Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Zimbabwe

En rejse til Zimbabwe er lig med storslåede safarioplevelser i verdensklasse. Her er et rigt dyreliv og fantastiske nationalparker samt reservater, og det bedste er, at turiststrømmen ikke er så stor igen.

Kom på bådsafari på den mægtige Zambezi-flod, der danner rammer for et rigt fugleliv samt mange flodheste og krokodiller, eller bliv forundret over det imponerende Victoria Falls; et af verdens største vandfald. Du har også rig mulighed for at se "The Big Five" på din safari, da både bøflen, elefanten, leoparden, løven og næsehornet er velrepræsenteret i landet.

Landet byder på en blanding af naturskønne landskaber, og safarien kan derfor både tage dig gennem savannen, tæt skov og Kalahari-ørkenens sand. Alt i alt byder safari i Zimbabwe på flotte nationalparker med varieret dyreliv, Victoria-vandfaldet med dets overjordiske skønhed og naturskønne game drives.

Du kan også oplagt kombinere din safari i Zimbabwe med safari i de omkringliggende nabolande. Få inspiration i vores allerede tilrettelagte rejseforslag, eller lad BENNS skræddersy din drømmerejse, som du vil have den!

En safari i Zimbabwe indeholder ofte et besøg ved Victoria Falls.
En safari i Zimbabwe indeholder ofte et besøg ved Victoria Falls.
Flot sundowner flodcruise på Zambezi-floden.
Flot sundowner flodcruise på Zambezi-floden.

Derfor skal du på safari i Zimbabwe

 • Mulighed for at se de famøse "Big Five" dyr

 • Kom på flodcruise og se fugle, krokodiller og flodheste langs flodbredden

 • Besøg Zimbabwes største nationalpark, Hwange National Park 

 • Se den største koncentration af elefanter i Afrika

 • Kom på både vandresafari, bådsafari og togsafari

 • Oplev det udrydningstruede sorte og hvide næsehorn i Matobo National Park

 • Se det spændende dyreliv ved Victoria Falls; et af verdens største vandfald

Sådan kan BENNS hjælpe med din Zimbabwe-safari

 • Vi sørger for alt, inklusive fly, transport og indkvartering på dit ophold

 • Vi har nøje udvalgt autentiske indkvarteringer af høj kvalitet

 • Bo f.eks. i tented lodge ved Zimbabwes største nationalpark, Hwange

 • Kom på fantastiske game drives med lokal og erfaren guide i Zimbabwes safariområder

 • Kombiner din safarirejse i Zimbabwe med f.eks. Sydafrika, Botswana og Namibia

 • Kom på safari lodges, der har fokus på økoturisme og bæredygtighed

 • Vi kan skræddersy din Zimbabwe-safari helt efter dine ønsker

Bo i eksotiske omgivelser på vores udvalgte hoteller og safari lodges.
Bo i eksotiske omgivelser på vores udvalgte hoteller og safari lodges.
På safari i Zimbabwe kan du se flere af de store katte.
På safari i Zimbabwe kan du se flere af de store katte.

Dyrelivet i Zimbabwe

Du kan komme helt tæt på dyrelivet med en safari i Zimbabwe. Oplev spændende game drives i de bedste nationalparker og reservater og se store flokke af vilde dyr, varieret fugleliv, de mange rovdyr, store katte og nataktive dyr.

Du kan finde mange forskellige dyr her, blandt andet flere af Afrikas klassiske dyr. Herunder løver, leoparder, sjakaler, vortesvin og plettede hyæner. Hvis du er heldig kan du også spotte geparden og de sjældne afrikanske vilde hunde. Du har også mulighed for at tage på flodcruise, hvor du kan se en del store dyr, såsom de mange elefanter, bøfler, flodheste og krokodiller, mens savannen i Hwange National Park byder på klassisk "Big Five" safari.

Store mængder antiloper findes der også her, blandt andet den store kudu med dens ikoniske lange, spiralformede horn; sabelantilopen med horn, der peger bagud som en sabel; samt kæmpeelsdyrantilopen med dens hvide striber og spiralformede horn, der kan veje helt op mod 1 ton.

Med BENNS kommer du på guidet tur, når du skal ud at opleve dyrelivet, så du er sikker på at få det bedste ud af din safari i Zimbabwe.

Mana Pools National Park – magiske naturscener og flodliv

Mana Pools er på UNESCO's Verdensarvsliste og er synonymt med kæmpe vidder og uberørt vildmark. På en safari i Zimbabwe er Mana Pools et absolut must med sin naturskønhed, sit store udbud af store pattedyr, det karakteristiske marineliv ved Zambezi-floden og mere end 350 forskellige fuglearter.

Naturscenen i Mana Pools er ganske enkelt bjergtagende centreret om Zambezi-floden, der danner grænsen til Zambia og blandt andet munder ud i Victoria Falls-vandfaldet. Med sine enorme vandmængder er den med til at sørge for de frodige landskaber i området, herunder åbne stepper med saftigt græs og skove af mahogni og ibenholt.

Området byder på en høj koncentration af vildt, lige fra elefanter, løver, leoparder og plettede hyæner til flodheste og krokodiller. Mana Pools udmærker sig desuden som hjemsted for den største population i Afrika af de sjældne vilde hunde.

Der er gode muligheder for fantastisk safari i Mana Pools, især på en "walking safari" eller bådsafari. Nogle af parkens guider har været her i årtier og har opbygget et nært forhold til mange af dyrene.

Mana Pools National Park i solnedgangen.
Mana Pools National Park i solnedgangen.
Se de store flokke af elefanter i Hwange National Park.
Se de store flokke af elefanter i Hwange National Park.

Hwange National Park – elefantparadis og fantastisk dyreliv

Hwange National Park er Zimbabwes største nationalpark med sine 14.650 km². Hwange ligger i den nordvestlige del af Zimbabwe, blot en time fra et andet af landets store attraktioner: Victoria Falls. Hwange blev udlagt som jagtområde for Zimbabwes konger i 1800-tallet og blev nationalpark i 1929.

I Hwange National Park finder du et fantastisk udvalg af dyr med over 100 arter af pattedyr og mere end 400 forskellige fuglearter. Parken rummer endda hele fem typer antiloper: elsdyrantilope, stor kudu, roan-antilope, gemsbok og sidst, men ikke mindst, sabelantilope – Zimbabwes nationaldyr.

På safari i Hwange kan du også være heldig at se den brune hyæne eller den udrydningstruede afrikanske vildhund. Parken er dog særligt berømt for sine mange elefanter, og har en af de største populationer i Afrika. Tager du på safari i Zimbabwe, bør den absolut omfatte Hwange nationalparken.

Matobo National Park – UNESCO-kulturarv og unik safari

Tilføj Matobo National Park som endnu et stop på din safari i Zimbabwe, og oplev et rigt dyreliv og varieret natur. Matobo National Park har været nationalpark siden 1953, og parken kom på UNESCO's kulturarvsliste i 2003.

Parkens UNESCO-status skyldes primært den store forekomst af gamle klippemalerier i Matoba Hills. Malerierne går helt tilbage til jernalderen, og her boede San-folket også for cirka 2.000 år siden. Matobo National Park har således stor spirituel og kulturel betydning.

Inden for parken er der et særligt område dedikeret til at sikre overlevelsen for de udrydningstruede sorte og hvide næsehorn. Parken er også rig på dyr, og her er masser af forskellige arter repræsenteret lige fra de omtalte næsehorn, zebraer, gnuer, leoparder og flodheste til hyæner, bavianer og krokodiller. Her er ligeledes masser af fugle, og parken er især kendt for sin store koncentration af sorte ørne.

Se leoparden på din Zimbabwe-safari.
Se leoparden på din Zimbabwe-safari.
Se vortesvin med unger i en af de mange nationalparker.
Se vortesvin med unger i en af de mange nationalparker.

Safari i Zimbabwes mindre nationalparker

Der findes mange flere nationalparker i dette skønne safariland, som du med fordel kan inkludere på din Zimbabwe-safarirejse. Af mindre safariparker og -områder kan vi nævne følgende, der også er et besøg værd:

 • Kazuman Pan National Park

 • Nyanga National Park

 • Gonarezhou National Park

 • Matusadona National Park

 • Zambezi-regionerne

Fakta om Zimbabwe:

 • Hovedstad: Harare

 • Sprog: Shona, ndebele, engelsk

 • Valuta: Zimbabwesiske dollar (ZWD)

 • Indbyggertal: 17 millioner per 2024

 • Areal: Cirka 390.000 km²

Små sjakal-unger i Zimbabwe.
Små sjakal-unger i Zimbabwe.

Praktiske informationer ved safari i Zimbabwe

Hvornår er det bedst at tage på safari i Zimbabwe?

Generelt set kan du komme på safari i Zimbabwe stort set hele året rundt. Vildtet kan i hvert fald iagttages hele året, men som altid kan der være perioder, der er bedre end andre.

Den bedste tid på året vil være i de tørre måneder fra juli til oktober, hvor der er meget lidt regn, hvis nogen, og temperaturerne er mere behagelige. Der er generelt mere tørt på grund af den sparsomme regn, hvilket betyder, at det er lettere at se vildtet, når det flokkes om vandhullerne.

Månederne fra april til juni er ligeledes fremragende for at spotte vildt. Der kan falde lidt mere regn i disse måneder, men det bliver mindre og mindre, som man kommer nærmere juli måned.

Skal du se Victoria Falls-vandfaldet, kan du ligeledes besøge området det meste af året. Dog vil vandfaldet være mest kraftigt, når vandmængden er på sit højeste fra omkring februar til juni.

Lad BENNS' rejseeksperter hjælpe dig med at skræddersy din rejse, så du kommer afsted på det helt rigtige tidspunkt for dig.

 

Er Zimbabwe et godt land til safari?

Zimbabwe er bestemt ved at få ry som et af de bedre steder til safari i det sydlige Afrika. Så svaret er helt enkelt ja; Zimbabwe er et godt land til safari!

Landet byder på eksklusive safari lodges, vidunderlig natur og det berømte Victoria Falls. Med en god blanding af safari til vands og til lands er der gode muligheder for en storslået safari i Zimbabwe.

Med et varieret dyreliv kan du se Afrikas "Big Five", impalaer, zebraer, bøfler, store rovdyr, giraffer, vortesvin, leoparder, elefanter og meget mere.

Du kan med fordel kombinere din Zimbabwe-safari med oplevelser i de omkringliggende nabolande som eksempelvis rundrejse og safari i Sydafrika, Botswana eller Namibia. Se vores rejseforslag og få inspiration til din næste safarirejse, eller lad vores rejseeksperter skræddersy den efter dine behov og ønsker.

Rejseekspert René kan skræddersy din safari i Zimbabwe

Skræddersyede safarirejser i Zimbabwe

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din safari i Zimbabwe.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: