65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Blue Mountains

En rejse til Australien uden et besøg ved Blue Mountains er næsten utænkelig. Bare 60 km. vest for Sydney ligger nationalparken Blue Mountains med de grønneklædte klipper og de blå oliedampe fra eukalyptustræerne, koalaens føde. 

Blue Mountains har meget at byde på. Det meste er centreret omkring den største by, Katoomba. Byen ligger på en klippekant med en imponerende udsigt ud over de grøn-blålige bjerge. I udkanten af Katoomba står 3 store sandstenssøjler på række ud over klippekanten. De kaldes for "Three Sisters", og det er muligt via en lille bro at komme ud til den første søjle. Herfra kan I ad naturtrapper gå den lange vej ned i bunden af dalen.

 

Historien

De første tilflyttere til Australien opgav hurtigt at kæmpe sig vej gennem Blue Mountains. De var sikre på at resten af Australien bestod af endeløse bjerge, og de var kun interesserede i flade områder, hvor de kunne dyrke marker og have kvæg gående. Først mange år senere begav de første sig vej gennem Blue Mountains barske bjerge for at finde ud af om der skulle være andet end bjerge. Da de efter mange års arbejde gennem bjergene i 1813 nåede det flade land på den anden side, blev de modtaget af kvæg, der tidligere var stukket af. Kvæget havde naturligvis fundet vej uden om Blue Mountains og brugte væsentlig mindre tid på det.

 

Scenic Railway

En anden stor attraktion ved Katoomba er Scenic Railway, der er verdens stejleste jernbaneforbindelse. Det specialbyggede tog transporterede engang minearbejdere til og fra en kulmine 400 meter nede af den næsten lodrette klippevæg. I dag er det turister, der bliver transporteret i toget ad den 45 grader stejle jernbaneforbindelse. Og selvom I er lukket godt inde i et gitter, er det med at holde fast, når toget kører afsted. Ved Katoomba finder I også det smukke vandfald, Katoomba Falls.

Fortsætter I til Lithgow, kan I tage en tur med Australiens første jernbaneforbindelse, Zig Zag Railway, der snor sig ned af bjergene. Banen blev bygget i 1863, og fungerede frem til 1910. I 1974 satte en flok entusiaster sig for at genåbne banen som en turistattraktion. 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Australien. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om Australien her.

Sky way tour i Blue Mountains
Sky way tour i Blue Mountains
Blue Mountains
Blue Mountains
Blue Mountains
Blue Mountains

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
  • Spicers Sangoma Retreat

    Om Spicers Sangoma Retreat Spicers Sangoma Retreat ligger ved foden af ​​Blue Mountains, ca. en times kørsel fra Sydney, og kombinerer luksus med miljøcertif...

    Læs mere
Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Australien!

Interesseret i en rejse til Australien?

Jeg kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Australien!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: