Læg en plan, gerne hjemmefra 

Det er altid godt med en plan for dagens oplevelser. Er der nogle specielle hensyn, I skal tage? Tidligt op, tilladelser, busbilletter, etc. Læg planen hjemmefra, og I har flere chancer for, at den kan gennemføres.

Start dagen tidligt 

Jo før, jo bedre. Jo tidligere I kommer afsted, jo bedre er jeres mulighed for at finde parkering og følge jeres ideer for dagen.

Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada
Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Brug Parks Canadas bussystem 

Der er et Park and Ride parkeringsområde ved Lake Louise Ski Resort på Whitehorn Drive. Herfra er det muligt at tage en bus til enten Lake Louise Lakeshore eller Moraine Lake. Der er også en forbindelsesbus mellem de to søer, så det er muligt at tage en fin lille rundtur med et stop ved henholdsvis Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake. 

Bor I på campingområdet eller på hotel ved Lake Louise Village, så er der en Park and Ride connector bus, der samler op ved campingpladsen og ved et stop overfor Samson Mall i Lake Louise Village. Herfra kører bussen jer til Park and Ride området ved Lake Louise Ski Resort, hvorfra busserne til Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake afgår.

Bestil jeres Parks Canada busbilletter hjemmefra 

Billetter til Parks Canada busserne kan bestilles online på Parks Canadas hjemmeside. En rundtursbillet koster 8 CAD. Nogle af billetterne bliver først frigivet i dagene op til afgangen. 

Kanotur på Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada
Kanotur på Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Bo i Banff by, så I kan gå rundt i byen 

Hvis I vælger at bo i Banff by, så kan I gå rundt til mange ting i byen, evt. tage bussen rundt i byen, ligesom I kan tage bussen fra Banff by til Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake. 

Bor I ikke i Banff by, så kom tidligt 

Har I valgt ikke at bo i Banff by, så kom tidligt, så I får en af de gratis parkeringspladser, som der er ved togstationen, hvorfra det er en kort 5 minutters gåtur til hovedgaden i Banff. 

Bow Lake ved Icefields Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada
Bow Lake ved Icefields Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada

Kom på en hverdag 

Besøg Banff National Park på hverdage, så er der færre lokale (Calgary) besøgende. Calgary er en af Canadas hurtigst voksende byer. Det er populært at flytte til Alberta provinsen og specielt til Calgary. Fra Calgary kan de lokale nå Banff National Park i løbet af 1 – 1,5 time. Og det er et populært udflugtsmål, specielt i weekender. 

Få information på besøgscentret 

Både i Banff by og i Lake Louise Village har Parks Canada nogle gode besøgscentre, hvor I kan få hjælp og finde meget mere information om parken og de muligheder I har, høre om vejret, og hvordan forholdene er på de vandrestier, I lige drømmer om at afprøve. Plus en del anden information. 

Hvordan bliver vejret? 

Tjek nogle dage i forvejen vejrudsigten og juster evt. jeres planer derefter. 

Tjek parkeringsmuligheder i ”real time” på Banff Now 

https://www.pc.gc.ca/BanffNow  

Vandretur ved Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada
Vandretur ved Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada

Tag bussen fra Banff by 

Vær opmærksom på, at det også er muligt at tage bussen fra Banff by til Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake. Se mere om de forskellige muligheder fra Banff by og busruter på https://roamtransit.com  

Bo i Canmore og tag bussen 

Canmore har forandret sig en del i de seneste årtier og er blevet til en hyggelig ”bjergby” og et godt alternativ til Banff. Vælger I at bo i Canmore, så er I kun fem minutter fra porten til Banff National Park og tyve minutter fra Banff by. I kan også vælge at tage bussen fra Canmore til Banff og derfra videre til Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake. 

Se mere om de forskellige muligheder fra Canmore by og busruter på https://roamtransit.com 

Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada
Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada

Find flere informationer om Banff National Park 

I kan altid finde flere og opdaterede informationer på https://www.pc.gc.ca/en/pn-np/ab/banff  

Kom til rejseforedrag eller webinar om Canada 

Vil I gerne vide mere om, hvilke muligheder og oplevelser, der venter forude på en rejse til Canada, så afholder vi hos BENNS løbende forskellige rejseforedrag og webinarer om Canada. 

KLIK HER og læs mere og for TILMELDING