65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Alaska

Øverst i venstre hjørne af verdenskortet rejser Alaska sig. USA's største delstat, og et af de mindst udforskede områder på kloden. Gennem rejser til Alaska kan man opleve en uberørt natur, der gør indtryk. De store sneklædte bjerge sætter scenen for en natur, der er som taget ud af et postkort.

Rejser man til Alaska om vinteren, vil man opleve den blå termometer-streg på overarbejde, men mere særpræget er det, at man kan opleve dage, hvor solen aldrig vågner af sin søvn. På visse vinterdage kan man være heldig, at opleve nordlyset danse en tango over de mange trætoppe, i flirtende kontakt med de blanke gletsjere. Rejs til Alaska om sommeren, hvor solen modsætningsvis er utrolig aktiv, og nægter på bestemte dage, at gå i seng.

Muligheden for oplevelser i naturen bliver sjældent større end gennem rejser til Alaska. Om du er til lange vandreture i den vilde natur, kajakroning gennem de brusende floder eller adrenalinpumpende is-klatring, så er Alaska stedet.

Dyrelivet i Alaska er enestående. Den brune bjørn kan opleves på sin karakteristiske fisketur ved de store vandfald, mens man i Seward kan man opleve nogle af havets beboere. Små størrelser, som sæler og oddere, leger rundt, mens hvaler kan ses i det fjerne.

Alaska rejser desuden location til kultbogen Into the Wild, og blockbusteren af samme navn. Sean Penn instruerede den autentiske historie om den unge Christopher McCandles, der endte sin rejse væk fra materialismen, i det vilde Alaska, i en drabelig kamp mod den rå natur. Et must-see før turen går til Alaska.

Rejser til Alaska er en uforglemmelig tur ind i en fjern del af kloden, der kan byde på noget af den mest bemærkelsesværdige og uberørte natur, der findes.

BENNS har et stort udbud af ture rejser til Alaska. Vi tilbyder alt fra:

  • Kør-selv-ferie i Alaska
  • Autocamper i Alaska
  • Krydstogter i Alaska

 

Det populære valg - autocamper i Alaska

Vi tilbyder autocamperrejser gennem Alaskas spektakulære naturscenarie. For de der allerede har prøvet at køre i autocamper i Nordamerika og er blevet bidt af det, er turen op gennem Canada ad Alaska Highway den absolutte drømmetur. Uanset om det er din første rejse til Alaska i autocamper eller ej, garanterer vi, at det bliver en drømmetur for livet.

Også krydstogter til Alaska er et meget populært valg, da man kommer til helt unikke områder med et krydstogtskib.

 

Anchorage

Den største by i Alaska er Anchorage med ca. 290.000 indbyggere (2010). Anchorage er placeret i den sydlige del af Alaska og det er ofte denne by man først stifter bekendtskab med. Ted Stevens Anchorage Intl. Airport er den største lufthavn i Alaska og det er ofte her man flyver til og fra, når man besøger USA´s største stat.

Mange tror at Anchorage er hovedstaden i Alaska pga. dens størrelse, men det er faktisk byen Juneau som grænser op til Canada. Anchorage eksploderer nærmest i et væld af farver hver sommer. Gå en tur rundt i centrum af Anchorage og se hundredvis af hængende blomsterkurve i gadelygterne.

Byen bliver hvert år plantet til med ca. 80.000 blomster, i samme farver som Alaskas flag. Ofte er det gule morgenfruer og blå-lilla Safir Lobelia som pryder bybilledet. Anchorage fejrer hvert år i juni denne blomsterfestival hvor man udover de pyntede gader også kan se de private haver, som står i fuldt flor.

Trods de mørke kolde vintre i Alaska, så er klimaet om sommeren ganske fin til dyrkning af blomster. Temperaturen kommer normalt ikke over 20 grader og så er der solskin døgnet rundt det meste af sommeren.

Anchorage er en af de vigtigste havnebyer i Alaska hvad angår handel og ikke mindst fiskeri. Prøv en af de mange retter med frisk velsmagende krabbekød, på en af de utallige restauranter i Anchorage og skyl efter med en af de lokale øl fra Alaskan Brewing Company.

Der er en del seværdigheder i Anchorage som er et besøg værd, bl.a. Alaska Native Heritage Center hvor man kan lære lidt om den indianske kultur i Alaska. En anden mulighed er og besøge The Alaska Zoo hvor man finder mange af Alaskas vilde dyr.

I centrum af Anchorage finder man ligeledes togstationen, hvor der dagligt er afgange til Seward syd for Anchorage og Fairbanks midt i Alaska. Disse togture er kåret til og være et af USA´s 10 smukkeste togture.

 

Fairbanks

Hvor bor Julemanden? Danske børn tror han bor på Grønland, og finske børn tror han bor i Finland. Er man amerikaner, bor Julemanden på Nordpolen, og i de børns forstand ligger Nordpolen i Fairbanks i staten Alaska, hvor man kan besøge hans hus.

Oprindeligt var det en handelsstation, som var ved at blive bygget syd for Fairbanks, da en lille dreng kom forbi og sagde: ”Hej Julemand, er du ved at bygge et nyt hus?”. Ejeren tog titlen som Julemand til sig, og i dag er hans hus kendt verden over som Julemandens hus.

Fairbanks er også kendt for fænomenet Creamer’s Field. I den nordlige del af byen ligger Creamer’s Field, der er tilholdssted for flere forskellige fuglearter. Hvert år er området stoppested for utallige Canada Gæs og ænder, der er på rejse gennem det hvide landsskab. Tæt på Creamer’s Field ligger der et turistcenter, hvor man kan få en tur helt tæt på det fantastiske syn af mange tusinder af fugle, der holder sig en pause.

Det er nemt at komme til og fra Fairbanks. Byen har egen lufthavn, Fairbanks International Airport, der gør det let at komme til og fra den afsidesliggende stat, Alaska. Her er det også muligt at leje en bil, så man kan komme rundt til seværdighederne i Fairbanks.

 

Seward & Kenai Fjord, Alaska

Byen Seward i Alaska er kendt for sine gode muligheder for at dyrke friluftslivet, og det lokker mange turister til den lille havneby, der ligger på den østlige side af Kenai halvøen.

Turister kommer fra nær og fjern enten i bil, autocamper, bus, tog eller ombord på et af de mange krydstogtskibe som ligger til havnen. En af de bedste muligheder for at opleve Kenai Fjord National Park er ved at tage på en sejltur med Kenai Fjord Tours ned til enten Aialik eller Holgate gletsjerne i den sydlige del af parken. Kenai Fjord National Park er et geologisk paradis, hvor de store gletsjere møder havet. I parken kommer man så tæt på gletsjerne, at man kan høre isen brage, når klippestykkerne brækker af og styrter i havet med et kæmpe plask, og en bølge af vand banker mod båden lige for øjnene af de besøgende.

Området ved Kenai halvøen byder på noget af det flotteste og rigeste dyreliv i staten Alaska. Sammen med det forunderlige dyreliv i havet er der også et mangfoldigt fugleliv langs kysten blandt andet kan man finde de særlige søpapegøjer. Fra Seward kan man komme på en guidet vandretur op til Exit Glacier, som ligger lidt udenfor byen.

 

Homer

Homer er den sydligste by på Alaskas Sterling Highway (Alaska Route 1) og beliggende 364 kilomenter fra Anchorage. Der bor omkring 5100 indbyggere i byen, der blev grundlagt tilbage i 1890’erne, hvor der blev opdaget kul i området. Firmaet Cook Inlet Coal Fields Company byggede en by med dok, kulmine og jernbane. Kulminedrift i området fortsatte frem til 2. verdenskrig. Faktisk mener geologer den dag i dag, at der stadig er store mængder af kul i området. Det anslås, at depoterne rummer omkring 400 millioner ton kul.

Byen er nok mest kendt som ”Halibut Fishing Capital of the World” (halibut = helleflynder), og byens vartegn er Homer Spit, som er en smal cirka 7 kilomenter lang tange. Det er her alle turisterne opholder sig i sommerperioden. De butikker og restauranter, der ligger på Homer Spit’s boardwalk, er kun åbne for sæsonen. I denne periode stiger byens indbyggertal enormt. Homer og ikke mindst Homer Spit er et super populært sted at campere. Der er mange forskellige typer af pladser både med og uden opkobling.

Det kan varmt anbefales at spise et lækkert måltid af frisk tilberedt fisk på Homer Spit, og chancen for at se en af de store ørne (bald eagle) fra restauranten er rigtig stor. I dag er sportsfiskeri efter helleflynder og laks, sammen med turisme, fiskeri og træproduktion de dominerende erhverv i området.

Når man er i Homer, må man absolut ikke snyde sig selv for muligheden for at komme på bjørnesafari. Dette er muligt cirka 1½ time flyvning fra Homer, i enten Katmai eller Lake Clark National Park. Selve flyveturen er utroligt smuk. Blandt andet kommer man helt tæt på en vulkan, hvor man flyver lige over krateret, og kan se det mælkeblå termisk-opvarmede vand. Der er også mulighed for at se gletsjere, vandfald, hvaler og selvfølgelig bjørne fra flyet. Se evt. meget mere her.

 

Denali National Park

Denali National Park er stedet, hvor man kommer helt tæt på det både fantastiske og barske Alaska. Denali National Park ligger i hjertet af den kæmpemæssige ødemark, med de tronende trætoppe, de lange rislende floder, de hvide bjerge og de store brune bjørne. Symboler på Alaskas storslåede natur.

Parken byder på forskellige turer, der tager den besøgende rundt i det vilde landskab. På eksempelvis Denali Tundra Wilderness Tour vil man i løbet af dagen blive kørt rundt i parken, og blive budt helt indenfor i den, som navnet antyder, vilde natur. På turen bliver der fortalt historier og fakta om parken, og ikke mindst det rige dyreliv dette landskab også byder på. Ud over bjørnene er der rig mulighed for at se elge, rensdyr, bjerggeder og endda ulve. Turen går helt ind til Toklat River, hvor der er en fantastisk udsigt til Mount McKinley der ligger ca. 60 km fra floden.

Vælger man den lange tur, Kantishna Wilderness Tour, kommer man helt ind til den gamle historiske mineby Kantishna. Her får man hele strækningen at se inde i parken og derfor større chance for at se de prægtige, men også meget sky dyr. Ganske få mennesker får lov til at opleve en stor brun bjørn med egne øjne.

Er man klar på en barsk tur i det vilde, og er man ikke bange for at gå nogle kilometer i et hårdt terræn, så er en tur til Alaska og Denali National Park bestemt anbefalelsesværdig.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Alaska. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om USA her. 

Oplev den smukke natur i Denali National Park
Oplev den smukke natur i Denali National Park
Kenai Fjords kan findes i det sydlige Alaska
Kenai Fjords kan findes i det sydlige Alaska
Et krydstogt i Alaska kan f.eks. sejle forbi de smukke fjorde og gletsjere
Et krydstogt i Alaska kan f.eks. sejle forbi de smukke fjorde og gletsjere
Du kan være heldig at opleve spektakulært nordlys når du rejser i Alaska
Du kan være heldig at opleve spektakulært nordlys når du rejser i Alaska
Glacier Bay byder på utrolige naturoplevelser
Glacier Bay byder på utrolige naturoplevelser
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Alaska
Rejseekspert Patrick kan skræddersy din rejse til USA

Interesseret i en rejse til USA?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til USA!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: