65 65 65 65
Mandag - torsdag: 10.00-16.00 Fredag: 10.00-15.00
Kontakt os
Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Heron Island Resort

Heron Island - en fascinerende historie

Heron Island er kommet langt siden 1920'erne, hvor øen blev brugt til at etablere en skildpaddesuppefabrik. Selve øen er en rigtig koralø, som begyndte at tage form for ca. 6.000 år siden. Francis Blackwood på skibet HMS Fly opdagede sand/koralbanken i 1843, mens han var på udkig efter gennemsejlingsmuligheder i Great Barrier Reef. Skibets geolog navngav øen efter de mange revhejrer, som man så på øen.

1920'erne: Skildpaddesuppefabrik på øen
Op til 1920'erne kom der hovedsagelig fugleelskere og folk, der samlede fugleekskrementer, til øen, og der skete stort set ingen udvikling, før L. March anmodede - og fik - en tilladelse til at etablere en skildpaddesuppefabrik på øen. Dette firma, Australian Turtle Company, gik på et tidspunkt konkurs og tilladelsen overgik til Percy Friend. Friends tid på øen med suppefabrikken var også kort, fordi antallet af skildpadder faldt dramatisk, hvilket medførte dårlige forretningsmuligheder.

I 1930'erne så kaptajn Christian Poulsen mere fremsynede muligheder for øen som en mulig feriedestination. Han byggede hotellet, der stadig ligger på det oprindelige sted. Gæster til øen kom først med båd, sidenhen kom muligheden for at flyve ud til øen.

1940'erne og and 50'erne: National Park
I 1943 opdagede Poulsen et skibsvrag på en strand nær Gladstone. Han så muligheden i, at skibet kunne fungere som bølgebryder på øen og købte derfor vraget for blot 10 britiske pund. I dag er vraget noget af det første, som ankommende gæster til øen bemærker. Vraget er et perfekt rugested for nogle af de fugle, der besøger øen, bl.a. den brune sule. Heron Island blev nationalpark i 1943, og 5 år senere forsvandt Poulsen i farvandene ved øen. I 1951 blev the Heron Island Research Station bygget, og det er stadig aktivt under ledelse fra University of Queensland.

Billeder fra 1950'erne viser gæster, der gladeligt viser deres fiskefangst frem herunder ridning på havskildpadder. Det sidste blev forbudt i 1960'erne, og i dag kommer gæsterne for at se disse spektakulære dyr lægge deres æg i sandet, alt imens man funderer over det helt unikke i, at hver skildpadde kommer tilbage og lægger deres æg nøjagtigt, hvor de selv blev lagt og udklækket. Naturens luner er imponerende.

1960'erne til i dag: Øko-paradis
I slutningen af 1960'erne blev der skabt en havn på øen, og i 1987 kom der er mole til, hvor man i dag ankommer til øen. Siden 1970'erne har Heron Island Resort været og er forblevet et helt unikt sted på Great Barrier Reef og tilbyder sine gæster og den øko-interesserede rejsende en mulighed for at opleve naturen i afslappende og komfortable rammer.

Snorkeling direkte fra stranden

I er ude på Great Barrier Reef på jeres egen ø, og helt unikt kan I snorkle direkte fra stranden. Hvis I ikke har snorklet før eller blot gerne vil øve jer lidt ekstra, kan vi anbefale, at I går til Shark Bay eller prøver fra stranden lige ud for Pandanus Loungen på resortet. Det er ikke tilladt at snorkle i 'havneområdet' mellem 08.00 og 17.30 på grund af bådsejlads. De bedste tider at snorkle på oplyses hver dag på hotellet i stedets avis 'Heron Times'. For nybegyndere tilbydes undervisning i snorkeling hver dag kl. 16.15 ved poolen.

Bådture i området for at snorkle (tilkøb)
Tre gange om dagen sejler hotellets båd rundt på Heron Reef og det nærliggende Wistari Reef for at give jer muligheden for at snorkle blandt de farverige fisk og koraller.

Havskildpadder
Hvis I er på Heron Island i perioden november til juni, er der mulighed for af opleve havskildpadder lægge deres æg fra november til januar og se de små udklækkede skildpadder søge mod havet fra januar til juni. Et spektakulært syn.

Hvorfor dykke ved Heron Island?

Heron Island er verdenskendt for sine fremragende dykkersteder. Så fine er stederne, at selveste Jacques Cousteau, som nævnt, udråbte Heron Bommie som et af hans 10 bedste steder at dykke. Vandet ved Heron Island er relativt lavt (den gennemsnitlige dybde er fra 10 - 25 m) og er fuld af farvestrålende fisk i alle afskygninger, havskildpadder, djævlerokker, hajer og delfiner. Her finder I godt 60% af alle fiskearter og 72% af alle koralarter i hele Great Barrier Reef. Der er dykkemuligheder for alle aldre og for alle niveauer, uanset om man er supererfaren eller nybegynder. Fordele:

  • Koraløen ligger på selve revet og kun 5-15 min. fra 20 unikke dykkesteder
  • Heron Island ligger i en beskyttet Marine National Park
  • Dykning på relativt lavt vand
  • Oplev havskildpadder, Djævlerokker, hajer, delfiner, farvestrålende tropiske fisk og koralrev 
  • Dyk for alle - erfarne som nybegyndere 
  • Topkvalitets dykkeudstyr
  • Stabile både med sikre dykkeplatforme med skyggebaldakiner og enorme slidsker med trapper for at komme i/komme op af vandet 
  • Erfarne dykkerinstruktører til at rådgive/vejlede og maks. 8 dyk pr. dykkerinstruktør
  • Ingen tanke eller vægte
  • 3 daglige dyk (kl. 09:00, 11:00 & 14:30) - også natdyk!
Få din rejse til Australien skræddersyet af en rejseekspert

Interesseret i en rejse til Australien?

Jeg kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Australien!

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: