65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Zimbabwe

Safari i Zimbabwe er lig med storslåede safarioplevelser. Her er masser af dyr og fantastiske safariparker, og det bedste er at turiststrømmen er ikke nær så massiv som i Østafrika. Zimbabwe safari byder på rigtig, flotte safariparker, og en af dem, Mana Pools, er sågar optaget på UNESCOs verdensarvsliste for vores naturarv. 

Herunder finder I en oversigt over de vigtigste safariparker i Zimbabwe.

 

Safari i Zimbabwe: Mana Pools National Park

Mana Pools er et UNESCO beskyttet naturområde og er synonymt med Zambezi-floden, elefanter, løver, kæmpe vidder og uberørt vildmark. På en safari i Zimbabwe er Mana Pools et absolut must med sin naturskønhed, sin vildmark, sit store udbud af store pattedyr, mere end 350 forskellige fuglearter og marineliv i Zambezi floden. 

Mana Pools er et fremragende vildtreservat lige i hjertet af et større safariområde, der også inkluderer Lower Zambezi National Park, på den anden side af Zambesi floden. Ideelt for en safari i Zimbabwe.  

Natursceneriet i Mana Pools er ganske enkelt bjergtagende centreret om den majestætiske Zambezi flod, der med sine enorme vandmængder sørger for frodige landskaber i området. Her finder i åbne stepper med saftigt græs og skove af mahogni og ibenholt.

Området byder på en høj koncentration af vildt, lige fra elefanter, løver, leoparder, plettede hyæner og flodheste og til krokodiller. Mana Pools udmærker sig desuden som hjemsted for den største population i Afrika af vilde hunde.

Mana Pools er kendt viden om for de gode muligheder for 'walking safaris'. Nogle af parkens guider har været der i årtier og har opbygget et nært forhold til mange af dyrene.

 

Safari i Zimbabwe: Hwange National Park

Hwange National Park er den største safaripark i landet med sine 14650 km2. Hwange ligger i landets nordvestlige hjørne, blot 1 times fra et andet af Zimbabwes store attraktioner: Victoria Falls.

Hwange blev udlagt som jagtområde for Zimbabwes konger i 1800-tallet og blev nationalpark i 1929. I Hwange finder I et fantastisk udvalg af dyr med over 100 arter af pattedyr og mere end 400 forskellige fuglearter. 

Særligt er Hwanges elefanter berømte, og populationen af elefanter her er blandt de største i verden. En Zimbabwe safari bør absolut omfatte Hwange. 

 

Safari i Zimbabwe: Matobo National Park

Et tredje område, der kunne være interessant at besøge i forbindelse med en Zimbabwe safari er Matobo nationalparken, hvor I bl.a. kan se sorte og hvide næsehorn, mange leoparder og ikke mindst sjældne ørne. Matopo National Park har været nationalpark siden 1953, og parken kom på UNESCOs kulturarvsliste i 2003.

Parkens UNESCO-status skyldes primært den store forekomst at gamle klippemalerier i Matoba Hills. Malerierne går helt tilbage til jernalderen. Matopo National Park har således stor spirituel og kulturel betydning.

På dyresiden er der indenfor parken et særligt område, dedikeret til at sikre overlevelsen for sorte og hvide næsehorn. Parken er rig på dyr, og her er masser af forskellige arter repræsenteret lige fra omtalte næsehorn, zebraer, gnuer, leoparder og flodheste til hyæner, bavianer og krokodiller. 

Her er ligeledes masser af fugle, og parken er særdeles berømt for sin store koncentration af sorte ørne.

Matopo National Park bør være med på en safari i Zimbabwe.

Af mindre safariparker som kunne inkluderes i en større Zimbabwe safarirejse kan nævnes:

  • Kazuman Pan National Park
  • Nyanga National Park
  • Gonarezhou National Park
  • Matusadona National Park
  • Victoria Falls og Zambezi regionene

 

Bedste tidspunkt for safari i Zimbabwe

Generelt set kan en safari i Zimbabwe foretages hele året rundt. Vildtet kan iagttages hele året, men der er dog perioder, der er bedre end andre. 

Den bedste tid på året vil være i perioden juli - oktober, hvor der er meget lidt regn, om noget, og temperaturerne er mere behagelige. Der er generelt mere tørt på grund af den sparsomme regne, hvilket betyder at det er lettere at se vildtet, især når det flokkes om vandhullerne.

Månederne fra april - juni er ligeledes fremragende for at spotte vildt. Der kan falde lidt mere regn i disse måneder, men det bliver mindre og mindre, som man kommer nærmere juli måned.

Det kan ikke anbefales at rejse på safari i Zimbabwe fra januar - marts.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres safari i Zimbabwe. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om alle vores safarirejser
Læs mere om alle vores rejser i Afrika

En safari i Zimbabwe indeholder ofte et besøg ved Victoria Falls
En safari i Zimbabwe indeholder ofte et besøg ved Victoria Falls
Safari i Zimbabwe
Safari i Zimbabwe
Safari i Zimbabwe
Safari i Zimbabwe
Safari i Zimbabwe
Safari i Zimbabwe
Safari i Zimbabwe
Safari i Zimbabwe
Besøg det fantastiske dyreliv i Zimbabwe
Besøg det fantastiske dyreliv i Zimbabwe
Rejseekspert René kan skræddersy din safari i Zimbabwe

Skræddersyede safarirejser i Zimbabwe

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din safari i Zimbabwe.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: