65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Sydafrika

En rejse til Sydafrika er en rejse til et ganske enestående land, som er så ulig alle andre lande i Afrika, og vel på det nærmeste en skønsom blanding af USA, Australien og dele af Europa, tilsat lidt safariparker og lokal kolorit.

Rejser til Sydafrika byder på et væld af seværdigheder i et enestående, varieret landskab, der strækker sig fra Atlanterhavet i vest til Det Indiske Ocean i øst - et patchwork i kultur, landskab og dyreliv, som kun findes få andre steder i verden.

 

Rejs til Sydafrika med BENNS

BENNS tilbyder rejser til Sydafrika og mulighederne er mange og inkluderer safarirejser, rundrejser, kombinationer heraf, og som det sidste nye safari eller rundrejser til lands i kombination med krydstogter til søs.

Skal det være grupperejse med andre rejsende, eller vil I helst have jeres egen skræddersyede tur med elementer af safari, kultur, storby og historie, så er I i gode hænder hos BENNS.

Sydafrika har fået tilnavnet "én verden i ét land", og det er nok ikke helt overdrevet. Landskabet i Sydafrika er vildt imponerende, dyrevildtet forskelligartet og i rigelige mængder, historien er fascinerende og kulturen er mangfoldig på grund af de mange påvirkninger fra andre kulturer gennem tiden. 

Rejser til Sydafrika er ikke at sammenligne med rejser til andre lande i det sydlige og østlige Afrika. I disse lande er safarioplevelser med dyr i højsædet. Sydafrika-rejser er typisk mere holistiske i deres opbygning med elementer af flere forskellige rejseformer. Rejser til Sydafrika byder som oftest på storbyophold, oplevelser i vinlandet, kulturelle indslag fra englændernes og hollændernes tid i landet, lidt badeferie og sluttelig med nogle safaridage i enten Kruger-parken eller nogle af de mindre Private Game Reserves i Kruger-parkens randområder.

Sydafrika-rejser er således helstøbte og holistiske ferieeventyr i et land som sprudler af charme, raffinement og historie. Gå ikke glip af det!

 

The Big 5 i Sydafrika

Mulighederne for safari i Sydafrika er gode uden dog at være helt på højde med Kenya, Tanzania eller Botswana, men på en god rejse til Sydafrika skal safari med, men nogle få dage kan gøre det.

Safariområderne i Sydafrika er, i modsætning til vore andre rejsemål i Afrika, relativt små, og med noget færre dyr, hvilket kan sætte en naturlig begrænsning i safarikvaliteten.

Man kan mange steder kan se både The Big 5 (bøffel, elefant, leopard, løve og næsehorn) og større flokke af dyr, men de enorme mængder af dyr, som man ser i Kenya og Tanzania, skal man ikke regne med at se her, ikke engang i Kruger-parken.

Når det er sagt, kan man sagtens få gode safarioplevelser. 

 

Sydafrika - "én verden i ét land"​

Vi tilbyder en lang række feriemuligheder på jeres rejse til Sydafrika. I dette varierede og smukke land er mulighederne mange og inkluderer mindre safari i Sydafrika, større rundrejser med en engelsktalende rejseleder, samt muligheden for selv at sammensætte et besøg i Pretoria, Cape Town, Swaziland, Zululand, Kruger National Park, "Garden Route" eller Sun City.

For blot at nævne de mest populære steder. Sydafrika er blevet udråbt til "én verden i ét land" - og det er ikke overdrevet. Det har virkeligt noget af det mest imponerende landskab, forskelligartede dyrevildt og den rigeste blanding af kulturer, som kan opleves i Afrika i dag.

 

Rejser til Cape Town

På jeres rejse til Sydafrika bør I næsten opleve Cape Town. Cape Town har næsten alt, hvad man kan ønske sig af en storby: En fantastisk placering på Afrikas sydkyst, smuk natur, frugtbar jord og en mangfoldighed af indbyggere, der gør byen til en kulturel smeltedigel. 

Taffelbjerget i Cape Town udgør Cape Towns bagtæppe og sætter rammen om byen. Bjerget er 1.000 meter højt, og tager I op på Taffelbjerget - f.eks. med den kabelbane, der går op ad bjerget - belønnes I med en fantastisk udsigt over byen og bugten. Selve Cape Town er både en moderne storby med højhuse og mindre enklaver af gamle kvarterer med smalle gader. Den gamle bydel er koncentreret omkring parlamentet, hvor der også ligger en række museer.

 

Rejser til Johannesburg & Pretoria

Johannesburg og Pretoria er to af Sydafrikas vigtigste byer og vidt forskellige. Byerne ligger blot 50 km. fra hinanden.

Johannesburg er Sydafrikas største by med godt 6 mio. indbyggere og er et finansielt og økonomiske centrum. Johannesburg byder ikke på de store historiske seværdigheder men udmærker sig mest ved at være en hektisk storby på godt og ondt med up.market shopping malls, masser af biler, moderne skyskrabere og som kontrast til dette, legendariske Soweto.

Pretoria er på mange måder kontrasten til Johannesburg. Pretoria er for det første landets hovedstad og samtidig mere rolig, mere grøn og mere historisk med fine, gamle bygninger som f.eks. Union Building. Det var her, at Nelson Mandela blev indsat som præsident for Sydafrika i 1994. 

 

Rejser til Mpumalanga/Panorama Route

”Paradise Country”er Mpumalanga’s kælenavn. Det er en af Sydafrikas mindste provinser, men ikke desto mindre lægger den hus til den største attraktion af dem alle, den verdensberømte Kruger Nationalpark.

Grænsende op til Kruger Nationalpark, ligger de private vildtreservater, der byder på fantastiske safarioplevelser og uden tvivl nogle af verdens bedste safari lodges.

I Mpumalanga finder man Sydafrikas måske smukkeste og mest populære naturrute – Panoramaruten. Det mest fascinerende område på ruten er det spektakulære Blyde River Canyon – en 33 km lang kløft, der skærer sig gennem landskabet. Her støder man på de særegne klippehuller Bourke’s Luck Potholes, de tre store stenformationer The Three Rondavels, der våger over kløften og udsigtspunktet God’s Window, hvis navn næsten siger det hele.

Hele egnen omkring Blyde River Canyon og Panoramaruten byder på fantastiske naturscenerier med frodig natur, vandfald og små hyggelige byer. Én af dem er den gamle guldgraverby Pilgrims Rest. Det er én af de ældste byer i området, og da næsten alt er fredet og bevaret som historisk mindemærke, er der en helt speciel atmosfære og charme.

Nord for Panoramaruten ligger byen Hoedspruit, der er ”gateway”for den nordlige del af Kruger Nationalpark. Her ligger Moholoholo Rehabilitation Center, der hovedsageligt tager sig af tilskadekomne rovfugle, gribbe og få pattedyr, samt uddanner lokalbefolkningen i den svære balancekunst mellem mennesket og naturen.

Byen Hazyview er 'gateway' for den sydlige del af Kruger Nationalpark. Her ligger flere hyggelige hoteller, og der tilbydes mange spændende udflugter og aktiviteter.

Alt i alt er der nok at tage sig til i området, og det kan varmt anbefales at lægge et par dage her, enten før eller efter de store safarioplevelser, der venter i Kruger nationalpark og de omgivende private vildtreservater. 

 

Sydafrikas UNESCO-beskyttede verdensarv

Sydafrika har et væld af kulturelle og historiske attraktioner, der er en del af vores allesammens verdensarv:

Kulturarv

 • Fossil Hominid Sites of South Africa (optaget i 1999 og udvidet i 2005)
 • Mapungubwe Cultural Landscape (optaget i 2003)
 • Richtersveld Cultural and Botanical Landscape (optaget i 2007)
 • Robben Island (optaget i 1999)
 • Khomani Cultural Landscape (optaget i 2017)

Naturarv

 • Cape Floral Region Protected Areas (optaget i 2004 og udvidet i 2015)
 • iSimangaliso Wetland Park (optaget 1999)
 • Vredefort Dome (optaget i 2005)

Kultur/naturarv

 • Maloti-Drakensberg Park (optaget i 2000 og udvidet i 2013)

 

Andre højdepunkter når du rejser til Sydafrika:

 • Taffelbjerget og Cape Town
 • Vinsmagning i vinlandet
 • Cape of Good Hope og Boulders Bay
 • Isimangaliso Wetland Park, UNESCO beskyttet
 • Hvalspotting ved Hermanus
 • Besøg på Robben Island, hvor Mandela sad fanget
 • Drakensberg Mountains
 • Slagmarkerne i KwaZulu/Natal fra Angol/Boer krigene
 • Den vilde Elephant Coast nær Mozambique 

 

Bedste tid for at rejse til Sydafrika

Sydafrika er en helårsdestination, men der kan være store variationer i klimaet afh. af, hvor man rejser til. Sydafrika ligger på den sydlige halvkugle, så vejret og sommer og vinter er modsat vores. Den bedste tid at rejse til de sydligste områder i Sydafrika, det vil primært sige Cape-regionen med Cape Town og vinlandet, er i perioden november til februar. Her er vejret tørt, solrigt og meget lidt om overhovedet nogen regn. Men det er samtidig også sydafrikanernes egen feriesæson, hvorfor der udover mange turister, er mange lokale på feriestederne. Det betyder naturligvis også at der er pres på både priser og muligheder for indkvartering. Ønsker man at rejse til Cape Town området på den tid af året skal man bestille i rigtig god tid. 

Det er muligt at se hvaler i Sydafrika, især i området ved Hermanus på Garden Route. Hvalerne kommer typisk forbi i perioden juli - november.

I den nordlige del af Sydafrika regner det en del i perioden november til februar. Dette er ikke skidt uden at det er godt for noget andet, og den våde tid giver gode muligheder for at se masser af fugle. Men vil man se rovdyrene og storvildtet er den bedste periode i de køligere vintermåneder fra maj - september. 

Rejser til Sydafrika er for jer, der ønsker det bedste af alle verdener. Da hele verden er samlet i netop i Sydafrika, så er der ikke noget at betænke sig på. Sydafrika bør være jeres næste rejsemål.

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres rejse til Sydafrika. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om vores rejser til Afrika her

Læs mere om safari i Sydafrika

En Sydafrika-rejse giver utrolige naturoplevelser
En Sydafrika-rejse giver utrolige naturoplevelser
Tag på safari i Kruger-parken på din rejse til Sydafrika
Tag på safari i Kruger-parken på din rejse til Sydafrika
Vinlandet nord for Cape Town, Sydafrika
Vinlandet nord for Cape Town, Sydafrika
En tur til Cape Town bør også være en del af rejsen til Sydafrika
En tur til Cape Town bør også være en del af rejsen til Sydafrika
Rejs til Sydafrika og få aktive oplevelser ved Tsitsikamma
Rejs til Sydafrika og få aktive oplevelser ved Tsitsikamma
Sydafrika har mange smukke dale og traditionelle huse
Sydafrika har mange smukke dale og traditionelle huse
Rejs til Sydafrika og se savannen
Rejs til Sydafrika og se savannen
Nyd smukke udsigter i Sydafrika
Nyd smukke udsigter i Sydafrika
Mød de søde dyrebørn på rejsen til Sydafrika
Mød de søde dyrebørn på rejsen til Sydafrika

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
 • Rukiya Safari Camp

  Rukiya Safari Camp er en intim safari camp med høj personlig service, beliggende i Wild Rivers Nature Reserve, som er en del af The Greater Kruger Park-områd...

  Læs mere
 • Winchester Mansions

  Winchester Mansions er et ikonisk Cape Town hotel, der har bevaret sin oprindelige Cape Dutch arkitektur. Hotellets beliggenhed i Sea Point området er ganske...

  Læs mere
 • Shiduli Private Game Lodge

  Shiduli Private Game Lodge ligger i det østlige Sydafrika i Limpopo-provinsen og ca. 200 km fra den store Krugerpark. Beliggende tæt på Makhutswi floden og m...

  Læs mere
Rejseekspert René kan skræddersy din rejse til Sydafrika

Interesseret i en rejse til Sydafrika?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Sydafrika!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: