65 65 65 65
Mandag: kl. 09-17. Tirsdag-torsdag: kl. 08.30-17. Fredag: kl. 08.30-16
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Zanzibar

Rejser til Zanzibar betyder kridhvide sandstrande, svajende kokospalmer og azurblåt vand. Cirka 40 kilometer fra Tanzanias fastland ligger koraløen Zanzibar, som er perfekt til solbadning, snorkling og dykning.

Rejser til Zanzibar må være noget af det nærmeste, I kommer på paradis, og uanset om I er en børnefamilie med hang til et eksotisk eventyr, om I skal på romantisk bryllupsrejse, eller I skal slappe af efter en sansemættet safarirejse på fastlandet, så er Zanzibar rejser generelt et fantastisk valg.

 

Rejser til Zanzibar er til et gammelt handelscentrum

I århundreder var Zanzibar centrum for handlen på kysten. Zanzibar rejser er ind i et område, hvor araberne i tusinder af år havde drevet handel, og hvor, europæerne anført af portugiserne, kom til for over 500 år områderne. Med europæerne fulgte slavehandel, nye søveje og markeder i Østen og Europa. Man fik plantager, hvor træ og ikke mindst krydderier, sammen med slavehandlen, blev så stor en økonomisk faktor, at selveste Sultanen af Oman flyttede hertil i 1800-tallet.

 

Hvor ligger Zanzibar?

Zanzibar, der i dag er i union med Tanzania, er beliggende ca. 40 km. fra Afrikas fastland, stort set på Ækvator og består af de to hovedøer Unguja (Zanzibar ø) og den noget mindre Pemba. Zanzibar svarer arealmæssigt til 2/3 af Fyn. Knap halvdelen af Zanzibars 700.000 indbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel hedder Stone Town. Her er snævre gyder, sanselige basarer og huse med døre og altaner, hvis overdådige træskærerier vidner om øens storhedstid.

Og det er en god idé at lære sig et par fraser på swahili, for folk hilser løs, og det er god skik at hilse tilbage. En Zanzibar ferie byder ikke på strande og øer, der er overrendt af turister, men antallet er dog stigende.

 

Zanzibar ferie - ferie i et tropisk paradis

Zanzibar er et paradis med nogle af verdens flotteste sandstrande, godt beskyttede af imponerende koralrev. En oplevelse for alle sanser. Eksotisk og spændende byder den tidligere slave-ø og nuværende krydderi-ø jer velkommen.

Zanzibar er et eldorado for dykkere, naturelskere og de, der bare vil bade, dase, gå lange ture på de brede smukke sandstrande og ved ebbe opleve livet på koralrevet.

Ud for østkysten, byder det varme turkisblå hav på fin snorkling og dykning, og ikke mindst Mnemba-atollen, som byder på Zanzibars ubetinget bedste dykning.

 

Zanzibar rejser og Stone Town

Rejser til Zanzibar bør inkludere et besøg i Stone Town, øens hovedstad. Zanzibars historie ses allerbedst i den gamle bydel, Stone Town, hvor I kan gå på opdagelse i de trange og kringlede gader og se alt fra paladser over moskeer til bittesmå butikker. Trods megen larm og travlhed i bybilledet er Stone Town alligevel levende og med en lokkende atmosfære.

Stone Town blev i år 2000 optaget på UNESCO Verdensarvsliste som et ypperligt eksempel på en swahilisk handelsby på Afrikas østkyst. Her opleves den kulturelle indflydelse gennem et årtusinde fra både den afrikanske, den indiske, europæiske, men især den arabiske kulturarv. Langt de fleste bygninger er fra midten af det 19. århundrede.

Zanzibar har ligeledes en stor symbolsk betydning da det var et af Østafrikas vigtigste slavemarkeder, og samtidig også den base som modstandere af slaveriet, som David Livingstone, arbejdede fra.

Historiske bygninger i Stone Town:

 • The House of Wonder, tidl. sultanpalads
 • The Old Fort, fra 1600-tallet
 • The Palace Museum
 • Christ Church, anglikansk katedral
 • St. Joseph romersk-katolsk katedral
 • Forodhani Gardens

Zanzibar er kendt som Spice Island så snyd ikke jer selv for en 'Spice Tour'. Her kommer I rundt på en plantage fyldt med grøntsager, krydderier og eksotiske frugter, der blomstrer året rundt. Og I får smagsprøver på det hele.

Eller tag til Jozani Forest på den sydlige del af øen, hvor I kan være heldige at se den sjældne røde Colobus-abe. Her finder I også Menai Bay Conservation Area – et beskyttet område for havskildpadder.

Bedst oplever I Zanzibars lyksageligheder ved at kombinere et par dage i Zanzibar by (med det historiske Stonetown) med en afslappet badeferie ved den rolige østkyst. Den perfekte komplettering af en indholdsrig safari i Tanzania!

 

Hvornår er det bedste tidspunkt for rejser til Zanzibar

Rejser til Zanzibar kan foretages i primært to perioder: december-februar og juli-oktober, men I kan sagtens få en solrig Zanzibar ferie i regntiden i marts-juni og november.

Her er de tropiske regnskyl kraftige, men kortvarige. I gennemsnit skinner solen på Zanzibar 7-8 timer per dag, så velkommen til paradis året rundt.

 

Afrika safari og Zanzibar

Ferie i Tanzania opfylder til fulde ønsket om en afrika safari og badeferie i ét. I får det bedste af begge verdener på denne måde. Så skal det være afrika safari og badeferie på een gang, så er Tanzania oplagt.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Zanzibar. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen. 

Læs mere om alle vores Afrika rejser
Læs mere om alle vores safarirejser i Afrika

Nyd de perfekte strande på Zanzibar - Rejser til Zanzibar
Nyd de perfekte strande på Zanzibar - Rejser til Zanzibar
Slap af i en hængekøje på Zanzibar - Rejser til Zanzibar
Slap af i en hængekøje på Zanzibar - Rejser til Zanzibar
Tag på opdagelse i Stone Town - Rejser til Zanzibar
Tag på opdagelse i Stone Town - Rejser til Zanzibar
Køb souvenirs på de lokale markeder - Rejser til Zanzibar
Køb souvenirs på de lokale markeder - Rejser til Zanzibar
På Zanzibar finder I også den sjældne Colobus-abe - Rejser til Zanzibar
På Zanzibar finder I også den sjældne Colobus-abe - Rejser til Zanzibar
Gadekøkkener i Stone Town, Zanzibar- Rejser til Zanzibar
Gadekøkkener i Stone Town, Zanzibar- Rejser til Zanzibar
Zanzibar
Zanzibar
Zanzibar
Zanzibar

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
 • Ocean Paradise Resort & Spa

  Beliggende på den nordøstlige side af Zanzibar ligger Ocean Paradise Resort virkeligt som et lille "paradis" direkte ud til det turkisfarvede, varme Indiske...

  Læs mere
 • Langi Langi Beach Bungalows

  Langi Langi Beach Bungalows er beliggende på den nordlige spids af Zanzibar med i alt 32 skønne bungalows, der enten har udsigt til havet, poolen eller haven...

  Læs mere
 • The Manta Resort

  Der er rigtigt, rigtigt langt til Pemba, men paradisøen i det indiske ocean er hele den lange rejse værd. Ved ankomsten til Manta Resort mødes man af det smi...

  Læs mere
 • Park Hyatt Zanzibar

  Hotel Park Hyatt er et fantastisk smukt 5-stjernet hotel beliggende i historiske, UNESCO beskyttede Stone Town på Zanzibar. Hotellet ligger helt forrygende m...

  Læs mere
 • Rio Palace Zanzibar

  Glæd jer til at opleve dette helt exceptionelle hotel, Rio Palace Zanzibar, på Zanzibar. Hotellet er det eneste på Zanzibar, der har fået udmærkelsen "Leadin...

  Læs mere
 • Double Tree Hilton Stone Town

  Dette elegante hotel ligger i hjertet af Stone Town. Fra det øjeblik I træder ind vil I mærke gæstfriheden.  På øverste etage af bygningen finder i "Taarab",...

  Læs mere
 • The Zuri Zanzibar Resort

  Zuri betyder 'smuk' på swahili, og det er præcist den følelse, som hotellet ønsker at give sine gæster. Fornemmelsen er bygget op over tre områder: Stranden....

  Læs mere
Rejseekspert Henrik kan skræddersy din rejse til Tanzania

Få skræddersyet rejsen til Tanzania

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Tanzania.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: