Krydstogt i Alaska
Krydstogt i Alaska

Nordamerika – rå natur og storbyskær

Nordamerika er meget mere end blot en afrejsedestination for et krydstogt i Caribien. Det kræver, at du bevæger dig nord for Florida – meget nord. Blandt de største juveler i samlingen er Alaska, der er en legeplads for eventyrere og naturelskere. Den rå natur som Alaskas uberørte landskab kan tilbyde, står i stærk kontrast til Vestkystens pulserende storbyer som San Fransisco eller Los Angeles, der ofte er afrejsedestination. Vil du derimod opleve tropisk stemning, så sig Aloha til Hawaii og et surferparadis med et krydstogt fra San Diego.

”Du kommer til at opleve legesyge hvaler og brune bjørne på fisketur i vandfaldene nord for den amerikanske grænse, og får samtidig oplevelsen af store amerikanske byer som New York eller Los Angeles. Naturen er formålet med denne tur og ikke sol, sommer og flotte drinks som i Caribien. Her får du et krydstogt, der er særligt flot i efterårssæson, hvor farver er helt unikke.” Rejseekspert, BENNS. 

 • Kendetegn: Glimtende storbyer, rå natur og tropeparadiset Hawaii.
 • Højdepunkter: Alaska, Vancouver, Hawaii, San Diego, San Fransisco, Los Angeles, New York, North Dakota, Halifax og Miami.
 • Sæson: Forår til efterår. 
 • Destinationen for: Individualisten. Personen eller parret, med trang til både eventyr og kultur.

Se vores krydstogter i USA.

Krydstogt i Caribien
Krydstogt i Caribien

Caribien – den luksuriøse klassiker

I Caribien får du det klassiske krydstogt. Et krydstogt i det azurblå hav, med bagende sol, kulørte drinks og små postkortlignende øer med tropiske palmer og kridhvidt sand. Vil du slappe af i eksotiske omgivelser, så er Caribien det helt rette valg. Besøg de smukke Dansk Vestindiske Øer, dans til reggae-rytmerne på Jamaica, ryg en cigar på havnepromenaden i Cuba eller tag på opdagelse under havoverfladen i en verden af regnbuefarvede fiskestimer.

”Caribien er det klassiske krydstogt, som man kender det, og så er prisen ret god. Ofte lægger man fra kaj i Florida for at sejle mod de paradisiske øer, vi alle har hørt og drømmer om: Barbados og Bahamas. De mere erfarne rejsende vil med fordel kunne søge mod Mexicos kyst, hvor man ved Cozumel kan gå på opdagelse i Mayaernes ruiner.” Rejseekspert, BENNS.

 • Kendetegn: Eksotisk stemning, venlig befolkning og kulørte drinks.
 • Højdepunkter: De Dansk Vestindiske Øer, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grand Caymon, Cuba og Cozumel (Mexico).
 • Sæson: Hele året.
 • Destinationen for: Livsnyderen. Familien eller parret, der ønsker en afslappende uge i et tropisk paradis.

Se vores krydstogter i Caribien.

Cartagena, Colombia
Cartagena, Colombia

Syd- og Mellemamerika – fest og farver

Når du stiger om bord på et krydstogtskib på vej rundt i Syd- og Mellemamerika, så står du på et skib, der er ladet til fest, farver og betagende natur. Rio de Janeiro byder på den kendte Copacabana strand, mens ’Cristo Redentor’ holder øje fra sit bjerg med udslåede arme. Oplev hvordan sambarytmerne er indkodet i sydamerikanernes DNA. Oplev store naturfænomener som Kap Horn, Iguazu-vandfaldene, Galápagosøerne og Panama-kanalen. Syd- og Mellemamerika er for de festlige rejsende, der samtidig vil have store naturfænomener med i pakken.

”Der er en stor forespørgsel på at krydse Panama-kanalen. Den menneskeskabte kanal forbinder Stillehavet med Atlanterhavet, og det er et stort historisk, såvel som ingeniørmæssig monument. Samtidig vil jeg råde alle til at sejle med et af vores ekspeditionsskibe til Galápagosøerne. Det er mindre skibe, og bestemt for de mere eventyrlystne, men på øerne venter der et dyreliv, som intet andet sted på jorden, mens oplevelserne under havets overflade ikke findes bedre.” Rejseekspert, BENNS.

 • Kendetegn: Farverighed, unik kultur og sambarytmer.
 • Højdepunkter: Rio de Jainero, Santos, Buenos Aires, Galápagosøerne, Panama-kanalen, Montevideo (Uruguay), Mexico og Costa Rica.
 • Sæson: Vinter.
 • Destination for: Levemanden. Personen eller parret, der vil opleve en storslået natur og folkeglæde.

Se vores krydstogter i Syd- og Mellemamerika.

Krydstogt i Norge - Flåm.
Krydstogt i Norge - Flåm.

Nordeuropa – den ideelle jomfrurejse

Er det første gang du kaster dig ud i et krydstogt så er Nordeuropa et godt sted at starte. Her behøver du ikke tænke på flybilletter, for København er et knudepunkt for krydstogter i Nordeuropa. Det er en praktisk og tryg start på krydstogts-rejseformen og i løbet af en uge, oplever du det bedste af Skandinavien fra søsiden. Især ture i Østersøen er populære, men du har også mulighed for at age turen, fordi England, Færøerne og Island.

”Det er blevet populært at sejle opad Norges kyst mod Nordkap eller gennem Østersøen mod Skt. Peterborg, der er den store kulturelle attraktion. Det er et ideelt krydstogt for førstegangsrejsende, da det er praktisk, tilgængelig og trygt. Det er bare ind til Nordhavn, og så af sted. Folk bliver ofte bidt af konceptet og bestiller næste gang en tur til varmere himmelstrøg.” Rejseekspert, BENNS.

 • Kendetegn: Let tilgængeligt, trygt og skandinavisk charme.
 • Højdepunkter: København, Skt. Petersborg, Tallinn (Estland) , Helsinski, Stockholm, Geiranger, Bergen, Nordkap (Norge), Thorshavn (Færøerne), Reykjavik (Island), Shetlandsøerne (Skotland) og  London.
 • Sæson: Sommer.
 • Destinationen for: Førstegangsrejsende. Parret, der ikke har været på krydstogt før.

Se vores krydstogter i Europa.

Krydstogt i Middelhavet
Krydstogt i Middelhavet

Middelhavsområdet – sydeuropæisk charme

Middelhavet byder dig velkommen med en indbydende buffet af spændende destinationer, der med hver sit særpræg er med til at gøre dit krydstogt helt unikt. Der skelnes typisk mellem den østlige og vestlige del af Middelhavet, der hver især kan opleves på en uges krydstogt. Spis eksempelvis tapas i Barcelona, få et glas pinot noir i Marseille eller tag på farverige markeder i Tunis, Tunesien.

”Middelhavet er ét af vores absolut mest besøgte områder. Priserne er lave, men oplevelserne store. Det er en ideel destination for børnefamilier, da skibene er store og indrettede efter børnenes behov med blandt andet vandrutsjebaner. Et middelhavskrydstogt er for familien, der er kørt fast i charter-livet, og som vil prøve en ny og spændende rejseform, der tager dem vidt.” Henrik Nørgaard.

 • Kendetegn: Stor variation, afslapning og alternativet til charterrejsen.
 • Højdepunkter: Barcelona, Mallorca, Cadiz, Marseille, Venedig, Civitavecchia, Napoli, Genova, Korsika, Athen, de græske øer, Malta, Istanbul, Casablanca (Marokko), Izmir og Tunis (Tunesien).
 • Sæson: Hele året
 • Destinationen for: Børnefamilien. Børnefamilien, der vil opleve et spændende alternativ til charterferien.

Se vores krydstogter i Middelhavet.

Mellemøsten – 1001 nats eventyr til søs

Mellemøsten er en rejse gennem kontraster. Du vil opleve himmelsøgende storbyer bygget på oliemilliarder, der tilbyder et pulserende liv og arkitektoniske skønheder. Ældre arkitektoniske genistreger finder du i Oman og Muscat, hvor mægtige moskéer rejser sig fra Saharas sand. Et herligt og fascinerende mix af den traditionelle arabiske verden blandet med østens magi og vestens modernitet. Gennem Suezkanalen kan du komme til pyramiderne ved Alexandria eller opleve Kongernes dal i Hurghada.

”Få 1001 nats følelsen gennem kontrasternes Mellemøsten. Oplev hvordan Omans ældgamle vindtårne og smukke moskéer møder den ultramoderne arkitektur i Dubai. Mellemøsten er som udgangspunkt kun rejseværdi om vinteren, da sommeren simpelthen er uudholdelig varm.” Henrik Nørgaard.

 • Kendetegn: Kontraster, kultur og  moderne storbyer.
 • Højdepunkter: Oman, Abu Dhabi, Dubai, Muscat, pyramiderne (Alexandria), Kongernes dal (Hurghada ), Luxor, Sharm el Sheik og Suez-kanalen.
 • Sæson: Vinter.
 • Destinationen for: Den kulturelle. Parret, der vil opleve et smugkig tilbage til fortidens storhed.

Se vores krydstogter i Mellemøsten.

Afrika – Det utraditionelle valg

Afrika er ikke kendt for sine krydstogter, men holder fortrinsvis sine besøgende på land, hvor ingen er bedre til at arrangere safari. Netop safari har Afrika altid været kendt for, og det kan være svaret på hvorfor krydstogterne aldrig er blevet populære, trods mange smukke øer, som Seychellerne, Zanzibar og Madagascar.

”Afrika byder på smukke strande og palmeøer, men det minder bare for meget om Caribien. Mens Afrika ikke har navnet med sig i krydstogtsammenhæng, er Caribien en notorisk krydstogtsperle. Hvis man endelig skal på krydstogt, så tager man ofte afsæt i Sydafrika og Cape Town – og tager en uges krydstogt derfra,” fortæller Henrik Nørgaard.

 • Kendetegn: Kridhvide strande, azurblåt hav og den utraditionelle løsning.
 • Højdepunkter: Cape Town (Sydafrika), Mauritius, St. Denis, Maputo (Mozambique), Namibia, St. Helena, Dakar (Senegal), Kanariske øer.
 • Sæson: Vinter.
 • Destinationen for: Originalen. Personen, der altid går mod strømmen.