1. Hvorfor skal vi tage børnene med på krydstogt?

Der er rigtig mange aktiviteter for børn på et krydstogt. Det er meget populært både for børnefamilier og generationsfamilier at vælge krydstogt i dag, fordi der netop er noget for alle aldre. Ingen keder sig ombord på et krydstogtskib. Nogle kan ligge og sole sig og læse bøger, og andre kan benytte sig af de mange aktiviteter. Så der er både noget for dem der vil lave noget – og dem der ikke vil lave noget. Og det er nemt med børnene. Afhængig af skibene og størrelse af rederi, så er der ofte også børnepools og børneområder for de helt små - og også for de lidt ældre.

Rederierne har også en slags børnehave, hvor børnene kan komme i kortere eller længere tid. Pasningen er inddelt i aldersgrupper, og personalet er meget professionelle. Specielt ved de amerikanske rederier er børnepersonalet højtuddannet. Amerikanerne ser nærmest ikke deres børn på ferien. De afleverer dem, og det er ikke kulturen for os. Men nogle danske børnefamilier benytter sig af børnepasningen, hvis de for eksempel skal på udflugt. Og børnene vil ofte hellere derop end på udflugt, når de har prøvet det, fordi der er alle de her børn at lege med.

Det nemme ved et krydstogt er også, at man ved, hvor man skal spise. Typisk er der en hovedrestaurant, hvor man bliver serviceret, ligesom når man spiser på restaurant, og så er der også en buffetrestaurant. Så alt omkring maden er let og tilrettelagt på forhånd.

Når man sover, så flytter skibet sig jo, og så kommer man typisk i havn næste dag. Og det er det, der gør, at det er fleksibelt for børnefamilier. Man kan stå af nogle timer, man kan tilbringe lang tid på land afhængig af børns alder, eller man kan blive en dag og dase på skibet. Det er helt op til en selv.

2. Hvor gamle skal børnene være for at komme med på et krydstogt?

Når børnene synes, det er sjovt at tage med på charter og lege ved poolen, så er de også klar til et krydstogt. Og så er det gode jo, at man både kan være på skibet og gå i land.

Og hvis man ikke ønsker, at børnene skal ud at flyve, så kan man tage på krydstogt fra København, indtil børnene er gamle nok. Og så bliver mor og far jo serviceret, og det er det dejlige med krydstogt. Man skal ikke tage stilling til noget, og alt bliver ordnet. Både i kahytten og ved maden. Det er 100 procent en afslapningsferie, og kvaliteten er tårnhøj.

3. Hvordan bor vi som familie på et krydstogt?

Der er flere muligheder: indvendig kahyt, udvendig kahyt og balkon. Og selvfølgelig også suiter, men det er ikke et typisk valg for børnefamilier. Indvendig, udvendig og balkon er lige store, men forskellen er, at der ikke kommer lys ind i den indvendige kahyt. Den udvendige er derimod med stort vindue til vandet, som ikke kan åbnes. Med en balkon kan man åbne døren ud til ens helt egen balkon med bord og to stole.

Der er plads til to i alle typer kahytter. Hvis man kommer som børnefamilie, er der hos nogle rederier plads til både 5 og 6 personer i en kahyt. Men en typisk familie på 4 kan sagtens være i en almindelig kahyt. Det er billigere at have børnene med, når man bor i samme kahyt, og det udnytter børnefamilierne for at komme afsted.

Der kan være både være sovesofaer, køjesenge eller opredning til børnene, og en kahyttjener kommer altid og gør det klar, når man skal i seng – og pakker det også væk, når man er stået op igen.

MSC Seashore
MSC Seashore

4. Henvender alle krydstogter sig til børnefamilier?

Både Costa, Celebrity, MSC og Norwegian Cruise Line har skibe, der egner sig til børnefamilier. Vi har også et rederi, der hedder Azamara, hvor der kun er plads til 700 passagerer, så det er jo et forholdsvist lille skib. Børn må gerne komme med, men der er ingen aktiviteter for dem overhovedet, så de keder sig. Derfor vælger man de rederier, der er gode til børnefamilier, og hvor der er masser af aktiviteter til børn. Jo større skibene er, jo flere aktiviteter er der til generationsfamilien – altså både børn, forældre og bedsteforældre. I kan altid ringe til vores rejseeksperter og få en snak om, hvilket skib, der er bedst netop til jeres familie.

5. Hvilke destinationer er specielt gode for børnefamilier?

Der findes et hav af gode muligheder, men Middelhavet, Østersøen, Norge, Dubai og Caribien er gode bud til børnefamilier.
 

6. Hvor lang tid varer krydstogtet typisk?

De fleste krydstogter er 7 nætter/8 dage. En uges dejlig ferie, hvor alt er serviceret. Der findes også rederier, der har længere krydstogter, men typisk vælger børnefamilierne en uge.

7. Hvad er inkluderet i krydstogtprisen?

Helpension med morgen-, middag- og aftensmad er inkluderet. Her spiser man i hovedrestauranten eller buffetrestauranten. Og så er der gratis kaffe, te og isvand fra automater. Så man har ingen udgifter til mad, som der i den grad er rigeligt af. Hvis man er i land, kan man sagtens gå tilbage på skibet og spise frokost. Man kan gå af og på skibet lige så meget, man vil. Det er et flydende hotel, man har betalt for.

Pools, spa, aktiviteter, underholdning og musik ombord er også med i prisen. Og det er børnepasningen også. Man har også mulighed for at få sine børn passet i sin egen kahyt, men det koster dog et time-bestemt gebyr.

Legerum ombord på skibet
Legerum ombord på skibet

8. Hvilket krydstogtskib er det ypperste for børnefamilier?

MSC er et af de førende inden for børnefamilier. De har nogle af verdens største krydstogtskibe, og der er alt, hvad hjertet begærer. Det er det ultimative for børnefamilier. De kan godt være lidt dyrere end andre skibe, men har til gengæld en masse ekstra at tilbyde.

De tilbyder et hav af innovative aktiviteter og underholdningstilbud. Der er noget for enhver smag, og man kan frit vælge, om man vil bade i poolen, udfordre sig selv eller andre med én af de mange sportslige aktiviteter, eller om man bare vil nyde vejret med en god bog på dækket. Om aftenen er der mulighed for at gå i teatret, prøve lykken i kasinoet eller danse på skibets diskotek.

9. Hvor ofte lægger et krydstogtskib typisk til kajs?

På det typiske krydstogt fra lørdag til lørdag lægger de til kajs hver dag. Måske lige med undtagelse af en enkelt havdag. Det kan variere lidt. Og havdagene er virkelig skønne. Så kan man for alvor nyde skibet – for når man er i land, vil man jo gerne opleve det.

10. Hvor tidligt skal vi være ude med bestilling?

10-11 måneder før er en god tommelfingerregel. Så kommer man først til flybilletterne, hvilket er billigere, og så man også få den kahyt, man ønsker. Jo længere tid, man venter, jo sværere kan det være for eksempel at få opfyldt et ønske om 2 kahytter ved siden af hinanden. Og der er rift om pladserne. Vi mærker vækst hvert år – specielt inden for generationsfamilier. Men alt i alt er det vigtigste ved bestillingen at få fundet det rigtige skib ud fra folks behov.