65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Chobe

I Botswanas nordøstlige hjørne ligger et af Afrikas store safariområder, Chobe National Park. Chobe National Park er notorisk blevet berømt for sine store flokke af elefanter, og ganske rigtig finder I her nogle af de største flokke af elefanter i verden. Man regner med, at der er ca. 50.000 elefanter i Chobe National Park og samlet set mere end 120.000 vilde dyr.

Chobe National Park imponerer således med et overdådigt dyre- og fugleliv og en fascinerende biodiversitet med varieret natur og flere økosystemer i én og samme park.

 

Botswanas ældste nationalpark

Chobe National Park er Botswanas ældste nationalpark og har et omfang af 12.000 km2, hvilket er noget mindre end de ca. 33.000 km2, som området havde i 1930’erne, hvor det var et eftertragtet jagtområde. Men siden 1968 har Chobe karakter af nationalpark.

Chobe National Park omfatter 3 distinkte områder, der hver især besidder særegne karakteristika og oplevelser: Chobe Riverside-området, Savuti-området og det Okavango-lignende Linyanti vådområde.

Chobe floden danner parkens nordlige grænse indtil Namibia og er en af tre store floder i dette område: Okavango, Chobe og Zambezi, hvis løb alle er dannet af brudlinier, der er forlængelser af The Great Rift Valley i det østlige Afrika.  

 

Chobe Riverfront

Chobe Riverfront, eller Serondela, skuffer sjældent. Her kan I uden diskussion opleve den største koncentration af vildt i Botswana. Selv om der er vilde dyr ved floden året rundt, er mængden af dyr her allerstørst i den tørre tid i perioden september – oktober.

Uanset om I sejler i en båd på Chobe floden eller kører langs flodbanken i en 4-hjulstrækker, er I næsten garanteret et ’close-up’ møde med nogle af de største elefanter på kontinentet. Elefanter er her masser af, men vandbøfler, sabelantiloper og giraffer ses ligeledes i store mængder. 

 

Savuti

Savuti området ligger i den sydlige del af Chobe National park og rummer reminiscenserne af en enorm sø, der engang strakte sig over hele det nordlige Botswana.

Savuti er et fladt område med store vidder, fyldt med vilde dyr. Her fornemmer man det ’rigtige’ Afrika med de vidunderlige, varme farver og de nærmest endeløse vidder. Med undtagelse af næsehornet vil I finde stort set alle former for dyr lige fra elefanter, løver og geparder til vortesvin, giraffer og mange forskellige antiloper.

Savuti byder på rigtigt vildt terræn og besøges som oftest bedst med 4-hjulstrækker.

 

Linyanti

Helt op til grænsen til Namibia ved Caprive landtangen ligger Linyanti området. Her løber Linyanti-floden og spreder sig ud til et Okavango-lignende delta, om end i noget mindre format.

Dette lille vådområde på ca. 900 km2 tiltrækker store mængder af vilde dyr i den tørre tid på året. Linyanti-området har bl.a. ry for at være et af de bedste steder i Afrika at kunne se den vilde afrikanske hund, men her er også mange elefanter, flodheste, krokodiller og antiloper m.m.

Udover de mange vilde dyr huser Chobe National Park også masser af fugle med over 460 registrerede, forskelligartede fugle, som Ibis, egyptiske gæs og de fleste arter af Kingfishers.

 

Safarirejse eller rundrejse

Chobe National Park er fantastisk af besøge i forbindelse med en safarirejse i Botswana. Men Chobe National Park kan også indgå i en større rundrejse i det sydlige Afrika, hvor andre lande som f.eks Namibia indgår. BENNS har et fantastisk samarbejde med den førende udbyder af rundrejser i Afrika, Nomad. Læs mere om disse under rundrejser i Afrika.

 

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 12000 km2
Beliggenhed: Nordøstlige Botswana
Bedst at besøge: Omkring Chobe hele året, ellers fra juni - oktober
Særligt ved parken: Kæmpe bestand af elefanter 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Chobe National Park. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om vores safarirejser i Botswana her. 

 

På floden i Chobe National Park
På floden i Chobe National Park
Flodhest i Chobe National Park
Flodhest i Chobe National Park
Chobe National Park er kendt for de mange elefanter
Chobe National Park er kendt for de mange elefanter
Smukke impalaer i Chobe National Park
Smukke impalaer i Chobe National Park

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
  • Chobe Safari Lodge

    Chobe Safari Lodge ligger direkte ved bredden af Chobe floden og lige på grænsen til Chobe nationalpark i det nordlige Botswana. Denne lodge er på mange måde...

    Læs mere
Rejseekspert Patrick kan hjælpe dig med at skræddersy din rejse til Botswana

Interesseret i en rejse til Botswana?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Botswana!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: