BAGAGE
Vi anbefaler bløde tasker, der ikke fylder så meget, når de er tomme. Det gør det nemmere at opbevare dem i autocamperens bagagerum.

RESERVATION AF CAMPINGPLADSER
Det kan være en god ide at booke de første campingpladser hjemmefra. Skal I rejse i højsæsonen, bør I booke alle campingpladser hjemmefra i god tid. Mange campingpladser har i dag trådløst internet, så har I en bærbar computer en tablet (iPad) eller en mobil med, kan I booke flere campingpladser undervejs. Bemærk, at de fleste nationalparker er udsolgte mindst et halvt år i forvejen.

Overvej naturcampingpladserne i stats- og nationalparkerne, hvis I vil helt tæt på naturen.

KØREKORT
Når I kører rundt på egen hånd i USA, kan I lovligt benytte et almindeligt dansk kørekort. Er I usikre i jeres engelskkundskaber, kan vi anbefale jer at få lavet et internationalt kørekort på jeres lokale Borgerservice. Jeres almindelige danske kørekort er kun på dansk.

PÅKLÆDNING
Vær opmærksom på, at der kan være koldt og ligge meget sne i bjergene på tider af året, man ikke forventer det. Sørg derfor at have varmt tøj med. Tjek temperaturerne i området, I skal til. I kan evt. se temperaturerne i nationalparkerne på deres hjemmeside www.nps.gov. Skal I besøge nationalparker er det en god ide at have godt fodtøj med, der er gået til. USA har meget kuperet terræn og afstande kan hurtigt blive lange. Amerikanerne har normalt en høj tolerancetærskel, men det ses helst ikke at kvinder er topløse på strandene.

STRØM
I USA har de kun 110-115 volt vekselstrøm i kontakterne og specielle stik. Husk derfor at få en adapter med, der passer til de amerikanske stikkontakter.

LOVGIVNING
Pr. 1. januar 2017 trådte en ny lov i kraft i Californien, der betød, at børn under 2 år skulle sidde fastspændt i en bagudvendt autostol. Da det ikke er muligt at installere en bagudvendt autostol i autocamperne, kan vi ikke tillade at man kører i autocamper med børn under 2 år. Denne regel gælder for hele USA, da det formodes, at flere stater vil indføre samme regel.

AFHENTNING AF AUTOCAMPER
Det er nemt og hurtigt at afhente en autocamper. Når I kommer til udlejningsstedet er der lidt papirarbejde, der skal laves, så I er rigtigt registreret og har styr på jeres forsikring. Husk at have jeres pas, kørekort og kreditkort klar ved ankomst. Selvom I har betalt for det hele hjemmefra, skal udlejningsdepotet bruge en kopi af jeres kreditkort som deres sikkerhed. Når I lejer et køretøj og kører rundt i USA, er det ikke nødvendigt at have et internationalt kørekort. Men hvis I føler jer usikre i at tale engelsk, kan et internationalt kørekort være trygt at have.

Mens jeres autocamper bliver gjort klar, skal I se en DVD-film på 10-15 minutter, der gennemgår alt på autocamperen. Herefter bliver autocamperen gennemgået med en ansat, og her er det vigtigt, at I beder om at få alle skrammer skrevet med i lejekontrakten. Det er også her, I kan stille de spørgsmål, I ikke fik svar på i filmen, eller hvis der var noget i filmen, I ikke forstod. Herefter er I klar til at køre af sted. Det tager 30-40 minutter at afhente en autocamper.

Vi anbefaler, at I giver jer god tid til at få gennemgået autocamperen. Det er nemmere at spørge og få svar, inden I kører afsted.

AFLEVERING AF AUTOCAMPER
Det er også hurtigt og nemt at aflevere autocamperen igen. Husk på at autocamperen skal leveres tilbage i pæn og ren stand. I skal ikke gøre hovedrent, men den skal se ordentlig ud. Når I afleverer autocamperen går en af de ansatte hurtigt igennem autocamperen, inden I forlader stedet. Det passer med, at man bestiller en taxa, når man kommer til udlejningskontoret, og så er man færjer med gennemgangen, når taxien kommer.

FØRSTE INDKØB
Brug ekstra god tid, når I handler ind første gang i et supermarked og være godt forberedt hjemmefra med en veludført indkøbsliste. Selv ting som salt og peber skal I tænke med. Overvej også om I vil købe en grill. De kan købes i Walmart til 10-20 USD.

KRAV TIL CHAUFFØR
Chaufføren skal være minimum 21 år og have et gyljert dansk EU-kørekort. Vi opfordrer til at medbring et international kørekort, som kan købes hos Borgerservice i egen kommune. Alle chauffører skal medbringe pas og kørekort og indskrives i kontrakten ved afhentning af autocamperen. Der opkræves ikke ekstra for ekstra chauffører.

KØREKORT
Selvom alle tre modeller af autocampere er tungere end det tilladte at køre med på et dansk kørekort til almindelig bil (3500 kg), må man i USA og Canada gerne køre alle tre modeller på dette kørekort. Der kræves ikke noget yderligt til kørekortet, og det er nemt at komme rundt de fleste steder i USA og Canada på grund af de bredde veje. Undgå at køre i større byer, men find en campingplads i udkanten og benyt anden transport til centrum. Internationalt kørekort er ikke påkrævet i USA og Canada!

SIKKERHED
I USA og Canada er autocamperne ikke udstyret med autostole til børn, og de kan ikke tilkøbes. Indkøbskæden Wallmart, som findes over hele USA, har autostole ned til 39 USD, og der er sikkerhedseler i alle autocamperens sæder.

NATIONALPARKER i USA
USA var de første i verden til at lave nationalparker, og i dag servicerer National Park Service de 58 nationalparker, nationale monumenter, historiske parker, nationale mindesmærker, historiske veje og stier, nationale rekreationsområder, nationale kyster, nationale slagmarker og militære parker samt udvalgte kirkegårde. Og med et Annual Pass til nationalparkerne får man samtidigt også adgang til alle de øvrige steder, der serviceres af National Park Service. Et Annual Pass koster i 2018 80 USD og gælder for 4 voksne og et ubegrænset antal børn under 16 år i 12 måneder. Passet kan underskrives af 2 forskellige personer, hvoraf den ene person skal være med. Man kan købe passet ved indgangen til alle nationalparker eller i nationalparkernes besøgscentre. Almindelig entré til parkerne koster normalt 10-25 USD pr. park uden et Annual Pass. Læs mere om nationalparkerne på www.nps.gov

FRIDAGE
Når I rejser rundt er det vigtigt at I tager nogle fridage. I kan sammenligne det at opleve med at arbejde. I får behov for at hvile hovedet, så oplevelserne kan falde på plads. Tag derfor en fridag i ugen, hvor I bare kan slappe af på en god campingplads. Benyt en god campingplads til jeres fridag, hvor der er mange gode faciliteter.

ALKOHOL
Det er ikke tilladt for personer under 21 år at købe øl og spiritus. Desuden er det ikke tilladt at drikke alkohol på offentlige steder, foruden hvor det bliver serveret, og det er ikke tilladt at have alkohol i bilens kabine. Alkohol i bilen skal ligge i bagagerummet.

SKATTER/MOMS
I de fleste amerikanske stater har man salgsskatter, som vi kender som moms. De pålægges først varen, når den betales, og der derfor ikke medregnet i den pris, som står på varen. Skatten varierer mellem stater og produkttyper. Beregn altid 6-9 % i skat.

VAND
Med i autocamperen finder I en vandslange, som man kobler på vandhanen ved pladsen og til autocamperen, hvor der står ‘City Water Connection’. Det er vigtigt kun at skrue hanen en kvart omgang, så der ikke kommer for meget tryk på vandet til autocamperen. For meget tryk kan få toilettet til at svømme over!

ELEKTRICITET
På pladser med elektricitet skal I koble ledningen fra autocamperen i strømboksen. Der kan være forskellige stik på forskellige pladser, hvor I så skal bruge den strømadaptor, der følger med i autocamperens udvendige strømboks, hvor ledningen ligger. På nogle campingpladser skal I vælge pladser med forskellige styrker af ampere. Det er vigtigt, at I ikke vælger mere end 30 ampere til autocampere fra Cruise America. Står der både 30 og 50 ampære til en plads, kan I vælge amperestyrken med en kontakt i pladsens strømboks.

Autocamperen har et ekstra batteri, der har strøm til at give lys et par aftner. Batteriet lades op igen, når I kører. Batteriet giver ikke strøm i stikkontakterne. For at få strøm i stikkontakterne skal generatoren køre imens. Vær opmærksom på, at generatoren støjer en del og på naturpladser, hvor der ikke er strøm, kan der være restriktioner for, hvornår man må have generatoren kørende af hensyn til andre campister.

KLOAK
På pladser med kloak, finder I et lille kloakdæksel. I en boks på autocamperens venstre side, finder du din kloakslange (sewer), som du kobler til autocamperens kloakafløb på venstre side eller bagsiden af autocamperen og stikker den anden ende i pladsens kloakafløb. Inden du tømmer autocamperens spildevandstanke, er det vigtigt, at tankene er mindst to tredjedele fulde. Der er to spildevandstanke - en til toiletaffald og en til spildevand fra bruser og håndvaske. Det er vigtigt at du tømmer tanken med toiletaffald først, så spildevandet fra bruser og håndvaske kan skylde slangen igennem bagefter. Brug aldrig vognens vandslange eller vandhanen på pladsen til at rengøre kloakslangen. Det kan overføre livsfarlige bakterier! Brug istedet engangshandsker, når du skal have fat i kloakslangen.

AIRCONDITION
Autocamperne har både aircondition i førekabinen og i bodelen. Den i førekabinen fungerer som i en personbil, og er kun mulig at bruge under kørsel. Aircondition i bodelen er kun mulig at bruge, når vognen står stille og er koblet op med strøm. Det er ikke tilladt at bruge aircondition ved brug af generator. Aircondition i bodelen sidder i loftet, og betjenes enten direkte på apparatet eller på et betjeningspanel på væggen.

GASKOMFUR
Komfuret i autocamperen går på gas. Vær derfor forsigtig og opmærksom ved brug. Inden komfuret tages i brug, bør I tjekke, at der er åbnet for gassen. Dette gøres ved udefra at åbne lågen til gastanken og tjekke at håndtaget til gassen er åben. Herefter tænder I for gassen på komfuret og på tænder den. Nogle konfur giver automatisk en gnist til antændelse af gassen, mens andre må tændes med tændstik eller lighter. Lad ikke gassen stå åben, uden den er antændt. Der sidder en gasalarm i autocamperen, der advarer mod en åben gashane eller en gaslækage.

KØLESKAB OG FRYSER
Køleskab og fryser i vognene kører både på strøm, gas og aircondition. Under kørsel kører køleskab og fryser på bilens aircondition. Når vognen er koblet til strøm på en campingplads, bruger den strømmen. Står vognen slukket uden at være koblet til el, går køleskab og fryser på gas. De fleste køleskabe og frysere finder automatisk ud af, hvordan det skal køre.

PUNKTERING
Det er ikke tilladt selv at skifte hjul på autocamperne. Kontakt derfor med det samme selskabets servicenummer, hvorefter hjælp vil blive sendt ud til jer med det samme.

FEJL OG DEFEKT
I tilfælde af fejl og defekt på køretøjet, skal selskabets servicenummer kontaktes for yderlig instrukser til at løse fejlen.