Har I en drøm om at rejse til Sydafrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe eller Zambia? BENNS' og Nomads ture til disse lande i Afrika fokuserer lige så meget på destinationen, som på selve rejsen dertil - en rejse som ofte går udenom den normale turistrute. Uventede oplevelser er nemlig en del af "pakken"! 

Store oplevelser til en rimelig pris

Nomads historie begynder tilbage i 1997, da grundlæggeren og ejeren, Alex Rutherford, rejste rundt i Afrika i næsten et helt år. Han stødte på flere turistoperatører, som enten tilbød rejser på budget eller luksuriøse og dyre rejser – ingenting midt i mellem. Det var på denne rejse, at Nomads grundlæggende princip blev til: Giv kunderne uforglemmelige oplevelser i Afrika til en rimelig pris.

I starten havde Nomad blot én truck, to ansatte og én afgang om måneden. I løbet af årene er Nomad vokset til 40 køretøjer, 150 ansatte og 40 planlagte afrejser hver måned over hele Afrika.

Okavango-deltaet i Botswana. Foto: Nomad Adventure Tours
Okavango-deltaet i Botswana. Foto: Nomad Adventure Tours

Hvad er en "adventure tour" med BENNS og Nomad?

Med BENNS og Nomad går rejsen langs en planlagt rute til områder, som få andre pakkerejser kan tilbyde. Dette er muligt, fordi at Nomads trucks er designet til at komme frem på steder med dårlig infrastruktur. På disse ture får man undervejs muligheden til at lære om nye kulturer, se Afrikas vilde dyreliv og andre spændende udflugter.

Dagen starter oftest, når solen står op, for her følger I naturens tidsplan således, at I får så mange timer i dagslyset som muligt. Om aftenen samles I ofte i jeres camp og deler dagens oplevelser, mens I spiser middag sammen.

Turene med Nomad er blevet mere og mere populære. Foto: Nomad Adventure Tours
Turene med Nomad er blevet mere og mere populære. Foto: Nomad Adventure Tours

Small Group Adventure Tours – for jer som ønsker lidt ekstra

Nogen foretrækker at rejse i en mindre gruppe og have det lidt ekstra komfortabelt, men samtidig have følelsen af at være med på et unikt eventyr. Derfor tilbyder BENNS og Nomad også "Small Group Adventure Tours", hvor I sammen med maks 11 andre kører rundt i et specialdesignet køretøj med firhjulstræk. Transporten er altså mere behagelig. 

På disse grupperejser har nogle af overnatningsstederne ofte en bedre standard end på de ordinære ture. Morgenmad og middag er for det meste inkluderet, og I nyder måltiderne på overnatningsstederne.

Køretøjet med plads til maks 12 personer har:

 • Aircondition ved hvert sæde
 • Vinduer ved hvert sæde som kan rulles ned
 • Egen safe over sædet
 • Toilet
 • Lædersæder
 • USB-udtag ved alle sæderne
 • Plads til kufferten, hvis du ønsker at rejse med det

Flere af vores ture med Nomad tilbyder vi som Small Group adventure tours. Kontakt os for mere information.

Nomad Truck
Nomad Truck

Komfortabel overnatning

På rejserne med BENNS og Nomad sover I i traditionelle hytter, helårstelte eller på hotelværelser. Det gør, at I får slappet ekstra godt af efter en indholdsrig dag spækket med oplevelser! Det er 2 - 4 stjerners overnatningssteder.  

Nkambeni Safari Camp i Kruger National Park
Nkambeni Safari Camp i Kruger National Park

Alt kommer ikke altid til køre på skinner

Det bliver ikke en fuldkommen rundrejse i Afrika uden nogle uforudsete hændelser på vejen. Det kan f.eks. være lukkede veje pga. vejrforhold, men husk på at de erfarne guider gør, hvad de kan, for at I får en fantastisk ferie.

Det bliver ikke en fuldkommen Afrikatur uden nogle uforudsete overraskelser. Her på Orange River i Sydafrika. Foto: Nomad Adventure Tours
Det bliver ikke en fuldkommen Afrikatur uden nogle uforudsete overraskelser. Her på Orange River i Sydafrika. Foto: Nomad Adventure Tours

Del oplevelserne med andre medrejsende

Man rejser sammen i en gruppe, typisk 14 - 20 personer i gruppen. I spiser sammen og alle bidrager til at dette bliver en oplevelse, som gruppen sent vil glemme. Det er ikke noget krav, men der bliver sat stor pris på, hvis I og de andre medrejsende hjælper til med små gøremål, som f.eks. at vaske op efter maden og få bagagen ombord på trucken, inden I kører videre. 

At rejse i en gruppe giver mange fordele og desuden muligheden til at dele jeres erfaringer med andre eventyrere. Dette gør også rejsen billigere og kan være en mere tryg måde at udforske et ukendt kontinent på. At lære jeres medrejsende bedre at kende, gør I får endnu mere ud af rejsen. De professionelle guider er entusiastiske og lidenskabeligt optaget af Afrika. De vil altid gøre deres yderste for, at I alle skal få et eventyrligt ophold.

Se frem til hyggelige middage med resten af gruppen. Foto: Nomad Adventure Tours
Se frem til hyggelige middage med resten af gruppen. Foto: Nomad Adventure Tours

Nomads køretøj - Adventure Trucks

Disse ture dækker store afstande i Afrika, i gennemsnit kører man 350 km. hver dag. Med andre ord bliver det til nogle timer på vejene, men husk på at dette også er en del af oplevelsen!

Nomad er ekstremt stolte over deres køretøjer - de er blandt de fineste i Afrika! Deres trucks bliver stadig opgraderet og renoveret for at sikre, at de forbliver de bedste på vejene. Trucken har store vinduer, perfekte til at nyde det afrikanske landskab. Inkluderet i rejsens pris er et "grønt sæde", som betyder, at man kompenserer for sit CO2-udslip, så I kan opleve naturen i Afrika med ekstra god samvittighed. Nomads specialbyggede "adventure trucks" bliver fuldt udstyret før hver tur og pakket med alt det nødvendige.

Mens bussen kører har man adgang til:

 • Et udvalg af bøger
 • Hvert sit skab, hvor man kan opbevare bagage, pas, kreditkort og lignende - husk at medbringe egen hængelås
 • En 98-liters stor køleboks til disposition, så I kan nyde noget koldt at drikke undervejs. (I står selv for isen, men det kan købes ved madbutikkerne, hvor I stopper).
 • Et bord fremme i trucken, hvor man eksempelvis kan spille kort
 • USB-udtag så I kan oplade tlf. og lignende
 • Køleskab som sikrer at maden, som kokken senere tilbereder, forbliver frisk og kold
 • Hattehylder til at lægge ting, som I vil have nem adgang til

Når I stopper for at spise eller lignende finder man dette i bussen:

 • Campingstole
 • Bord og borddug til madservering
 • Kedel, gryder, pander, service, bestik og køkkenvask
 • Nomad har også gasbrændere med og udstyr til braai/grille så I kan tilberede kød undervejs
 • Udvalg af spil og aktiviteter som f.eks. frisbee og badminton
 • Førstehjælpsudstyr
Jeres truck indeholder bl.a køkkenet. Foto: Nomad Adventure Tours
Jeres truck indeholder bl.a køkkenet. Foto: Nomad Adventure Tours

Måltider ude i det fri

Hver dag er der tre gode måltider inkluderet, med mindre andet er angivet. Disse bliver lavet ved trucken. Der bliver taget hensyn til vegetarer og specielle allergier, så længe I giver besked på forhånd. I vil nok blive imponeret over, hvad jeres guider kan trylle frem ved hjælp af to gasbrændere! Selvom jeres guider står for madlavningen, er I hjertelig velkomne til at dele jeres kokkeevner med gruppen.

Tid til at spise. Foto: Nomad Adventure Tours
Tid til at spise. Foto: Nomad Adventure Tours

Valgfrie aktivitetspakker

Der er inkluderet en aktivitetspakke i rejsens pris. Derudover er det muligt at tilkøbe andre aktivitetspakker/udflugter på de forskellige destinationer, I besøger. En inkluderet aktivitetspakke kan f.eks. være game drives, safari til fods og flodcruise.

De udvalgte og valgfrie aktiviteter er nøje udvalgte for at berige jeres ferie og give jer et et adrenalinkick, hvis I trænger til det. De valgfrie udflugter købes undervejs. Vi kan desværre ikke altid garantere, at der er ledige pladser.

ATV i Swakopmund, Namibia. Foto: Nomad Adventure Tours
ATV i Swakopmund, Namibia. Foto: Nomad Adventure Tours

Se vores rejser med Nomad: 

Dette er de mest populære rejser med Nomad. Vi tilbyder også alle turene som Nomad arrangerer i det østlige og sydlige Afrika.

Se alle vores rejser til Afrika her.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Afrika. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.