65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Kilimanjaro

Med sin højde på næsten 6000 m er Mt Kilimanjaro Afrikas højeste bjerg og en af kontinentets ikoniske attraktioner. Bjerget har 3 vulkantoppe: Kibo, Mawenzi og Shira og navnet er i sig selv et mysterium, da flere fortolkninger er mulige. Nogle mener, at det betyder ’Mountain of Light’, ’Mountain og Greatness’ eller ’Mountain of Caravans’.  

Mt. Kilimanjaro har ligget der i umindelige tider, men det var først i 1977 at der blev etableret en nationalpark i området omkring bjerget. Modsat mange andre nationalparker i Tanzania er denne nationalparks fortrin ikke dens safarimuligheder.

Mt. Kilimanjaro er en af de højeste vulkaner og et af de højeste, fritstående bjerge i verden. Bjergets nederste del er dækket af frodig regnskov, der huser elefanter, bøfler, leoparder og aber.

 

Et magisk syn

Synet af Mt. Kilimanjaro er nærmest magisk og ses bedst fra Kenya siden. De fleste billeder man ser af bjerget er fra Amboseli safariparken i Kenya. Mt. Kilimanjaro National Park besøger, i første omgang, at nyde det magnetiske syn at det høje bjerg med den – ofte – sneklædte bjergtop, men flere og flere vælger den fantastiske oplevelse at bestige det sneklædte bjerg og suge det unikke syn fra toppen af bjerget ud over Afrikas store vidder. Denne øvelse er ikke for alle og enhver, men kræver god form og mobilitet på grund af den tynde luft man bevæger sig i, det noget ujævne terræn mange steder og at turen typisk varer flere dage. At bestige Mt Kilimanjaro er for mange en drøm, der kan gå i opfyldelse og helt i tråd med tiden, hvor mange søger efter ekstraordinære og anderledes oplevelser.

 

God planlægning, god tid, god form

Bestigning af Kilimanjaro kræver god planlægning og god tid, god fysisk form og mentalt overskud for at kunne kaste sig ud i eventyret. Er det basale på plads, venter der til gengæld en oplevelse ud over det sædvanlige.

Turen til toppen af det næsten 6ooo m høje bjerg sker som oftest i flere etaper, for at man kan nå at vænne sig til de højdeforskelle og luftmæssige forandringer, der opstår undervejs. Det er vigtigt at give sig god tid - ikke mindst for også at nyde omgivelserne og udsigten.

 

Flere ruter at vælge imellem

Der er en række ruter, som man typisk vælger, når man skal bestige bjerget:

Marangu-ruten
er den, de fleste vælger ud af de i alt 6 ruter til toppen, fordi den ikke byder på bratte skift i stigningerne, men er en lang stigning på vej mod toppen. Undervejs er der stop for overnatning i gode hytter med rimelig komfort - forvent dog ikke hotelniveau! Men det er jo bare en del af charmen...

Machame-ruten
er ligeledes en populær rute, om end der er færre turister. Ruten er mere vanskelig og vil derfor typisk vare 1 dag længere en Marangu-ruten. Den smukke udsigt og afvekslende natur opvejer dog de yderligere strabadser.

Rongai-ruten
er nok den letteste, og en rute de fleste kan klare. Klatrere her får en rigtig smuk tur. Dog er den ikke så hyppigt et valg blandt turister.

Umbwe-ruten
er uden tvivl den smukkeste tur, men nok også den vanskeligste. Ruten her er kortere end de øvrige. Nedturen går via Machame-ruten.

Under alle omstændigheder er det en god ide at rådføre sig med sit rejsebureau, inden man begiver sig ud på dette noget anderledes eventyr!

 

Fakta om Kilimanjaro nationalpark:

Parkens størrelse: 754 km2

Beliggenhed: Nær grænsen til Kenya og nær den kenyanske safaripark Amboseli.

Bedst at besøge:

  • De klareste og varmeste forhold er fra december – februar
  • Perioden fra juli – september er ligeledes fin – mere tør og mere kold

Hvorfor Mt. Kilimanjaro: Afrikas højeste bjerg Muligheden for at bestige bjerget

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Kilimanjaro. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen. 

Læs mere om vores safarirejser i Tanzania
Læs mere om alle vores Afrika rejser

 

Bestig Kilimanjaro
Bestig Kilimanjaro
Endelig toppen - Kilimanjaro
Endelig toppen - Kilimanjaro
På toppen af Kilimanjaro
På toppen af Kilimanjaro
Rejseekspert Patrick kan skræddersy din rejse til Tanzania

Interesseret i en rejse til Tanzania?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Tanzania!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: