Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Sydafrika

En rejse til Sydafrika byder på alt hvad hjertet begærer med en blanding af enestående natur, spændende kulturer og unikke oplevelser med det vilde dyreliv.

Sydafrika har et enestående varieret landskab, der strækker sig fra Atlanterhavet i vest til Det Indiske Ocean i øst. Med sine vidtstrakte savanner, imponerende bjerge og maleriske kyststrækninger er Sydafrika en destination, der har noget for enhver smag.

Uanset om du er interesseret i safari, vinruter, adventure aktiviteter eller kulturelle oplevelser, er en Sydafrika-rejse fyldt med uforglemmelige øjeblikke, som kun findes få andre steder i verden.

BENNS tilbyder rejser til Sydafrika, og mulighederne er mange og inkluderer safarirejser, rundrejser, togrejser, kombinationer heraf – og som det sidste nye kan du også kombinere oplevelsen med krydstogter til søs.

En Sydafrika-rejse giver utrolige naturoplevelser; her i Cape Town.
En Sydafrika-rejse giver utrolige naturoplevelser; her i Cape Town.
Kom på game drives og se de vilde dyr i Kruger National Park.
Kom på game drives og se de vilde dyr i Kruger National Park.

Derfor skal du rejse til Sydafrika

 • Fantastiske safarioplevelser i den berømte Kruger National Park
 • Besøg den kulturelle smeltedigel Cape Town med storbyfølelse ud til Afrikas sydkyst
 • Kom på et gribende besøg til Robben Island, hvor Mandela sad fængslet

 • Følg Panorama Route og se den 33 km lange kløft, Blyde River Canyon
 • Få en guidet vandretur i Sydafrikas højeste bjergkæde, Drakensberg Mountains

 • Nyd udsigten fra kabelbanen op til et verdens naturvidundere, Table Mountain
 • Tag på magisk togrejse i verdens mest luksuriøse tog, Rovos Rail

Sådan kan BENNS hjælpe med din rejse til Sydafrika

 • Vi sørger altid for en pakkeløsning med både fly, overnatning og oplevelser

 • Vi kan rådgive om alt fra safari til kulturelle oplevelser på din Sydafrika-rejse

 • Kom på naturvandring og bush walks med lokal guide i Sydafrikas bedste nationalparker

 • Tag på rundrejse med vores internationale grupperejser i en stor overland truck

 • Eller lad BENNS stå for planlægningen af din individuelle rejse til Sydafrika

 • Kombiner din rejse til Sydafrika med f.eks. Namibia, Botswana og Zimbabwe

 • Vi kan skræddersy din rejse til Sydafrika, så den indeholder lige dét, du går og drømmer om

På din rejse til Sydafrika kan du komme helt tæt på dyrene fra din safari lodge.
På din rejse til Sydafrika kan du komme helt tæt på dyrene fra din safari lodge.
Rejser til Sydafrika byder på solnedgange over savannen.
Rejser til Sydafrika byder på solnedgange over savannen.

Rejs til Sydafrika – én verden i ét land

Sydafrika er blevet beskrevet af mange mennesker som "én verden i ét land" – og det er der god grund til. Som rejsemål rummer Sydafrika et væld af kontraster med en mangfoldighed af forskellige kulturer, varierende landskaber, rigt dyreliv og indbydende seværdigheder.

Rejser til Sydafrika inkluderer derfor ofte en blanding af både storbyophold, safari, besøg på charmerende vingårde, storslået natur, dejlige badeferier og kulturarv fra englændernes samt hollændernes tid i landet. Du får en variation af indtryk og oplevelser fra alle verdenshjørner.

Sydafrika-rejser er således helstøbte ferieeventyr i et land, der sprudler af charme, raffinement og historie. Spændende oplevelser venter dig, og især til dig som er glad for en aktiv ferie i et land fyldt med betagende natur, kulturel rigdom og uforglemmelige eventyr.

De bedste safariparker i Sydafrika

Oplev Afrikas vilde dyr i de bedste safariparker i Sydafrika. På et game drive i en af de mange parker eller private reservater, kan du komme helt tæt på det afrikanske dyreliv. Kom på "big five" safari og se bøfler, løver, elefanter, næsehorn og leoparder. Besøg blandt andet:

 • Kruger National Park
 • Balule Nature Reserve
 • Karongwe Private Game Reserve
 • Addo Elephant National Park
 • Madikwe Game Reserve
 • iSimangaliso Wetland Park på UNESCO's Verdensarvsliste
 • Hluhluwe-Imfolozi Game Reserv

På vores side om safari i Sydafrika giver vi dig det fulde overblik over safariområder og safarioplevelser i Sydafrika.

Tag på safari i Kruger-parken på din rejse til Sydafrika.
Tag på safari i Kruger-parken på din rejse til Sydafrika.
Smukke Cape Town bør også være en del af din rejse til Sydafrika.
Smukke Cape Town bør også være en del af din rejse til Sydafrika.

Cape Towns mange perler og seværdigheder

På din rejse til Sydafrika kan du få storbyfølelse og smuk natur i Cape Town. Cape Town er en af hovedsæderne i landet, og har næsten alt, hvad man kan ønske sig af en storby. En fantastisk placering på Afrikas sydkyst, smuk natur, gode shoppemuligheder og en mangfoldighed af indbyggere, der gør byen til en kulturel smeltedigel. 

Cape Town er både en moderne storby med højhuse, men også med mindre enklaver af gamle kvarterer med smalle gader. Den gamle bydel er koncentreret omkring parlamentet, hvor der også ligger en række museer. Området er fyldt med spændende muligheder med oplevelser for enhver smag.

Tag ned forbi Victoria & Alfred Waterfront, hvor du kan shoppe i luksuriøse butikker, nyde lækker mad fra de mange spisemuligheder og opleve det pulserende natteliv.

 

Table Mountain – en af verdens syv vidundere

Table Mountatin – på dansk Taffelbjerget – udgør Cape Towns bagtæppe og sætter rammen om byen. Bjerget er et syn for sig, og tårner 1.000 meter op i luften. Navnet Table Mountain kommer fra bjergets 3 kilometer lange, flade plateu på toppen, der er blevet ligestillet med en bordplade.

Tag kabelbanen op, hvilket er en oplevelse i sig selv, og bliv belønnet med en fantastisk udsigt over byen og bugten. I 2011 blev dette bjerg kåret til et af syv naturvidundere på verdensplan, de såkaldte "New 7 Wonders of Nature", og er derfor blevet et lysende ikon for Sydafrika.

Tag på vandreture i bjergets unikke miljø, nyd den bjergtagende udsigt og gå på opdagelse i den enestående natur med flere endemiske planter i området – med andre ord planter, du ikke finder andre steder i hele verden.

 

Gribende besøg på Mandelas Robben Island

Fuldend din rejse til Sydafrika med en bådtur til Robben Island ud fra Cape Towns kyst. En UNESCO-perle på Verdensarvslisten står nu som symbol på modstanden mod apartheid.

Her kan du opleve den fængselscelle, hvor Nelson Mandela tilbragte 18 af sine 27 år i fangenskab, og få guidede ture af tidligere indsatte.

Øen byder også på spændende natur med sit rige fugleliv og betagende udsigt over Cape Town. Robben Island kombinerer dyb historie med naturskønhed, hvilket gør det til en højtelsket destination på enhver Sydafrika-rejse.

Storbyliv i Johannesburg og hovedstaden Pretoria

På din rejse til Sydafrika kan du besøge to af Sydafrikas vigtigste byer, der samtidig er vidt forskellige. Byerne ligger blot 50 km fra hinanden.

Johannesburg er Sydafrikas største by med godt 6 millioner indbyggere og er et finansielt og økonomisk centrum. Byen udmærker sig mest ved at være en hektisk storby på godt og ondt med shoppingcentre i den højere prisklasse, masser af biler, moderne skyskrabere.

Pretoria er på mange måder kontrasten til Johannesburg, og er Sydafrikas administrerende hovedstad. Pretoria er mere rolig, mere grøn og mere historisk med fine, gamle bygninger som f.eks. Union Building. Det var her, at Nelson Mandela blev indsat som præsident for Sydafrika i 1994.

Union Building i Sydafrikas hovedstad Pretoria.
Union Building i Sydafrikas hovedstad Pretoria.
På rejser til Sydafrika kan du køre gennem det afrikanske landskab på første klasse med Rovos Rail.
På rejser til Sydafrika kan du køre gennem det afrikanske landskab på første klasse med Rovos Rail.

Magiske togrejser med Rovos Rail

Overnat ombord på et af verdens måske mest eksklusive tog, Rovos Rail. Her venter dig i sandhed en rejse på første klasse med unikke oplevelser, mens toget ruller gennem det afrikanske kontinent.

Cape Town er blot et af flere steder, hvor du kan starte eller slutte din magiske togrejse. Rovos Rail har et stort rutenet i det sydlige Afrika med rejser i alt fra 2-15 dages varighed, som kan tage dig helt op til Dar-es-Salaam i Tanzania.

En af de mest populære togrejser går hele vejen fra Pretoria i Sydafrika til Victoria Falls i Zimbabwe. Togrejserne kan nemt kombineres med eksempelvis safariophold i Sydafrikas nationalparker samt udflugter og dagsture i udvalgte byer.

BENNS' rejseeksperter kan hjælpe dig med at skræddersy den ultimative rejse i det sydlige Afrika, der inkluderer en ikonisk Rovos Rail-togrejse. 

Farverige vinmarker i vinlandet

En rejse til Sydafrika er ikke komplet uden et besøg til vinlandet, kendt for sine verdensklasse vine og smukke landskaber. Enhver vinelskers drømmedestination! Højdepunkter som Stellenbosch, Franschhoek og Paarl byder på prisbelønnede vingårde, gourmetrestauranter og charmerende landsbyer omringet af idylliske vinmarker.

Kom på unik tur med sporvogn gennem de smukke vinmarker med bjergtagende udsigt til naturscenen og charmerende vingårde. Vinsmagning er naturligvis et must, hvor du kan få lov til at smage på regionens delikatesser, oste og lækre vine.

De historiske gårde byder også på en spændende kultur og historie. Alt i alt er vinlandet ideelt til vin- og madentusiaster, der kan nyde smagninger og kulinariske oplevelser i spektakulære omgivelser. Med sin rige kultur og naturskønne skønhed er vinlandet en uforglemmelig del af enhver rejse til Sydafrika.

Se vinlandet nord for Cape Town på din rejse til Sydafrika.
Se vinlandet nord for Cape Town på din rejse til Sydafrika.
Blyde River Canyon med skøn udsigt over kløften.
Blyde River Canyon med skøn udsigt over kløften.

Den sceniske naturrute, Panorama Route

I den nordøstlige del af Sydafrika ligger provinsen Mpumalanga. Her finder du Sydafrikas måske smukkeste og mest populære naturrute – Panoramaruten. Hele området byder på fantastiske naturscenerier med frodig natur, vandfald og små hyggelige byer. Det mest fascinerende område på ruten er det spektakulære Blyde River Canyon; en 33 km lang kløft, der kiler sig gennem landskabet.

Besøg den gamle guldgraverby Pilgrims Rest, som er en af de ældste byer i området. Næsten alt er fredet og bevaret som historisk mindemærke, hvilket giver en helt speciel atmosfære og charme.

Ved indgangen til den nordlige del af Kruger National Park ligger Moholoholo Rehabilitation Center, der hovedsageligt tager sig af tilskadekomne rovfugle, gribbe og enkelte pattedyr.

Alt i alt er der nok at tage sig til i området, og det kan varmt anbefales at bruge et par dage her, enten før eller efter de store safarioplevelser, der venter i Kruger National Park og de omgivende private vildtreservater.

Sydafrikas højeste bjerge, Drakensberg Mountains

Drakensberg Mountains ligger i det østlige Sydafrika og strækker sig over 1.000 kilometer i længden og 3.000 meter i højden. Nyd panoramaudsigten over de grønne dale og dramatiske klippeformationer, når du besøger Sydafrikas længste og højeste bjergkæde. Faktisk den højeste bjergkæde i Afrika syd for Kilimanjaro.

På zulu kaldes bjergkæden "uKhahlamba", som betyder barrierer af spyd, mens afrikaans-navnet "Drakensberg", betyder dragebjergene. Nationalparken af samme navn er på UNESCO's Verdensarvsliste for sin fantastiske natur og truede dyrearter. Her er du garanteret scenisk skønhed, fortryllende vandreture og en spirituel atmosfære.

Vandreture er yderst populære her, og med BENNS tager din guide dig med på en herlig vandretur i de fantastiske naturomgivelser. Parken rummer også flere endemiske og truede dyrarter, bl.a. flere slags gribbe. Læg hertil masser af grotter og klippehuler med den største mængde af klippemalerier syd for Sahara lavet af San-folket, og der venter dig store oplevelser i dette naturskønne område.

Rejser til Sydafrika byder på fantastiske udsigter over storslåede Drakensberg Mountains.
Rejser til Sydafrika byder på fantastiske udsigter over storslåede Drakensberg Mountains.
Besøg Plettenberg Bay på den sceniske Garden Route på din Sydafrika-rejse.
Besøg Plettenberg Bay på den sceniske Garden Route på din Sydafrika-rejse.

Garden Route – 200 kilometer scenisk kystrute

Garden Route strækker sig 200 kilometer langs Sydafrikas sydlige kyst mellem Mossel Bay og Storms River, og er endnu en af landets betagende rejseruter. Denne maleriske strækning med en perlerække af forskellige højdepunkter har fået fællesbetegnelsen Garden Route. Man forstår hvorfor med de frodige skove, gyldne strande og charmerende kystbyer.

Garden Route går gennem byer som Knysna og Plettenberg Bay, og en række naturreservater. I Knysna kan du se de naturskønne laguner og i Plettenberg Bay kan du opleve de endeløse strande, der er perfekte til afslapning og vandsport.

Ruten er også berømt for Hermanus, en af verdens bedste destinationer for hvalsafari, hvor du kan spotte den sydlige rethval tæt på kysten.

Med sit mildt tempererede klima, varierede landskaber og mangfoldige dyreliv, er Garden Route et besøg værd på din rejse til Sydafrika.

Tsitsikamma National Park og havreservat

Tsitsikamma er et af Sydafrikas absolut bedste havreservater, kendt for sine majestætiske kløfter, hængebroer og vandrestier, der fører gennem tæt skov og langs dramatiske kystlinjer. Parken består af 80 km kystlinje mod syd – og er en del af den berømte Garden Route.

Tsitsikamma betyder på lokalsprog ”place of much water” og er et af verdens største beskyttede marineområder. Kom på guidede vandreture med BENNS langs den rå og vilde kystlinje. Gå langs The Waterfall Trail, som er en del af det længere og mere berømte Otter Trail.

Her kan du vandre i naturskønne omgivelser langs havet og være heldig at spotte både hvaler og delfiner, mens du nyder havbrisen og de fortryllende omgivelser.

Rejs til Sydafrika og få aktive oplevelser og vandreture ved Tsitsikamma.
Rejs til Sydafrika og få aktive oplevelser og vandreture ved Tsitsikamma.
På spidsen af klipper og enorme vidder ligger Cape Point og Cape of Good Hope.
På spidsen af klipper og enorme vidder ligger Cape Point og Cape of Good Hope.

Spidsen af Sydafrika – Cape Point og Cape of Good Hope

I Cape Point kommer du ikke på klassisk safari, men kan i stedet opleve spændende og vilde dyr i området. Tag på udflugt fra Cape Town til denne naturskønne destination.

Cape Point er beliggende i Table Mountain National Park i et område af parken, der bliver refereret til som Cape of Good Hope. Her finder du en af Sydafrikas mest beundrede og besøgte turistattraktioner.

Det helt særlige naturreservat, der ligger her, er et af Sydafrikas mest berømte landemærker – og med god grund. Beliggende helt ude på spidsen af klippen, rækker naturreservatet over rå klipper, unik flora og fauna og enorme åbne vidder.

Her finder du mere end 250 forskellige fugle, bavianer, bukke og den særlige Cape Mountain Zebra.

Pingvinkoloni i Boulders Beach

Boulders Beach – også kaldet Boulders Bay – befinder sig på Cape Peninsula i Simon's Town. Simon's Town er hovedsædet for den sydafrikanske flåde, og har generelt en charmerende atmosfære og en farverig historie. Her kan du se fregatter og undervandsbåde, der tilhører den sydafrikanske flåde.

Boulders Beach er et stykke strandområde, der ligger indhyllet af granitsten, hvoraf navnet kommer fra. Området kan noget helt særligt. Her findes en større pingvinkoloni på omkring 2-3.000 pingviner, som området er blevet verdensberømt for. Det er en af de eneste steder, hvor du kan komme helt tæt på de afrikanske pingviner. Du kan endda være heldig at få en svømmetur med dem i deres naturlige habitat.

Oplev de afrikanske pingviner i Boulders Bay på din rejse til Sydafrika.
Oplev de afrikanske pingviner i Boulders Bay på din rejse til Sydafrika.
Mød den imødekommende lokalbefolkning på din rejse til Sydafrika.
Mød den imødekommende lokalbefolkning på din rejse til Sydafrika.

Fakta om Sydafrika:

 • Hovedstad: Cape Town (lovgivende), Pretoria (administrativ), Bloemfontein (dømmende)

 • Sprog: 11 officielle sprog, herunder afrikaans, zulu og engelsk

 • Valuta: Sydafrikanske rand (ZAR)

 • Indbyggertal: 61 millioner per 2024

 • Areal: Over 28 gange så stor som Danmark med 1.219.090 km²

Praktiske informationer ved rejser til Sydafrika

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Sydafrika?

Sydafrika er med sin store variation en garanteret helårsdestination og kan besøges året rundt. Men der kan være store variationer i klimaet, afhængigt af hvor henne i landet du rejser til. Sydafrika ligger på den sydlige halvkugle, så sommer og vinter er modsat vores.

Den bedste tid at rejse til den sydlige del af Sydafrika, det vil primært sige Cape-regionen med Cape Town og vinlandet, er i perioden november til februar. Her er vejret tørt, solrigt og meget lidt hvis nogen regn. Men det er samtidig også sydafrikanernes egen feriesæson, hvorfor der udover mange turister også er mange lokale på feriestederne.

Mod nord i Sydafrika regner det en del i perioden november til februar. Den våde tid giver gode muligheder for at se masser af fugle. Men vil du se rovdyrene og de vilde dyr, er den bedste periode i de køligere vintermåneder fra maj til september. 

 

Hvor sikkert er det at rejse til Sydafrika?

Hos BENNS går vi langt for at sikre, at din rejse til Sydafrika er tryg og sikker. Vi samarbejder med velrenommerede lokale partnere og guider, der kender området og de bedste sikkerhedsforanstaltninger.

Vores rejseeksperter sidder klar til at give dig detaljerede rejsevejledninger og nyttige råd inden du tager afsted på rejsen. Vi vælger kun de bedste overnatningssteder og safari-oplevelser, der lever op til høje sikkerheds- og hygiejnestandarder. Vi har desuden en døgnåben nødtelefon du kan benytte dig af undervejs på rejsen.

Det er altid eget ansvar at undersøge potentielle risici, og situationen i et givent land kan pludselig ændre sig. Vi anbefaler altid at du holder dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Du kan være sikker på, at BENNS tager alle nødvendige skridt for at sikre dig og din familie en tryg og smertefri oplevelse, så du kan nyde en uforglemmelig rejse til Sydafrika. For mere information kontakt vores rejseeksperter, så vi kan hjælpe dig med at planlægge en tryg og eventyrlig safari til Sydafrika.

 

Er Sydafrika dyrt?

Om Sydafrika er dyrt må siges at være forholdsvis subjektivt. Men generelt får du meget for pengene, sammenlignet med både kvalitet og andre steder. Når du først er i Sydafrika, er det relativt fornuftige priser, sammenlignet hvad vi danskere er vant til. Restaurantbesøg koster ikke i nærheden af de danske, og her findes både restauranter af høj kulinarisk kvalitet og gourmetrestauranter til rimelige priser.

Overnatning, hoteller og lodges kan du ligeledes få til meget rimelige penge for en høj standard. I BENNS har vi udvalgt de bedste samarbejdspartnere, så du blot skal vælge efter behov og budget. Vi har noget i flere prisklasser, så der er noget for enhver.

I de fleste større byer kan du betale med Visa eller MasterCard, mens du nogle steder længere ude på landet er bedst sikret ved at hæve lidt kontanter i en af de mange hæveautomater. Alt det vil vores lokale guider hjælpe dig med på turen, så du blot skal koncentrere dig om at nyde den.

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
 • Rukiya Safari Camp

  Rukiya Safari Camp er en intim safari camp med høj personlig service, beliggende i Wild Rivers Nature Reserve, som er en del af The Greater Kruger Park-områd...

  Læs mere
 • Winchester Mansions

  Winchester Mansions er et ikonisk Cape Town hotel, der har bevaret sin oprindelige Cape Dutch arkitektur. Hotellets beliggenhed i Sea Point området er ganske...

  Læs mere
 • Shiduli Private Game Lodge

  Shiduli Private Game Lodge ligger i det østlige Sydafrika i Limpopo-provinsen og ca. 200 km fra den store Krugerpark. Beliggende tæt på Makhutswi floden og m...

  Læs mere
 • Nkambeni Safari Camp

  Nkambeni Tented Safari Camp ligger på kanten af Krüger National Park ved Numbi Gate. Campen består af 150 komfortable telte, som ligger omringet af betagende...

  Læs mere
 • nThambo Tree Camp

  nThambo Tree Camp tilbyder luksuriøs indkvartering i telt-/træhytter på pæle, så I er i øjenhøjde med trækronerne. Lejren ligger i Klaserie Private Nature Re...

  Læs mere
 • Panzi Lodge

  Panzi Lodge ligger i Guernsey Private Nature Reserve i det ikoniske Greater Kruger.   Faciliteter Panzi Lodge har 10 hytter, hvor der er højt til loftet og t...

  Læs mere
 • Nambu Camp

  Nambu Camp ligger i Big 5 Olifants West Nature Reserve i hjertet af Greater Kruger.   Faciliteter Campen består af to luksus chaleter (stråtækt hytte) med st...

  Læs mere
 • Africa on Foot Camp

  Africa on Foot har specialiseret sig i "Big Five"-safari og vandresafari i Klaserie Private Nature Reserve. Et område med et rigt dyreliv i hjertet af Greate...

  Læs mere
Rejseekspert René kan skræddersy din rejse til Sydafrika

Interesseret i en rejse til Sydafrika?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Sydafrika!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: