En rejse til Caribien har i mange år været i toppen af danskernes liste over deres drømmerejsemål. Det er der mange grunde til. Fantastisk kultur, farverig befolkning, dansk historie på tidl. Dansk Vestindien og ikke mindst utroligt behageligt vejr.

Vejret i Caribien er tropisk og kendt for at være noget af det bedste på kloden med temperaturer mellem 24 - 29 C hele året rundt. Det er aldrig for koldt, aldrig stegende varmt, og regnen falder ret forudsigeligt, efterladende de tropiske øer evigt grønne og frodige. Badevandstemperaturerne ligger de fleste steder på den anden side af 25 C. Der er ikke den store forskel i vejret mellem de mange forskellige øer.

 

Rejser til Caribien

Hvornår skal man rejse til Caribien?

Vejret i Caribien har typisk 3 sæsoner, man skal holde øje med: Højsæson, lavsæson og orkansæson.

Højsæson (december - april)

Højsæsonen i Caribien ligger i perioden fra december til slutningen af april. I denne periode er der næsten ingen regn, og vejret er generelt strålende med den ene solskinsdag efter den anden. Når vejret er så solrigt, relativt tørt og mindre fugtigt, betyder det naturligvis også, at det er populært at rejse hertil i den periode. Derfor vil der også være mange rejsende, der besøger området og de mange smukke øer. Især fra nordligere, vestlige lande, hvor vinteren har sit tag. Det er derfor altid en god idé at være tidligt ude med bestilling af rejser.

Lavsæson (maj - juni & slutning af oktober - november)

Højsæsonen begynder at klinge af i slutningen af april, og lavsæsonen begynder så småt med sporadiske regnbyger gennem maj og til dels juni. Men der er ikke tale om massive mængder af regn. Det er samtidig billigere at rejse på dette tidspunkt. Fra slutningen af oktober og hele november er der ligeledes lavsæson. Men vejret har bedret sig efter orkansæsonen, og denne periode er ofte en god tid at rejse på. Det skal dog bemærkes, at mange hoteller, restauranter og caféer lukker i oktober og november. 

Orkansæson (Juli - oktober)

I juni begynder regnen ofte at tage til som starten på orkansæsonen, der løber fra juli til oktober med et højdepunkt i styrke i perioden august - oktober. De fleste øer i Caribien kan blive ramt af orkaner i den periode, men dog ikke alle. Hvis I tænker på at rejse til Caribien i løbet af orkansæsonen, bør I vide, at risikoen for at stormen vil bevæge sig gennem det specifikke område, hvor I er på ferie, er lille. Dog skal man stadig huske, at stormene kan være voldsomme og af og til medføre store ødelæggelser. Vær igen opmærksom på, at der er forskel på at opleve Caribien på et krydstogt og med en fast base på land.

Øer udenfor orkanbæltet: Trinidad & Tobago og De Hollandske Antiller (Aruba, Bonaire og Curacao).

Se alle vores rejser til Caribien


Badeferie i den Dominikanske Republik?

Her får I blændende strande og superlækre hoteller til fantasipriser.

Se alle vores rejser til Den Dominikanske Republik

 

Rejser til Caribien

Hvornår skal man rejse til Dansk Vestindien?

Den bedste tid for at rejse til Dansk Vestindien er i perioden april - juni, hvor I kan forvente mildt vejr og meget lidt regn.

Højsæson for rejser til Dansk Vestindien

Perioden fra december til marts er klart det tidspunkt på året, hvor flest besøger Dansk Vestindien. Dette adskiller sig ikke fra andre caribiske øer. Men det er samtidig også den dyreste periode at rejse i på grund af den store efterspørgsel. Temperaturen i denne periode ligger typisk på 27 C, og aftenerne kan ofte føles kølige.

Event i den periode:
St. Croix Carnival (slutningen af december - januar)
St. Thomas' internationale Regatta (marts).

Bedste sæson for rejser til Dansk Vestindien

Perioden fra april - juni anses af mange for at være den bedste periode på grund af den væsentligt mindre turiststrøm, de billigere priser og det stadigt ganske vidunderlige vejr.

Event i den periode:
St. Thomas Carnival (april - maj)

Lavsæson for rejser til Dansk Vestindien

Sæsonen fra juli til november er den mindst populære periode at rejse til Dansk Vestindien i. Priserne er ganske vist lave, men vejret er regnfuldt, rigtig varmt (30-35 C) og fugtigt, ikke mindst på grund af orkaner, der rammer hele det caribiske område i den periode.

Se alle vores rejser til Dansk Vestindien

 

Hvornår skal man rejse til Cuba?

Den bedste tid på året at besøge Cuba er januar - februar. Cubas beliggenhed i det caribiske hav betinger varmt vejr hele året, omend temperaturen i Havana kan falde til omkring de 18 C.

Der er reelt kun to sæsoner i Cuba: Den regnfulde sæson og den tørre sæson. Den tørre sæson falder sammen med den danske vinter fra november - april, mens den regnfulde sæson fra maj til oktober overlapper en del med orkansæsonen. Orkaner rammer Cuba, selv om det ikke er hyppigt. Kommer de, falder de typisk i månederne august til september.

Cuba er en nation, som elsker livet og fester, og her er festivaler af enhver art over hele året. Vil man opleve Havana fra sin mest farverige side, skal I besøge landet i august under karnevallet. Vil man opleve landet fra sin mest politiske side, sker dette i maj måned med præsidentens store tale på revolutionspladsen i Havana.

Bedste periode for en rejse til Cuba

Januar og februar er de bedste måneder at besøge landet i. Men det er der en god grund til. I de måneder får man nogle af de mest behagelige temperaturer, der sjældent kommer under 18 C og over 26 C. Samtidig regner det ikke særligt meget. Men givet er priserne også højere end i resten af året, og det er vigtigt at være i rigtig god tid, når der skal bestilles flybilletter, hoteller, rundrejser mm.

Events i denne periode:
Habanos Festival (februar - marts)

Mellemsæson (marts - juni) 

Perioden fra marts til juni er vejrmæssigt en blandet periode. Marts er stadig en god måned med herligt vejr, men som tiden går stiger regnmængden gennem perioden. Regnsæsonen begynder typisk i maj måned, og juni får mest regn. Samtidig stiger temperaturen op til 30 C, og det bliver fugtigt. 

Sommer (juli - august) 

Juli og august er to populære måneder for rejsende til Cuba. Den anden højsæson på året. Regnen er mindsket betydeligt, og august byder på karneval. Så her vil der være liv og glade dage. Men forvent også, at her er meget varmt - omkring 30 C om dagen og ikke meget lavere om natten.

Event i denne periode:
Karneval i august

Perioden september - december

Højsæsonen er ved at klinge af og faren for orkanen er størst i denne periode, især i september og oktober. November og december har mindre regn og det blivere køligere. De højeste temperaturer i denne periode vil være i omegnen af 25 C.

Events i denne periode:
Days of Cuban Culture (oktober - november)
Havana International Ballet Festival (oktober - november)
International Festival for nye latinamerikanske film (december)
Havana International Jazz Festival (december)

Se alle vores rejser til Cuba

 

Rejser til Cuba

Hvornår skal man tage på krydstogt i Caribien?

Den bedste tid for at tage på krydstogt i Caribien falder naturligt sammen højsæsonen fra december - april. Her vil langt de fleste skibe sejle rundt i det caribiske område. Man deler gerne rutenettet op i det vestlige og det østlige Caribien.

Krydstogt i Det østlige Caribien omfatter ofte Puerto Rico, Dansk Vestindien, St. Maarten, Antigua og andre af tropeøerne i De Små antiller.

Krydstogt i det vestlige Caribien tager ofte turen via Jamaica, Cayman Islands, Mexico, Honduras, Belize og Bahamas.

Langt de fleste krydstogter til Caribien, uanset om det er det østlige eller vestlige Caribien, udgår fra Miami.

Se alle vores krydstogter i Caribien

Krydstogt i Caribien