Der er ingen tidspunkter, hvor man ikke kan eller bør rejse til Afrika. Vejret er ofte gjort til grund for, hvornår man ikke bør rejse, men uanset hvornår man vil til Afrika, kan man ikke undgå at få store oplevelser med hjem. Der er alle grunde til at rejse til Afrika året rundt.

Læg dertil at Afrika, som på alle steder på kloden, oplever, at vejret også er blevet mere på "tværs" af statistikker og "normale" forventninger. Vel kan der komme de vanlige meget tørre perioder, og tørke eller for meget vand er stadig et problem for de lokale i udsatte dele af kontinentet.

For gæsten betyder det dog "blot", at man skal væbne sig med den erkendelse, at der kan komme såvel regn som masser af sol uanset periode og land. Husk dog at man i de lande, vi har med her, har den omvendte varme periode i forhold til os i Norden. Har vi varme og sommer er det køligt i Afrika og omvendt. Nu er køligt ikke nødvendigvis koldt for os, men forskellene kan dog mærkes.

Her et par korte punkter om gode perioder for de enkelte lande, og hvornår der er noget helt ekstraordinært at opleve året igennem, eller hvordan vejret kan forventes:

Hvornår skal man rejse til Kenya?

Den store gnu og zebra vandring er på toppen fra omkring juli/august til omkring oktober. Januar til marts er årets varmeste måneder, men juli til oktober er oftest de tørreste. De måneder er ekstra gode i Samburu og Tsavo. Bestigning af Mount Kenya er også bedst i disse måneder. Mest regn omkring april-maj og november.

Hvornår skal man rejse til Tanzania?

I Serengeti har man fra december til omkring juni den store gnu og zebra vandring her. Tarangire National Park, Selous, Mukumi og Ruaha er bedst i vores sommer/efterårsmåneder, om end det kan blive umådeligt varmt omkring oktober. Som ved Kenya er bjergbestigning bedst, når det er tørt, så for Kilimanjaro er det mest optimalt omkring januar-februar og august til oktober. Mest regn omkring april-maj og november i nord, men vores vintermåneder kan være ganske regnfulde i Selous og Ruaha samt Mikumi.

Hvornår skal man rejse til Uganda?

For de fleste er det trekket til gorillaerne, der i særdeleshed lokker. Her er rådet enkelt - I skal rejse, når det er muligt at få fat på nogle af de meget få billetter, der er til parkerne, hvor disse kæmper holder til. Uanset årstid vil der oftest være godt fugtigt eller småregn, men generelt set så er det marts-maj og omkring november, at den største mængde regn falder. Det kan gøre trekket en tand mere udfordrende.

Hvornår skal man rejse til Botswana?

For safarien er det atter de tørre måneder, der vinder. Vores sommer og efterår er optimalt for dels safari, men også for vandmængden i Okavango deltaet. Vandmængden i Victoria Falls i nabolandene Zimbabwe og Zambia er dog højst omkring marts til maj, og markant, omkring 95%, mindre i vores efterår.

Det imponerende Okavango Delta

Hvornår skal man rejse til Namibia?

De tørre og kølige måneder omkring vores sommer er for mange den bedste tid. Mest regn omkring januar til april. I den centrale del af den tørre Namib-ørken kan temperaturerne i deres sommerperiode svinge fra over 40o om dagen til under frysepunktet om natten - altså indenfor blot 12 timer.

Hvornår skal man rejse til Sydafrika?

Dette enestående land har et par ting at tage højde for. Ud over at have sommer når vi har vinter, så har man desuden to meget forskellige regnperioder. I vores vinter er Cape Town regionen i syd varm og solrig, mens man i nord, bl.a. ved Kruger parken, oplever den varme, men meget ustadige og mest regnfulde periode. Omvendt bør man nok ikke planlægge de store vandreture omkring juli til september i Cape Town. Her er vejret køligt, blæsende, diset og ganske regnfuldt. Som en sur dansk efterårsdag.

Mod nord er det nok køligere, ned til frost i visse områder om natten, men flot vejr med en del sol. Den bedste tid for safari i Kruger Parken er omkring vores sommermåneder. De store flokke af hvaler ved Cape regionens kyster er i vores sensommer og efterår.

Hvornår skal man rejse til Seychellerne?

Mest regn i vores vintermåneder, men det er især Mahe, der står for skud. De øvrige øer slipper normalt med mindre nedbør. Vindretningen betyder også en del for tang på stranden.

Hvornår skal man rejse til Mauritius?

Regn og perioder med cyklonvarsel er typisk fra december til marts, som også er den varmeste periode. Det betyder dog ikke, at man ikke godt kan finde fint vejr på dele af øen - især vestsiden, mens andre dele af øen har regn og blæst. Den østlige side af øen og især den centrale del af øen får mest nedbør.

Hvornår skal man rejse til Kenya-kysten og Zanzibar?

Mest regn omkring april og maj samt november. Varmest i vores vintermåneder, hvor der er mest ro på vandet. Det er optimalt for dykning, snorkling og fiskeri.

Se alle vores safarirejser
Se alle vores rejser til Afrika

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Afrika. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Fantastiske Zanzibar