65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Kalahari

Kalahari Game Reserve er Botswanas afsvedne pendant til det frodige Okavango-delta. Et vildt og nådesløst landskab, som leder tanker hen på forhistoriske tider.

Indtrykket af at være på et sted, hvor tiden begyndte, finder sin stemme i de varme vinde og den knirkende lyd af en tornbusk, som en jæger fra San-nomadefolket træder på. Eller i det tidløse brøl fra en Kalahari-løve, der giver genlyd i den stille ørkenluft.

Velkommen til et tørt og afsvedent landskab, som Tswana-folket kalder: ”Land of Thirst”

Kalahari Game Reserve dækker et kæmpemæssigt område på i alt 1,2 mio km2 i det sydlige Afrika og rækker ind over Demokratisk Republik Congo, Angola, Zambia, Namibia, Botswana, Zimbabwe og Sydafrika, omend størstedelen ligger i Namibia og Botswana.

Den mest centrale del af Kalahari dækker over 53.000 km2 og er det næststørste safariområde i verden.

Intet kan forberede jer på dette område størrelse, endsige det vilde og mystiske skønhed. Her er et øjeblikkeligt indtryk af uendelighed og at have hele verden for sig selv.

 

Kalahari og San-folket

I det sydlige Afrika ses mange steder ca. 2.000 års aftegninger på klipper, der viser hvordan San-folket har levet i pagt med naturen, og hvor deres "motto" er 'jorden er vores blod'.

Kalahari Game Reserve blev etableret I 1961 med det formål at skabe et fristed i hjertet af Kalahari (og Botswana) for San-folket, hvor de kunne leve deres traditionelle jæger-/samlerliv uden påvirkning og indflydelse fra den omkringliggende, moderne verden. Området var således lukket for omverdenen i næsten 30 år, indtil man i 1990erne åbnede op for turister, om end i små og stærkt kontrollerede mængder.

Man antager, at der er ca. 85.000 mennesker tilbage af San-folket, hvor de fleste lever i Botswana og Namibia. San-folket har levet i dette område i tusindvis af år, og arkæologiske fund antyder, at de kan have levet her i næsten 20.000 år. Helt på niveau med de australske indfødte Aboriginals.

 

Landskabet i Kalahari

Man vil givet se mere turisme i området de kommende år, da Botswana generelt forsøger at lede turister væk fra de mere kendte, og efterhånden stærkt besøgte, områder ved Okavango og Chobe.

Landskabet er som nævnt nådesløst, fladt og tørt i store dele af året, men om sommeren vækker regnen vegetation i den nordlige del af Kalahari til live, og frodige græsområder opstår. Dette tiltrækker naturligt masser af dyr, især store flokke af antiloper, bukke af forskellig slags, giraffer og gnuer.

Området kan på den tid være forbavsende rig på fugle også. På andre tidspunkter af året er dyrene mere sjældne at se, hvorfor det især er den helt uberørte vildmark og de tilsyneladende uendelige vidder, der er attraktionen.

Det generelle landskab domineres floramæssigt af Terminalia Sandveld, Kalahari Sand Acacia og Kalahari Apple Leaf, adskilt af spredt græssteppe, sandklitter, flade saltbækkener og udtørrede flodlejer.

Det er den nordlige del af Kalahari, som de fleste besøger på grund af muligheden for at se dyr. Det er også her, at man finder de fleste overnatningsmuligheder.

 

En ekstraordinær naturoplevelse

Kalahari Game Reserve er en naturoplevelse af de helt ekstraordinære og kan det kombineres med dyreoplevelser og muligheden for at besøge San-folket, er man sikret en oplevelse for livet. 

 

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 53.000 km2 (1,2 mio km2 totalt)
Beliggenhed: Centrale Botswana
Bedst at besøge: Tørre tid i maj – oktober hvor der er fin udsigt til dyrene omkring vandhullerne

 

Særligt ved parken:

  • De uendelige vidder
  • Den særegne natur San-folket og dets traditionelle levevis 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Kalahari-ørkenen. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om vores safarirejser i Botswana her. 

 

San-folket i Kalahari
San-folket i Kalahari
Kalahari-ørkenen
Kalahari-ørkenen
Surikat i Kalahari-ørkenen
Surikat i Kalahari-ørkenen
Glæd jer til store oplevelser i Kalahari-ørkenen
Glæd jer til store oplevelser i Kalahari-ørkenen
Kalaharis dyreliv
Kalaharis dyreliv
Rejseekspert Patrick kan hjælpe dig med at skræddersy din rejse til Botswana

Interesseret i en rejse til Botswana?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Botswana!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: