiatiske fusion af mad og kultur, er det det smukke, smaragdgrønne landskab eller den generelle fornemmelse af autencitet, spiritualitet og overstrømmende venlighed og interesse for gæster i landet, som man møder alle vegne. Tja, hvem ved, men en ting er sikkert.

En rejse til Laos er en bjergtagende oplevelse og et sted, der for altid bliver hos en. Så tøv ikke med at tage på en rejse til Laos; det er nu før de store turisthorder invaderer landet.

 

Laos’ top attraktioner

Laos byder på noget for enhver og noget for enhver pengepung. Landet er i høj grad en Flashpackers drøm.

  • Luang Prabang
  • Vang Vieng
  • Vientiane
  • Vieng Xai Caves
  • Huay Xai
  • Tham Kong Lor
  • Plain of Jars

Luang Prabang

Den UNESCO beskyttede perle er ganske enkelt et must. Indtil for få år siden var der ikke biler i byen. Det er ovre nu, men den lille by er stadig et bjergtagende møde med en svunden tid, og efter UNESCO penge er strømmet til byen, er Luang Prabang renoveret fra top til tå, men uden at have mistet sin sjæl og sin karakter. Renoveringen er gjort særdeles nænsomt med stor respekt for stedets historie.

Luang Prabang er selve Laos’ sjæl og spirituelle center med de mere end 30 klostre med masser af munke, der hver dag tidligt om morgenen går i procession i byen for at samle mad. Et tilløbsstykke uden lige, og hvor turister nogen gange går over gevind for  ’billedet’. Læg her til smukke gamle franske villaer, charmerende caféer og restauranter med fransk-asiatiske fusionskøkken og hyggelige små hostels alle vegne, så er der dømt ægte postkortidyl. Det kan ikke blive bedre.

Ud over den fabelagtige kultur i byen, som man kun kan fortabes i, byder naturen i området omkring byen på masser af muligheder for af være aktiv på cykel, mountain-bike, med kajak eller kano, med vandrestøvlerne på og meget andet. Om aftenen samles alle for at nyde solnedgangen over Mekong. Hypnotisk og magisk, ganske enkelt.

 

Vang Vieng

Vang Vieng ligger smukt omgivet af høje bjerge og grønne rismarker. Vang Vieng havde tidl. Et ry for at være en vild party by, men det er forbi efter et regeringsindgreb mod rave barer i 2012. I dag er Vang Vieng centrum for mere adrenalinpumpende aktiviteter som tubing, rafting mm. Nyd det smukke landskab på motorcykel eller på scooter. Muligheder er der nok af.

 

Vientiane

Vientiane er Laos’ lidt søvnige, laid-back hovedstad, der med sine fransk-inspirerede caféer og bagerier, smukke silkebutikker, sløve tuk-tuk’er, de glitrende templer i den historiske franske kvarter, de allestedsnærværende munke og boulevarderne med Frangipani- og tamarindtræer, charmerer enhver gæst i byen. Tempoet er adstadigt og med en distinkt frankofil stemning tilsat lidt kaotisk asiatisk trafik. Vientiane er kompakt og de største attraktioner som templerne Pha That Luang og Wat Si Saket, kan let opleves til fods.

 

Vieng Xai Caves

De enorme Vieng Xai grotter er især kendte for at de blev brugt til beskyttelse under Vietnam-krigen. Et stort og komplekst grottesystem anlagt i smukke haver med dramatiske kalkstensklipper som bagtæppe. Kaysone Phomvihane Cave er den mest bemærkelsesværdige af grotterne og har stadig en velfungerende aircondition.

 

Huay Xai Nature

I Huay Xai finder I noget af Laos’ mest bjergtagende natur sammenholdt med tilstedeværelsen af masser af vilde dyre lige fra tigre, leoparder, sorte bjørne og ikke mindst den sorte gibbon. Et veludviklet zipline system i trætopshøjde gør at man kan lege Tarzan for en dag her. Man kan overnatte i trætoppene i dertil byggede hytter.

 

Tham kong Lor

Tham Kong Lor er en 7,5 km lang underjordisk flod beliggende i naturreservatet Phu Hin Bun. Den underjordiske flod løber under et enormt bjerg af kalksten og den adrenalinpumpende tur underbjerget er ganske enkelt alle pengene værd og helt uforglemmelig. Turen tager 1 timer hver vej.

 

Plain of Jars

I området ved Phonsavan ligger Plain of Jars. Her finder i mystiske og gigantiske stenkrukker spredt ud over mange km2. Ingen ved hvorfor krukkerne ligger her og hvem der har lavet dem. Det bedste gæt på nuværende tidspunkt er at de stammer fra den asiatiske jernalder i perioden år 500 f.Kr. til år 200 e.Kr. Gennem tiden er de mindre krukker blevet stjålet men der er stadig ca. 2500 krukker tilbage.

En rejse til Laos byder på så mange oplevelser af vidt forskellige karakter, at et besøg her vil kunne tilfredsstille selv den mest krævende turist. Laos skal man opleve.

Templet Pha That Luang i Laos - Rejser til Laos
Templet Pha That Luang i Laos - Rejser til Laos
Vandfaldet Kuang Si - Rejser til Laos
Vandfaldet Kuang Si - Rejser til Laos
Munk i Luang Prabang - Rejser til Laos
Munk i Luang Prabang - Rejser til Laos
Royal Palace i Luang Prabang - Rejser til Laos
Royal Palace i Luang Prabang - Rejser til Laos
Wat Phu - Rejser til Laos
Wat Phu - Rejser til Laos
Rejseekspert Kim kan skræddersy din rejse til Laos

Interesseret i en rejse til Laos?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Laos!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: