65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Uganda, Afrikas perle!

Med 10 nationalparker, flere mindre og større vildtreservater, og en naturarv med enorme skove, tyk, frodig vegetation rig på unik flora og fauna og unikke bjerge, søer og floder, har en safari i Uganda til alle tider været en helt utrolig oplevelse, som til i dag stadig er de færreste forundt.

På en safari i Uganda vil man kunne opleve masser af pattedyr. Er man her længe nok, vil man måske kunne nå at se alle 330 forskellige arter, som landet bryster sig af at have. Flere af disse er udrydningstruede, men lykkeligvis er vildtbestanden i Uganda for det meste sund og ikke truet.

Mere end 100.000 forskellige dyrearter er noteret i landet, bl.a. hele 1.200 sommerfuglearter inklusive 50 endemiske. Hele 1.000 forskellige fuglearter er registreret inklusive arter, der er endemiske til Albertine kløften.

Hele 13 forskellige grene af Primaterne findes her, bl.a. de stærkt udrydningstruede bjerggorillaer. Bjerggorillaerne er den helt store attraktion ifm. en safari i Uganda, men også Chimpanserne er ligeledes meget efterspurgte ifm. en Uganda safari.

 

10 nationalparker til safari i Uganda:

  • Mgahinga Gorilla National Park
  • Bwindi Impenetrable National Park
  • Kibale Forest National Park
  • Semiliki National Park
  • Murchison Falls National Park
  • Kidepo Valley National Park
  • Queen Elizabeth National Park
  • Rwenzori National Park
  • Lake Mburo National Park
  • Mt. Elgon National Park

 

Mgahinga Gorilla National Park

Park i det sydvestlige Uganda på grænsen ind til Congo. Her finder I aber og bjerggorillaer, og tre koniske vulkaner, som er en geologisk attraktion.

 

Kibale Forest National Park

Kibale ligger i det vestlige Uganda, nord for en anden park, Queen Elizabeth National Park. Her finder I mere end 60 pattedyr, chimpaser og mere end 280 fuglearter. Den bedste park for at se chimpanser.

 

Semiliki Valley National Park

Ugandas mindste nationalpark. Parken er en forlængelse af den noget større Ituri skov i Congo.  Udover dyr kan I her opleve varme kilder.

 

Kidepo Valley National Park

Kidepo er en af de mest attraktive nationalparker i Uganda med mere end 70 arter af pattedyr og mere end 400 fuglearter. Kidepo er en af de bedste parker af gennemføre Game Drives i. Parken er samtidig en af mest isolerede og dermed også en af de mest uberørte på mange måder.

 

Queen Elizabeth National Park

Formodentlig den mest populære safaripark i Uganda, og med fantastisk natursceneri. Her kan I møde primater inkl. chimpanser og mere end 500 fuglearter. Parken er ligeledes rig på kultur, og et møde med lokalbefolkningen er muligt her. Parken er også en af de bedste for at se løver, der ikke sjældent dovner den i træerne.

 

Lake Mburo National Park

Parken hører til de mindste i Uganda, men med masser at spændende vildt. Her kan I spotte leoparder, hyæner, masser af zebraer og m.m. inklusive mere end 300 arter af fugle. Parken ligger i den vestlige del af Uganda, som mange af de andre parker. 

 

Mt. Elgin National Park

Parken ligger i det østligste Uganda på grænsen til Kenya. Nationalparken er meget isoleret. Inde i parken ligger Mt. Elgon, et af det afrikanske kontinents højeste bjerge med sine 4.321 moh. Naturen er vild og utæmmet her og her er masser af muligheder for at være aktiv, bl.a. med at klatre til toppen af Mt. Elgon og nyde den utrolige udsigt og ikke mindst prøve nedstigningen i bjergets caldera.

Her finder I mere end 250 fuglearter, bøfler, aber og meget andet vildt.

 

Bwindi Impenetrable National Park

drejer sig i særdeleshed om at besøge bjerggorillaerne i Bwindi National Park, hvor disse utrolige skabninger kan opleves helt tæt på. En Uganda safari er ikke en billig sag, men intet kan måle sig med at stå over de store menneskeaber - ja, de er virkelige menneskelige! Så der er al mulig grund til at tage på safari i Uganda.

Bjerggorillaerne fylder naturligt meget på en Uganda safari, men ikke alt. Her er også mulighed for at komme tæt på chimpanser, krokodiller, løver, elefanter, flodheste og meget meget andet.

 

Rwenzori National Park

Rwenzori National Park ligger i det vestlige Uganda og kaldes også for Månebjergene. Det højeste punkt hedder Mt. Margherita og ligger i 5.109 moh og er Afrikas tredjehøjeste bjerg. Mt. Rwenzori er, som Mt. Kilimanjaro, et eftertragtet bjerg for bjergbestigning. Turen til toppen kan her tage op til 7 dage.

Her finder I også masser af dyr. Hele 6o forskellige pattedyr og 200 forskellige fuglearter. Parken ligger direkte på Ækvator. 

 

Murchison Falls National Park

Murchison Falls er den største af alle Ugandas nationalparker og dækker ca. 4000 km2. Parken rummer Karuma Falls Wildlife Reserve, som er nationalparkens største attraktion. Det er nemlig her at det berømte vandfald, hvor Nilen falder 43 m mellem Lake Kyoga og Lake Albert. Ved foden af vandfaldet udspiller der sig et massivt dyreliv med nilkrokodiller, flodheste og vandbukke. Udover disse dyr rummer parken bøfler, elefanter, giraffer, løver, chimpanser og masser af fuglearter.

Uganda er i tillæg et utroligt smukt land med en frodig og grøn natur, og Winston Churchill kaldte det da heller ikke uden grund for "The Pearl of Africa". 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres safari i Uganda. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om alle vores safarirejser.
Læs mere om alle vore rejser i Afrika

Krokodiller ved Nilens bred på safari i Uganda
Krokodiller ved Nilens bred på safari i Uganda
Oplev fortryllende Murchison Falls på safari i Uganda
Oplev fortryllende Murchison Falls på safari i Uganda
Tidlig morgen i Bwindi på safari i Uganda
Tidlig morgen i Bwindi på safari i Uganda
Safari i Queen Elizabeth National Park i Uganda
Safari i Queen Elizabeth National Park i Uganda
Chimpanse spottet på safari i Uganda
Chimpanse spottet på safari i Uganda
Gorillaer spottet på safari i Uganda
Gorillaer spottet på safari i Uganda
Oplev storslåede Murchison Falls på safari i Uganda
Oplev storslåede Murchison Falls på safari i Uganda
Løver slænger sig i træerne på safari i Uganda
Løver slænger sig i træerne på safari i Uganda
Rejseekspert Henrik kan skræddersy din safari Uganda

Skræddersyede safarirejser i Uganda

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din safari i Uganda.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: