Tidsforskel mellem Danmark og Canada

Canada er 6-9 timer bagefter vores tidsregning. I Østcanada med Toronto, Montréal og Quebec City er det 6 timer og i Vestcanada med British Columbia er det 9 timer.

New Foundland +4½ time
Atlantic (Nova Scotia) +5 timer
Eastern (Toronto, Montreal, Quebec, Ottawa) +6 timer
Central (Winnipeg, Regina) +7 timer
Mountain (Calgary, Edmonton, Banff, Lake Louise, Jasper) +8 timer
Pacific (Vancouver, Victoria, Whistler, Kamloops, Yoho, Kootenay) +9 timer

Fakta om Canada

Udover flybilletter og overnatning på hoteller sørger for BENNS for alle de fakta om Canada, du har brug for på dine rejser til verdens næststørste land.

I alt 30, 3 millioner mennesker bor der i mægtige Canada, hvor de har intet mindre end 9.970.600 km2 at deles om. Landet med den storslåede natur rummer mange øde egne og en særdeles varieret natur og befolkning.

De første mennesker kom til Canada for mere end 20.000 år siden, da nomader vandrede fra Sibirien over Beringsstrædet. De slog sig ned i de kolde ødemarker i det nordlige Alaska og Yukon og blev kendt som inuitterne - de første canadiere.

Canada er delt op i 10 provinser og 3 territorier, der hver for sig er meget forskellige hvad angår natur, klima og befolkning. Lige fra inuitternes egen Nunavut (vores land), nær Arktis - til Québec med de franske aner, prærielandet i Alberta og den ramsaltede atlantiske provins Nova Scotia.

Med sit enorme areal spreder Canada sig over intet mindre end 6 tidszoner. De to førende sprog er engelsk og fransk, som er hovedsprog for henholdsvis 61 og 24 %. Valutaen er canadiske dollars. Canada er et konstitutionelt monarki med den engelske dronning som overhoved.

Klima

Det er svært at sige noget generelt om klimaet i Canada. Forskellene mellem nord, syd, øst og vest er store i det mægtige land.

Sneklædte bjergtinder, solbeskinnede flodbredder og hede prærielandskaber. Det hele findes i Canada, hvor klimaet varierer alt efter årstid og geografi.

De fleste rejsende kommer i sommermånederne, hvor temperaturen ligger omkring 24 grader - for at stige til 30 grader på prærierne og i det sydlige Ontario i juli og august. I det nordlige Canada er temperaturen ca 15 grader om dagen, men falder til frysepunktet om natten.

Vintrene i Canada har et noget overdrevet rygte. Typisk er det mellem -5 og 10 plusgrader ved Atlanten og ned i det sydlige Ontario. Mens det er koldere og mere vindblæst ved Québec, hvor temperaturene svinger mellem 5 og 18 minusgrader.

I Provinserne nordpå - Yukon, Northwest Territories og Nunavut - kan temperaturen falde til 40 minusgrader. Mens den milde sydkyst ved British Columbia holder sig over frysepunktet på grund af det varme Stillehav. Alle andre steder end her falder sneen og indbyder til skiløb helt hen i april.

Kreditkort

Sørg for at have et gyldigt internationalt kreditkort med til Canada. Det er den bedste og mest sikre måde at opbevare dine penge på, og hotellerne skal bruge en kopi af kortet for deres sikkerhed. Dette er normal kotume i USA. Du kan altid nemt og bekvemt hæve penge i alle ATM automater i Canada. Du kan benytte både Visa og Mastercard. Men det er altid godt at have lidt kontakter med hjemmefra.

Kørekort

Når du kører rundt på egen hånd i Canada, kan du lovligt benytte et almindeligt dansk kørekort. Er du usikker i dine engelskkundskaber, kan vi anbefale dig at få lavet et internationalt kørekort på dit lokale motorkontor. Dit almindelige danske kørekort er kun på dansk.

Niagara Falls

På egen hånd i bil

Når du kører rundt i Canada på egen hånd skal du være opmærksom på de lange afstande. Vi anbefaler at man ikke kører mere end 600 km om dagen, hvis man også skal opleve en del undervejs. Desuden fraråder vi at man kører mere end 1.000 km om dagen og ikke mere end 800 km for samme chauffør på en dag. Sørg for at holde mange pauser, når du kører lange strækninger.

Amerikanske biler fås som regel kun med automatgear.

Sørg for at booke din bil hos os sammen med resten af rejsen. Vi har priser der ligger væsentlig lavere end i Canada, og hos os får du altid alle forsikringer, fri kilometer og forsikring for en ekstra chauffør.

Vær opmærksom på, at det i højsæsoner kan være svært selv at finde overnatninger. Vi anbefaler derfor at du bestiller dine overnatninger hjemmefra. Specielt i storbyerne, hvor det kan være meget forvirrende at finde et sted at bo. Vi har gode kontakter og kan let være behjælpelige med at finde et sted at bo i det meste af Canada.

Påklædning

Vær opmærksom på at der kan være koldt og ligge meget sne i bjergene på tider af året man ikke forventer det. Sørg derfor at have varmt tøj med. Tjek temperaturerne i området du skal til. Skal du besøge nationalparker er det en god ide at have godt og tilgået fodtøj med. Canada har meget kuperet terræn og afstande kan hurtigt blive lange.

Rejsetidspunkt

Som nævnt er det primært i sommermånederne de fleste rejser til Canada. Men der er fordele ved at rejse på andre årstider også. Skal I opleve natur og nationalparker, er april og maj et godt tidspunkt for at se dyreunger, og der er på dette tidspunkt meget smelte vand i vandfaldene. Der vil dog være veje og områder i bjergene, der stadig er lukkede af sne. Juni, juli og august er månederne, hvor det er nemmest at komme rundt i Rocky Mountains. Ønsker man det smukke farvespil om efteråret i det østlige Canada eller på Vancouver Island, så er det september og oktober man skal rejse i. 

Vil man rejse på skiferie til Canada, ja så er det vintermånederne, man skal rejse i.

Målestok

Canadierne benytter sig af samme mål som dem vi kender i Europa.

Strøm

I Canada har de kun 110-115 volt vekselstrøm i kontakterne og specielle stik. Husk derfor at få en adapter med, der passer til de canadiske stikkontakter.

Alkohol

Det er ikke tilladt for personer under 21 år at købe øl og spiritus. Desuden er det ikke tilladt at drikke alkohol på offentlige steder, foruden hvor det bliver serveret, og det er ikke tilladt at have alkohol i bilens kabine. Alkohol i bilen skal ligge i bagagerummet.

Drikkepenge

Vi er kendt i Canada for at være lidt fedtede med at give drikkepenge, og vi kender amerikanerne for at være gavmilde med dem når de besøger os. Lønnen i restauranterne er meget lav, så det anses at man giver mindst 10 % i drikkepenge og gerne 15 %, hvis man synes godt om maden.

Rejseforsikring

I Canada gælder dit gule sygesikringsbevis ikke. Du skal derfor huske at bestille en rejseforsikring inden du rejser til Canada. Vi anbefaler, at du køber din rejseforsikring hos et rejseforsikringsselskab med egen 24 timers alarmcentral, så du altid kan få hjælp uden at skulle være afhængig af den danske tidszone. Vi anbefaler at du benytter Gouda, og du kan købe denne rejseforsikring sammen med din rejse hos BENNS.

Er uheldet ude?

Kommer du galt af sted i Canada skal du ringe 911 for at komme i kontakt med politiet og få hjælp af politi, ambulance og brandbil. Har du købt en rejseforsikring hos BENNS eller Gouda skal du ringe på +45 33 15 60 60 eller sende en e-mail på [email protected] . Så kommer du i kontakt med professionelt personale 24 timer i døgnet.