65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Malaysia

Malaysia er i sandhed '"truly Asia" for nu at bruge et reklameslogan, som landet har brugt gennem årene. Malaysia er et muslimsk land, men ingen andre lande i det sydøstlige Asien kan opvise så stor en kulturel diversitet som Malaysia.

Et skoleeksempel på multikulturel sameksistens, som man andre lande i verden skeler til og som er helt ideel til en rundrejse. En rejse til Malaysia opfylder nemlig alle drømme om en fantastisk og oplevelsesrig rejse. Masser af unik natur, utrolige byer med forskellige kulturer, tropiske øer i topklasse og rigtig god infrastruktur. Langt de fleste taler rigtig godt engelsk, serviceniveauet matcher selv Thailand og det bedste er, at her er (stadig) ikke voldsomt mange turister i forhold til andre lande i dette område.

 

Rundrejse i Malaysia - en verden af oplevelser

Malaysia består af to geografiske områder: Den malaysiske halvø, som er forbundet til Thailand i nord og til Singapore i syd, og provinserne Sabah og Sarawak, som ligger på den nordlige del af Borneo. Mange kalder i daglig tale disse to provinser for Borneo.

Malaysia har gennem mange århundreder været under indflydelse af andre nationer som f.eks. Portugal, Holland, Kina og senest englænderne, inden landet blev selvstændigt delvist i 1957 og helt i 1963.

Malaysia er reelt et kongedømme, hvor kongetitlen går på skift mellem de 13 stater, som består af.

Malaysia er et tropisk land med masser af regnskov, vidunderlige strande og tropiske øer, fantastiske byer med masser af kultur og ikke at forglemme et særegent dyreliv.

 

En kulturel smeltedigel

Malaysia er en skønsom multikulturel smeltedigel, hvor især de kinesiske og indiske mindretal fylder godt i landskabet. Malayerne er naturligt nok i flertal men langt fra altdominerende, hvilket nok også er en forklaring på at de mange folkeslag lever i fredelig sameksistens.

Hvad mange ikke ved er at de australske indfødte Aboriginals har forfædre i Malaysia. Her hedder de Orang Asli, og nogle blev netop i Malaysia under vandringen mod Australien for tusinder af år siden. Man kan se Orang Asli folket især i nationalparken Taman Negara, hvor de får lov til at leve efter deres traditioner.

 

Kuala Lumpur - Malaysias unikke hovedstad

Hovedstaden i Malaysia hedder Kuala Lumpur og er en charmerende, asiatisk by med alle de karateristiska, som kendetegner byer herfra: Trafikkaos, folkemylder, gadekøkkener, fantastiske hoteller, vilde Shopping Malls og hyggelige caféer og restauranter i en skøn blanding.

Kuala Lumpur er i tilgift meget kompakt og det er let at opleve byens attraktioner til fods. Taxakørsel er billig, og byens letbane bringer let og hurtigt byens gæster rundt til de centrale områder. Kuala Lumpurs og omegns væsentligste attraktioner:

  • Merdeka Square
  • Grand Mosque
  • Den gamle banegårds arkitektur
  • Little India
  • Bintang-området med shopping og restauranter
  • Batu Caves lidt udenfor Kuala Lumpur

 

Penang og UNESCO-beskyttede Georgetown

En anden by som er en must under en rundrejse i Malaysia, er Georgetown på øen Penang ud for vestkysten af det nordlige Malaysia. Georgetown er en vildt charmerende, gammel by, hvis historiske bydel er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Her aner man den portugisiske, kinesiske og den engelske indflydelse ganske tydelig. Arkitektonisk er byens en perle og siden optagelse på UNESCOs liste i 1990'erne er der brugt store beløb på at restaurere byen og dens mange attraktioner.

En by, som trods restaurering har bevaret sin autencitet og charme. Her er rigtig mange, små charmerende boutique hoteller, indrettede i gamle 'shop houses'. Penang og Georgetowns væsentligste attraktioner:

  • Georgetown gamle bydel
  • Fort Cornwallis
  • Blue Mansion
  • Peranakan Mansions
  • Kek Lok Si templet
  • Koo Kongsi kinesisk mansion
  • Sri Miriamman, indisk tempel
  • Udsigten fra Penang Hill  

 

Malaysias utrolige øer

Malaysia har som mange andre lande i Fjernøsten fået tildelt en række skønne øer på såvel den østlige som vestlige side af Malaysia-halvøen. På den østlige side, som er bedst i perioden februar - august, finder i Tioman, Perhentian Island og Redang, som de store øer. Hertil kommer en række mindre øer, som f.eks. Rawa Island, i nærheden af Tioman. Østsidens øer er bedst at besøge fra februar - august.

På vestsiden dominerer Langkawi, Penang, Pangkor og Pangkor Laut, som er en privat ø med det formidable hotel af samme navn. Vestsidens øer er bedst at besøge i perioden december - marts.

 

Cameron Highlands og Taman Negara

Ryggen af Malaysia halvøen formes af en bjergkæde, hvor man bl.a. finder englændernes foretrukne sommersted, Cameron Highlands. Omgivet af masser af teplantager finder I adskillige eksempler på traditionel engelsk arkitektur oppe i 1000-1500 m højde.

I sammenhæng med bjergkæden ligger den store nationalpark, Taman Negara, og frister med en af klodens ældste regnskove og med små landsbyer, beboet af urfolket Orang Asli.

 

Borneo - et must for alle naturelskere

Sabah- og Sarawak-provinserne på Borneo står for den mere uspolerede del af Malaysia. Her finder man ligeledes flere indfødte folkeslag og ikke mindst særegne aber som orangutang og næseaber, som kan opleves i Borneos regnskov.

Gode strande går man heller ikke forgæves efter, hvorfor Borneo er et oplagt rejsemål for jer, der gerne vil opleve unik natur og dyreliv i kombination med at slappe af.

Borneo er også oplagt for jer, der kan lide at være aktive på rejsen. Her kan I komme ud at sejle på Kinabatangan River, der er en lang, berømt flod, som snor sig gennem den enestående regnskov. Vi hjælper med at finde en tur, der passer til jeres behov, hvor I med en kyndig guide får indblik i livet i junglen.

I kan også teste jer selv på Mount Kinabalu, som er en smuk vulkan på 4.035 meters højde. Det er populært at trekke til toppen, hvilket kan gøres på et par dage, men mindre vandreture i området kan også gøre det.

 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Malaysia. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om Asien her.

 

Te-plantage i Cameron Highland - Rejser til Malaysia
Te-plantage i Cameron Highland - Rejser til Malaysia
Nyd de lækre strande på Penang - Rejser til Malaysia
Nyd de lækre strande på Penang - Rejser til Malaysia
Indgangen til batugrotterne i Gombak, Selangor - Rejser til Malaysia
Indgangen til batugrotterne i Gombak, Selangor - Rejser til Malaysia
Se de flotte huse i Georgetown, Penang - Rejser til Malaysia
Se de flotte huse i Georgetown, Penang - Rejser til Malaysia
Se om I kan spotte en orangutang på Borneo - Rejser til Malaysia
Se om I kan spotte en orangutang på Borneo - Rejser til Malaysia
Templet Kek Lok Si, Penang - Rejser til Malaysia
Templet Kek Lok Si, Penang - Rejser til Malaysia
Malaysia
Malaysia
Malaysia
Malaysia
Malaysia
Malaysia
Malaysia
Malaysia

Læs mere

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
  • Mutiara Taman Negara

    Det 3-stjernede jungleresort Mutiara Taman Negara er det eneste resort, der ligger inde i selve Taman Negara regnskoven. I indkvarteres i store og rummelige...

    Læs mere
  • Belum Rainforest Resort

    Belum Rainforest Resort er et af Malaysias førende eco-resort, beliggende på Pulau Bandung, midt i Belum regnskoven. Resortet har alt, hvad den kræsne nature...

    Læs mere
  • Coral Redang Island Resort

    Coral Redang Island Resort ligger på den østlige side af den malaysiske tropeø Redang direkte ud til Long Beach, som er en vidunderlig, lang og hvid sandstra...

    Læs mere
Rejseekspert Kim kan skræddersy din rejse til Malaysia

Interesseret i en rejse til Malaysia?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Malaysia!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: