Hvilke nationalparker skal I besøge? 

Den canadiske del af bjergkæden Rocky Mountains ligger på grænsen mellem Canadas to vestligste provinser, Alberta og British Columbia, og er, udover at være hjemsted for fem nationalparker, også vært for en lang række beskyttede naturområder, der ikke er klassificeret som nationalparker.

Øverst på listen hos de fleste Canada-besøgende står nationalparkerne Banff og Jasper. Og det gør de af mange gode grunde. Det er uden tvivl de smukkeste parker med de fleste utrolige søer og bjergtoppe. Banff og Jasper har de bedste logistikmæssige forhold, de bedste muligheder for overnatninger, de fleste spisesteder og indkøbsmuligheder. Selvom parkerne er de mest besøgte, så må det ikke ”skræmme” jer væk. Begge parker byder på en skønhed, I sjældent finder andre steder, så de skal bestemt på listen! 

Udover Banff og Jasper er der tre andre nationalparker i de canadiske Rocky Mountains. Det drejer sig om nationalparkerne Kootenay og Yoho, der ligger i British Columbia og lige vest for Banff. Derudover er der i det sydvestlige hjørne af Alberta-provinsen, lige på grænsen til Montana (USA), den skønne, og noget mindre, og knap så besøgte Waterton Lakes National Park.

Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada
Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Hvilke søer skal I se (udover Lake Louise)? 

De smaragdgrønne søer i Rocky Mountains indbyder til ro og fordybelse med Lake Louise og Moraine Lake som de to mest populære søer. Men der er mange andre smukke søer i Rocky Mountains: Vermillion Lakes, Lake Minnewanka, Two Jack Lake, Lake O’Hara, Peyto Lake, Emerald Lake, Maligne Lake, Pyramid Lake og Medicine Lake med flere. 

Ønsker I at besøge nogle Rocky Mountains-søer med færre besøgende, så overvej måske nogle søer, der ikke er helt så smaragdgrønne, og hvor I ikke kan køre til, men hvor det er nødvendigt at gå en halv eller hel time, eller lidt mere, på en af parkens mange smukke vandrestier.  

Her vil I ofte opleve at have ”forladt” hovedstrømmen af andre besøgende. Det kunne eksempelvis være søer som Berg Lake, Boom Lake, Consolation Lakes, Hidden Lake, Redoubt Lake og Sherbrooke Lake.

Kanotur på Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada
Kanotur på Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada

Alternativer til nationalparkerne 

Nationalparkerne (særligt Banff og Jasper) er nemmest at komme til, og dermed også de meste besøgte med flest muligheder for overnatninger, restauranter og tankstationer. Men hvis I vil væk fra masserne, kan vi anbefale at besøge nogle af de naturområder, der ikke har status som nationalpark – og derfor ikke er lige så veludviklet ift. turisme – men som er fantastisk smukke. 

Det kunne være Peter Lougheed Provincial Park, Spray Valley Provincial Park og Spray Valley Provincial Park, der ligger øst og sydøst for Banff National Park. Naturoplevelsen disse steder er fuldt på højde med Banff og Jasper nationalparkerne. Eller I kan vælge Mount Robson Provincial Park vest for Jasper nationalparken, hvor I kan se Rocky Mountains’ højeste bjerg, Mount Robson med 3.954 m.o.h.

Talbot Lake, Jasper National Park, Alberta, Canada
Talbot Lake, Jasper National Park, Alberta, Canada

Undgå nogle af de andre besøgende 

Et par gode råd til at undgå nogle af de andre besøgende kan være: 

  • Fokuser mere på Jasper og Kootenay end Banff. 
  • Kom tidligt afsted om morgenen, så får I både det bedste lys, I har nemmest ved at finde parkering, og der går nogle timer, inden turbusserne kommer til de forskellige attraktioner.
  • Tag de gode vandresko med på rejsen, så I kan tage nogle kortere eller længere gåture i Rocky Mountains. Det er de færreste besøgende i parkerne, som forlader ”asfalten”.
Vandretur til Skoki Lake, Banff National Park, Alberta, Canada
Vandretur til Skoki Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Find flere informationer om nationalparkerne i Rocky Mountains 

I kan altid finde flere og opdaterede informationer på https://www.pc.gc.ca  

Kom til rejseforedrag eller webinar om Canada 

Vil I gerne vide mere om, hvilke muligheder og oplevelser, der venter forude på en rejse til Canada, så afholder vi hos BENNS løbende forskellige rejseforedrag og webinarer om Canada. 

KLIK HER og læs mere og for TILMELDING