65 65 65 65
Mandag: kl. 09:30 - 14:30. Tirsdag - fredag kl. 09:30 - 13:00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Klik her for tilbud

Myanmar er et ufatteligt smukt og kulturelt rigt land, som blot venter på at blive opdaget – igen. Myanmar har i litteraturen altid været beskrevet som Fjernøstens juvel, men mange års undertrykkelse har hæmmet landet betydeligt.

Nu er Myanmar på vej igen og det er nu, mens infrastrukturen endnu ikke er gearet til de store turiststrømme, at man skal unde sig den kæmpeoplevelse det er at stå foran Shwedagon pagoden, se solnedgangen over Bagan og U Bein Bridge, opleve munkeprocessionerne i Mandalay og sejle blandt de flydende have og pælehuse ved Inle Lake. En rejse til Myanmar er en rejse, der ikke bliver større.

Myanmars klassiske højdepunkter

Hovedstaden Yangon

En rejse i Myanmar bør inkluderer Yangon, som er Myanmars hovedstad, beliggende ved Irrawaddyflodens bred. Yangon er netop ved at træde ud af den lange dvale som byen og hele landet i øvrigt har været i på grund af situationen i landet.

Med den igangværende demokratiseringsproces er der for alvor kommet gang i moderniseringen af byen og investeringerne strømmer ind.

Yangon, Rangoon under englændernes styre, er fuld af helt unikke oplevelser lige fra helt enestående templer, farverige markeder, smukke, gamle hoteller, hvor engelsk koloni-nostalgi udleves til overflod og fine restauranter og caféer.

Juvelen over all attraktioner er verdens største pagode, Shwedagon pagoden. Vær forberedt på at tabe øjne, næse og mund for synes at den gyldne pagode er ganske enkelt bjergtagende og ’out-of-this-world’. Pagoden kan besøges hele dagen men besøg den ved skumringstid, når soles er ved at gå ned og ned det smukke lys over pagoden og stedet som helhed. Magisk.

Tempelsletten Bagan

Bagan er optaget på UNESCOs verdensarvsliste siden 1996 og er endnu en mageløs attraktion, som er nærmest uundgåelig på en rejse til Myanmar.

Bagan var hovedstad i det første Myanmar kongerige og Bagan området huser hele 2500 buddhistiske monumenter (templer, stupaer, klostre mv), alle bygget i perioden fra det 10 – 14. århundrede. Oprindeligt var her mere end 10.000 monumenter.

Bagan er stadig et sted, der skattes højt af befolkningen i Myanmar, og stedet tiltrækker pilgrimme og andre troende fra hele landet, især i forbindelse med højtider og festivaler.

Ikke alle af de 2500 monumenter er i lige god stand, og en hel del er til stadighed under istandsættelse. Men der er nok af velbevarede og istandsatte monumenter til at give et indtryk af hvilken magi og pragt stedet har haft.
Bagan er en kulturel oplevelse af gigantiske dimensioner og et absolut must på en rejse til Myanmar.
Har I god tid kan det anfales at bruge en dag på at tage til det nærliggende Mt. Popa. En størknet vulkanprop med et smukt tempel på toppen.

Bagans vigtigste templer:

 • Ananda templet
 • Gawdaw templet
 • Dhammayangyi templet
 • Myoe Daung klostret, bygget i teaktræ

Højdepunktet er nok at se solen gå ned over Bagan fra f.eks. Shwesandaw Pagoden – et hypnotisk syn.

Udødelige Mandalay

Myanmars næststørste by, og den tidligere hovedstad, emmer af religiøs aura med de mere end 400.000 munke, der lever her. Mandalay er udødeliggjort af Rudyard Kipling og oser generelt også af britisk kolonihistorie.

Mandalay er som Yangon og Bagan et magisk sted, hvor man føler tiden har stået lidt stille i mange år. Her er masser af kultur, historie, farverige markeder og gadekøkkener og ikke mindst utallige klostre med tusindvis af munke. Sammenlignet med andre gamle hovedstæder er Mandalay relativt ny, da byen er fra 1857.

Mandalay rummer masser af attraktioner, dels i selve Mandalay, og dels i den gamle kongeby Amarapura 11 km udenfor Mandalay. Her skal nævnes de vigtigste:

Mandalay Palace fra slutningen af 1800-tallet. Paladset er helt rekonstrueret efter 2. verdenskrig, hvor det blev helt ødelagt.

 • Shwenandaw Kyaung klosteret. Historisk klostret med udsøgte træudskæringer på hovedtemplet.
 • Amarapura. Kongeby i perioden 1783 – 1857. Amarapura største attraction er munkeprocessionerne i klostret Mahagandhayon – spektakulært
 • U Bein Bridge. En fantastisk 1,2 km lang teaktræsbro, der krydser Thaung Tha Man søen. Nyd en vandretur på broen og nyd den enestående solnedgang her. Sjældent har man set en så flammende himmel. Broen er ligeledes et godt sted at komme i kontakt med lokal befolkningen bl.a. de altid nysgerrige munke.
   

Den flydende by Inle Lake

Inle Lake ligger i Shan staten i næsten 1000 m højde og er berømt for sine flydende haver, pælehuse og den helt særegne fiskemetode, som fiskerne her benytter sig af. Ses ikke andre steder i verden. Inle Lake er i sandhed et spektakulært og et sted, der er værdig til et rejsepostkort. For pittoresk det er det.

De små landsbyer, både pælelandsbyerne i søen og dem på fastlandet, er også hjemsted for håndværk, som for længst er forsvundet i vores del af verden. Imponerende færdigheder kan ses.

Inle Lake er så unikt et naturområde, at det er beskyttet af UNESCO.

Selv om det er selve livet på søen og det at sejle rundt blandt de smukke pælelandsbyer og stå på de flydende haver, der er den helt store attraktion her, så bør nogle få andre specifikke attraktioner nævnes:

 • Ywama landsbyen og Phaung Daw Oo pagoden, som er et af de helligste steder i Shan-provinsen
 • Indein, landsby og tempelområde. Et fantastisk område, som man sejler til af små kanaler. Huser et tempelområde, hvis koncentration af stupaer i forhold til grundarealet, er den største i verden.

Andre områder i Myanmar

Andre interessante områder I Myanmar, som kunne være interessante i forbindelse med en rejse til Myanmar er:

 • Kalaw, englændernes sommerby i bjergene
 • Pindaya med de berømte kalkstensgrotter med mere end 6000 buddhaer
 • Mount Kyaiktiyo (eller Golden Rock) i det sydlige Myanmar

Myanmars fantastiske strande

Der er mere til Myanmar end templer, buddhaer og munke. Vil man opleve uberørte strande med lige så fine strande og klart vand som hos den mere berømte nabo Thailand, så er Myanmar stedet. Her skal blot nævne de vigtigste strande man kan tage til på rejsen i Myanmar:

 • Ngapali Beach på vestkysten
 • Ngwe Saung på vestkysten
 • Mergui ø-havet helt mod syd

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Myanmar. Kontakt en af vores rejseeksperter, og start planlægningen.

Læs mere om Asien her.

 

Pagoden Shwedagon i Yangon - Rejser til Myanmar
Pagoden Shwedagon i Yangon - Rejser til Myanmar
Luftballoner over Bagan - Rejser til Myanmar
Luftballoner over Bagan - Rejser til Myanmar
Styltehuse i Inle Lake - Rejser til Myanmar
Styltehuse i Inle Lake - Rejser til Myanmar
Munke i Myanmar - Rejser til Myanmar
Munke i Myanmar - Rejser til Myanmar
Slap af på Ngwe Saung på vestkysten - Rejser til Myanmar
Slap af på Ngwe Saung på vestkysten - Rejser til Myanmar
Gå på opdagelse i Yangon - Rejser til Myanmar
Gå på opdagelse i Yangon - Rejser til Myanmar
Fisker ved Inle Lake - Rejser til Myanmar
Fisker ved Inle Lake - Rejser til Myanmar
Mount Popa, Mandalay - Rejser til Myanmar
Mount Popa, Mandalay - Rejser til Myanmar
Munke ved Inle Lake - Rejser til Myanmar
Munke ved Inle Lake - Rejser til Myanmar
Tag op til toppen af Mandalay Hill - Rejser til Myanmar
Tag op til toppen af Mandalay Hill - Rejser til Myanmar
Solnedgang i Mandalay - Rejser til Myanmar
Solnedgang i Mandalay - Rejser til Myanmar
Mingun White Pagoda - Rejser til Myanmar
Mingun White Pagoda - Rejser til Myanmar
Bagan er helt fantastisk - Rejser til Myanmar
Bagan er helt fantastisk - Rejser til Myanmar
Kalaw Hills - Rejser til Myanmar
Kalaw Hills - Rejser til Myanmar
Munke i Bagan - Rejser til Myanmar
Munke i Bagan - Rejser til Myanmar
Rejseekspert Kim kan skræddersy din rejse til Myanmar

Få skræddersyet rejsen til Myanmar

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Myanmar.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: