Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Darwin

På en rejse til Darwin vil man uden tvivl få nogle helt unikke oplevelser. Både i byen men også omkring Darwin er naturen utrolig. Det er f.eks. oplagt at besøge Kakadu National Park eller Litchfield National Park.

 

Darwin førhen

Darwin er opkaldt efter naturforskeren Charles Darwin, der var med, da man i 1839 opdagede en naturhavn her. Men der skulle gå yderlige 30 år inden det lykkedes englænderne at etablere en levedygtig koloni her.

Juleaften 1974 blev Darwin ramt af cyklonen Tracy, der med en hastighed på over 280 km/t smadrede over halvdelen af byens 11.200 huse. Kun 400 huse i byen slap uden skrammer. Australien var tæt på at opgive Darwin som en by i fremtiden, men de lokale ville det anderledes og Darwin blev igen opbygget.

Trods de voldsomme skader blev kun 66 personer dræbt og mange blev først hjulpet ud af ruinerne flere dage efter. Al kommunikation til omverdenen var ødelagt, så det tog flere dage, inden omverdenen blev klar over omfanget og hjælpen kom. Filmen Tracy giver et godt billede af, hvad der skete i Darwin i julen 1974. Af resterne kan man se to stumper fra de to gavle af det gamle rådhus i Smith Street. I dag er Darwin en moderne by med cyklonsikrede bygninger.

 

Oplevelser i Darwin

En af de mest populære attraktioner i Darwin er Doctors Gully, hvor man kan håndfodre fisk, der kommer fra havet helt ind til stranden ved højvande hver dag for at blive fodret med brød. Det har stået på siden 1958.

Wharf Precinct er en mole på havnen, hvor man finder hyggelige restauranter og caféer. Her finder man også et kæmpe akvarium med koraler og eksotiske tropefisk.

I vandene rundt om Darwin lever der mange saltvandskrokodiller, der er verdens største krokodilleart. Det er en af grundene til, at man ikke bader ved strandene. I stedet benytter mange af de lokale sig af en dukkert i havnebassinet, og det til trods for at de et par gange hvert år haler en stor krokodille op af havnen. En anden grund, til at man ikke skal bade ved standene, er den frygtelige Box Jellyfish, der er en stor goble med flere meter lange tråde. Voldsomme angreb af disse tråde kan i værste fald medføre døden.

Darwin bruges især som udgangspunkt til de utrolige nationalparker omkring byen. 

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Darwin. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Australien her.

Rejser til Darwin | Afslapning ved Stokes Hill Wharf
Rejser til Darwin | Afslapning ved Stokes Hill Wharf
Darwin
Darwin
Darwin
Darwin
Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til Australien!

Interesseret i en rejse til Australien?

Jeg kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Australien!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: