Hvilket land skal jeg vælge, når jeg skal på safari?

Det kan være rigtig svært at vælge, så derfor hjælper vi meget gerne med at træffe valget. Hvert land på det afrikanske kontinent har sit eget særpræg og charme, og som førstegangsrejsende til Afrika kan det være svært at overskue, hvilke lande man bør besøge, når man vil på en safarirejse. Vores indsigt i de enkelte lande, samt dine ønsker og krav til rejsen, danner grobund for det endelige valg, men nedenfor kan I få en lille introduktion til de vigtigste lande og safariområder.

Det østlige Afrika

Kenya og Tanzania byder på safari i særklasse med varieret natur. Kenya og Tanzania er på mange måder de klassiske og perfekte safarilande med enorme savanneområder, hvor løver, elefanter, geparder og mange andre dyrearter opholder sig.
Klimaks i Østafrika er for mange den store vildtvandring i området mellem Serengeti og Masai Mara. Man kan også udforske højlandet i Kenya eller bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, der ligger i Tanzania. Og næsten uundgåeligt er mødet med det stolte stammefolk, Masai-folket, holder til i sydlige- og centrale Kenya samt i det nordlige Tanzania.

Hvis I tager på safari i Kenya eller Tanzania, er det oplagt at kombinere rejsen med en badeferie ved Det Indiske Oceans krystalklare hav. Det kan eksempelvis være ved Kenya-kysten omkring Mombasa, den historisk gamle handels- og krydderiø Zanzibar eller den skønne ø-gruppe, Seychellerne. Alle stederne er nemme at kombinere med safarirejsen, og det er en god måde at fordøje de mange indtryk fra safarien.

Uganda og Rwanda er hastigt på vej frem, som nye safaridestinationer, og man har for længst lagt de turbulente politiske år bag sig. Disse lande gemmer på helt fantastiske safarioplevelser venter her, hvor højdepunktet utvivlsomt er bjerggorillaer og chimpanser. Spektakulært natursceneri krydrer dyreoplevelserne. En unik oplevelse, som mange endnu har til gode.

Det Sydlige Afrika

Botswana og Namibia kan man finde uberørte, vilde og meget øde områder, hvor kun vildtet naturligt holder til. I alle landene findes storslåede nationalparker, naturområder og unikke seværdigheder som Okavango Deltaet, verdens højeste sandklitter i Namib-ørkenen, Kalahari-ørkenen og Victoria Falls.

Særligt Botswana rummer nogle af Afrikas mest uspolerede nationalparker, hvor der er garanti for unikke naturoplevelser. Infrastrukturen i Botswanas safariområder er generelt dårlig, og for at komme rundt kræver det derfor et firehjulstrukket køretøj eller transport med de populære små taxafly. På grund af den dårlige infrastruktur, og en meget stram kontrol af antal besøgende i parkerne, er Botswana også et af de dyreste lande at tage på safari i. Til gengæld er der garanti for en meget intim oplevelse med naturen og uden tvivl en uforglemmelig safarioplevelse.

Namibia er også et land i særklasse. Landskabet kan være svært at beskrive, men man føler ofte, at man er havnet midt i et maleri. Namibia er velegnet til kør-selv rejser, og selvom de fleste veje er grusveje, er de næsten af ligeså god kvalitet som asfalterede veje. Namibia og Botswana er lande, som 2. gangs rejsende til Afrika ofte vælger at besøge. Nabolandene Zambia og Zimbabwe er næsten synonymt med Victoria Falls, og de fleste vælger området ved Victoria Falls i kombination med enten Botswana, Namibia eller Sydafrika.

Sydafrika er meget anderledes end de øvrige lande i Afrika, og det er ikke uden grund, at det bliver kaldt "hele verden i ét land". Sydafrika rummer muligheder for alle interesser og ferieformer - fra primitive, eventyrlige rejser til vilde luksusrejser. Safari, vinlandet, Drakensbjergene, Garden Route er landets naturmæssige trækplastre, og for golfspillere er Sydafrika et sandt paradis med nogle af verdens bedste golfbaner i naturskønne omgivelser. I Sydafrika er infrastrukturen nærmest på højde med den danske, og landet er derfor suverænt til kør-selv ferier. Det er ligeledes oplagt at kombinere safarirejsen/rundrejsen med nogle dages badeferie ved Mauritius' paradislignende strande.

BENNS' Afrika-program byder på oplevelser for alle sanser, på ethvert plan og for enhver pengepung. Vi tilbyder grupper, med eller uden dansk rejseleder, samt enhver form for individuelt skræddersyede rejser.

Smukke Sydafrika
Smukke Sydafrika

Hvilken slags indkvartering skal jeg vælge på en safari?

Udover land og område så er et af de vigtigste valg, man skal træffe for for sin rejse til Afrika, hvordan indkvarteringen skal være.

Indkvarteringen på safarirejsen er et særdeles vigtigt element i den samlede oplevelse, og derfor er det vigtigt, at man gør sig overvejelser om, hvilken form for indkvartering - og dermed også oplevelser - man vil have på sin safarirejse. Der er flere måder at overnatte på - alt efter temperament, eventyrlyst og pengepung, og man kan stort set få det som, som man vil have det.

Nogle lande og områder kan have et større og mere varieret udbud af indkvartering end andre, men vi kan normalt tilbyde alt fra camping til sublim luksus overalt. Antallet af lodges i et område kan betyde forskelle i priserne. Kenya, som har mange lodges og tented lodges, er typisk billigere for den samme kvalitet end f.eks. Tanzania og ikke mindst Botswana, der begge ikke har helt det samme antal steder at vælge imellem. I den turistmæssige lavsæson i et land betyder normalt gode besparelser på indkvartering og ofte bortfald af tillæg for enkeltværelser.

På fastlagte rundrejser, uanset hvilket land man rejser i, er de enkelte indkvarteringer valgt på forhånd. Her kan man så vælge rejsen ud fra bl.a. det indkvarteringsniveau, der er valgt, hvilket fremgår af de enkelte ture i den vedlagte prisliste med rundrejser.

Har I valgt en privat safari, skræddersyet helt efter jeres egne krav til bl.a. komfort og pris, så kan I sammen med os udvælge de steder, hvor I ønsker at bo. I kan tilmed kombinere flere typer af indkvartering, og flere niveauer af indkvartering.

Når I bestiller jeres safarirejse hos BENNS, er I således ikke fastlåst i jeres valg. Vi tilbyder alt, netop som du vil have det.

Indledningsvis kan indkvarteringen opdeles i fire overordnede kategorier og herefter de enkelte steders eget niveau.

Serengeti Serena Safari Lodge, Tanzania
Serengeti Serena Safari Lodge, Tanzania

Lodges / Tented lodges

Den største del af indkvarteringen foregår i denne kategori, som generelt er kendetegnet ved høj kvalitet og et væld af gode faciliteter. Udbuddet af indkvarteringssteder er nærmest konstant stigende med et bredt udvalg af de 3-4 stjernede lodges, samt flere og flere luksusindkvarteringer. Udvalget er bredt, og byggestilen er meget varieret. Uanset stil og indretning vil de steder, vi benytter os af, give rigtig meget for pengene.

En lang række hotelkæder, nogle bedre end andre, tilbyder disse indkvarteringer, fordelt over de populære områder i de enkelte lande.

Safari camp / Mobile safari camp

Også her findes indkvarteringen i flere niveauer, og denne indkvarteringsform er for den, der søger den mest autentiske safarioplevelse, men stadig sætter krav til god komfort og faciliteter.

Camping

Camping er til den eventyrlystne, som måske ikke har de store forventninger til komforten, men stadig ønsker at være med i en gruppe. Der er programmer over det meste af Afrika fra blot 3-4 dages længde til utrolige oplevelsesrejser på mange måneder. Her får I ekstraordinært mange oplevelser for pengene. Det er helt en fantastisk måde at opleve Afrika på, og alle er velkomne, blot man har et ungt sind og et fornuftigt helbred, ikke mindst på turene med lang varighed.

Hoteller findes i alle niveauer i byerne før/efter en safari samt ved kystområderne. Nogle er charmerende andre mildt sagt ikke. I er altid velkomne til at skrive eller ringe til os på tlf. 65 65 65 65 og høre meget mere om indkvarteringen på en safarirejse.

Du kan læse mere om indkvarteringsmulighederne på en safarirejser her

Vurdering af indkvarteringerne vi tilbyder

Vi føler, det er noget nær umuligt at give en seriøs og retvisende bedømmelse af et indkvarteringssted ved blot at anvende en stjernekategorisering. Den mest luksusprægede lodge kan f.eks. sagtens ligge dårligt for safarien eller omvendt. Derfor er det altid bedst, vi tager en snak om, hvad I vægter højest. 

Se alle vores safarirejser
Se alle vores rejser til Afrika

Vi i BENNS er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Afrika. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.