Vores verden er spækket med fortryllende syn, som er en plads værdig på en bucket list. Det er svært at vælge, men vi har samlet 15 steder som er en fryd for både øjet og sjælen, så tag med en tur til verdens vidunderlige vidundere lige her.

1: Fiordland National Park, New Zealand

New Zealand er generelt et land med et helt utroligt naturlandskab, hvis lige stort findes få andre steder i verden. Landet er særligt velegnet til en kør-selv-ferie, der tillader jer at opleve alle de smukke syn helt tæt på og i jeres eget tempo. På turen er en sejltur i de to fjorde Milford Sound og Doubtful Sound i Fiordland National Park et absolut must.

Fiorland National Park, New Zealand
Fiorland National Park, New Zealand

2: Ha Long Bay, Vietnam

Vi fortsætter på vandet med et minicruise i den billedskønne Ha Long Bay i Vietnam, hvor de grønklædte klipper møder det azurblå vand i en smuk symfoni.

Ha Long Bay, Vietnam
Ha Long Bay, Vietnam

3: Nordlys i Island

Fra Den Gyldne Cirkel til den Blå Lagune og utallige gejsere - Island er en destination, der har meget at byde på, hvad angår helt unik natur. For at sætte et stort hak på jeres bucket list tag da afsted i perioden fra september til midt april, hvor det vil være muligt at se nordlyset danse på nattehimlen - en uforglemmelig oplevelse!

Aurora Borealis, Island
Aurora Borealis, Island

4: Victoria Falls, Zimbabwe

Udover unikke safarioplevelser, byder Zimbabwe også på et fantastisk naturlandskab; Victoria Falls er et overdådigt syn, der fortjener en plads på enhver bucket list.

Victoria Falls, Zambia
Victoria Falls, Zambia

5: Vulkanen Gunung Bromo, Java, Indonesien

Indonesien byder på de skønneste ø-perler, hvor den mest kendte nok er Bali, men det er på øen Java, at dette fortryllende syn hører hjemme. Gunung Bromo er en aktiv vulkan, hvis højeste punkt måler hele 2.329 meter.

Vulkanen Gunung Bromo, Java, Indonesien
Vulkanen Gunung Bromo, Java, Indonesien

6: Angkor Wat, Cambodja

Rejs til Cambodja, et smukt land med en stærk og sørgelig historie. Foruden den helt ekstraordinære kultur huser dette inspirerende land desuden et verdens vidundere, nemlig det storslåede tempelkompleks, Angkor Wat, som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Angkor Wat, Cambodja
Angkor Wat, Cambodja

7: Yosemite Valley, USA

USA byder på et væld af fantastiske nationalparker (faktisk hele 58 af slagsen), og langt de fleste af dem fortjener en plads på en bucket list. Hvis vi skulle fremhæve én, må det dog være Yosemite National Park, med Yosemite Valley, som fortjener en selvstændig plads på denne liste med sine bjerge, søer og helt fantastiske, pittoreske natur og udsigtrer

Yosemite Valley, USA
Yosemite Valley, USA

8: Moraine Lake, Canada

Den canadiske natur indbyder til ferier på fire hjul, og særligt en autocamperferie er en af de allerbedste måder at opleve det enorme og varierede landskab, der gemmer sig på disse breddegrader. Befinder I jer i staten Alberta i det vestlige Canada, må I ikke snyde ikke jer selv for de ekstraordinære udsigter ved Moraine Lake i nationalparken, Banff.

Moraine Lake, Canada
Moraine Lake, Canada

9: Great Ocean Road, Australien

Lige som Canada er Australien et land, der bør køres tyndt i enten bil eller autocamper. Her er Great Ocean Road med De 12 Apostle et stop på turen, som I bare må have med jer. Stig ud og nyd det skønne syn og den forfriskende havduft, mens I tager nogle fantastiske billeder af dette særlige landskab. 

De 12 Apostle, Great Ocean Road, Australien
De 12 Apostle, Great Ocean Road, Australien

10: Serengeti, Tanzania

Man kan ikke sige Afrika uden at sige safari, og man kan næsten ikke sige safari uden at Serengeti! I denne ikoniske safaripark i Tanzania har I muligheden for at opleve 'The Big 5' og helt mageløs natur, mens I får vind i håret i en åben firhjulstrækker.

Safari i Serengeti, Tanzania
Safari i Serengeti, Tanzania

11: Petra, Jordan

Oldtidsbyen Petra i Jordan er en berømt samling af templer og gravkamre udhugget i røde sandstensklipper, som har eksisteret i 2500 år. Allerede ved indgangen til byen blæses man bagover af den UNESCO-beskyttede storhed der dukker op midt i ørkenen, og det stopper ikke her; den gamle by byder på det ene smukke syn efter det andet. Oplev f.eks. denne kulturskat på et cruise gennem Suezkanalen!

Petra, Jordan
Petra, Jordan

12: Red Centre, Australien

Midt i den australske Outback finder man Red Centre; Australiens hjerte, der på fineste vis rummer landets DNA. En helt utrolig sanselig oplevelse, går ind under huden på én i samme øjeblik, man sætter foden på den røde jord. Det er bl.a. her I kan besøge den ikoniske røde klippe, Uluru/Ayers Rock, der er hellig for Australiens oprindelige folk, Aboriginerne.

Uluru/Ayers Rock, Australien
Uluru/Ayers Rock, Australien

13: Fakarava, Fransk Polynesien

Mange drømmer nok om en rejse til Bora Bora i Fransk Polynesien, men må vi i stedet foreslå en tur til Fakarava? Atollen er den 2. største i Fransk Polynesien, og er en af ø-statens bedst bevarede hemmeligheder. Her er sandet hvidt (og pink!), vandet krystalklart og alt ånder fred og ro. Fakarava er desuden et UNESCO-beskyttet biofærereservat med masser sjældne dyre- og plantearter! 

Fakarava, Fransk Polynesien
Fakarava, Fransk Polynesien

14: Antelope Canyon, USA

Nordøst for sin verdenskendte storebror, Grand Canyon i USA, ligger Antelope Canyon, som er en mindre storslået, men måske endnu smukkere, oplevelse. Her mødes lys og farver i et smukt sammensurium, hvor naturen har sat sit helt fantastiske præg og givet de golde sten et fløjlsagtigt udtryk.

*Antelope Canyon kan kun opleves via guidede ture til området.

Antelope Canyon, USA
Antelope Canyon, USA

15: Kristusfiguren, Rio de Janiero, Brasilien

Det farverige sydamerikanske land, Brasilien, er i sig selv en fantastisk kulturel og naturskøn oplevelse. En vandretur op til toppen af Corcovado-bjerget med den ikoniske art deco-statue, Christ the Redeemer, på toppen byder på en udsigt over Rio de Janeiro, som er hele turen værd.

Christ the Redeemer, Rio de Janiero
Christ the Redeemer, Rio de Janiero

Det er svært at stoppe, når man først er kommet igang, og der er mange flere fantastiske steder i verden, der fortjener en plads på jeres bucket list. Lav gerne selv jeres egen liste!

Vi i BENNS står altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmerejse, så I får sat hakker ved så mange punkter på jeres bucket list som muligt!