65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Wyoming

I 1872 var billedskønne Wyoming endnu ikke en amerikansk delstat, men kun et territorie. Alligevel beundrede amerikanerne i øst allerede området for sin vidunderlige natur samt geologiske og hydrotermiske perler - og skabte verdens første nationalpark (Yellowstone) for at beskytte dem. Og derfra tog ideen om nationalparker fart – verden over.

Den amerikanske delstat Wyoming ligger i Rocky Mountains-regionen i det vestlige USA. Wyoming er ”the real deal”, når det kommer til cowboy og ranch-atmosfære i USA. Målt i areal er Wyoming den 10. største delstat i USA. Wyoming har små 600.000 indbyggere og er den delstat med de færreste indbyggere af alle USA's 50 delstater.

 

Nationalparker i Wyoming

Wyomings smukke landskaber tiltrækker mange turister, og specielt Yellowstone National Park er populær. I Yellowstone National Park er naturfænomenerne, I oplever, ulig noget andet. At besøge parken er som at træde ind i en anden verden. Yellowstone tilbyder virkelig unikke oplevelser som spektakulære vandrestier, smukke udsigter, Old Faithful og andre gejsere, der skyder vand og damp 30 meter op i luften.

Udover Yellowstone National Park har Wyoming også Grand Teton National Park, som bestemt også er værd at bruge lidt tid på. Campister, vandrere og folk, der ”bare”elsker natur, tiltrækkes af Grand Teton bjergkæden, der ligesom Yellowstone parken ligger i den vestlige del af delstaten.

 

Kom tæt på cowboys og oplev et rodeo

Som den cowboystat Wyoming er, så er delstaten hjem for en del rodeos. Afhængig af tidspunktet I besøger Wyoming, og hvor i den store delstat I tager på opdagelse, så vil der være gode muligheder for at opleve et rodeo. Specielt i juli måned. Tjek eksempelvis Cody Stampede Rodeo, Cody; Pioneer Days Rodeo, Lander; Central Wyoming Fair & Rodeo Casper og Sheridan WYO Rodeo, Sheridan.

Byen Cody er stedet med et dagligt sommer-rodeo. Siden 1938 har Cody Nite Rodeo underholdt rodeofans med ægte ”western” familiesjov hver aften fra 1. juni til 31. august.

Delstatens største by, Cheyenne med 100.000 indbyggere, er kendt for sine Frontier Days, hvor Wyomings cowboyrødder hyldes.

 

I Wyoming bør I overveje følgende

Flaming Gorge er et spændende kløftområde i det sydvestlige hjørne af Wyoming, der byder på mange muligheder for udendørsliv. Det er et populært sted at fiske, men har også aktiviteter ude på vandet, ligesom områdets kuperede karakter indbyder til mountainbike- og rideture. Flaming Gorge har plads til både teltcampister og de, som foretrækker lidt mere komfort i en autocamper.

Fort Laramie National Historic Site blev etableret i 1834 med fokus på pelshandel, men udviklede sig hurtigt til den vigtigste militærpost for det amerikansk kavaleri på den nordlige del af prærien, inden fortet blev forladt i 1890. Her kan I udforske USA’s ekspansionstrang mod vest og de medfølgende konflikter mellem nybyggere og kavaleriet på den ene side og områdets oprindelige befolkning på den anden. Devils Tower og Fossil Butte National Monument er nogle af Wyomings mange naturfænomener, der er værd at studere lidt nærmere.

For den natur- og cowboy-interesserede vil et besøg i Wyoming være af meget stor værdi.

 

Wyoming fakta

Indbyggertal: 577.000 (2020).
Areal: 253.600 km2. (En smule større end Storbritannien).
USAs 10. største delstat.
Blev i 1890 den 44. delstat i USA.
Højeste punkt: Gannett Peak med 4.209 m.o.h.
Laveste punkt: Fourche River med 945 m.o.h. 

 

5 museer I bør overveje at besøge i Wyoming

The National Museum of Wildlife Art, Jackson.
The Wyoming Dinosaur Center, Thermopolis.
The Buffalo Bill Center of the West, Cody.
Museum of the Mountain Man, Pinedale.
Cheyenne Frontier Days Old West Museum, Cheyenne.

 

Vidste I, at...

Wyoming-territoriet i 1869 blev det første område i USA, der gav kvinder over 21 år stemmeret.
Den fredløse Harry Alonzo Longabaugh, alias the Sundance Kid, tog sit kaldenavn fra byen Sundance i Wyoming, hvor han blev fængslet i en alder af 15 år for at stjæle en hest.
Næsten halvdelen af Wyoming (48 procent) ejes af den amerikanske regering.
Udtrykket ”dude ranch” (arbejdsranch) blev opfundet på Eatons' Ranch i Wolf ved Bighorn National Forest i det nordlige Wyoming, som er USA første og ældste ranch, og som stadig byder gæster velkommen.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Wyoming og Yellowstone National Park. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om USA her.

Grand Teton National Park, Wyoming
Grand Teton National Park, Wyoming
Yellowstone National Park, Wyoming
Yellowstone National Park, Wyoming
Devils Tower, Wyoming
Devils Tower, Wyoming
Cody Old Town, Wyoming
Cody Old Town, Wyoming
Grand Teton National Park, Wyoming
Grand Teton National Park, Wyoming

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
  • Goosewing Ranch

    På Goosewing Ranch kombinerer de en moderne livsstil med traditionel cowboyliv og ranching. I vil finde mange af livets tidssvarende bekvemmeligheder, der gø...

    Læs mere
  • Spring Creek Ranch

    Spring Creek Ranch er et luksuriøst feriested året rundt som ligger i et naturreservat, næsten 1000 fod over byen Jackson, med spektakulær udsigt over bjergk...

    Læs mere
Rejseekspert Patrick kan skræddersy din rejse til USA

Interesseret i en rejse til USA?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til USA!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: