65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Namibia

Drømmer du om en rejse helt ind i Namibias historie og verdens ældste ørken? Med en rejse til det sydlige Afrika kombinerer Namibia storslået natur, fascinerende kultur og endeløse horisonter. Tag med BENNS på en rejse til en af vores populære destinationer i Namibia og få alt dette og mere til.

I Namibia kan du opleve de ikoniske røde sanddyner, hvor du får en fantastisk udsigt fra de høje klitter. Gå på opdagelse i endeløse horisonter og udforsk forhistoriske klippemalerier. Med en klassisk safari i Namibia kan du se en variation af vilde dyr, såsom elefanter, løver og giraffer i deres naturlige habitat.

Oplev den spøgelsesagtige Skeleton Coast, hvor ørkenen møder Atlanterhavet i et dramatisk landskab. Mød Himba-stammefolket og oplev deres unikke kultur, eller besøg de tyske kolonibyer Swakopmund og Lüderitz for en fascinerende blanding af afrikansk og europæisk kultur.

Namibia byder på en uforglemmelig oplevelse for dig, der vil se en af Afrikas perler og mærke ørkenlandskabet på egen krop.

Sabelantilope i det ikoniske røde ørkenlandskab i Namibia.
Sabelantilope i det ikoniske røde ørkenlandskab i Namibia.
Karakteristiske døde træer og høje røde sandklitter i Sossusvlei.
Karakteristiske døde træer og høje røde sandklitter i Sossusvlei.

Derfor skal du rejse til Namibia

 • Betræd verdens ældste ørken i Namib-ørkenen

 • Bestig nogle af de højeste sanddyner i verden i Sossusvlei

 • Hils på Himba-folket med deres karakteristiske røde hår og hud

 • Se saltsletter, dale og imponerende dyreliv i Etosha National Park

 • Se klippemalerier og stenindgraveringer i Twyfelfontein

 • Oplev Fish River Canyon – Namibias svar på Grand Canyon

 • Mærk blandingen af tysk kolonialtid og afrikansk stolthed i storbyerne

Sådan kan BENNS hjælpe med din rejse til Namibia

 • Vi sørger for transport fra lufthavn til hotel og omvendt

 • Få privat engelsktalende guide, der også fungerer som chauffør og kok på rejsen

 • Rejs med en international gruppe eller skræddersy en individuel rejse

 • Kom på guidet vandreture med lokale eksperter

 • Vi har en åben nødtelefon, hvis du skulle få brug for os undervejs på rejsen

 • BENNS har udvalgt de bedste lodges, guest houses og overnatninger til dig

Kom på guidet rundrejse med BENNS i Namibia.
Kom på guidet rundrejse med BENNS i Namibia.
Smuk Himba-kvinde med det ikoniske røde hår.
Smuk Himba-kvinde med det ikoniske røde hår.

Himba-folket

For den kulturinteresserede er Namibia også rig på historie og traditioner. I Namibia finder du mindst 11 forskellige etniske grupper. Mød Himba-folket i den nordlige del af Namibia, kendt for deres unikke livsstil og venlige, men stolte natur.

Møde den semi-nomadiske stamme, der har formået at holde fast i deres gamle kultur og levevis. Stammen opstod i det tidlige 16. århundrede og er jordbrugsfolk, der holder kvæg, får og geder.

Himba-folket er især kendt for kvindernes karakteristiske udseende. De er kendetegnet ved deres røde farve, som opnås ved at påføre en pastablanding af smør, okker og gedefedt hver dag på både hud og hår. Det er sådan, kvinderne udtrykker deres skønhed, udover med deres traditionelle klædedragter og særprægede frisurer.

Tårnhøje sanddyner i Sossusvlei

Namibias mest berømte klitområde kaldes Sossusvlei, som er en del af den større Namib-Naukluft National Park. Parken ligger i Namib-ørkenen, som er verdens ældste ørken. Landskabet i Namib-ørkenen er ganske enestående. Barskt og smukt på samme tid. Ikke mindst ved solopgang og solnedgang er her drømmeagtigt smukt, når de varme, rosa og gyldne skær strømmer dig i møde.

Oplev hvordan det føles at gå op til toppen af en af de uvirkeligt høje sanddyner, der ofte er beskrevet som nogen af verdens højeste. Skabt gennem millioner af år når den højeste sanddyne over 300 meter i højden. Til sammenligning er Danmarks højeste punkt 170 meter.

Områdets skjulte perle er Sesriem Canyon, der ligger ved indgangen til Sossusvlei. En næsten 5 km lang kløft, hvor klippesiderne blot er 2 meter fra hinanden på det smalleste sted.

Rejs til Namibia og se de imponerende sanddyner i Soussusvlei.
Rejs til Namibia og se de imponerende sanddyner i Soussusvlei.
Elefanter, zebraer og bukke ved vandhul i Etosha National Park.
Elefanter, zebraer og bukke ved vandhul i Etosha National Park.

Etosha National Park – gigantisk dyrelivsparadis

I det centrale og nordlige Namibia er det flade landskab kendetegnet ved en række saltsletter og mindre dale skabt af vinden. Den mest kendte er Etosha-sletten, som ligger i Etosha National Park. Det er en gigantisk nationalpark på over 20.000 km², der udelukkende er skabt for at beskytte dyrelivet.

I de tørre måneder – og selv i de mere regnfulde perioder – samler parken et imponerende liv af elefanter, giraffer, zebraer, gnuer. Du kan også være heldig at se det sjældne sorte næsehorn, der også kommer hertil for at slukke tørsten. Det giver fremragende vildtoplevelser. At vegetationen mange steder er sparsom, giver udsigten til de vilde dyr endnu bedre vilkår. Det gør destinationen oplagt til hvis du skal på safari i Namibia.

Twyfelfontein – klippemalerier og stenindgraveringer

Besøg det fantastiske Twyfelfontein og udforsk stenindgraveringerne med en lokal guide. I 6.000 år var området beboet af Khoi San-folket, som udførte shamanistiske ritualer her.

Under ritualerne lavede de intet mindre end 2.500 indgraveringer og malerier på stenene i området, og i dag findes her en af de største samlinger af petroglyffer i Afrika.

Området ligger i den forstenede skov i Kunene-regionen, som er et nationalt monument. Her kan du opleve præhistoriske træer, der i dag er forstenede grundet forskellige naturkræfter gennem tiden. De udgør et spektakulært og sjældent syn.

Se de forhistoriske malerier og indgraveringer i Namibia.
Se de forhistoriske malerier og indgraveringer i Namibia.
Fish River Canyon, den næststørste kløft i verden.
Fish River Canyon, den næststørste kløft i verden.

Fish River Canyon – den største kløft i Afrika

Oplev solopgangen over en af verdens største kløfter. Der er intet sted i Afrika, som kan sammenlignes med Fish River Canyon. Det gælder uanset om du nyder synet og skønheden af den mægtige og majestætiske kløft fra en af de mange udsigtspunkter på kanten af kløften, eller du kommer helt tæt på den fantastisk natur på en vandretur dybt nede i kløften. Fish River Canyon er et helt særligt sted.

Tallene taler også helt for sig selv om et naturfænomen af imponerende dimensioner. Kløften er 160 km lang, op til 27 km bred og næsten 550 m på det dybeste sted. Det er den største kløft på den sydlige halvkugle – og på hele planeten overgås den kun af USA's verdensberømte Grand Canyon.

Den sande fornemmelse af stedets storhed kommer især til udtryk, når du bevæger dig ned i kløften og vandrer rundt i det bjergtagende sceneri. Du har også en unik mulighed for at bo i bunden af kløften, hvor du samtidig kan koble helt af i naturlige varme kilder.

Quiver Tree Forest – national monument i Namibia

Nær Keetmanshoop ligger en af områdets store attraktioner, Quiver Tree Forest. Skoven blev udnævnt til at være nationalt monument i Namibia i 1995.

Her kan du opleve det helt særegne Quiver-træ, hvis grene de lokale stammer tidligere brugte til at lave deres hylster til pile (som kaldes 'quivers' på engelsk).

De ældste træer her er op mod 300 år gamle. I folkemunde siger man, at det vil gå godt for den, der passer på disse træer.

Quiver Tree Forest i Namibia med de karakteristiske træer.
Quiver Tree Forest i Namibia med de karakteristiske træer.
Namibias hovedstad Windhoek.
Namibias hovedstad Windhoek.

Livlige storbyer med europæisk snit

Windhoek

Mange rejsende begynder deres eventyr i hovedstaden Windhoek, Namibias største by. Adskillige folkeslag har gennem tiden påvirket byens udvikling herunder tyskere, afrikaanere og englændere.

Windhoek i sig selv byder ikke på de helt store attraktioner, men det kan anbefales at kaste et blik på statuen af Hosea Kutako. En namibisk nationalhelt, der står i haveanlægget ved parlamentsbygningen Tintenpalast, som er sædet for Namibias regering. Du kan også nyde en strudse-kebab eller en zebra-steak på Joe's Beerhouse, inden du for alvor begynder på eventyret i Namibias enestående natur.

Swakopmund

Idyllisk placeret mellem den barske Atlanterhavskyst og Namib-ørkenen er kystbyen Swakopmund en af Namibias helt uundgåelige destinationer på en rejse rundt i det store land. Swakopmund er en destination i sig selv, selv om mange bruger byen som pitstop på vej til oplevelser ved Skeleton Coast og i Namib-ørkenen.

Den tyske koloniale fortid fornægter sig bestemt ikke, hvilket kan ses på den let genkendelige tysk-inspirerede arkitektur i både huse og kirker. At byen samtidig har overtaget tysk grundighed og "gemütlichkeit" er kun et ekstra plus i det overordnede indtryk af en venlig og imødekommende by. Men under den tyske overflade gemmer der sig en stolt afrikansk åre. 

Kystbyen Swakopmund, der ligger ud til Atlanterhavet.
Kystbyen Swakopmund, der ligger ud til Atlanterhavet.
Lüderitz med sin tyske art nouveau-arkitektur.
Lüderitz med sin tyske art nouveau-arkitektur.

Lüderitz

I den sydlige del af landet ligger Lüderitz. Ligesom Swakopmund er byen placeret mellem Atlanterhavets bølger og Namib-ørkenen. Beliggenheden er i sig selv unik, men synet af byens helt surrealitiske tyske art nouveau-arkitektur er det, der virkelig drager dig ind.

Lüderitz er en tidslomme på den tyske tid i landet og giver klare minder om en lille landsby i Bayern med kirker, bagerier og caféer. Lüderitz er et af de mest afvigende og surrealistiske steder i Afrika og bestemt et besøg værd.

Fakta om Namibia:

 • Hovedstad: Windhoek

 • Sprog: Oshiwambo, afrikaans, engelsk

 • Valuta: Namibiske dollars (NAD)

 • Indbyggertal: Over 2,6 millioner per 2024

 • Areal: Cirka 825.000 km²

Ung sjakal i Namibias ørkenlandskab.
Ung sjakal i Namibias ørkenlandskab.

Praktisk info ved rejser til Namibia

Hvornår er det bedst at rejse til Namibia?

Namibia har et subtropisk ørkenklima, der er karakteriseret ved høje temperaturforskelle mellem dag og nat, minimalt nedbør og lav luftfugtighed. Landets sommer- og vintertid ligger modsat os.

Du kan besøge Namibia det meste af året. Hvis du skal se dyrelivet er det allerbedst i den tørre vintertid fra juni til oktober. Her er klimaet tørt og behageligt. I den våde sommertid fra december til marts er der mere fugtigt og tendens til regn, mens dyrene bevæger sig væk fra vandhuller og spreder sig mere ud.

Du kan få fantastiske oplevelser året rundt. Lad BENNS' rejseeksperter hjælpe dig med, hvornår det ideelle tidspunkt er for dig.

Er det sikkert at rejse til Namibia?

Namibia er generelt et meget sikkert land at tage til. Vi opfordrer naturligvis altid til, at du selv følger med på for eksempel Udenrigsministeriets hjemmeside for den nuværende situation og risiko i landet.

I BENNS samarbejder vi med nøje udvalgte guides, som vil følge dig rundt på rejsen og kender alt, der er værd at vide om destinationen. Det giver derfor et ekstra lag af tryghed og sikkerhed.

Vi udvælger også de bedste overnatningsmuligheder, transportruter og lignende, så det eneste du skal koncentrere dig om, er at nyde din rejse til Namibia.

Derudover har vi i BENNS en nødtelefon, der er åben under hele din rejse, skulle du få akut brug for os.

Læs mere

Rejseekspert Patrick kan skræddersy din rejse til Namibia

Interesseret i en rejse til Namibia?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Namibia!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: