65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Fraser Island

Rejser I til Fraser Island, vil I opleve verdens største sandø, og her er det stranden som man kører på. Det kræver en firehjulstrukket bil, at køre rundt på Fraser Island i det bløde sand, som man møder lige så snart man kører af færgen.

Uanset om man selv ønsker at køre, eller om man vil tage med på en tur med guide, så er man sikret fantastiske oplevelser. Man kan vælge alt fra dagsture til 3-dagsture, og man vil selvfølgelig opleve mest jo længere turen er. 

 

Sådan kommer I til Fraser Island

Der er færgeforbindelse til Fraser Island fra Hervey Bay 200 km. nord for Brisbane. Fraser Island er 123 km. lang og 15 km. bred og ligger kun 11 km. fra fastlandet. Det meste af vejen mellem Fraser Island og fastlandet er så lavvandet, at I næsten kan gå hele vejen derover. Men pga. af hajer bør I absolut ikke forsøge det.

Fra Hervey Bay kan I nemt komme med guidede busture rundt på Fraser Island, og fra Brisbane går der små charterfly. Der er anlagt en landingsbane på vestsiden ved færgelejet og en på stranden på østsiden, som ud over funktion som landingsbane samtidig også er hovedvej for busser og biler.

Man kan overnatte på hotellet på øen eller i små camps på østsiden , og turen i bil eller bus til østsiden er gennem regnskoven, som er verdens eneste regnskov, der gror i sand.

 

Seværdigheder

De fleste seværdigheder findes op langs østkysten. The Cathedrals er et sandbjerg i 70 forskellige farvenuancer, der med god fantasi ligner et kæmpe sandslot. Midt på stranden ligger det gamle skibsvrag Maheno, der strandede her i 1936. Det var en gammel passagerdamper.

Længere mod nord findes nogle små bassiner i klipperne, som overskylles af havvandet. De kaldes for Champagne Pools. Og lidt inde på øens østlige side finder I nogle dejlige kølige ferskvandssøer med lækre sandstrande. Her kan I tage jer en forfriskende svømmetur på de varme dage. Små åer leder fersk drikkevand rundt i øen. Sandet og regnskoven filtrerer havvandet på vej op gennem undergrunden og gør det til det fineste drikkevand, når det render tilbage til havet. Den største å er Eli Creek, der leder 150 mio. liter vand ud i havet hver dag. Strømmen er her så stærk, at man kan springe i åen og lade sig drive stille med ud til havet.

 

Natur- og dyrelivet

Fraser Island er et yndet ynglested for havskildpadder, der rejser langt for at lægge deres æg på stranden. På bestemte tider af året vrimler stranden med små skildpaddeunger, der skal ud på deres første store rejse.

Fraser Island er også et af de få steder i Australien, hvor der stadig findes dingoer, der ikke er blevet krydset med andre hunderacer. I kan kende dingoen på den lysebrune pels, de hvide poter og den hvide halespids. Vælger I at benytte jer af camp grounds, skal I lade jeres telt stå åbent når I forlader det og låse alt mad ind i de store jernbokse, der står til rådighed. Hvis dingoerne får færden af mad i teltene, skal de nok finde vej ind til det. 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Fraser Island. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Australien her.

Oplev Champagne pools på Fraser Island
Oplev Champagne pools på Fraser Island
Smukke Lake McKenzie på Fraser Island
Smukke Lake McKenzie på Fraser Island
Tag en tur ned af Eli Creek - Rejser til Fraser Island
Tag en tur ned af Eli Creek - Rejser til Fraser Island
Vær heldig og se en Dingo!
Vær heldig og se en Dingo!

Udvalgte hoteller

Der er flere hoteller end vist. Kontakt os for mere information.
  • Kingfisher Bay Resort

    Kingfisher Bay Resort ligger smukt på den vestlige side af Fraser Island, godt gemt blandt de træklædte sandklitter og direkte ud til det stille, lune vang v...

    Læs mere
Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Australien!

Interesseret i en rejse til Australien?

Jeg kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Australien!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: