Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Filippinerne

Fillippinerne består af mere end 7.000 øer, hvoraf de fleste er ubeboede, og mange primært er kendt for de smukke strande og det klare vand. Men på de store øer findes flere seværdigheder, som absolut er værd at stifte bekendtskab med.

En rejse til Filippinerne er en rejse langt væk hjemmefra - og endda langt væk fra de andre lande i Asien. Både geografisk, men også kulturelt befinder østaten i Stillehavet sig på sin helt egen breddegrad. Faktisk vil mange sige, at rejser Filippinerne har mere til fælles med rejser til latinamerikanske lande, nok især på grund af den spanske forbindelse.

Hvad angår naturen på de smukke øer minder Filippinernes landskaber dog om meget af det, der kendetegner Sydøstasien: frodige, grønne risterrasser i Banaue; majestætiske kalkstensklipper i El Nido; og fantastiske sandstrande med krystalklart vand, ideelt til snorkling og dykning.

En rejse til Filippinerne kan således byde på det bedste af alle verdener!

 

Manila - porten til Filippinerne

Manila, porten ind til Filippinerne, er absolut værd at bruge et par dage i. Stor-Manila består af hele 16 mindre byområder, men det er især Manila City, der er interessant.

Her i Manilas historiske centrum kan I vandre rundt i brostensbelagte gader, stoppe op og beundre den UNESCO-beskyttede San Agustin kirke fra 1571 og se resterne af det gamle spanske Fort Santiago med fængselscellen, hvor landets frihedshelt og revolutionær José Rizal sad. Hestetrukne vogne og politimænd i gamle uniformer fra den spanske kolonitid er med til at give området en helt særlig stemning.

Manila er en meget livlig by med masser af mennesker og masser af trafik, og bliv ikke overrasket, hvis I ser våben synligt i gaderne. Om aftenen er det især i Makati-området, at turister befinder sig. Her er der masser af dejlige caféer og restauranter mv. tilpasset vestlig smag og stil.

 

Risterrasserne i Banaue, Luzon

Betragtet som et af verdens største menneskeskabte naturundere, er risterrasserne i Banaue et absolut must see. De over 2.000 år gamle risterrasser er optaget på UNESCO's naturarvsliste, og når man ser dem, forstår man til fulde hvorfor.

Det er ganske enkelt bjergtagende og for mange helt uforståeligt hvordan det primitive bjergfolk Ifugao kunne gå fra at være kannibaler til at blive risdyrkere og konstruere et så omfattende system af risterrasser.

 

Snorkling og dykning ved Palawan

Palawan er en gruppe af øer, der er verdensberømte for deres fantastisk gode forhold til dykning og snorkling. Landskabet ligner til forveksling det lige så kendte Krabi-område i Thailand. Et utal af regnskovsklædte kalkstensklipper, der rager direkte i vejret og med idylliske strande og laguner gemt rundt blandt dem. Et mageløst naturområde.

Palawan er en del af den beskyttede Coral Triangle, som er hjemsted for mere end 2.000 arter af koralfisk. Området er ligeledes særdeles fuglerigt.

Af hele området fremstår det beskyttede El Nido-område som juvelen over dem alle. Beliggende på den yderste spids af Palawan brillerer dette område med en stilhed og en naturskønhed som få steder. De smukkeste, pittoreske strande, øer og laguner ligger og gemmer sig blandt de tårnende kalkstensklipper. Mange steder er der etableret mindre, men luksuriøse boutiquehoteller, og generelt er hele området styret efter ganske strenge regler, hvad angår turisme, da der er stor bevågenhed fra alle sider om at bevare dette smukke område for eftertiden.

En rejse til Filippinerne er ikke komplet uden et besøg på Palawan-øerne.  

 

Trekking ved Taal vulkanøen

Den lille, men meget aktive Tall vulkan ligger på sin egen lille vulkanø i den sydlige del af øen Luzon, lige midt i søen Taal. Der er rigtig fine trekkingmuligheder i dette område, især langs med bredden af Lake Taal.

Man kan trekke til den gamle by Taal, som har en fornem samling af spansk og amerikansk arkitektur. Her finder I også et kameramuseum, som er ganske fascinerende, samt den flotte gamle kirke, Basilica of St. Martin og Tours. Det regnes for den største basilica i Filippinerne og kan dateres tilbage til 1575. Her kan man nemt tilbringe en dag. 

 

Strandluksus på Boracay

Filippinerne er berømt for sine mange strande, og især øen Boracay har mange skønne strande.

White Beach er måske den mest kendte: en kilometerland bred sandstrand med det hvideste sand foran et bagtæppe at palmer og grøn tropisk vegetation. Inde blandt palmerne finder man det lidt jetset-agtige strandliv med masser af afslappede barer og restauranter.

Der er dog flere andre dejlige strande på Boracay, som f.eks. Puka Shell Beach, hvor man kan finde lyserøde sneglehuse. Modsat White Beach ligger Bulabog Beach, der er velegnet til para-sailing, windsurfing mv.

Boracay blev berømt allerede i 1980'erne og havde i mange år et ry som et sted for backpackere og andre bohemetyper. Men de senere år har luksussegmentet trængt sig på med etableringen af flere luksushoteller.

 

Chocolate Hills og sjældne aber på Bohol

Hovedattraktionen på Bohol er så absolut det helt forunderlige landskab ved Chocolate Hills. De mere end 1.000 kuppelformede høje, hvor den højeste er 130 m, strækker sig lige så langt øjet rækker. Navnet har de fået fra den farve højene får under den tørre tid. To af højene er indrettet for turisterne, så man fra toppen kan få et 360 graders kig til de mange høje.

Udover Chocolate Hills er der flere gamle spanske kirker, der er interessante at se nærmere på. Adskillige er desværre i tidend løb blevet ødelagt af især jordskælv. Men nogle få er tilbage.

Bohol er hjemsted for den udrydningstruede primat tarsier, der kan genkendes på sine enorme øjne og den fantastiske springkraft og -evne. Her findes et reservat, hvor man kan iagttage verdens mindste primat.

 

Den mystiske ø Siquijor

Lidt syd for Bohol og Cebu ligger den mystiske ø Siguijor, der ofte overses af turister, nok især fordi hotelstrukturen ikke er særligt udviklet, men det er jo samtidig noget af det, der er appellerende. Her er man lidt off the beaten track.

Øens attraktioner er også noget anderledes, idet man her byder på en lang historie med heksekunst og trolddom. Det kan I høre mere om, hvis I tager en rundtur på øen. Selv om dagene med heksekunstnerier er overståede, så er muligheden for at høre nærmere om denne fortid, muligheden for at opleve uturistede, smukke strande og ikke mindst de fantastiske Cambugahay Falls med en opfriskende svømmetur så absolut et par dage værd. 

 

Hvornår rejser man til Filippinerne?

Generelt kan man rejse til Filippinerne året rundt, men den bedste tid at rejse til Filippinerne er i den "tørre" sæson, som typisk går fra november til april. I den periode er hele landet tilgængeligt, inklusive landets mere afsidesliggende øer og områder generelt.

Af de fem måneder er den "køligste" periode mellem december og februar, mens det bliver ret varmt i marts og april.

Regntiden falder mellem maj og oktober, men som så mange andre steder i Sydøstasien regner det ikke konstant, men det kommer ofte i korte intervaller, hvor det så virkelig regner. Så selv i denne periode vil man kunne få solrige dage og i tillæg får man lov til at opleve landet i fuldt, grønt flor.

Månederne maj og november, som ligger i yderkanten af højsæsonen kan byde på fint vejr og indkvartering til mere fornuftige priser på fly og hotel end i højsæsonen.

Ingen kan forudsige vejret - heller ikke i Filippinerne. I disse år synes vejret mere foranderligt end nogenside før, så ovennævnte kan kun tages som vejledende. Desuden ligger Filippinerne i orkanbæltet og landet ser ofte voldsomme orkaner typisk fra august til oktober. 

BENNS skræddersyr rejser til Filippinerne. Vi er klar til at hjælpe jer med jeres drømmeferie til Filippinerne. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Se alle vore rejser til Asien

 

Ifugao folket i Banaue, Filippinerne
Ifugao folket i Banaue, Filippinerne
Mageløse strande og klart, klart vand
Mageløse strande og klart, klart vand
Smuk natur i El Nido området
Smuk natur i El Nido området
Intramuros, den gamle bydel i Manila
Intramuros, den gamle bydel i Manila
Vulkanøen Taal i det sydlige Luzon
Vulkanøen Taal i det sydlige Luzon
Cebu City, Taoist Temple
Cebu City, Taoist Temple
Filippinerne
Filippinerne
Filippinerne
Filippinerne
Filippinerne
Filippinerne
Rejseekspert Kim kan skræddersy din rejse til Filippinerne

Interesseret i en rejse til Filippinerne?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Filippinerne!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: