65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Safari i Okavangodeltaet

Okavangodeltaet er, sammen med Botswanas første safaripark, Moremi Game Reserve i hjertet af deltaet, et af naturens helt store undere, og af mange anset for at være en af de absolutte perler blandt Afrikas mange safariparker. Okavangodeltaet er en del af den større Kalahari-ørken.

Okavangodeltaet er et af de mest efterspurgte vildmarksområder, fordi deltaet leverer stof til det, som store rejsedrømme er gjort af: Det hjertebankende syn af vilde dyr i naturen, den jomfruelige og nærmest tidsløse atmosfære og den overjordiske naturskønhed.

En rejse ind i Okavangodeltaet er derfor som ingen anden. En rejse dybt ind i Afrikas uberørte indre og gennem et øko-system, som er så foranderligt og unikt.

 

Okavangodeltaet – til vands og i luften

Mange af stederne i deltaet kan kun nås med flyver, og en flyvetur er i øvrigt en fremragende måde at få et overblik over dette kæmpemæssige område. Fra flyveren er der et førsteklasses overblik over de mange søer, kanaler, laguner mv., som danner mosaikken i dette fascinerende vådområde.

En ad de unikke oplevelser i Okavango er sejlturene i Mokoro, som er et traditionelt transportmiddel, lavet af udhulede træstammer. På denne måde får man en helt tæt og nærværende fornemmelse af naturen og dyrelivet i området. Ellers er det typisk walking safaris som oplevelserne typisk er præget af.

 

Okavangodeltaet udspringer i Angolas Højland

Deltaet får sit krystalklare vand Okavango-floden, Afrikas tredjestørste, der har sit udspring i Angolas Højland. Floden løber 1600 km, inden den munder ud i Okavangodeltaet. Helt ulig andre floder, der typisk munder ud i havet. Dette er i sig selv usædvanligt.

Vandet begynder sin lange rejse fra Angola i januar og når frem til Botswana og Okavango efter nogle måneder. Floden når sit højeste niveau og kommer ud i de yderste forgreninger i deltaet i perioden juni – august, hvor vandet står 3 gange så højt som normalt, og derfor tiltrækker massive mængder at vildt fra alle sider. At deltaet er fuld af vand midt i Botswanas tørre tid er endnu en unik ting ved deltaet.

Det kæmpestore delta, verdens største med i omegnen af 150.000 små øer, er hjemsted for ikke mindre end 122 pattedyr, 71 fiskearter, 444 fuglearter, 64 reptilarter og 1300 forskellige planter. En rigdom i flora og fauna uden lige.

 

Dyrelivet i Okavangodeltaet

I Okavango finder I et stort og varieret udvalg af dyr lige fra løver og leoparder, over bøfler, giraffer og flodheste til antiloper, impalaer, gnuer og kuduer.

I tillæg findes nu 35 sorte næsehorn. Det sorte næsehorn er svært udrydningstruet og et stort anlagt bevaringsprogram har indtil videre sikret 35 eksemplarer.

Udover det sorte næsehorn huser Okavangodeltaet flere andre truede dyrearter: Geaprden, De hvide næsehorn, løven og den vilde afrikanske hund.

Geologisk set er Okavangodeltaet en del af The Great Rift Valley i Det østlige Afrika (Kenya og Tanzania).


Fakta om parken:

Parkens størrelse: 15.000 – 22.000 km2
Beliggenhed: Nordlige Botswana
Bedst at besøge: Juni til november, hvor det er tørt i Botswana, men stadig vand i deltaet
Særligt ved parken: Sejlture i Mokoros, enestående fugleliv, roen og freden, periodevis god safari

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Okavangodeltaet. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om vores safarirejser i Botswana her. 

 

En løve jagter et bytte i Okavangodeltaet
En løve jagter et bytte i Okavangodeltaet
Fuglelivet er rigt i Okavangodeltaet
Fuglelivet er rigt i Okavangodeltaet
Solnedgang over Okavangodeltaet
Solnedgang over Okavangodeltaet
Man kan bl.a. opleve Okavangodeltaet via en flyvetur
Man kan bl.a. opleve Okavangodeltaet via en flyvetur

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
 • Gunn's Camp

  Gunns Camp ligger med udsigt over den legendariske Chiefs Island og grænser op til Moremi vildtreservatet i Okavango-deltaet og er en af Botswanas ægte, eksk...

  Læs mere
 • Pom Pom Camp

  Pom Pom Camp ligger på sin egen private ø, Pom Pom, midt i det store Okavango Delta. Området ligger ved den vestlige grænse til Moremi vildtreservatet og gar...

  Læs mere
 • Moremi Crossing

  Moremi Crossing er en relativt ny safari camp, bygget på en palmeklædt ø omgivet af Moremis frodige flodslette med udsigt til Chief’s Island. Campen, som li...

  Læs mere
Rejseekspert Patrick kan hjælpe dig med at skræddersy din rejse til Botswana

Interesseret i en rejse til Botswana?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Botswana!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: