65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Borneo

Borneo er verdens tredjestørste ø og har med sine utrolige naturoplevelser en masse at byde på for rejsende. Borneo har tre landdele: Malaysia, Indonesien og Brunei. På Borneo finder du nogle af verdens mest unikke dyrearter, smukke bjerge og frodig regnskov samt en masse muligheder for en aktiv rejse eller en afslappende tur på en skøn sandstrand.

De lokale er gæstfri og imødekommende overfor rejsende og man har rig mulighed for at opleve den lokale kultur tæt på. Der er god mulighed for ture med kyndige guides, som giver dig mulighed for at opleve alt fra sejlture i regnskoven til vandreture i bjergene. 

Borneo er også oplagt for jer, der kan lide at være aktive på rejsen. Her kan I komme ud at sejle på Kinabatangan River, der er en lang, berømt flod, som snor sig gennem den enestående regnskov. Vi hjælper med at finde en tur, der passer til jeres behov, hvor I med en kyndig guide får indblik i livet i junglen.

I kan også teste jer selv på Mount Kinabalu, som er en smuk vulkan på 4.035 meters højde. Det er populært at trekke til toppen, hvilket kan gøres på et par dage, men mindre vandreture i området kan også gøre det.

 

Abernes hjem

Borneo vil for mange være særligt kendt for sine mange dyrearter, som ikke kan findes andre steder på kloden. Specielt aber som næseaben og orangutangen står højt på folks ønskeliste over oplevelser, når de kommer til Borneo. 

Orangutanger kan på Borneo både spottes i regnskoven, hvor de frit lever og bor i træerne, men da arten i de seneste mange år har været stærkt truet, er der også oprettet rehabiliteringscentre i både Sabah og Sarawak. Her er man sikker på at møde aberne helt tæt på og måske se en fodring, alt imens man er tryg ved, at dyrene bliver behandlet ordentligt og er mere i sikkerhed end de ville være i regnskoven på egen hånd. 

Vil man tage det ekstra skridt og se en orangutang i regnskoven, kan man købe sig til en guidet tur. Enten i en båd, hvor man samtidig har mulighed for at se mange andre arter, eller til fods. 

Næseaberne kan ligeledes opleves i reservater, hvor de mere eller mindre frit springer rundt blandt de besøgende og hænger ud i træerne omkring.

 

Borneo for de aktive

Vil man på en aktiv tur er Borneo også et oplagt sted at besøge. Her er nemlig rig mulighed for at bestige bjerge af forskellig sværhedsgrad og terræn. F.eks. er Mount Kinabalu et yndet besøgsmål for mange, da man her kan få en utrolig udsigt hvis vejret tillader det.

Ellers er der også andre muligheder for bjergbestigning med lavere sværhedsgrad i nærheden, såsom Mount Trus Madi. 

Derudover er det også populært at trekke, snorkle eller river rafte på Borneo, hvis man virkelig vil teste sig selv og flytte grænser. Vi kan også anbefale at tjekke nogle af de mange tilgængelige vandreture ud, hvis man gerne vil opleve naturen på en aktiv måde. 

 

Vilde kulturoplevelser

Hvis man gerne vil ind under huden på den lokale kultur på Borneo kan man også vælge at overnatte i et longhouse. Disse unikke træhuse udmærker sig ved at være placeret på "stylter" og har traditionelt huset op til flere familier af samme stamme i Sarawak-kulturen. Flere af dem har nu valgt at åbne deres longhouse til besøgende og man kan være heldig at opleve traditionel dans og mad her. 

 

Kota Kinabalu

Den malaysiske del af Borneos største by, Kota Kinabalu, har også mange oplevelser at byde på. Tager man en kort tur ud af byen, kan man bl.a. opleve:

  • Sejlture på floderne Klias og Kawa Kawa
  • Kulturlandsbyer med traditionel livsstil
  • Landsbyen Kundasang
  • Mountainbiking omkring Kota Kinabalu
  • Kajak på Serusup

Ellers kan man få følgende oplevelser i selve Kota Kinabalu by:

  • Lokalt håndværk på det lokale marked
  • The Floating City Mosque
  • The Art Attic i Lorong Dewan
  • En cykeltur gennem byen med en guide

 

Nationalparker og øer

Den smukke natur på Borneo er helt klart en af det største grunde til at tage hertil. Nationalparker som Mulu National Park giver mulighed for at se unikke syn, som regnskov og grotter, som man let kan bruge mange timer på at udforske. Mange vælger også at sejle på Kinabatangan-floden, hvor man kan få regnskoven og dermed en masse aber og andre arter at se.

Der ligger mange mindre øer omkring Borneo, hvor man kan snorkle og slappe af på stranden. Her kan man læne sig tilbage og nyde at være på et af de mest specielle steder i verden mens man er omgivet af fantastisk natur. 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Borneo. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om Asien her.

Få mulighed for at se orangutanger tæt på på Borneo
Få mulighed for at se orangutanger tæt på på Borneo
Et traditonelt longhouse på Borneo
Et traditonelt longhouse på Borneo
Oplev regnskoven ovenfra på en walkway canopy tour udenfor Kota Kinabalu, Borneo
Oplev regnskoven ovenfra på en walkway canopy tour udenfor Kota Kinabalu, Borneo
På en rejse til Borneo kan du komme tæt på næseaberne
På en rejse til Borneo kan du komme tæt på næseaberne
Øen Redang uden for Kota Kinabalu, Borneo er ideel til en badeferie
Øen Redang uden for Kota Kinabalu, Borneo er ideel til en badeferie
Find verdens største blomst på Borneo
Find verdens største blomst på Borneo
Pygmæelefanterne er en særlig art af elefanter, der kun kan opleves på en rejse til Borneo
Pygmæelefanterne er en særlig art af elefanter, der kun kan opleves på en rejse til Borneo
Rejseekspert Kim kan skræddersy din rejse til Malaysia

Interesseret i en rejse til Malaysia?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Malaysia!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: