1. Los Angeles, Californien

Englenes by er et must see og kan kombineres med både stjernestøv og strande. Shopping på Rodeo Drive, guidet tur gennem Beverly Hills med kig til stjernernes huse og filmkulisser i Universal Studios er nogle af klassikerne. Men også rutsjebaneture i Disneyland, badeliv i kystbyerne Santa Monica og Santa Barbara og den danske koloni Solvang er et besøg værd.

2. Las Vegas, Nevada

Funklende lys, støjende spillemaskiner og enorme hoteller. Og så midt i ørkenen. Las Vegas skal opleves – uanset om I kommer for at spille på de døgnåbne kasinoer eller blot for at indsnuse stemningen. The Strip med eksklusive restauranter og et hav af shopping-muligheder er også et must go. Måske kan ørkenbyen endda friste med et Drive in-bryllup, hvor I ikke behøver at stige ud af bilen.

Las Vegas
Las Vegas

3. Death Valley, Californien

Fascinerende natur, særprægede kaktusser og ekstrem varme. Om sommeren sniger temperaturen sig i gennemsnit op på 47 grader i Death Valley National Park. Så hold jer i skyggen i de varme sommermåneder eller besøg Death Valley i foråret, hvor parkens mange ørkenplanter blomstrer. Og husk et besøg til Scotty’s Castle i den nordlige del af parken, som blev bygget af en rigmand i 1920’erne.

4. Grand Canyon, Arizona

Stejle skrænter og fantastiske panoramaer. Grand Canyon er en af USA’s største attraktioner med over 5 millioner besøgende om årligt. Og det er der en grund til. Den overvældende kløft er 30 kilometer bred, 446 kilometer lang og over halvanden kilometer dyb, og I kan let bruge flere dage på at udforske området. Specielt hvis I ønsker at kravle ned i selve kløften og få oplevelsen fra dybet med.

 

Utrolige Grand Canyon
Utrolige Grand Canyon

5. Yosemite, Californien

Frodig natur, smukke vandfald og fantastiske klippeformationer. Yosemite National Park spreder sig over et gigantisk område, og Yosemite Valley er hovedattraktionen i Yosemite. De berømte vandfald plasker ned i dalen, når smeltevandet fra Sierra Nevada bjergene sender tonsvis af vand ned i Yosemite Valley. Og så er den høje El Capitan-klippe i parken populær til bjergbestigning.

6. Bryce Canyon, Utah

Spidse klippesøjler og unikke solopgange. Bryce Canyon bør være på must see-listen over nationalparker på vestkysten. Vejen gennem parken er 30 kilometer lang, og I bestemmer, om I selv vil køre og komme dybere ind i parken, eller om I vil ombord på de busser, der fragter turister rundt til de mest spektakulære udsigtspunkter. Ved hvert udsigtspunkt fører stejle naturstier ned i selve dalen.

7. Palm Springs, Californien

Bjerge, kløfter og skovområder. Palms Springs er kendt som et fantastisk ferieområde. Om sommeren byder byen på sol, strand og vand, mens byen om vinteren er legeplads for mange rige og berømte, der kommer for at stå på ski. Udover sol og ski er området også kendt for et stort udvalg af golfbaner og fitnesscentre.

8.  Zion National Park, Utah

Zion National Park byder på et væld af dybe kløfter, overvældende klippeformationer og labyrinter af smalle gange. I kan ikke selv køre, men fragtes rundt i busser mellem de forskellige seværdigheder. Herfra kan I vandre, sejle i kajak, cykle eller ride. Om dagen kan I blandt andet spotte slanger, skildpadder og hjorte, og om natten kommer pumaerne frem og jager.

Zion National Park
Zion National Park

9. San Francisco, Californien

Puls, kultur og coolness. Byen med de stejle gader ved Stillehavet er den mest liberale storby i USA og bestemt et besøg værd. I skal opleve klassikere som Golden Gate Bridge, Alcatraz-fængslet og Chinatown. Men også Walt Disney Family Museum, de homoseksuelles højborg Castro og udsigtspunktet Twin Peaks med kig ind over byen er anbefalelsesværdigt.

10. Highway 1, Californien

Fra San Francisco til Los Angeles på egen hånd. Turen på Highway 1 foregår uden overdrivelse på en af verdens smukkeste kyststrækninger, så hvis I har tid, lyst og overskud, så giv jer selv den oplevelse. Og nyd udsigten undervejs. På den måde bestemmer I selv, hvor og hvornår I stopper på jeres vestkyst-eventyr.

Læs mere om USA.