Klimaet i det sydlige af Australien

Australiens størrelse byder på masser af klimatiske variationer - men uden alvorlige ekstremer. Den sydlige tredjedel af landet byder på kolde (generelt ikke frost) vintre i perioden juni til august. Tasmanien og det alpine Victoria og NSW bliver dog specielt køligt i samme periode.

Sommerperioden ligger i perioden december til februar og er behagelige og varme, men til tider temmelig varme. Foråret (september til november) og efteråret (marts til maj) er overgangsmånederne, som stort set byder på det samme klima som i Europa og Nordamerika.

Klimaet i det nordlige af Australien

Som man kommer længere nordpå ændrer klimaet sig dramatisk. Sæsonudsvingene bliver færre, indtil du langt mod nord, omkring Darwin og Cairns, befinder dig i et monsun bælte med kun to årstider: "Varmt og vådt" og "Varmt og tørt". Den tørre periode løber fra ca. april til september og den våde fra oktober til marts.

Regntiden i Australien

Klimaforholdene i Australien er præget af, at næsten halvdelen af landet ligger i den tropiske zone. Det betyder, at rejser til Australien kan blive en våd oplevelse hvis man rejser i regntiden, der groft sagt falder fra december til marts, selvom der er lokale udsving i nedbøren og regntiden.

Opbygningen til den våde sæson (fra begyndelsen af ​​oktober) er, når luftfugtigheden er på sit højeste, og når de lokale tilstår at være i deres mest irritable hjørne. I midten af ​​landet er der som oftest varmt og tørt i løbet af dagen, men ofte meget koldt om natten.

Bedste rejsetidspunkt til Australien

Faktum er, at Australien er rejsevenligt rent klimamæssigt året rundt. Men alligevel bør man dog planlægge sin rejse til Australien efter vejr og klima. For når det er koldt nede sydpå, er klimaet storslået i nord og ”In the centre”. Og omvendt, når varmen bliver for ulidelig i nord, byder de sydlige stater på fint klima og vejr.

Sommeren er også skolernes ferie periode, og dermed højsæsonen for de fleste steder. Så medmindre du ønsker at konkurrere med horder af lokale turister, bør du forsøge at undgå Australiens vigtigste destinationer i januar og helligdagene. I disse tider vil du sandsynligvis også støde på spontane stigninger i prisen på alt fra overnatning til benzin.

I nogle dele af landet, minder Australien klima om det man finder i Middelhavsområdet. Og Australien har behagelige temperaturer, som de fleste nordboere sukker efter, om end det bliver for hedt for nogle!

I den tropiske sommer er der høj blå himmel, lange og varme dage, der mange steder akkompagneres af kølige nætter. Kan det blive meget bedre? Skynd dig at kontakte BENNS for at høre mere om rejser til Australien, og for at forhøre om bedste rejsetidspunkt, så du får det bedste klima i Australien.

Daintree

Vi er altid klar til at hjælpe jer med at skræddersy jeres drømmeferie til Australien. Kontakt en af vores rejseeksperter og start planlægningen.

Læs mere om Australien her.