65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Namibia

Klatr op på de højeste sanddyner i verden. Stig ned til bunden af den dybeste kløft i Afrika. Fortab jer i Namibias fortid ved en af Afrikas rigeste steder med klippemalerier og spot vilde dyr vandre hen over en af de mest spektakulære slette i verden. Udforsk den ældste og mest tørre ørken i verden og tag jer tid til at lytte til stilheden og ikke mindst jer selv.

Namibia er landet med livlige, moderne byer, hvor befolkningen ser begejstret nutiden og fremskridt men samtidig er dybt forbundet med deres rige, kulturelle fortid. En stabil, demokratisk regering, en infrastruktur, der bare virker, og endeløse horisonter, der bare venter på at blive opdaget, er alle vigtige elementer, der er med til at definere Namibia og dets folk.

Namibia højdepunkter er mange men klassiske seværdigheder tæller:

  • Namib-Naukluft nationalpark og Sossusvlei
  • Etosha nationalpark
  • Fish River Canyon
  • Byoplevelser i Swakopmund, Windhoek og Lüderitz

 

Namib Naukluft Park & Sossusvlei

Sanddynerne i Namib ørkenen er ofte beskrevet som verdens højeste. Ikke mindst omkring Sossusvlei er de nærmest uvirkeligt store. Den største, skabt gennem millioner af år og populært kaldet "Big Daddy" eller blot "42", når over de 300 meter i højden (Danmarks højeste punkt er blot 170 meter).

Landskabet i denne ene af Nambias to store ørkener, den anden er Kalahari i landets østlige del, er ganske enestående. Barskt og smukt på samme tid. Ikke mindst i dagens første eller sidste solstråler, er her drømmeagtigt smukt, når de varme, rosa og gyldne skær strømmer een i møde.

Nedbørsmængden er langs Atlanterhavet begrænset til blot 50 mm om året. Dette klima sætter naturlige grænser for dyrelivets udvikling, men såvel struds, gazeller som Springbok og Gemsbok har fundet det muligt at overleve her.

Områdets ’skjulte perle’ er Sesriem Canyon, der ligger ved indgangen til Sossusvlei. En næsten 5 km lang kløft, hvor klippesiderne blot er 2 m fra hinanden på det smalleste sted.

 

Etosha National Park

I det centrale og nordlige Namibia er det flade landskab kendetegnet ved en række saltsletter og mindre dale, skabt af vinden. Den mest kendte er Etosha sletten, som ligger i Etosha National Park, en gigantisk nationalpark på over 20.000 km2 og udelukkende skabt for at beskytte dyrelivet.

I de tørre måneder, ja selv i de mere regnfulde perioder, samler de et imponerende liv af elefanter, giraffer, zebraer, gnuer; ja, selv sorte næsehorn kommer tit hertil for at drikke. Det giver fremragende vildtoplevelser. At vegetationen mange steder er sparsom, giver udsigten til dyrene endnu bedre vilkår.

 

Fish River Canyon

Der er intet sted Afrika, som kan sammenlignes med Fish River Canyon. Det gælder uanset om I nyder synet og skønheden af den mægtige og majestætiske kløft fra en af de mange udsigtspunkter på kanten af kløften, eller I kommer helt tæt på den fantastisk natur på en vandretur i kløften. Fish River Canyon er et helt særligt sted.

De fysiske tal taler også helt for sig selv om et naturfænomen af virkelige dimensioner. Kløften er 160 km lang, op til 27 km bred og på det dybeste sted 550 m dyb. Tallene er store, men den sande fornemmelse af stedets storhed kommer især til udtryk, når man bevæger sig ned i kløften og vandrer rundt i det bjergtagende sceneri. Der er mulighed for at bo i bunden af kløften.

Et naturspektakel af de helt store.

 

Livlige storbyer med europæisk snit

Swakopmund

Idyllisk placeret mellem Atlanterhavets bølger og Namib ørkenen er Swakopmund en af de Namibias helt uundgåelige i en rejse rundt i det store land. Swakopmund er, som Lüderitz i det sydlige Namibia, en destination i sig selv, selv om mange bruger byen som pitstop på vej til oplevelser ved Skeleton Coast og i Namib-ørkenen.

Den tyske koloniale fortid fornægter sig bestemt ikke, hvilket kan se på den let genkendelige tysk-inspirerede arkitektur på huse og kirker. At byen samtidig har overtaget tysk grundighed og ’gemütlichkeit’ er kun et ekstra plus i det overordnede indtryk af en venlig og imødekommende by. Men under den tyske overflade gemmer der sig en stolt afrikansk åre. 

Windhoek

Mange turister i Namibia begynder deres rejse i landet i Windhoek, landets hovedstad og største by. Adskillige folkeslag herunder tyskere, Afrikaanere og englændere, har gennem tiden påvirket byens udvikling.

Windhoek i sig selv byder ikke på store attraktioner, men det kan anbefales at kaste et blik på statuen af Hosea Kutako, en namibisk nationalhelt, der står i haveanlægget ved Tintenpalast, som er sædet for Namibias regering. Man kan også nyde en strudsekebab eller en zebrasteak på Joe’s Beerhouse, inden I for alvor begynder på eventyret i Namibias enestående natur.

Lüderitz

Lüderitz ligger, som Swakopmund, placeret i en sandwich mellem Atlanterhavet og Namib-ørkenen. Beliggenheden er i sig selv unik, men synet af byens helt surrealitiske tyske Art Nouveau arkitektur er det der virkelig får besøgende til at tabe øjne, næse og mund. Lüderitz er en tidslomme på den tyske tid i landet og giver klare minder om en lille landsby i Bayern med kirker, bagerier og caféer. Lüderitz er et af de mest afvigende og surrealistiske steder i Afrika, men bestemt et besøg værd.

Alt dette er Namibia; landet, hvor I er sikre på at finde eventyr og måske også jer selv… 

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Namibia. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Afrika her.

Dyreliv i Etotsha National Park
Dyreliv i Etotsha National Park
Imponerende synddyner i Soussusvlei - Rejser til Namibia
Imponerende synddyner i Soussusvlei - Rejser til Namibia
Smuk namibisk kvinde - Rejser til Namibia
Smuk namibisk kvinde - Rejser til Namibia
Windhoek - Rejser til Namibia
Windhoek - Rejser til Namibia
Sabelantilope i Sossusvlei - Rejser til Namibia
Sabelantilope i Sossusvlei - Rejser til Namibia
Løver ved vandhul - Rejser til Namibia
Løver ved vandhul - Rejser til Namibia
Ørkenen i Namibia er imponerende - Rejser til Namibia
Ørkenen i Namibia er imponerende - Rejser til Namibia

Læs mere

Rejseekspert Patrick kan skræddersy din rejse til Namibia

Interesseret i en rejse til Namibia?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Namibia!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: