Det kan være campingpladser, som ligger i naturbeskyttede områder som eksempelvis nationalparker samt provins- og territorie-parker eller skovdistrikter. 

Udover campingpladser ude i naturen, har Canada også de traditionelle uafhængige private campingpladser, som du måske kender fra Danmark. Ofte vil de private uafhængige campingpladser også ligge i naturskønne områder, men bare ikke i beskyttede naturområder. 

Icefields Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada
Icefields Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada

Hvilke typer af campingpladser, kan du forvente i Canada? 

Campingpladserne i Canada kan groft inddeles i fire kategorier: 

  • Rastepladser og gratis pladser 
  • Naturcamping uden faciliteter 
  • Naturcampingpladser med faciliteter  
  • Private campingpladser
Rocky Mountains, Alberta, Canada
Rocky Mountains, Alberta, Canada

Rastepladser og gratis pladser 

Det er langt fra alle rastepladser, hvor du må holde natten over (campere), men der er rastepladser langs landeveje, hvor det er lovligt, ligesom det ved nogle Walmarts, Targets, Cabelas og lignende butikker er OK at holde natten over. Specielt i de nordlige dele af Canada, er canadierne ikke så strikse med restriktioner. 

I Canada kan der være gratis pladser, som går under betegnelsen ”dispersed camping” eller ”recreation site”, hvor der i et givet område godt må holde nogle få autocampere gratis. Du skal være mere end heldig, hvis der her skal være nogle former for faciliteter, såsom vand, toiletter, etc. Det kan eksempelvis være ifm. skovdistrikter og BC Hydro, der har rekreative områder ved dæmninger. 

Camping i Manning Provincial Park, British Columbia, Canada
Camping i Manning Provincial Park, British Columbia, Canada

Naturcamping uden faciliteter 

Offentligt ejet jordområder eller campingpladser i naturen, hvor du kan holde med din lejede autocamper på et nogenlunde jævnt område, og der kan være et bord/bænke-sæt og bålsted på din plads og et das/”long drop” i området. Denne type ”offentlige” naturcampingpladser kan du bl.a. finde i provinsparker, nationalparker, men også andre beskyttede naturområder i Canada. Det kan eksempelvis være offentligt ejede landområder langs Rocky Mountains i Alberta, hvor det er tilladt at campere, hvis du har et ”Public Lands Camping Pass”. 

Canadiske statsborgere kan campere på ”crown land” på et hvilket som helst sted i op til 21 dage i et kalenderår. Campister, der ikke er canadiske beboere, skal købe en campingtilladelse. Dette reguleres i provinserne, og derfor kan pris og regler variere.  

Overnatningsform, regler og pris flyder lidt sammen mellem kategori 1 og 2: Rastepladser og gratis pladser samt naturcamping uden faciliteter. 

Lake Minnewanka, Banff National Park, Alberta, Canada
Lake Minnewanka, Banff National Park, Alberta, Canada

Naturcampingpladser med faciliter 

Campingpladser i naturen, hvor du kan holde med din lejede autocamper på et nogenlunde jævnt område, hvor der ofte vil være et bord/bænke-sæt og bålsted på din plads. Hvis du er hurtigt ude eller ”heldig”, så kan der være strøm på din plads, men det gælder meget få pladser i denne kategori. I området vil du meget ofte finde skylletoilet, brusere og en dumpstations til spildevand. Denne type ”offentlige” naturcampingpladser kan du bl.a. finde i provinsparker, nationalparker og andre beskyttede naturområder i Canada.

Bow Valley Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada
Bow Valley Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada

Private campingpladser 

De fleste private campingpladser i Canada er uafhængige og ofte familieejede. Nogle få af denne type campingpladser er med i den amerikanske kæde KOA (Kampground of America) som primært er et markedsføringssamarbejde, der også stiller krav til en bestemt standard. Derudover er der mange, rigtigt skønne private/uafhængige campingpladser, men der kan være stor variation i standarden. Der kan på de private campingpladser være en del faciliteter samt swimmingpool, minigolf, en lille kiosk og lign. Det er ikke alle private campingpladser, hvor det er muligt at booke en plads online, men hvor du skal skrive eller ringe til dem. Ofte bruges udtrykket RV Parks om de private campingpladser, der primært er for autocampere.

Athabasca Falls, Icefields Parkway, Jasper National Park, Alberta, Canada
Athabasca Falls, Icefields Parkway, Jasper National Park, Alberta, Canada

Hvordan finder du campingpladserne? 

Der er flere fine hjemmesider og apps, hvor det er muligt at finde campingpladser i Canada. Tjek eksempelvis https://www.allstays.com for at finde en campingplads. 

Her kan du bestille campingpladserne? 

Det er ikke alle pladser, du kan bestille hjemmefra. Nogle er først-til-mølle. De campingpladser, du kan booke, kan du eventuelt finde her: 

I nationalparkerne: https://reservation.pc.gc.ca  

I provinsparkerne og territorierne: Hver provins/territorie i Canada har deres eget bookingsystem, eksempelvis i British Columbia: https://bcparks.ca/reserve og i Alberta: https://albertaparks.ca  

Hos Kampgrounds of America: Findes også i Canada. Tjek https://koa.com/campgrounds/#Canada  

De private campingpladser: På https://www.allstays.com kan du finde mange af campingpladserne, se deres hjemmesideadresse og om booking er muligt.

Bow Lake, Icefields Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada
Bow Lake, Icefields Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada

Kom til rejseforedrag eller webinar om Canada 

Vil I gerne vide mere om, hvilke muligheder og oplevelser, der venter forude på en rejse til Canada, så afholder vi hos BENNS løbende forskellige rejseforedrag og webinarer om Canada. 

KLIK HER og læs mere og for TILMELDING