Underholdning direkte fra sofaen
Underholdning direkte fra sofaen

Lad kroppen blive hjemme, mens sjælen tager på eventyr

Tiden bliver til at rejse igen, men for nu er tiden til at holde sig hjemme og holde rejselysten i live. Savner I at komme ud og opleve nye ting, spændende steder og fortryllende natur? Så behøver I ikke vente længere! For selv om jeres fysiske krop er fastholdt i hjemmet, kan sjælen stadig tage på virtuelle rejser. Der findes en masse online oplevelser, der bare venter på at blive udforsket. Her får I en oversigt over nogle fantastiske kultur- og naturoplevelser, I kan nyde tilbagelænet fra jeres sofa!

Tag på virtuelle rundvisninger til verdens vidundere

Petra, Jordan

Petra er en UNESCO-beskyttet destination, som tiltrækker rejsende fra nær og fjern på grund af sin storhed og unikke placering midt i den tørre, okkerfarvede ørken. Med denne virtuelle rundvisning venter et fantastisk indblik i den storslåede oplevelse, der venter jer i Mellemøsten, hvis I planlægger at rejse hertil. Husk hovedtelefonerne, læn jer godt tilbage i sofaen, og lad jer for et øjeblik glide væk fra hverdagen og ind i en oplevelse uden lige.

Den Kinesiske Mur

Kina og Asien er måske ikke først på listen over rejsemål i øjeblikket, men Asien er ikke desto mindre et fortryllende rejsemål med utrolige oplevelser i alle afskygninger. Mens I sidder hjemme, er der jo intet i vejen for at drømme sig væk til varmere himmelstrøg og spændende oplevelser; som fx en tur til Den Kinesiske Mur. Dette storslåede syn, kan I nyde på en virtuel rundvisning allerede nu, og overveje, om denne destination skal udforskes nærmere ved en senere lejlighed. I behøver hverken finde passet frem eller pakke tasken, men blot finde jer til rette i sofaen og rejse i tankerne.

USA's nationalparker

Det storslåede USA er kendt for sine enorme vidder og forskelligartede landskab, som især er samlet i landets naturskønne nationalparker. Der er en fantastisk storhed ved at stå midt i én af nationalparkerne og føle sig lille i forhold til den overdådige natur; en følelse, der ikke kan genskabes gennem en skærm. Alligevel har I mulighed for at få et lille indblik i, hvad der venter jer på en tur til en amerikansk nationalpark gennem disse virtuelle rundvisninger, der går til 5 af slagsen.

Nyd smukke bygningsværker og museumsbesøg

Louvre Museum, Paris

Louvre Museum i Paris er verdens største kunstmuseum og er et smukt, historisk monument, som franskmændene stolt bryster sig af. Louvre er centralt placeret langs Seinen og i det 1. Arrondissement. I kan besøge Louvres smukke udstillinger online og få en lille smagsprøve på, hvad der venter jer på et museumsbesøg i Frankrings romantiske hovedstad. Sæt jer til rette med en café au lait og en croissant i hånden - så går den virtuelle tur til Louvre.

Guggenheim Museum, New York

Midt i pulserende New York på Upper East Side Manhattan findes The Solomon R. Guggenheim Museum, eller blot Guggenheim, som de fleste vil sige. Selvom jeres fysiske krop går glip af rejsen, hotellet og gåturen gennem Manhattan, er her et godt tip til kunstelskere i disse tider. I har mulighed for at tage på et virtuelt museumsbesøg på Guggenheim. Her kan I se de forskellige udstillinger på jeres computerskærm - helt uden forstyrrelser og lige så længe, I ønsker.

Slottet Versailles i Frankrig

I har nok efterhånden udforsket alt indenfor hjemmets fire vægge, så hvorfor ikke vende blikket lidt udad, og tage på online opdagelse i et overdådigt bygningsværk? Lad jeres øjne slentre en tur gennem den berømte spejlsal, nyd synet af den grønne, frodige have og drøm jer væk til fransk romance og alle de oplevelser, der venter ude i verden.

Oplev dyrelivet og naturen helt tæt på

Monterey Bay Aquarium i USA

Har I allerede set alle jeres yndlingsfilm, og har I brug for en pause fra bogen, så kan I tage en tur med i akvariet i Monterey Bay i Californien, USA. Her kan I stille ind på live kameraer der sender direkte fra de enorme akvarier med alverdens farvestrålende, fantastiske eller frygtindgydende undervandsdyr. Følg med i livet under vandet direkte fra dagligstuen. Her kan I kigge ligeså længe, I har lyst. Det kan være en næsten meditativ oplevelse at observere dyrenes hverdag i det våde element.

San Diego Zoo

Selvom de zoologiske haver holder lukket, er dyrene der stadig. Dyrene i San Diego Zoo kan I opleve online ved at vælge at tænde for live kameraer, der observerer de forskellige dyrearter. Mens I sidder hjemme og ikke ser meget andet end jeres nærområde og supermarkeder, savner I måske at være tæt på naturen. Disse 'Live Videos' tager jer lidt tættere på den savnede natur og lader jer opleve dyrene i deres vante omgivelser i realtid.

Great Barrier Reef

Australiens, og nok også verdens, mest eftertragtede koralrev er bestemt en oplevelse værd iført dykkerbriller og snorkel, omfavnet af det lune vand og med mulighed for at røre og opleve på nært hold. Indtil I kan opleve den ægte vare, har I dog mulighed for at tage et virtuelt dyk ned under overfladen ved Australiens kyst. Her kan I opleve revets storhed og lære om de koraller og dyrearter, der er at finde i Great Barrier Reef, ligesom I kan kigge lidt rundt under havoverfladen - helt uden at få saltvand i øjnene.

Nu er I forhåbentligt lidt bedre rustede til at holde jer hjemme, samtidig med at rejselysten er bevaret! Hvis I vil udfordre jer selv lidt, så kan I tage denne quiz, og teste jeres viden om de vidundere, der venter jer ude i verden på den anden side.

Når kroppen igen kan følge med sjælen på eventyr i den store verden, står vi i BENNS klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmerejse.

Hold jer hjemme, men hold rejselysten i live
Hold jer hjemme, men hold rejselysten i live