65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Botswana

Leder du efter en naturoplevelse udover det sædvanlige? Vil du opleve ekstraordinære game drives og vildt dyreliv? Beliggende i det sydlige Afrika er Botswana et land fyldt med betagende landskaber, vilde dyr og autentiske oplevelser i naturen. Med en af vores rejser til Botswana kan du i sandhed opleve nogle af naturens mesterværker.

Hele 38 % af landets samlede areal er dedikeret til reservater, nationalparker og vildtområder, hvilket gør Botswana særligt bemærkelsesværdigt. Tag på safari i Botswana og kør igennem uindhegnede områder, hvor det afrikanske dyreliv trives frit, og uendelige vidder åbner sig foran dig, så langt øjet rækker. Bliv forundret over den uforstyrrede og klare nattehimmel med tusindvis af stjerner, og nyd de sene aftener med lyset fra solnedgangen i den afrikanske horisont.

På en rejse til Botswana er du sikret autentiske oplevelser og nærkontakt med natur- og dyrelivet.
På en rejse til Botswana er du sikret autentiske oplevelser og nærkontakt med natur- og dyrelivet.
Botswana har et rigt dyreliv, blandt andet den sjældne brune hyæne.
Botswana har et rigt dyreliv, blandt andet den sjældne brune hyæne.

Derfor skal du rejse til Botswana

 • Oplev den uberørte afrikanske vildmark i Kalahari-ørkenen

 • Mærk roen ved den særligt lave turismetæthed, grundet Botswanas fokus på økoturisme

 • Tag på bådsafari i verdens største intakte indlandsdelta, Okavango-deltaet

 • Oplev Afrikas største bestand af elefanter i Chobe National Park

 • Se truede dyrearter såsom den afrikanske vildhund, den afrikanske gepard og den sjældne brune hyæne 

 • Gå på opdagelse i en af de største saltsletter i verden, Makgadikgadi

 • Få et unikt indblik i Botswanas rige traditioner og kulturarv i mødet med lokalbefolkningen

Sådan kan BENNS hjælpe med din rejse til Botswana

 • Vi skræddersyr din Botswana-rejse efter dine ønsker

 • Du får en pakkerejse med fly, indkvartering, transport og aktiviteter

 • Vores Botswana-eksperter rådgiver om den ideelle rejserute til dine behov 

 • Vi samarbejder med udvalgte lokale partnere, så du er sikret en høj service og tryg rejse rundt

 • Vi har selv rejst i Botswana og ved, hvad du skal se og opleve

 • Du får en personlig rejsekonsulent, som er med dig før, under og efter rejsen

 • BENNS står for alt det besværlige omkring booking, forsikring osv. 

Med en Botswana rejse med BENNS er du sikker på at bo på lodges af høj kvalitet.
Med en Botswana rejse med BENNS er du sikker på at bo på lodges af høj kvalitet.
Mød lokalbefolkningen på din rejse til Botswana, her ses San-folket.
Mød lokalbefolkningen på din rejse til Botswana, her ses San-folket.

Til dig, som vil have mere end blot klassisk safari

Rejser til Botswana er for de ekstra naturinteresserede og byder på oplevelser, der går udover blot den klassiske safari. Botswana er for den kvalitetsbevidste rejsende, der gerne vil prioritere ekstraordinære oplevelser på alle planer: dyrelivet, naturen, kulturen, historien og ikke mindst unik indkvartering i autentiske omgivelser.

Det helt særlige ved Botswana rejser er også, at regeringen har valgt at have særligt fokus på og dedikation til økoturisme. Man har altså med vilje valgt at nedprioritere masseturisme, der er flere krav til de enkelte lodges, og udbuddet vil derfor også være mindre end mange andre steder. Til gengæld byder det på en helt særlig oplevelse; du har ro og plads til at fordybe dig i dine omgivelser, og du oplever ikke på samme måde at holde i kø bag en stribe af safaribiler, der alle venter på at komme frem og få taget det bedste billede ved vandhullet.

Et utæmmet og uberørt tilflugtssted

Botswana er en sjældenhed i vores ellers overbefolkede og overudviklede verden. Magen til uforstyrret og rå natur og dyreliv finder du ikke mange steder, og du har derfor mulighed for at få en helt ekstraordinær oplevelse. Her befinder du dig i et af de sidste tilflugtssteder for flere af klodens udrydningstruede dyr, såsom den afrikanske vildhund, den afrikanske gepard og den sjældne brune hyæne.

Botswana er på størrelse med Frankrig og har derfor rigeligt med plads til modsætningsfulde og varierede landskaber. Alt fra verdens største intakte indlandsdelta, Okavango, til de tørre og sandede landskaber i Kalahari-ørkenen. Fra det forbavsende rige dyreliv i Chobe National Park til de enorme, øde saltsletter i Makgadikgadi. Du kan derfor være sikker på at finde unikke attraktioner, uanset hvor i landet du befinder dig.

Botswana er tilflugtssted for flere udrydningstruede dyrearter som den afrikanske gepard.
Botswana er tilflugtssted for flere udrydningstruede dyrearter som den afrikanske gepard.
Kalahari-ørkenen breder sig med sine smukke, tørre og afsvedne landskaber.
Kalahari-ørkenen breder sig med sine smukke, tørre og afsvedne landskaber.

Kalahari-ørkenen - Land of Thirst

Velkommen til et tørt og afsvedent landskab, som Tswana-folket kalder ”Land of Thirst”. Kalahari-ørkenens tørre, sandede landskab dækker hele 84 % af landet, hvor du kan opleve den uberørte afrikanske vildmark og med egne øjne se det imponerende dyreliv med flokke af antiloper, bukke, giraffer og gnuer.

Et råt og nådesløst landskab, som leder tankerne hen på forhistoriske tider. Mærk de varme vinde, og hør den knitrende lyd af en tornbusk, som en jæger fra San-nomadefolket træder på. Kalahari er en naturoplevelse af de helt ekstraordinære af slagsen, og kombineret med både dyreoplevelser og muligheden for at besøge San-folket er du sikret en oplevelse for livet.

Okavango - verdens største intakte indlandsdelta

Inkluder verdens største intakte indlandsdelta, Okavango-deltaet, som et af højdepunkterne på din rejse til Botswana. Det er i sig selv usædvanligt, at floden munder ud i et indlandsdelta, ulig andre floder, der typisk munder ud i havet. Det er heller ikke uden grund, at deltaet er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Begiv dig ud på bådsafari, og få en helt tæt og nærværende fornemmelse af naturen og dyrelivet i vådområdet. Eksempelvis kan du sejle i en såkaldt mokoro - hvilket er traditionelle kanoer lavet af en udhulet træstamme.

Når vandet er på sit højeste, tiltrækker det massive mængder af vildt fra alle sider. Besøg blandt andet Moremi Game Reserve, som dækker næsten en tredjedel af Okavango-deltaet. Her får du også mulighed for at opleve et rigt dyreliv med blandt andet "The Big 5" (løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn) samt et imponerende fugleliv.

Der findes flere slags bådsafari i Okavango-deltaet, blant andet i traditionelle kanoer.
Der findes flere slags bådsafari i Okavango-deltaet, blant andet i traditionelle kanoer.
I Chobe National Park finder du Afrikas største bestand af elefanter.
I Chobe National Park finder du Afrikas største bestand af elefanter.

Chobe National Park - elefant- og dyrelivparadis

Med en rejse til Botswanas nordlige del finder du et af Afrikas store safariområder. Chobe National Park er Botswanas ældste nationalpark og er blevet berømt for sine store flokke af elefanter. Nyd synet, når nogle af de største flokke af elefanter i verden slentrer forbi. Chobe National Park er nemlig hjemsted for Afrikas største bestand af elefanter.

Parken byder dog også på mange andre vildtdyrsoplevelser. Tag på en spændende game drive og spot både løver, geparder, vandbøfler, sabelantiloper og giraffer, for ikke at nævne de mere end 460 forskellige fuglearter - alt efter hvor i parken du tager hen. Besøg Chobe National Park og lad dig imponere af det overdådige dyre- og fugleliv, den smukke natur og af den store biodiversitet med varieret natur og flere økosystemer i én og samme park.

Makgadikgadi - saltsletter og sanddyner

Det er værd at tilføje Makgadikgadi som stop på din rejse til Botswana. Makgadikgadi er ikke én stor slette, men består af flere mindre saltsletter. Mellem alle de flade saltsletter finder man sanddyner, klippeformationer, små øer og barsk ørkenlandskab. Tag på game drives i Nxai Pan National Park, hvor omstændighederne for dyreliv er mere gunstige, og oplev det rige dyreliv.

Udover de smukke landskaber og flotte natur er Makgadikgadi også et arkæologisk skatkammer, der står som vidnesbyrd om menneskets liv og levevis her gennem tiden. Trods de vanskelige betingelser og klimaet bor her stadig mennesker, og der findes en række landsbyer i randområderne til saltsletterne, hvor der er mest frodigt.

Se det vilde landskab i Makgadikdai med flade saltsletter, klippeformationer og sanddyner.
Se det vilde landskab i Makgadikdai med flade saltsletter, klippeformationer og sanddyner.
Dyk ned i lokalbefolkningens levevis, traditioner og kultur.
Dyk ned i lokalbefolkningens levevis, traditioner og kultur.

Lokale landsbyer og rig kulturarv

Botswana er ikke kun et sted for safarioplevelser; det er også en destination rig på kultur og historie. Her i BENNS kan vi på din rejse til Botswana hjælpe dig med at planlægge et møde med en lokal landsby, så du kan opleve den traditionelle botswanske livsstil. Mød de venlige lokale beboere, lær om deres traditionelle håndværk og deltag i traditionelle ceremonier og danse.

Du vil blive overrasket over den varme velkomst, du modtager, og hvor meget du kan lære om Botswanas rige kulturelle arv. I Botswana bliver rejsende ikke betragtet som en gene. Tværtimod hjælper lavvolumen-turismen med at styrke de lokale økonomier. Derudover er der en række historiske og kulturelle seværdigheder, der er værd at udforske, som du kan se nedenfor.

Historiske områder og nationalmonumenter:

 • Gcwihaba Caves og Aha Hills på UNESCO's tentativliste

 • Matsieng Footprints

 • Old Palapye

 • Manyana klippemalerier

 • Tsodilo Hills med klippemalerier på UNESCO's Verdensarvsliste

 • Tswapong Hills og Moremi Hills på UNESCO's tentativliste

 • Northern Tuli Game Reserve

 • Bahurutshe Cultural Village

Se den klare nattehimmel og flotte solnedgange på din rejse til Botswana.
Se den klare nattehimmel og flotte solnedgange på din rejse til Botswana.

Praktisk information ved rejser til Botswana

Hvornår er det bedst at rejse til Botswana?

Uanset hvornår på året du beslutter dig for at rejse til Botswana, kan du ikke undgå at få store oplevelser med hjem. Botswana tilbyder imponerende natur og dyreliv året rundt, men det kan variere afhængigt af området og sæsonen. Botswana har et subtropisk ørkenklima, der karakteriseres ved store forskelle i dags- og nattemperaturer.

Den bedste tid at rejse til Botswana for safari er hovedsageligt mellem maj og oktober, deres tørre sæson og vintertid. Her er det oftest nemmere at spotte dyrelivet, eftersom dyrene samler sig ved vandhuller, og de grønne områder efter regntiden lokker dyrene frem. Da det er deres vintertid, medfører det generelt også mere behagelige temperaturer. Desuden er Okavango-deltaet oversvømmet fra juni til oktober, hvilket er med til at tiltrække de massive mængder vildt og dyreliv.

Regntiden - eller den våde sæson - ligger for Botswana i deres sommertid fra november til april. Det er dog normalvis kun i januar og februar, at det regner så kraftigt, at det kan have indflydelse på din tur. Generelt er der grønnere i denne periode. Skal du en tur forbi et af verdens største vandfald, det imponerende Victoria Falls i Zimbabwe, er det mest optimalt i månederne omkring marts til maj, hvor vandmængden er på sit højeste.

Hvilken slags indkvartering bor man på i Botswana?

Alle vores rejser til Botswana er kendetegnet ved høj kvaliltet og komfort, uanset hvilken type indlogering der er tale om. Vi samarbejder med de bedste lokale partnere, så du kan være sikker på en komfortabel og kvalitetssikret oplevelse uden at gå på kompromis med den autentiske oplevelse.

I BENNS tilbyder vi flere forskellige måder at overnatte på. Forestil dig at bo i et telt midt i naturen uden larm fra andre gæster og uden den moderne komfort, vi er så vant til. Oftest vil vores stemningsfulde safaricamps eller mobile safaritelte være opsat i uindhegnede områder. Vilde dyr kan færdes frit i nærområdet, hvilket bidrager til den autentiske oplevelse af nærkontakt med den afrikanske vildmark. Måltider tilberedes af den medfølgende kok, som indkøber lokale råvarer undervejs på rejsen. Omvendt kan du også opleve en større luksus i 3- og 4-stjernede lodges med mulighed for eksempelvis morgenmadsbuffet, pool og udsigt.

På fastlagte rundrejser er de enkelte indkvarteringer valgt på forhånd, hvilket fremgår af de enkelte ture i den vedlagte prisliste med rundrejser. Har du valgt en privat safari, skræddersyet helt efter dine egne krav til komfort og pris, så kan du sammen med os udvælge de steder, hvor du ønsker at bo. Du kan tilmed kombinere flere typer og niveauer af indkvartering for at få forskellige oplevelser på din rejse til Botswana.

Rejseekspert Patrick kan hjælpe dig med at skræddersy din rejse til Botswana

Interesseret i en rejse til Botswana?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Botswana!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: