65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Sydafrika

Forestil dig at vågne op til solopgangen over den gyldne savanne, hvor løver brøler i det fjerne og elefanter vandrer forbi din lodge. På en safari i Sydafrika kan du få nærkontakt med de berømte "Big Five" dyr i deres naturlige habitat. Landet, der er kendt som "hele verden i ét land", byder på en stor mangfoldighed med et varieret dyreliv og unikke oplevelser.

Lad dig betage af det utrolige dyreliv på et besøg i den verdensberømte Kruger National Park, eller udforsk en af de mange andre enestående nationalparker i landet. I Sydafrika mødes storslået dyreliv med betagende landskaber, hvilket gør det til et ultimativt safariland. Med en safari i Sydafrika får du mulighed for at udforske den fascinerende biodiversitet, alt imens du iagttager de vilde dyr.

Fra luksuriøse lodges til autentiske bush camps, byder en safari i Sydafrika alt i alt på en unik rejse ind i hjertet af naturens mest storslåede scenarier. Lad BENNS stå for din drømme-safarirejse og træd ind i et eventyr, du aldrig vil glemme.

Langt de fleste kombinerer også safarioplevelserne med andre typer af oplevelser på deres rejse til Sydafrika, som en køretur på den berømte Garden Route eller et besøg i Cape Town og vinlandet.

Fascinerende landskaber og strudse på Garden Route.
Fascinerende landskaber og strudse på Garden Route.
Kom helt tæt på dyrene i Sydafrikas safariparker.
Kom helt tæt på dyrene i Sydafrikas safariparker.

Derfor skal du på safari i Sydafrika

 • Oplev fantastisk dyreliv i den berømte Kruger National Park

 • Se de afrikanske pingviner ved Boulders Beach

 • Du kan både opleve "Big Five" og endda "Big Seven" safari

 • Se det udrydningstruede hvide næsehorn i Hluhluwe-Imfolozi

 • Oplev åben jeep safari og kom helt tæt på dyrene

 • Se den sjældne Cape Mountain Zebra i Cape Point

 • Unik mulighed for at se den sydlige rethval og den store hvide haj på hvalsafari

Sådan kan BENNS hjælpe med din Sydafrika-safari

 • Få inkluderet transfer til og fra lufthavnen

 • Vi sørger for engelsktalende guide, som både kan være din guide, kok og/eller chauffør

 • Vælg et af vores rejseforslag, som vi nøje har sammensat, og undgå besværet selv

 • Vi har håndplukket de bedste safarilodges og indkvarteringsmuligheder

 • Vores rejseeksperter kan rådgive dig i alt fra de bedste parker til skønne udflugter

 • Vi kan kombinere din safari i Sydafrika med andre rejseformer eller destinationer

 • Lad BENNS skræddersy lige netop den safarirejse til Sydafrika, som du drømmer om

På safari i Sydafrika kan du se giraffer i den flotte solnedgang over savannen.
På safari i Sydafrika kan du se giraffer i den flotte solnedgang over savannen.
Se den afrikanske leopard på safari i Sydafrika - en del af "The Big Five".
Se den afrikanske leopard på safari i Sydafrika - en del af "The Big Five".

"The Big Five" safari i Sydafrika

Oplev spændingen ved en "Big Five" safari i Sydafrika, hvor du kan se løver, leoparder, næsehorn, elefanter og bøfler i deres naturlige habitat.

Blandt de mest kendte nationalparker findes Kruger National Park – Sydafrikas største og mest kendte nationalpark. Her har du en enestående mulighed for at spotte de majestætiske dyr i "The Big Five". Men Sydafrika huser også mange andre fantastiske nationalparker og reservater, hvor du kan se disse fem afrikanske dyr samlet et sted.

Start dagen med en tidlig morgen game drive, hvor du kan se elefanter og bøfler græsse i solopgangen. Eller kom med BENNS på en guidet bush walk for at spore næsehorn og lære om parkens flora og fauna fra erfarne rangers.

I den udvidede Addo Elephant National Park kan du også opleve de såkaldte "The Big Seven", som tilfører både hvaler og hvidhajer til de originale fem dyr. Således kan alle syv dyrearter opleves inden for samme område – en helt unik oplevelse.

De bedste steder til safari i Sydafrika

Sydafrika byder på storslåede safarioplevelser af varieret natur. Der findes rigtig mange gode destinationer til dette formål; både i offentlige nationalparker og i private game reserves. Sydafrika har faktisk i nærheden af 4.000 private game reserves, så der er meget at vælge imellem. Vi lister her de bedste steder til safari i Sydafrika:

 • Kruger National Park

 • Balule Nature Reserve

 • Karongwe Private Game Reserve

 • Addo Elephant National Park

 • Madikwe Game Reserve

 • iSimangaliso Wetland Park på UNESCO's Verdensarvsliste

 • Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

Store safarioplevelser i Sydafrika venter.
Store safarioplevelser i Sydafrika venter.
Se de mange vilde dyr når de samler sig langs vandhuller i Kruger National Park.
Se de mange vilde dyr når de samler sig langs vandhuller i Kruger National Park.

Kruger National Park, den største i Sydafrika

Kruger National Park ligger i Sydafrikas nordøstlige del og grænser op til Mozambique. Kruger-parken er det største og mest besøgte safariområde i Sydafrika, og er af gode grunde blevet verdensberømt. Dyrelivet i parken er imponerende både med hensyn til mængde og ikke mindst variationen.

I 1898 blev Kruger udlagt som særligt beskyttet område for lavlandets enestående dyreliv. Størrelsesmæssigt dækker parken det, der svarer til to tredjedele af Jylland, og har et rigt fugleliv med 507 forskellige fuglearter.

Derudover huser parken også 147 arter af pattedyr samt reptiler, fisk og store områder med smukke landskaber. Her kan du komme på safari game drives i åben jeep med tilhørende guide og komme helt tæt på de mange dyr.

Balule Nature Reserve – fantastisk safari i dyrebevaret område

Balule Nature er en del af det område, der i dag betegnes som "The Greater Kruger Park". For få år siden besluttede man at fjerne en lang række dyrehegn i Balule i et forsøg på at give dyrene bedre mulighed for at vandre naturligt – og i sidste ende bevare bestanden af forskellige dyrearter.

Det var meget vellykket, og i dag har du rig mulighed for at se de vilde dyr, også "The Big Five" bestående af løve, elefant, leopard, bøffel og næsehorn.

På nordsiden af Balule Nature Reserve løber den store Olifants River. Balule Nature Reserve ligger i subtropisk område med høj diversitet af såvel flora som fauna. Her er registreret mere end 335 forskellige typer af træer, og faunaen tæller hele 220 fuglearter og 30 typer af pattedyr herunder de store katte. De mange vandhuller i området tiltrækker også store flokke af flodheste og krokodiller. 

Så der er masser af fantastiske dyre- og naturoplevelser i vente. Elefanter, zebraer, giraffer, løver, kuduer, vortesvin, næsehorn, hyæner, leoparder, impalaer og aber er blot nogle af de dyr, som du kan være heldig at opleve.

Flotte næsehorn i den Sydafrikanske solnedgang.
Flotte næsehorn i den Sydafrikanske solnedgang.
De bjergtagende Drakensberg Mountains som scenetæppe i baggrunden.
De bjergtagende Drakensberg Mountains som scenetæppe i baggrunden.

Karongwe Private Game Reserve – naturskøn safari med bjerge i baggrunden

Karongwe Private Game Reserve ligger også i området "The Greater Kruger Park" og har de fantastiske Drakensberg Mounatins som scenetæppe i baggrunden. Det private reservat er fantastisk placeret mellem 4 floder og har et ekstraordinært udbud af både flora og fauna.

Karongwe Private Game Reserve er en del af det større Karongwe Game Reserve på 210 km2. Landskabet i det større vildtreservat er karakteriseret ved et bølgende terræn med spredte klippehøje.

Her er masser af vildt, og du kan se elefanter, næsehorn (både det hvide og det mere sjældne sorte), løver, leoparder, geparder, vilde hunde, brune og spættede hyæner, giraffer, gnuer, kuduer, diverse bukke og antiloper, sjakaler, bavianer, aber og flere! Her ses også en del natdyr som servalen.

Spot flodheste, krokodiller, oddere og skildpadder i floderne, eller se de mange forskellige fugle ved de store damme og langs floderne.

Addo Elephant National Park – elefantparadis og "The Big Seven"

Addo Elephant National Park er i dag Sydafrikas tredje største nationalpark. Parken er berømt for sine elefanter, som parken har fået sit navn fra. Du kan også være heldig at se det sorte næsehorn, plettede hyæner, leoparder og flere forskellige typer af smukke antiloper.

Parken omfatter i dag også et havreservat, som omfatter St. Croix Island og Bird Island. Begge øer er ynglesteder for suler og pingviner, og har et stort udvalg af havliv. Bird Island er hjemsted for verdens største ynglekoloni af suler – omkring 120.000 fugle – og er også vært for den næststørste ynglekoloni af afrikanske pingviner, hvor den største ynglekoloni er på St. Croix-øen.

Den udvidede park indeholder i alt fem ud af Sydafrikas syv store vegetationszoner, hvilket også gør det til den eneste park i verden, der huser Afrikas "Big Seven". Her kan du nemlig både se elefanter, næsehorn, løver, bøfler, leoparder, hvaler og hvidhajer i deres naturlige habitat.

De vidunderlige elefanter i Addo Elephant National Park.
De vidunderlige elefanter i Addo Elephant National Park.
Se de søde løveunger på safari i Sydafrika.
Se de søde løveunger på safari i Sydafrika.

Madikwe Game Reserve – enestående safari i den afrikanske savanne

Madikwe er et relativt stort vildtreservat og ligger helt op til grænsen til Botswana. Reservatet blev etableret i 1991 på indvundet landbrugsjord, hvortil dyrene blev hentet. Landskabet her er stærkt præget af savanne og let skovareal med spredte klippeformationer i det ellers flade land.

Madikwe er det bedste malariafrie safariområde i Sydafrika, og er især velegnet til familier med meget små børn, ældre rejsende og andre som er interesserede i at undgå at tage malariapiller. Endnu en bonus ved området er, at det ikke regner nær så meget, som i resten af Sydafrika.

Vil du på safari i Sydafrika, hvor der er langt imellem turisterne, malariafrit og fantastiske dyreoplevelser, så er Madikwe oplagt. I BENNS kan vi hjælpe dig med at skræddersy lige den safarirejse, der passer dig bedst.

iSimangaliso Wetland Park – enestående dyreliv i UNESCO-vådområde

Denne naturpark er optaget på UNESCO's liste over bevaringsværdige naturområder. The iSimangaliso Wetland Park er et helt enestående vådområde på Sydafrikas østkyst, lidt nord for Durban.

Parken er hele 2.400 km2 stor og består af mange forskellige, enestående naturlandskaber, der spænder lige fra enorme søsystemer og klitområder ved kysten til lange sandstrande, koralrev, sumpområder og omfattende mangroveskove.

Hele økosystemet her er unikt og sikrer en fremragende diversitet i fugle- og dyreliv. Samtidig er området et tiltrængt helle for mange udrydningstruede dyr, såsom havskildpadder og lignende.

iSimangalisos rige dyreliv ved et af søsystemerne.
iSimangalisos rige dyreliv ved et af søsystemerne.
Se udrydningstruede næsehorn i Hluhluwe-Imfolozi på din Sydafrika-safari.
Se udrydningstruede næsehorn i Hluhluwe-Imfolozi på din Sydafrika-safari.

Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve – storvildts-safari og truede næsehorn

Velkommen til et af Sydafrikas ældste vildtreservater beliggende i KwaZulu-Natal provinsen. Hvis du gerne vil kombinere iSimangaliso Wetland Park med synet af storvildt, ligger safariparken Hluhluwe-Imfolozi ikke langt væk.

Reservatet er især kendt for sin relativt store population af det udrydningstruede hvide næsehorn - og det var faktisk i dette reservat, at arten blev reddet fra udryddelse.

Næsehornene er det, som mange kommer for at se, men det er også muligt at støde på masser af andre vilde dyr. Du kan også være heldig at finde alle dyrene fra "The Big Five" samt masser af andet storvildt.

Spidsen af Sydafrika, Cape Point og Cape of Good Hope

I Cape Point kommer du ikke på klassisk safari, men kan i stedet opleve spændende og vilde dyr i området. Tag på udflugt fra Cape Town til denne naturskønne destination.

Cape Point er beliggende i Table Mountain National Park i et område af parken, der bliver refereret til som Cape of Good Hope. Her finder du en af Sydafrikas mest beundrede og besøgte turistattraktioner.

Det helt særlige naturreservat, der ligger her, er et af Sydafrikas mest berømte landemærker – og med god grund. Beliggende helt ude på spidsen af klippen, rækker naturreservatet over rå klipper, unik flora og fauna og enorme åbne vidder.

Her finder du mere end 250 forskellige fugle, bavianer, bukke og den særlige Cape Mountain Zebra.

På spidsen af klipper og enorme vidder ligger Cape Point og Cape of Good Hope.
På spidsen af klipper og enorme vidder ligger Cape Point og Cape of Good Hope.
Oplev de nuttede pingviner i Boulders Bay.
Oplev de nuttede pingviner i Boulders Bay.

Pingvinkoloni i Boulders Beach

Boulders Beach – også kaldet Boulders Bay – befinder sig på Cape Peninsula i Simon's Town. Simon's Town er hovedsædet for den sydafrikanske flåde, og har generelt en charmerende atmosfære og en farverig historie. Her kan du se fregatter og undervandsbåde, der tilhører den sydafrikanske flåde.

Boulders Beach er et stykke strandområde, der ligger indhyllet af granitsten, hvoraf navnet kommer fra. Området kan noget helt særligt. Her findes en større pingvinkoloni på omkring 2-3000 pingviner, som området er blevet verdensberømt for. Det er en af de eneste steder, hvor du kan komme helt tæt på de afrikanske pingviner. Du kan endda være heldig at få en svømmetur med dem i deres naturlige habitat.

Fakta om Sydafrika:

 • Hovedstad: Cape Town (lovgivende), Pretoria (administrativ), Bloemfontein (dømmende)

 • Sprog: 11 officielle sprog, herunder afrikaans, zulu og engelsk

 • Valuta: Sydafrikanske rand (ZAR)

 • Indbyggertal: 61 millioner per 2024

 • Areal: Over 28 gange så stor som Danmark med 1.219.090 km²

Se den store kudu på safari i Sydafrika.
Se den store kudu på safari i Sydafrika.

Praktiske informationer ved Sydafrika safarirejser

Hvornår er det bedste tidspunkt at tage på safari i Sydafrika?

Den bedste tid for at se rovdyr og storvildt er i Sydafrikas vintermåneder i perioden fra maj-september. Dyrene samles omkring vandhuller i landets tørre sæson om vinteren, hvilket gør dem lettere at spotte. Er du mere fugleinteresseret, kan perioden november-februar være et godt alternativ.

Deres vintersæson er derfor generelt en god periode for safari, men husk en varm trøje da ikke mindst safariture tidlig morgen kan være mærkbart kolde. Deres sommersæson er den mest regnfulde periode, hvilket giver større og tættere vegetation, som kan besværliggøre at få øje på dyrene.

Det skal dog bemærkes, at landet er stort, og derfor vil vejr og klima også kunne variere fra område til område. Derfor kan landet også besøges tæt på hele året rundt. Lad BENNS' rejseeksperter hjælpe dig med at finde det perfekte tidspunkt for din safarirejse til Sydafrika.

Er der malaria i Sydafrika?

Der findes malaria i dele af Sydafrika hele året rundt, og risikoen er højest fra oktober til maj. Herunder findes malariamyggene i KwaZulu-Natal provinsen og i området, som Kruger National Park befinder sig i.

Du kan dog også finde malariafrie safariområder, som nævnt eksempelvis Madikwe Game Reserve. Så det er muligt at sammensætte en rejse til Sydafrika uden risiko for malaria. Det er derfor en god ide at undersøge på forhånd, hvilke områder du gerne vil inkludere, eller om der skal malariamedicin med på rejsen.

Lad BENNS hjælpe dig med at sammensætte den optimale safaritur til Sydafrika for netop dine behov og ønsker til rejsen.

Rejseekspert René kan skræddersy din safari i Sydafrika

Skræddersyede safarirejser i Sydafrika

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din safari i Sydafrika.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: