65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Sydstaterne

USA's sydstater er kendt for at være det "ægte" USA spækket med det mest originale af amerikansk kultur. Hør live-jazz i New Orleans' gader, oplev den jordnære cowboy-stemning i country-byen Nashville, besøg Elvis Presleys berømte Graceland i Memphis, oplev live-musik i Austin – verdens hovedstad for live-musik, eller oplev sydstaternes gamle historie i San Antonio og Savannah – mulighederne for kulturelle oplevelser i sydstaterne er mange.

Sydstaterne dækker lidt over halvdelen af USA og udgør i alt 13 stater – lidt afhængig af, hvem man spørger. I forbindelse med en rejse til Sydstaterne er de mest populære Texas, Louisiana, Tennessee og Florida.

 

Rejser til Austin, Texas – Live-musik og mangfoldighed

Den pulserende, charmerende og kontrastfyldte by, Austin, er hovedstaden i Texas, og faktisk også USA's hurtigstvoksende by. Austin er utvivlsomt noget helt specielt, med status som verdens hovedstad for live-musik.

Byen huser også et af USA's mest anerkendte universiteter, University of Texas, noget som gør, at byen er en mangfoldig blanding af musikere, teknologer, studenter og cowboy-stemning. Rejsetips i Austin inkluderer byens levende musikscene, utallige smagfulde restauranter, et livligt natteliv og historiske seværdigheder som byens spændende militærmuseum og smukke parlamentsbygning i granit.

 

Rejser til San Antonio, Texas – Rig koloniarv og historie

San Antonio er den næststørste by i Texas og en historisk vigtig by for USA. Byens historie går helt tilbage til omkring 1650. Dengang tilhørte området Mexico og var beboet af indianere, men i 1650 kom spaniolerne og lavet en missionsstation for at sikre sig fodfæste i området. Spanien regerede i byen frem til Mexico fik løsrevet byen fra spaniolerne i 1821, men i 1849 tog amerikanerne kontrol over byen, i kampe som krævede mange amerikanske og mexikanske liv. I dag er San Antonio en smuk by, tydelig præget af sin spanske og mexikanske fortid. Byens koloniarv udtrykkes smukt i bygninger langs San Antonio-floden, hvor vi anbefaler at tage på et flodcruise. En anden vigtig seværdighed er det berømte Alamo, missionsstationen, hvor spaniolerne ville "civilisere" de lokale indianere, som mange mener er hjertet af Texas historie.

 

Nashville – et paradis for country-elskere

Nashville er hovedstaden i sydstaten Tennessee, som er kendt for sit landbrug, kvæg og smukke nationalparker. Byen var hjemby for den ikoniske musikeren Johnny Cash, og Nashville er en af de mest populære byer i syrstaterne på grund af byens unikke stemning. Her finner I utallige museer, musikscener og festivaler dedikeret til byens største varemærke: countrymusikken. Folkene i Nashville går i karakteristiske klæder med cowboystøvler og cowboyhat, som giver en dejlig afslappet stemning. Der er utallige muligheder for at nyde livet her, og vores rejsetips i Nashville inkluderer det berømte koncerthus Grand Ole Opry, Johnny Cash Museum, The Country Music Hall of Fame og besøg på byens mange "honky-tonks", byens lokale barer med live-musik og dugfriske øl serveret i helt speciel stemning.

 

Rejser til Memphis – fødebyen for Blues og Rock'n Roll

Memphis er verdens hovedstad og fødeby for Blues og Rock'n Roll. Mange af de største musiknavne har lavet indspilninger i Memphis' berømte studier - U2, Elvis Presley, B.B. King, Roy Orbison, Def Leppard og mange flere. Den dag i dag tager mange musikalske lykkeriddere til Memphis for at prøve lykken. Går man en tur på Beale Street, hvor Blues-musikken blev født, ser og hører man små blues-band på gadehjørnerne og i baggårdene sidde og spille i håb om at blive opdaget.

I den sydvestlige del af Memphis ligger Graceland, hvor Elvis Presley og familien boede. Graceland er i dag åbent for offentligheden, og en rundtur i det imponerende hjem viser hvor eksklusivt Presley familien boede. I centrum af Memphis er det hyggeligt at gå rundt med gamle sporvogne i gadebilledet. Mississippi River går gennem Memphis, og på en ø midt i floden har man lavet et museum for Mississippi River.

 

Rejser til New Orleans – kulturel og romantisk jazz-hovedstad

New Orleans blev grundlagt af franskmændene i 1718 og blandingen af flere kulturer og traditioner har gjort New Orleans til en spændende turistdestination. Byen er kendt for karnevallet Mardi Gras, jazzmusik og lækker mad.

Det franske kvarter er præget af historiske to-etages bygninger med smukke smedejernsverandaer. I baggårdene skjuler der sig ofte flotte haver med restauranter og barer. Tag en tur med sporvognen Garden District. Her ligger smukke villaer og historiske bygninger og flere er i dag museer. 

New Orleans ligger ved udløbet af Mississippi og hjuldampere har faste sightseeingturer med jazz-cruise. I finder mere musik langs Bourbon Street som er lukket for biler. Her spilles der levende musik hver aften og det anbefales at besøge en af de traditionelle jazz-steder som for eksempel Preservation Hall. Flere drinks som Hurricane, Mint Julep og Hand Grenade er opfunnet i New Orleans og Bourbon Street er en af de få gader i USA, hvor det er lovligt at gå med alkohol i hånden. Vi anbefaler, at I også besøger nabogaderne, som har unikke restauranter og barer. Her får I også en mere stille og rolig atmosfære.

Der findes masser af spændende mad; krydret cajun og kreolsk mad som Gumbo, Jambalaya, Po-Boys og Crawfish Etouffe. Vi anbefaler også en beignet med kaffe på Cafe du Monde. Mystikken er kendt i New Orleans gennem voodoo, vampyrer og spøgelsesture. Besøg f.eks. en af de specielle kirkegårde, hvor kisterne ikke kan sættes i jorden pga. sumpvandet.

Der arrangeres dagsture til de flotte plantager uden for New Orleans og kan f.eks. kombineres med en sumptur med alligatorer.

 

Rejser til Savannah – smuk og historisk kystby

Havnebyen Savannah var den første by i delstaten Georgia, og blev grundlagt tilbage i 1733. Byens placering var strategisk, da amerikanerne byggede byen her for at beskytte sig mod Florida, som på den tid var spansk koloni. Savannahs flotte historiske område inden for bymuren med brede alléer og store pladser findes stadig. Brostensbelagte, lyse pastelfarvede bygninger, smedejernsbalkoner og flotte parker giver en fin afslappet stemning og gør, at man får lyst til at blive her et par ekstra dage. De mange flotte huse, hestevognene, som stadig køre, og den gotiske katedral i byen gør, at det er let at forelske sig i Savannah. Savannahs havnefront er mere moderne og er også en stor turistattraktion med restauranter, butikker og shoppingcentre.

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie i Sydstaterne. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om USA her. 

Austin, Texas
Austin, Texas
Parlamentsbygningen i Austin, Texas
Parlamentsbygningen i Austin, Texas
Nashville
Nashville
New Orleans
New Orleans
Memphis
Memphis
Rejseekspert Patrick kan skræddersy din rejse til USA

Interesseret i en rejse til USA?

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse til USA!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: