65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Botswana, et sandt ‘nature wonderland’

Botswana er kendt for at have nogle af de fornemste vildmarksområder og bestande af vilde dyr på det afrikanske kontinent. Hele 38% af landet samlede areal er udlagt til nationalparker, reservater og andre vildtområder; i langt de fleste tilfælde uindhegnede områder, der tillader dyrene at passere frit mellem de forskellige parker og reservater.

Når man kører rundt i landet, har man fornemmelsen af, at man kører gennem naturens sande mesterværk. De første – og mest blivende indtryk – er de enorme vidder i vildmarken, den uendelige plads, det utroligt rige dyre- og fugleliv, nætterne med tusindvis af stjerner og overjordisk skønne solnedgange.

Botswana er på størrelse med Frankrig, så plads er her nok af. Lige så stort som landet er, lige så store er landets attraktioner. Botswana er et land fuld af modsætninger, hvilket ses tydeligt på, at landet næsten er delt op i en tør del og en våd del. Kalahari-ørkenens tørre, sandede jorder dækker bl.a. hele 84% af landet. Som modsætning hertil ses det fabelagtige vådområde, Okavango-deltaet, som giver liv til vilde dyr og fugle i den nordøstlige del af landet.

Botswana  er som land en sjældenhed i vores eller overbefolkede og overudviklede verden. Utæmmet og utæmmelig er Botswana et af de sidste store refugier for Moder Naturs storslåede forestilling af planetens liv.

Botswana er et af de sidste sikre tilflugtssteder for flere af klodens udrydningstruede dyr som vilde hunde, geparder, brun hyæne m.m.

Botswana byder på unikke attraktioner lige fra den bjergtagende skønhed i verdens største intakte indlandsdelta, Okavango, fra de næsten uforståelige vidder i verdens største vildtreservat, Kalahari, de enorme, øde, ubeboede saltsletter ved Makgadikgadi til det forbavsende rige dyreliv i Chobe National Park.

 

Bedste safariområder i Botswana:

 

Historie og kultur

Safarioplevelserne fylder meget på rejser i Botswana, men landet besidder også en urgammel kultur og historie, der er fascinerende og værd at opleve på nærmere hold. Et besøg i en lokal landsby giver jer et godt indtryk af den rige kulturelle arv, der ligger dybt forankret.

Historiske områder / nationalmonumenter:

 • Gcwihaba Caves and Aha Hills - på UNESCOs tentative verdensarvsliste
 • Matsieng Footprints
 • Old Palapye
 • Manyana klippemalerier
 • Tsodilo Hills med klippemalerier
 • Tswapong Hills og Moremi Hills - på UNESCOs tentative verdensarvsliste
 • Northern Tuli Game Reserve

Kulturelle steder

 • Bahurutshe Cultural Village

 

Hvornår er det bedst at rejse til Botswana?

Klimaet i Botswana er for det meste fugtigt og tørt, men der er dog en tydelig regnsæson, som ligger i sommermånederne fra november til marts. Regnmængden er rigelig på den tid og byger falder ofte meget lokalt. Som alle andre steder i troperne klarer det ofte op med solskin efter regnen. Temperaturerne kan være ganske høje i denne periode, helt op til 38 - 44 grader. Det meste regn falder i januar og februar.

Den tørre sæson ligger i perioden maj - august. Her falder der næsten ikke regn, men til gengæld masser af solskinstimer og behagelige temperaturer. Dog kan nattemperaturen i visse dele af landet falde til under frysepunktet.

Perioderne april – begyndelsen af maj og september – oktober er overvejende tørre, men dagen er køligere end om sommeren og nætterne er varmere end om vinteren

Ingen kan spå om vejret, heller ikke BENNS. Vejret i disse år er meget foranderligt over hele kloden, også i Botswana. Så ovenstående er kun vejledende, baseret på historiske observationer.

 

Højdepunkter på rejser til Botswana

 • Sejlads i mokoru ved Okavango
 • Se elefanterne i Chobe
 • Været på cruise på Chobe floden
 • Se Okavango lidt fra oven i en flyver
 • Makgadikgadis uendelige vidder og saltsletter

Når man er Okavango / Chobe området er det for de fleste nærliggende at inkludere et besøg ved Victoria Falls.

Botswana er for den kræsne, kvalitetsbevidste rejsende, der gerne vil give lidt ekstra for ekstraordinære oplevelser på alle planer: Dyreliv, naturen, kulturen, historien og ikke mindst unik indkvartering mange steder.

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Botswana. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Afrika her.

En sejltur på Okavango-deltaet - Rejser til Botswana
En sejltur på Okavango-deltaet - Rejser til Botswana
En flok giraffer på savannen - Rejser til Botswana
En flok giraffer på savannen - Rejser til Botswana
Zebraer - Rejser til Botswana
Zebraer - Rejser til Botswana
Et smukt næsehorn - Rejser til Botswana
Et smukt næsehorn - Rejser til Botswana
Løvefamilie - Rejser til Botswana
Løvefamilie - Rejser til Botswana
Rejser til Botswana | Mahgadikgadi saltsletter
Rejser til Botswana | Mahgadikgadi saltsletter
Rejseekspert Patrick kan hjælpe dig med at skræddersy din rejse til Botswana

Interesseret i en rejse til Botswana?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Botswana!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: