Rocky Mountains

Rejser man til de canadiske Rocky Mountains, er der ingen tvivl om at naturoplevelserne venter i kø. Her bliver man mødt af sneklædte bjergtoppe, søer så smukke man tror det er et fatamorgana og imponerende gletsjere. Det er også i Rocky Mountains, at der er mulighed for at komme tæt på noget af Canadas dyreliv. F.eks. ses den sorte bjørn ses af og til, når man kører gennem landskabet.

De utrolige søer og nationalparker

Søerne i de canadiske Rocky Mountains er uden tvivl en af grundene til mange netop kører denne rute. Blot for at nævne et par søer I bør lægge vejen forbi:

  • Lake Louise
  • Morraine Lake
  • Emerald Lake

Alle tre søer er utroligt smukke, og vi anbefaler jer at gå rundt i området og nyde det smukke syn. I kan også vælge at leje en kano i de forskellige søer, og se naturen fra søen i stedet for. Uanset hvilken måde I vælger at opleve disse søer, vil I uden tvivl blive imponeret over farven af dem.

I de to mest kendte nationalparker i Rocky Mountains, Banff og Jasper National Park, finder I utallige vandrestier og campingpladser. Parkerne er gode steder for at se noget af Canadas vilde dyreliv. Her lever Grizzlybjørne og sorte bjørne frit sammen med elge, ulve, ørne og meget mere. Områderne byder på et enormt og rigt dyreliv, som ikke findes bedre af sin slags i resten af Canada.

Columbia Icefield & Icefields Parkway

På en rejse gennem de canadiske Rocky Mountains bør I lægge vejen forbi den utrolige Columbia Icefield langs den berømte Icefields Parkway. Det enorme gletsjerområde dækker næsten 325 km² og dominerer det omgivende landskab. Her er der mulighed for at komme op på gletsjeren, bl.a. via en "Ice Explorer" tur. Tag en tur op på Glacier SkyWalk - en platform, lavet i glas, der strækker sig 30 m. over Sunwapta Canyon.

Icefield Parkway

Vancouver Island

En rejse til Vancouver Island er en utrolig oplevelse, og noget vi anbefaler, hvis I er i den vestlige del af Canada. Vancouver Island er på størrelse med Jylland med imponerende bjerge, skønne skove, brede sandstrande, smukke fjorde og barske klipper. Rejser I til Vancouver Island, vil I uden tvivl få fantastiske oplevelser. Det er nemt at komme til Vancouver Island, da der går færger fra både Vancouver og Seattle (USA).

Pacific Rim National Park

130 km ad øens vestkyst dækkes af nationalparken Pacific Rim. Turen dertil tværs over øen er utrolig smuk, og vi opfordrer, at I giver jer god tid til at kunne gøre stop ved de mange smukke vandfald og udkigspunkter. Det mest populære område i Pacific Rim er Long Beach, en 11 km lang sandstrand med klippefremspring. Lige bag Pacific Rim ligger en smuk regnskov.

Strathcona Provincial Park

Parken ligger lige i hjertet af Vancouver Island, hvor der stadig en del regnskov tilbage. I Strathcona Provincial Park finder I bl.a. et af verdens største vandfald – Della Falls. Vandfaldet er Canadas højeste og har et fald på mere end 440 meter i tre dekader. Et helt utroligt syn.

I Stratcona Provincial Park findes seks ud af de syv højeste bjerge på øen samt Comox Glacier. For de hårdføre vandrere byder parken på noget af det mest vilde og uberørte natur. Den eneste måde at komme rundt i parken på er via fod, hvilket gør at mange af de fantastiske naturskabninger, der ligger i udkanten af parken, kræver en del vandring for at komme til.

Bjørne spottet i naturen

Det østlige Canada

Selvom Rocky Mountains nok er det mest kendte naturområde i Canada, så byder det østlige Canada bestemt også på naturoplevelser. Når man snakker om østlige Canada, kan man ikke undgå at tænke på Niagara Falls.

Niagara Falls

På grænsen mellem Canada og USA bruser Niagara Falls med voldsomme kræfter. Den mest berømte del af vandfaldet er Horseshoe Falls med det store hesteskoformede vandfald. Horseshoe Falls går mellem Canadas fastland og Goat Island i USA. De to andre dele af Niagara Falls går under navnet American Falls mellem Goat Island og USA's fastland. Gennem tiderne har mange prøvet kræfter med at krydse Niagara Falls, det er dog ikke alle, der er sluppet levende fra det.

Niagara Falls fra den bedste side

Det bedste sted at opleve dette enorme vandfald er fra den Canadiske side. Her finder man også en hyggelig by med butikker og restauranter. Det er også herfra at bådene "Maid of the Mist" sejler turister helt op foran det buldrende vandfald - en utrolig oplevelse at komme så tæt på. På den smukke sejltur mærkes suset fra de enorme vandfald og de mange kræfter, der er bag. 

Algonquin Provincial Park

Et andet område i det østlige Canada, der er værd at besøge, når det kommer til den canadiske natur er Alqonquin. Rundt om i Algonquin Provincial Park finder man intet mindre end 2.500 søer, hvor den ældste kendte fugl i verden – Lommen - trives som den gjorde for 10.000 år siden. Det historiske islæt fra det menneskelig syn, kan man dykke længere ned i på Algonquin-indianske visionsstier, der findes i den nordvestlige del af parken. I disse klippegrotter fastede en ung algonquiner i dagevis for at møde den ånd, der skulle føre ham ind i de voksnes rækker.

Algonquin er helt klart et sted, der bør ses fra kano. Man skal ikke langt nordpå ad Canoe Lake, før motorbådsfolket og turisterne fortoner sig. Længere fremme møder kanofolket bævere, rådyr, ulve, bjørne og elsdyr, der alle lever i et med den flotte natur.

Niagara Falls

Af andre naturområder i Canada, der kunne være interessante at besøge på en rejse til Canada kunne nævnes:

  • Nova Scotia - et område der er mindre besøgt men utroligt spændende
  • Drumheller & Badlands - øst for Calgary er et smukt område med mange geologiske vidundere, bl.a. hoodos.

Uanset om man rejser til Canada på en rundrejse, i autocamper, på en bilferie eller en helt anden måde, så venter der uden tvivl utallige oplevelser.

BENNS kan altid hjælpe med at skræddersy jeres rejse til Canada. Kontakt os på 65 65 65 65.