65 65 65 65
Mandag - fredag kl. 08.30 - 17.00
Kontakt os
65 65 65 65

Find din rejse her

Klik her for tilbud

Okavango deltaet er, sammen med Botswanas første safaripark, Moremi Game Reserve i hjertet af deltaet, et af naturens helt store undere, og af mange anset for at være en af de absolutte perler blandt Afrikas mange safariparker. Okavango-deltaet er en del af den større Kalahari-ørken.

Okavango-deltaet er et af de mest efterspurgte vildmarksområder, fordi deltaet leverer stof til det, som store rejsedrømme er gjort af: Det hjertebankende syn af vilde dyr i naturen, den jomfruelige og nærmest tidsløse atmosfære og den overjordiske naturskønhed.

En rejse ind i Okavango-deltaet er derfor som ingen anden. En rejse dybt ind i Afrikas uberørte indre og gennem et øko-system, som er så foranderligt og unikt.

Okavango-deltaet – til vands og i luften

Mange af stederne i deltaet kan kun nås med flyver, og en flyvetur er i øvrigt en fremragende måde at få et overblik over dette kæmpemæssige område. Fra flyveren er der et førsteklasses overblik over de mange søer, kanaler, laguner mv., som danner mosaikken i dette fascinerende vådområde.

En ad de unikke oplevelser i Okavango er sejlturene i Mokoro, som er et traditionelt transportmiddel, lavet af udhulede træstammer. På denne måde får man en helt tæt og nærværende fornemmelse af naturen og dyrelivet i området. Ellers er det typisk walking safaris som oplevelserne typisk er præget af.

Okavango-deltaet udspringer i Angolas Højland

Deltaet får sit krystalklare vand Okavango-floden, Afrikas tredjestørste, der har sit udspring i Angolas Højland. Floden løber 1600 km, inden den munder ud i Okavango-deltaet. Helt ulig andre floder, der typisk munder ud i havet. Dette er i sig selv usædvanligt.

Vandet begynder sin lange rejse fra Angola i januar og når frem til Botswana og Okavango efter nogle måneder. Floden når sit højeste niveau og kommer ud i de yderste forgreninger i deltaet i perioden juni – august, hvor vandet står 3 gange så højt som normalt, og derfor tiltrækker massive mængder at vildt fra alle sider. At deltaet er fuld af vand midt i Botswanas tørre tid er endnu en unik ting ved deltaet.

Det kæmpestore delta, verdens største med i omegnen af 150.000 små øer, er hjemsted for ikke mindre end 122 pattedyr, 71 fiskearter, 444 fuglearter, 64 reptilarter og 1300 forskellige planter. En rigdom i flora og fauna uden lige.

Dyrelivet i Okavango-deltaet

I Okavango finder I et stort og varieret udvalg af dyr lige fra løver og leoparder, over bøfler, giraffer og flodheste til antiloper, impalaer, gnuer og kuduer.

I tillæg findes nu 35 sorte næsehorn. Det sorte næsehorn er svært udrydningstruet og et stort anlagt bevaringsprogram har indtil videre sikret 35 eksemplarer.

Udover det sorte næsehorn huser Okavango-deltaet flere andre truede dyrearter: Geaprden, De hvide næsehorn, løven og den vilde afrikanske hund.

Geologisk set er Okavango-deltaet en del af The Great Rift Valley i Det østlige Afrika (Kenya og Tanzania).


Fakta om parken:

Parkens størrelse: 15.000 – 22.000 km2
Beliggenhed: Nordlige Botswana
Bedst at besøge: Juni til november, hvor det er tørt i Botswana, men stadig vand i deltaet
Særligt ved parken: Sejlture i Mokoros, enestående fugleliv, roen og freden, periodevis god safari

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Okavangodeltaet. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om vores safarirejser i Botswana her. 

 

En løve jagter et bytte i Okavangodeltaet
En løve jagter et bytte i Okavangodeltaet
Fuglelivet er rigt i Okavangodeltaet
Fuglelivet er rigt i Okavangodeltaet
Solnedgang over Okavangodeltaet
Solnedgang over Okavangodeltaet

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
  • Gunn's Camp

    Gunns Camp ligger med udsigt over den legendariske Chiefs Island og grænser op til Moremi vildtreservatet i Okavango-deltaet og er en af Botswanas ægte, eksk...

    Læs mere
  • Pom Pom Camp

    Pom Pom Camp ligger på sin egen private ø, Pom Pom, midt i det store Okavango Delta. Området ligger ved den vestlige grænse til Moremi vildtreservatet og gar...

    Læs mere
Vis resultater for: