Denne rejse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde lignende rejser længere nede på denne side.
65 65 65 65
Få et tilbud

Find din rejse her

Vi søger efter rejser til dig...

Rejser til Kyoto

Kyoto er Japans kulturelle hjerte, kendt for sine mange traditioner og historiske områder og seværdigheder. Med sine omkransende bjerge, tusindvis af templer, gamle tehuse og blomstrende kirsebærblomster (i sakura-sæson) er det som at træde ind i et eventyr, når man rejser til Kyoto.

Her kan du opleve Japans historie gennem landmærker som den gyldne pavillon, Kinkaku-ji, og de ikoniske orange porte i Fushimi Inari Taisha. I det traditionelle område Gion kan du spotte en geisha på vej til arbejde, og i Arashiyama lidt uden for byen kan du blive betaget af den lysende grønne bambusskov.

Du må absolut ikke snyde dig selv for at opleve Kyoto på din rejse til Japan.

Gå en tur i bydelen Higashiyama, og oplev Japans kulturelle hjerte
Gå en tur i bydelen Higashiyama, og oplev Japans kulturelle hjerte
Lidt uden for Kyoto ligger Arashiyama, hvor du kan se den berømte bambusskov
Lidt uden for Kyoto ligger Arashiyama, hvor du kan se den berømte bambusskov

Derfor skal du rejse til Kyoto

  • Oplev det fortidige Japan i arkitektur og landemærker
  • Besøg nogle af Kyotos 1.600 templer
  • Spot en geisha i Gion-området
  • Gå under de mange hellige porte i Fushimi Inari Taisha
  • Se de enorme bambustræer i Arashiyama-skoven
  • Oplev kontrasten mellem det traditionelle og topmoderne

Kinkaku-ji – den gyldne pavillon

Kyotos måske mest berømte tempel er det buddhistiske zen-tempel Kinkaku-ji, som også kaldes The Golden Pavilion pga. sin strålende guld facade. Templet ligger i den nordlige del af Kyoto, omgivet af japanske haver og en spejlsø, der giver en ekstra effekt til det smukke syn af templet. Selve templet er fuldkommen dækket af guld og et must at se på enhver rejse til Kyoto.

Tag en tur ud til templet, og gå rundt på området, der emmer af spiritualitet. Nyd de velholdte omgivelser og den særlige stemning, der hersker omkring et buddhistisk tempel som dette. Og så husk at finde kameraet frem, når du står med udsigt til templet, der spejler sig i vandet – et ikonisk billede på Kyoto!

Den gyldne pavillon taler for sig selv
Den gyldne pavillon taler for sig selv
Kiyomizu-dera er blot ét af de mange templer, du kan se på rejsen til Kyoto
Kiyomizu-dera er blot ét af de mange templer, du kan se på rejsen til Kyoto

Templer i særklasse

Den gyldne pavillon er ikke det eneste fantastiske tempel, du bør besøge, når du rejser til Kyoto. Byen huser over 1.600 templer, så vi anbefaler at udvælge nogle af de mest enestående. F.eks:

  • Det historiske trætempel Kiyomizu-dera, som ligger på Mount Otowa med en fantastisk udsigt over Kyoto.
  • Sanjusangendo med sine 1.001 guldstatuetter af den buddhistiske gudinde Kannon i menneskestørrelse.
  • Det buddhistiske tempel To-ji, der har en fem etagers træpagode, som troner som et vartegn over byen.
  • Ginkaku-ji er kendt som sølvpavillonen, da det er bygget efter samme model som guldpavillonen, men det blev aldrig dækket af sølv. Det ligger dog i en smuk have, og herfra kan man også gå på den smukke sti Philosopher's Path, der løber langs en kanal med hundredvis af kirsebærtræer.

Arashiyama – mere end bambus

Lidt uden for Kyoto ligger Arashiyama, der er kendt for sin fortryllende bambusskov. Det er et unikt syn med de himmelragende bambustræer, der står helt tæt, og som man kun kan gå igennem, fordi der er anlagt stier.

Med god grund er skoven meget velbesøgt, men Arashiyama har meget mere at byde på, som det anbefales at opleve i samme ombæring. Der er en række templer, men også abeparken Iwatayama, hvor du kan se japanske makakaber, også kaldet snow monkeys, helt tæt på.

Du kan også tage en scenisk togtur langs Oi-floden gennem kløfter og tunneller til Torokko Kameoka Station. Kombiner evt. togturen med en sejltur på Oi River gennem brusende passager tilbage til Arashiyama.

Kør en tur med Sagano Scenic Railway for at opleve den smukke natur uden for Kyoto
Kør en tur med Sagano Scenic Railway for at opleve den smukke natur uden for Kyoto
Kig efter en geisha eller maiko, når du går rundt i Gion
Kig efter en geisha eller maiko, når du går rundt i Gion

Gion – geishaernes bydel

En rejse til Kyoto må også indebære et besøg i den historiske bydel Gion, der er et af de få tilbageværende steder, hvor du kan se en geisha (de kaldes geiko i Kyoto) eller maiko, som er en geisha-aspirant. Se, om du kan spotte kvinderne i de smukke klæder, men husk at være respektfuld og ikke tage billeder uden tilladelse.

Der er der masser af andre ting at lave i Gion. Gå en tur i hovedgaden Hanami-koji Street, og oplev de velbevarede træhuse på begge sider af vejen. Bag den traditionelle arkitektur gemmer sig i dag masser af butikker, tehuse og restauranter. Du kan prøve en teceremoni eller nyde et autentisk måltid mad. Om aftenen bør du besøge Shirakawa-området, hvor smukke lanterner lyser op langs kanalen.

Fushimi Inari med de mange porte

Fushimi Inari Taisha er en Shinto-helligdom fra år 711, der består af tusinder af traditionelle japanske torii-porte malet i sort og rød. Portene står tæt over et stisystem, der snor sig med trapper op ad bjerget.

Stedet er en af de helt store seværdigheder i Kyoto, så man vil ofte opleve at gå i gåsegang på den nederste del. Det er derfor anstrengelserne værd at fortsætte helt til toppen, hvor langt de fleste besøgende falder fra, og hvor man bedre kan nyde oplevelsen af de mange porte og en fantastisk udsigt over Kyoto. Længere op ad bjerget møder man også flere små templer, og du kan være heldig at spotte nogle af de aber eller vildsvin, som lever i området. Turen op og ned tager et par timer, men er bestemt det værd!

Vi anbefaler at gå helt til toppen af helligdommen for at undgå de store menneskemængder
Vi anbefaler at gå helt til toppen af helligdommen for at undgå de store menneskemængder
Som en ægte metropol har Kyoto også high tech-arkitektur og travlt storbyliv
Som en ægte metropol har Kyoto også high tech-arkitektur og travlt storbyliv

Kyoto Station – det moderne Kyoto

I skarp kontrast til templerne og den traditionsrige arkitektur står Kyoto Station, som ligger midt i byen. Det er ikke bare en togstation, men også et shoppingcenter og kulturinstitution, som er sjov at udforske på rejsen til Kyoto.

Tager du opad fra togperronerne, kommer du til et stort, moderne rum med indbygget lysshow i trapperne og en skywalk på taget, hvor du kan få en sublim udsigt over Kyoto.

Tager du derimod nedad, kommer du ind i en verden af butikker og restauranter. Herfra er der også underjordiske gange, der forbinder stationen med omkringliggende hoteller, shoppingcentre og Kyoto Tower, der er et af byens moderne vartegn.

Rejseekspert Kim kan skræddersy din rejse til Japan

Få skræddersyet rejsen til Japan

Hej! Jeg kan hjælpe med at skræddersy din rejse til Japan.

Alle priser på vores hjemmeside er i danske kroner. Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.
Vis resultater for: