65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Sossusvlei

Velkommen til Namib-ørkenen, den ældste ørken i verden og helt sikkert et af de smukkeste og mest tilgængelige ørkenområder på kloden. Dette er et sandklitområde par excellence og helt givet et af de absolutte højdepunkter på en safarirejse i Namibia.

Epicentret for oplevelserne i Namib-ørkenen er Sossusvlei-området, Namibias mest berømte klitområde. Sossusvlei er en del af den større Namib-Naukluft National Park.

 

Sossusvlei, unikt landskab

Sanddynerne i området ved Sossusvlei er nærmest uvirkeligt store. Den største, skabt gennem millioner af år og populært kaldet "Big Daddy" eller blot "42", når over de 300 meter i højden (Danmarks højeste punkt er blot 170 meter).

Landskabet i denne ene af Nambias to store ørkener, den anden er Kalahari i landets østlige del, er ganske enkelt unikt og enestående.

Barsk og smukt på samme tid. Ikke mindst i dagens første eller sidste solstråler, er her drømmeagtigt smukt, når de varme, rosa og gyldne skær strømmer een i møde. Nedbørsmængden er langs Atlanterhavet begrænset til blot 50 mm. om året.

 

Dyrelivet i Sossusvlei

Dette klima sætter naturlige grænser for dyrelivets udvikling, men såvel leoparder, bavianer, giraffer, struds, gazeller, springbuk og oryxantiloper har fundet det muligt at overleve her. I tillæg er der registreret 348 forskellige fuglearter i området.

 

Namib-Naukluft nationalpark

Namib-Naukluft National Park har eksisteret siden 1979 og er en sammensmeltning af Namib-ørkenen, som tyskerne etablerede i 1907 og Naukluft området. Sammenslutning sketet især for at beskytte Hartmann’s zebraen, som er endemisk til Namibia. Selve området er stort med sine 50.000 km2, altså større end Danmark. Parken er således den største i Afrika og den fjerdestørste i verden.

 

Sesriem Canyon - en overset perle

I Namib-Naukluft National Park finder I også Sesriem Canyon, som er den næststørste attraktion i parken. Sesriem Canyon modtager årligt ca. 70.000 gæster, der ønsker at gå gennem den 4,5 km lange snævre kløft. Kløften er naturligt udgravet af Tsauchab floden og er på sit smalleste sted blot ca, 2 meter. En del af kløften har permanent vand, hvilket tiltrækker dyrene i området. 

 

Sossusvlei, en del af en safari eller rundrejse

Sossusvlei indgår som en helt naturlig del på en safari eller større rundrejse i enten Namibia eller det sydlige Afrika, hvor f.eks. Botswana med Okavango-deltaet og Victoria Falls nemt kunne indgå.

BENNS samarbejder med Nomad, en af Afrikas ypperste leverandører af eventyrfyldte rundrejser i Afrika. Læs mere om vore mange rundrejser i det sydlige og østlige Afrika med Nomad.


Fakta om parken:

Parkens størrelse: 50.000 km2

Beliggenhed: 400 km vest for Windhoek, grænsende til Atlanterhavet

Bedst at besøge:  Den tørre tid fra maj – oktober

Særligt ved parken:

  • De enorme sanddyner
  • Sesriem Canyon

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Sossusvlei. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om vores safarirejser i Namibia her. 

Ung sjakal i Sossusvlei
Ung sjakal i Sossusvlei
Gå op til toppen af en sanddyne
Gå op til toppen af en sanddyne
En utrolig imponerende ørken
En utrolig imponerende ørken
Rejseekspert Patrick kan skræddersy din rejse til Namibia

Interesseret i en rejse til Namibia?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Namibia!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: