Canada er stort, rigtig stort på alle måder: Kulturen er stor, historien er stor, byerne er store og naturen er om muligt endnu større.

2017 er året, hvor I bør besøge Canada. 2017 er 150-året for fødslen af den canadiske nation og dette fejres overalt i landet. Landets ikoniske nationalparker byder sig til med gratis adgang hele året. Et oplagt mulighed for af komme tæt på den mægtige natur.

Naturen er så ubetinget landets største aktiv og det er et must at komme ud i den bjergtagende natur. Læs mere om den unikke canadiske natur her.

Canadas storbyer

Canada har flere smukke storbyer, hver med deres karakteristika, som gør dem hver især værd at besøge. Kontrastfyldte med moderne skyline op mod et gammelt bycentrum, der emmer af fortællingen af Canadas kulturelle og historiske ophav.

Québec City

De fleste, der besøger Quebec City, kommer for at opleve byens historie og skønhed, men de opdager hurtigt, at byen har meget mere at byde på end dette. Quebec City er også stedet, hvor kultur er i højsædet, og hvor især frankofile kunstnere af enhver art udfolder deres evner overalt i byen og på dens centrale pladser. Kunst og kultur er i det hele taget en stor del af byens DNA med masser af gallerier, udstillinger ol.

Quebec City er en veritabel bastion for det franske sprog, og det fornægter sig på ingen måde i byens generelle kommunikation, hvor fransk er det foretrukne sprog, talt som skrevet.

Quebec City
Quebec City

Quebec er hovedstad i provinsen af samme navn og blev grundlagt af franskmanden Samuel Champlain i 1608. Byens er optaget på UNESCOs verdensarvsliste siden 1985 og er den eneste by i Nordamerika med historiske, velbevarede og funktionsdygtige fæstningsværker. Quebec var hovedbyen i de franske kolonibesiddelser i Nordamerika og var hovedstad indtil 1867, hvor den canadiske stat blev oprettet. Herefter blev Ottawa ny hovedstad.

I 1759 var Quebec sammen med resten af de franske besiddelser blevet overgivet til englænderne.

Quebec er en fantastiske by med uvurderlige historiske rødder til Europa. Attraktionerne er mange, men i al sin enkelhed kan det siges, at det især er Old Town, ’Vieux Quebec’, med sine gamle bygninger, snævre gader og fæstningsanlægget La Citadelle, der er den helt store attraktion. Af enkeltstående bygninger i Old Town skal især nævnes Château Frontenac Hotel og nær dette Notre Dame-katedralen, der er Amerikas ældste kirke og sæde for den første biskop i Amerika.

Andre seværdigheder:

 • Les Terrasse Dufferin
 • St Jean Baptiste området med masser af butikker, caféer og restauranter

Toronto

Toronto ligger i staten Ontario og direkte ved den store sø, Lake Ontario. Her har den ligget siden slutningen af 1700-tallet, hvor englænderne etablerede en bosættelse og en fæstning. En bosættelse som i første omgang hed York, men som i 1834 fik sit nuværende navn, Toronto. Man regner dog med, at der har boet mennesker i dette område i mere end 11.000 år.

Toronto
Toronto

Toronto er i dag en moderne storby med ca. 3 mio indbyggere og Greater Toronto med ca. 6 mio indbyggere. Toronto har alle dage være dragende på mennesker fra hele kloden og er i dag en international storby med en befolkningsdiversitet, som få andre byer i verden.

50 % af byens befolkning er født udenfor Canada og her tales mere end 130 sprog og dialekter. Byens Chinatown er således en af de største kinesiske byer udenfor Kina.

I sandhed en multietnisk verdensby.

Toronto er også et finansielt knudepunkt i Canada med den største børs i Canada og den tredjestørste i Nordamerika regnet efter handelsværdi.

Toronto er meget forskellig fra for eksempel Quebec City, men har lige så meget at byde på.

Toronto kan byde på en unik blanding af historisk og nutidig arkitektur, en blanding, der i høj grad er med til at definere byen. Her kan I opleve den smukkeste victorianske byggestil i vidunderlig kombination med vor moderne tids glatte, minimalistiske design.

Den victorianske arv ses tydeligst i byens historiske kvarterer, især i Cabbagetown. Byens industrielle fortid ses i Distillery Historic District, der i dag er et typisk ’turistområde’ med caféer, restauranter, gallerier, butikker med lokalt håndværk m.m. Altid populært er Old Town Toronto med bl.a. St. Lawrence Market, et af Canadas ældste og fortsat velfungerende markeder.

Byens moderne islæt ses bl.a. ved den evigt voksende skyline med vartegnet CN Tower i spidsen. CN Tower er stadig, med sine 553 m., en af de højeste bygning i Nordamerika.

Vil man på opdagelse i det nære opland til Toronto vil det være oplagt at tage en tur til Niagara Falls, der ligger små 140 km fra Toronto.

En anden seværdighed udenfor Toronto kunne være et besøg i St. Jacobs, den historiske by ca. 120 km fra Toronto. Byens er hjemsted for Mennonite kulturen. Mennonitterne er en aflægger af Amish folket, der blev fordrevet fra Centraleuropa i 1600-tallet. Religiøst fordrevne efter den protestantiske reformation. Mennonitterne har en udsøgt beskyttelse i Canada og lever på mange måder i et parallelsamfund efter egne regler. Mange lever uden elektricitet og efter århundred år gamle traditioner. Visse kører stadig i hestevogn på motorvejen! Andre fraktioner har dog taget visse dele af det moderne samfunds goder til sig som biler mv. Men et virkeligt fascinerende besøg.

Montréal

Montréal ligger, som Quebec City, i den canadiske provins Quebec og er Canadas næststørste by efter Toronto. Montréal er frankofil og den største franske by i verden efter Paris. Byen er opkaldt efter højdedraget midt i byen, Mont Royal.

Det franske fornægter sig heller ikke Montréal, som i Quebéc. Fransk er det officielle sprog i byen, og også det som tales hyppigst i området.

Montreal
Montreal

Montréal var tidligere Canadas finansielle omdrejningspunkt, men denne titel er overgået til Toronto. Dog er byen stadig vigtig indenfor handel, finans, lægemidler, teknologi, design, kultur, turisme, computerspil og film. Montréal er ligeledes helt fremme i skoene mht. internationale arrangementer som OL, EXPO mv.

Canadas urbefolkning, First Nation indianerne, boede helt sikkert her i området for mere end 4.000 år siden. Europæerne kom først hertil i 1500-tallet, gjorde det til en koloni, som forblev fransk indtil 1760, hvor Frankrig måtte overlade Canada til Storbritannien efter 7 års krigen.

Montreal fik status som by i 1832 og oplevede stor fremgang under englændernes styre. Montréal har som mange andre byer oplevet opgangs- og nedgangstider, og ind imellem har det franske ’uafhængighedsspøgelse’ stukket næsen frem uden at blive konkretiseret yderligere.

På det seneste har indgangen til det 21. århundrede bragt nyt liv til byen. Byens moderne skyline tager til i omfang, 2 nye supersygehuse, udvidelsen af den internationale lufthavn og konstruktion af en ny motorvej er alle elementer, der har bidraget til øget dynamik i byen.

Montréals attraktioner er næsten alle relaterede til Old Town:

 • Den gamle katedral
 • Den gamle havn
 • Musée d'Archéologie et d'Histoire Pointe-à-Callière
 • Chapelle Notre-Dame-de-Bonsecours
 • Place Royale
 • Château Ramezay
 • Hôtel de Ville

Vancouver

Vancouver, den canadiske storby ved Stillehavets kyst, går for at være en af verdens smukkest beliggende byer. Ikke uden grund. Majestætiske bjerge, beliggenheden ved Stillehavet, regnskov og smukt løvdække gennem alle 4 sæsoner er alle elementer, der er med til at give byen dens flotte image.

Vancouver
Vancouver

Hertil kommer canadiernes venlige natur, og indbyggerne i Vancouver sætter stor ære i at byde gæster velkommen til rene, sikre gader og kvarterer – dag og nat, hele året rundt.

Vancouver er en by som ingen anden. Hvor man end kigger, ser man bjerge, hav, ja ofte begge dele.
Nogle har sagt, at Vancouver er Manhattan med bjerge. En smuk by, sofistikeret, livlig og med en diversitet i indbyggerne, som få andre byer i verden. En by, som er lige dele Kina, Indien, England, Frankrig og Stillehavskultur.

Vancouver har alt at byde på. Om vinteren er der kun 30 min op til skiløjperne i bjergene, og om sommeren flokkes solhungrende indbyggere ved byens strande og havnepromenade. Aktivitetsmuligheder er her masser af og i mange afskygninger lige fra shopping i verdensklasse, gourmetkøkken, enestående underholdning, store sportsevents, teater, og ikke mindst storslåede kulturelle og historiske attraktioner.

Her kan nævnes:

 • Capilano Suspension Bridge Park
 • Gastown, den historiske bydel med bl.a. Steam Clock
 • Stanley Park
 • Fort Langley National Historic Site
 • Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden
 • Vancouver Lookout

En stor attraktion udenfor selve byen er Vancouver Island med bl.a. hovedbyen Victoria. Har man tiden til det er det absolut et besøg værd. Fra Vancouver Island er det også muligt at tage på hvalsafari.

Et besøg i Vancouver er noget I aldrig vil fortryde. Så betænk jeg ikke på en rejse til Vancouver.

Af andre byer i Canada, der kunne være interessante at besøge på en rejse til Canada kunne nævnes:

 • Halifax i Nova Scotia. Kendt for gammel britisk kultur og for sit Titanic museum
 • Ottawa, landets hovedstad
 • Calgary med det årlige Stampede
 • Edmonton, den store olieby midt i landet og Albertas hovedstad 

BENNS kan altid hjælpe med at skræddersy jeres rejse til Canada. Kontakt os på 65 65 65 65.