65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Red Centre

I hjertet af Australien ligger landets største ikon og mest spektakulære naturoplevelse, nemlig Uluru (Ayers Rock). Uanset hvor specielt og unikt Australien er, vil Uluru bare føles som toppen af kransekagen når I rejser til Red Centre, her venter nemlig fantastiske "outback"-oplevelser i ødemarken, nationalparken Kata Tjuta og Australiens eget svar på Grand Canyon: Kings Canyon.

Midt i herligheden ligger også byen Alice Springs, som er delt i to af bjergkæden MacDonnell Ranges. Området byder også på en række kulturelle oplevelser, hvor man kommer tæt på urbefolkningens lange historie og traditioner. Der findes simpelthen ikke noget sted i verden, som kan sammenlignes med Australiens Red Centre!

 

Uluru – den hellige monolit

Navnet Uluru er aboriginsk og betyder mødested. Den store røde sten er meget ikonisk for Australien og bryder fascinerende med det ellers flade og tørre landskab midt i ørkenen. Uluru er en monolit, som betyder at det er et stykke sten, og ikke et bjerg selvom det kan se sådan ud.

Stenen fik sit oprindelige navn "Uluru" tilbage i 2002, efter mange år som "Ayers Rock", opkaldt efter Henry Ayers, daværende "Chief Secretary" i South Australia.

For aboriginerne er stenen hellig, og de ser helst, at man ikke klatrer på den. Der er dog mange som trodser dette forbud og klatrer op på den glatte og stejle sten for at nyde udsigten over den fascinerende australske ørken. Vær opmærksom på at turister af og til kommer til skade og må blive hjulpet ned igen. Både i respekt til aboriginerne og pga. sikkerheden fraråder vi virkelig at bestige stenen.

 

Kata Tjuta National Park og The Olgas

50 km vest for Uluru ligger Kata Tjuta, som betyder ”mange hoveder”. Det er en stor gruppe af enorme sten som bogstavelig talt ser ud som hoveder. Formationerne står tydeligt frem i landskabet og kan ses helt fra Uluru. Stenene bliver også kaldt for ”The Olgas”, og den største sten hedder Mount Olga.

 

Alice Springs – midt i ingenting

Uluru ligger ca 500 km. sydvest for Alice Springs, som geografisk set ligger akkurat midt i Australien.

Afstandene i området rundt om Alice Springs er enorme, og mange har flere hundrede kilometer til nærmeste nabo, by eller skole. Besøg fascinerende ”School of Air” på Head Street, hvor de underviser skolebørn over radio i deres eget hjem. Nogle børn har over 1.000 km. til skolen og benytter sig derfor af undervisning over radiobølgerne. Eleverne og lærerne ser kun hinanden en gang om året på en årlig skoletur.

”The Flying Doctors” er også værd at besøge. Med de store afstande har man oprettet ”de flyvende læger”, som hurtigt kan komme ud for at yde nødvendig lægehjælp i outbacken. The Flying Doctors blev også verdenskendt gennem TV-serien med samme navn fra 80-tallet.

Nord for centrum ligger den gamle telegrafstation, som bliver anset som fundamentet for Alice Springs, og i dag fungerer det som et museum fra den gamle pionértid.

Overlanders Steakhouse i Alice Springs er stedet for at smage på lokale specialiteter. Her får man sit eget flag på bordet, og på den måde kan man se, hvilke lande de andre gæster er fra. Restauranten har fint interiør, og på menuen finder man både kænguru, krokodille, emu og kamel.

 

Kings Canyon

Der er store afstande i outbacken, men der er også meget at se og opleve; 320 km sydvest for Alice Springs ligger Kings Canyon, en kæmpe kløft, som kan minde om selveste Grand Canyon.

De røde stejle vægge rejser sig 200 meter, og er helt lodrette. Med forsigtighed kan man også kravle ud på kanten og kigge direkte ned i den dybe dal.

Man kan enten gå en kortere og lettere tur ind i bunden af dalen eller tage med på en rute, som går langs kanten af kløften. Sidstnævnte er lidt mere krævende, men også en lidt mere spændende tur, som giver et bedre indtryk af, hvor stor kløften egentlig er.

Hvis man tager badetøj med kan man som regel også tage en lille dukkert i ”Garden of Eden”, som er en lille oase halvvejs på vej til toppen. Det er også muligt at tage på en helikoptertur over Kings Canyon.

 

MacDonnell Ranges – hulemalerier og dværgkænguruer

Bjergkæden MacDonnell Ranges går gennem Alice Spring og huser blandt andet flere fascinerende dale som er værd at besøge. Kun 23 km. Vest for Alice Springs ligger Simpson's Gap med sine dybe dale, vandhuller, og små dværgkænguruer, som hopper rundt på de spidse sten.

Besøg også den mest dramatiske dal af dem alle, Standley Chasm. Den er så dyb og smal, at man næsten må gå sidelæns for at gå gennem dele af dalen. Solen rammer bunden vældig kort omkring middagstid, og danner et imponerende syn.

Øst for Alice Springs ligger der også mange fine dale, hvor flere af dem huser nogle smukke og velholdte aboriginske hulemalerier.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Red Centre. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Australien her. 

Fantastiske Uluru
Fantastiske Uluru
Red Centre
Red Centre
Gå en tur ved Kata Tjuta - Red Centre
Gå en tur ved Kata Tjuta - Red Centre
Alice Springs - byen midt i Australien
Alice Springs - byen midt i Australien
Besøg Kings Canyon - Red Centre
Besøg Kings Canyon - Red Centre
Red Centre
Red Centre
Red Centre
Red Centre
Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Australien!

Interesseret i en rejse til Australien?

Jeg kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Australien!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: